Evangélium > Az alapok
Kihez kell imádkozni?
Antee:
Szükségesnek láttam egy ilyen topicot is.
petya1962:
Nagyon jó téma, nagyon sok embert foglalkoztat. Most ér véget lassan egy levelezésem egy fiatalemberrel éppen ebben a témában.
Az Úr Jézus tanította tanítványait imádkozni:
--- Idézet ---Mt 6:9 "Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
Mt 6:10 jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
Mt 6:11 mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
Mt 6:12 és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
Mt 6:13 és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
--- Idézet vége ---
Az első kérdésem az volt ebben a beszélgetésben, hogy Ki szólíthatja meg Istent Atyaként, apuciként? Ha erre értjük a választ, akkor a többi már gyerekjáték lesz.
Ha megengeditek had legyen ez egy körkérdés: Ki szólíthatja meg Istent Atyaként, apuciként?
m.ági:
Hú! Ez nagyon jó kérdés.
Nem teljesen ( és akkor szerényen fogalmaztam ) látok
tisztán ebben a kérdésben.
Most, hogy elgondolkodtam újra rajtam,
valami ilyesmit gondolok.
Imádkozom az Atyához (drága szerető Mennyei Atyához, nagyon szeretlek)
a Jézus Krisztus nevében,
és a Szent Szellem közösségében.
De szerintem, ez így túl egyszerű! Nagyon kíváncsi vagyok.
Guti Tünde:
--- Idézetet írta: petya1962 - 2011 Július 05, 22:27:23 ---Nagyon jó téma, nagyon sok embert foglalkoztat. Most ér véget lassan egy levelezésem egy fiatalemberrel éppen ebben a témában.
Az Úr Jézus tanította tanítványait imádkozni:
--- Idézet ---Mt 6:9 "Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
Mt 6:10 jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
Mt 6:11 mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
Mt 6:12 és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
Mt 6:13 és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
--- Idézet vége ---
Az első kérdésem az volt ebben a beszélgetésben, hogy Ki szólíthatja meg Istent Atyaként, apuciként? Ha erre értjük a választ, akkor a többi már gyerekjáték lesz.
Ha megengeditek had legyen ez egy körkérdés: Ki szólíthatja meg Istent Atyaként, apuciként?
--- Idézet vége ---
Kedves Petya!
Szerintem csak azok szólíthatják így Istent, akik Jézust a szívükbe fogadva új teremtéssé, Isten gyermekeivé lettek, azaz az Úr Jézus testvérei, örökös társai.
Dicsőség az Úrnak ezért! Csodálatos a mi mennyei Atyánk! :05:
feszter:
Ámen!
Apuci megszólítás az olyan bensőséges és valóban csak az tudja igy szólítani a mi Mennyei Édesatyánkat igy, aki újjászületett SZ.SZ. álltal. Megtapasztalt élete mind testi, mind szellemi színten gondviselését. Ismeri teremtőjét , alkotóját. Hallgat szavára mint egy engedelmes gyermek, szívében ott él az Úr. :2smitten:
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése