A topic címe: kihez kell imádkozni. Ezt én most kicsit megváltoztatom, /ugye nem baj Anti/ mert tegnap mondott nekem valaki /megtért az illető/ valamit, amit nem teljesen értek.,
Nálam mindig aktuális kérdés a betegség, annak elfogadása vagy nem-elfogadása, és a gyógyulás lehetősége Isten segítségével. Erről beszélgettünk, és én elmondtam azt is, hogy tőlem még távol van ez a téma, én jól érzem magam így is a bőrömben, mert el tudtam fogadni /Hála érte az Úrnak/, és valahogy bele is süppedtem már ebbe a helyzetbe, szinte félnék a gyógyulástól, hiszen ennyi idő után teljesen újra kellene építeni az életemet, de én ahhoz már fáradt vagyok stb.stb...
És most jön a beszélgetés azon része, ami miatt ide írtam a kérdésem. A beszélgetőpartnerem azt mondta nagyon határozottan, hogy KÖTELES VAGYOK magamért és a gyógyulásomért imádkozni.
Igaz ez? Mármint, hogy kötelesség ez? Nem nagyon szoktam MAGAMÉRT imádkozni, de ha igen, az az elfogadásról szól meg arról, hogy ha magam alatt vagyok, tudjam Isten segítségét kérni hűségért, kitartásért, de konkrétan azért, hogy meggyógyuljak, még sohasem fordult elő az imáimban.
Baj ez? Tényleg bűn?
Mi a véleményetek, és mit mond erről a Biblia?