Szerző Téma: Facebook, IWIW, Twitter, stb... keresztyén szemmel!  (Megtekintve 16340 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető b.cermidoff

• Testvérünk
  • *
  • Brondel Cermidoff
    • Az igazgyöngy
Re:Facebook, IWIW, Twitter, stb... keresztyén szemmel!
« Válasz #15 Dátum: 2011 Augusztus 02, 13:26:15 »
Én is rajta vagyok a nagyobb közösségi portálokon az írói álnevemen. A facebook-ra és az iwiw-re csak a keresztény ismerőseimet és néhány volt osztálytársamat engedem be. A többin nem vagyok ilyen szigorú, de nem is keresem azokat olyan sűrűn. Egyébként a net hozzáértőknek kiváló evangelizációs terep. Van pl. egy világi közösségi portál amatőr költők számára. Az intellektuális oldalak a legveszélyesebbek. Ott nagyon meg kell válogatni, kivel barátkozunk, viszont nem szabad teljesen bezárkózni sem. Hát ez nehéz feladat. Én ott már botrányhős vagyok a verseim miatt. Nem szólva arról, hogy a nem hívők között rengeteg a sebzett ember... és a hívők közt is van egy pár "kevert szellemiségű"
"Mert talán azért vált meg tőled ideig-óráig,hogy őt,mint örökkévalót kapd vissza;Nem úgy immár mint szolgát,hanem szolgánál nagyobbat,mint szeretett atyafit,kiváltképpen nékem, mennyivel inkább pedig néked,mind testben,mind az Úrban." "Ha pedig valamit vétett ellened avagy adós,ezt nekem róvd fel"

Nem elérhető Andika

• Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2011 Augusztus 02, 14:31:26 »
Nagyon fontos lett az emberek számára az Internetezés,szerintem minden esetben káros lehet a túlzott netezés,én fenn vagyok feccebookon,iwiwen,de sok ídőt nem töltök fenn,arra jó hogy ismerőseimmel beszéljek ingyen,vagy tesókkal,vagy ige hirdestést végezzek(soknak nem tetszik ) :))) na erre jó de sok időmet nem veszi el a Net mert inkább töltöm hasznos dolgokkal az időmet mint sem netezek,volt ídő mikor függő voltam  :03: de Hála Istennek minimális idő az amit rá szánok!!! :afro:
Nagyon sok megkeseredett ember menekül az Internethez,sok család ment és sajnos fog szét menni mert jobbnak látják azt hogy elválnak mint sem megoldják a problémáikat,és erőt a a szakításhoz a netezésből nyernek,azzal h megismerkednek idegen emberekkel,nagyon sok példa van rá :118:
Ezért ha több időt szakítunk a családra és Istenre mi nem eshetünk ebbe a gonosz csapdába.....
"Akik az Istent szeretik,minden a javukra van"
Róm 8:28

http://www.youtube.com/watch?v=JuNNHW_YOcY

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #17 Dátum: 2011 Augusztus 02, 15:40:15 »
Mindenkit sok szeretettel köszöntök!  :2smitten:

Több okból kifolyólag sokkal kevesebbet vagyok gépnél. A facebookra gyakran fellépek, mert a legtöbb testvért, ismerőst és gyülitagot így érem el, és hasznos információkat tudhatunk megy egymásról.
Az iwiwet egy jó ideig nem használtam, néha napján teszek ki linket, ha írtam valami építőt.
A MyVipről még tavaly töröltem magam.
2 fórumon ápolom a kapcsolatot drága testvérekkel, bár ritkán szólok hozzá mostanában.  :168:

Bölcsességre és önfegyelemre van szükség, hogy mennyi időt tölthetünk az interneten. Valóban nagyon sok építő tanítást, dicsőítést, filmet találhatunk, de vigyázni kell, hogy az egészséges egyensúly ne boruljon fel!  :044:
De ezt nagyon jól kifejtették az előttem szólók.  :05:

„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #18 Dátum: 2011 Augusztus 08, 21:29:50 »
 :hehe: :hehe: :hehe:

A dinók kihalásának egy lehetséges magyarázata.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #19 Dátum: 2011 Szeptember 30, 10:59:13 »
 :2funny: :2funny: :2funny:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2012 Május 03, 08:33:05 »
Lehet, szivtelen vagyok, de az ilyen jellegű e-mailokban nem hiszek, inkább becsapásnak érzem, illetve spamnak. Nektek mi a véleményetek?

Dr. Osváth Márta onkológus főorvostól érkezett... Kérlek, küldd tovább!!!
Köszönöm! Kérlek olvasd el, mert szívszorító!!!  Beteg *kisbaba
kér*segítséget. NEM PÉNZT!!! Drága Barátaim! Elnézést mindenkitől,ha
levelemmel
zavarok,de úgy gondoltam ezt kötelességünk megtenni, ha már másként nem
segíthetünk.Beteg kisbaba kéri a segítséget!!! Ha kitörlöd, neked nincs
szíved.  Kérlek benneteket,hogy küldjétek tovább!!!
Én egy 29 éves apuka vagyok.Nekem és a feleségemnek
gyönyörű életünk
volt.Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot
fedeztek fel a kicsi agyában és a testében. Az egyetlen út,hogy megmentsük a
műtét.Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett hogy
segít nekünk. Az egyetlen út,hogy segítsenek az, hogy elküldöm neked ezt az
e-mailt és te tovább küldöd. Az AOL nyomon követi
ezt a levelet és számolja hogy hány ember kapta meg.

