Szerző Téma: Isten gyermekei megátkozhatóak?  (Megtekintve 11002 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
Re:Isten gyermekei megátkozhatóak?
« Válasz #30 Dátum: 2011 Augusztus 18, 20:32:01 »
Kedves Gábor én mindig csodálkozom az ilyen kijelentéseken:

Idézet
Már csak annyit fűznék hozzá talán, hogy legyen bennünk annyi Istenfélelem, hogy amikor a "mérőzsinórhoz" mérünk, akkor ne a leírt betűhöz tegyük, hanem a szellemhez. Mert például, ha történik valami (lásd: misszionárius) ami nem illik hozzá a mi általunk megismert mérőzsinórhoz, attól, még az nem biztos, hogy az hamis, talán csak mi nem értettük meg a mérés lényegét...

Mejik szellemhez kel mérni az igét, és ezt hogyan tesszük? Ez érdekes.
Mert az Írott Ige, a Biblia az a Szent Szellem, a Szent Szellem kijelentése. Nem lehet hozzámérni mert ő maga a kijelentett ige.

Ján 1:1  Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Ján 1:14  És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

Aztán az Ige testé lett, aki a Krisztus tehát még egyedűl ő lehet a mérce, de ő megélte és betöltötte az Igét, mert ő volt az Ige.

Így a "mérőzsinórt" nem kell semmihez sem mérni, mert ő az alap, így nincs szükség egy újabb mérésre. Csak azok méregetik és szabdalják a mérőzsinórt akik nem akarják elfogadni.

Egy misszionárius élete nem bizonyíték, főleg akkor, ha nem is ismerted, (sok misszionárius indult el Krisztus nevében, de Krisztus nélkül, a történelem igazol)

Sok szeretettel .

:2smitten:

Kedves Zoli. Hozzászólásodból látom, hogy nem igazán értjük egymást, de nem lényeg... én kérek bocsánatot. Ennyi tapasztalattal a hátam mögött lehetne annyi eszem, hogy mihez, és hogyan szólok hozzá.  :2smitten:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
Re:Isten gyermekei megátkozhatóak?
« Válasz #31 Dátum: 2011 Augusztus 18, 20:47:59 »
Én kérek Bocsánatott kedves Gábor testvérem.

Úgy látom megbántottalak, pedig nem akartam.

Sok szeretettel. Zoltán.

:2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.