*Minden ember aki
megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32 Ft-ot szerez nekünk!

**Kérlek segítsetek!!! Köszönjük!!!

*Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz zs.u3.*

Kérlek, tedd meg! Tegyük meg
mi is!
Küldd el az összes ismerősödnek!
Köszönöm! ***

Nem elérhető E.Edit

• Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2012 Május 03, 09:29:37 »
 :?: :104:
Haaaaat,nem is tudom,kicsit furcsa. Hogyan lesz egy e-mail megnyitasabol 32Ft.? Nem esetleg az en gepem adatrendszerebe engedek belelatast valahogyan? Azt nemtudom,hogy,de ma mar olyan fejlett a technika,az emberek pedig gatlastalanok.Nem atallanak beteg gyerekekkel elohozakodni.
Ez a tovabbkuldes nekem zavaro. :03: :167:
Egy ima viszont soha nem art.
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2012 Május 03, 10:09:41 »
Természetesen ez egy hazugság. Borzasztó az, hogy ilyen történetet felhasználnak arra, hogy a rendszert leterheljék a körüzenettel.
Ugyanis az ilyen futótűzként terjed, ezzel belassítva az adott oldal működését.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2012 Május 03, 10:12:18 »
Nekem is az a 32 Ft nem tetszik benne..., mert ki az aki e-mail küldésért csak úgy fizet? Még ha sms lenne... És honnan tudják hogy kinek küldöd tovább? És hányszor?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2012 Május 03, 10:14:54 »
Sokféle hamis körüzenet létezik, a céljuk a felhasználók rászedése a továbbküldésre, amely belassítja az adott közösségi oldal működését.
Sajnos nem is riadnak vissza a különféle amúgy nagyon szomorú történetektől!

Nem elérhető petya1962

• Testvérünk
  • *
    • Petya1962 Jézus Krisztus békéltető nagykövete
« Válasz #25 Dátum: 2012 Május 03, 13:29:39 »
Ismerős a helyzet. Ez a fajta emailküldés neve hoax, s eléggé meg tudja keseríteni az emailben szereplő személyek életét.

Nevezetesen a Maróti Szabolcs, valóban létező ember, aki Valóban Veszprémben lakik, s nem volt soha beteg gyermeke, legalábbis olyan szinten nem, hogy a gyógykezeléséhez pénzgyűjtésre legyen szükség.

Az említett levél időszakosan kétévente, időnként gyakrabban felbukkan, s tarol a neten.

Természetesen a levélben szereplő emailnyitogatás nem valós. Nincs senki, aki egy email megnyitásáért bárkinek fizetne.

A hoaxról érdemes elolvasni a Wikipedia cikkét: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoax címen.

Némi okosságok a témában: http://www.kfki.hu/cnc/email/hoax.html

Egyébként ha az emailben szereplő kulcsszavakra rákeresünk a google-n, akkor 99%, hogy találatot kapunk, s a levél máris megbukott.

Szóval bölcsesség...
Kató István alias petya1962
Jézus Krisztus békéltető nagykövete
http://katoistvan.hu

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #26 Dátum: 2013 Október 24, 14:55:44 »
úgy gondolom, hogy lehet ezeket a közösségi oldalakat jól és rosszul is használni. Minket, akikben Jézus él, nem foghat meg egyik közösségi oldal sem annyira, hogy függőség alakuljon ki. Tudjuk, hogy ezt a lehetőséget is fel lehet használni az evangélium terjesztésére, lehet jókat beszélgetni, és a Biblia igazságainak felismerésére vezetni embereket.
Ne az vezessen bennünket, hogy minél töb ismerősre tegyünk szert, ne a mennyiség, hanem a minőség vezérjen bennünket.
Nem kell minden levelet végigolvasni, főleg a hoaxokat nem. Én azokat többnyire olvasás nélkül törlöm. Tudjuk, hogy mit osztunk meg és mit lájkolunk;  Mt. 7:6.   
"Ne adjátok oda a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva széttépjenek titeket."
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #27 Dátum: 2013 Október 24, 17:15:31 »
Általában ezeken a közösségi oldalakon is sűrű jelenség az adok-kapok keresztények között. Valaki beír valami butaságot, azt pedig egy másik helyreteszi még nagyobb butasággal. Természetesen sok haszna is van, csak sokaknak meg kellene tanulniuk viselkedni, hogy beszédükkel ne hozzanak szégyent az Úrra.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #28 Dátum: 2013 Október 24, 17:42:27 »
Viszont többnyire kideríthető, hogy ki az aki csak látszatkereszténységet él meg.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2013 November 02, 18:02:00 »
Számomra a facebook fontos szerepet tölt be.
Mint sok más testvérnek, nekem is vannak olyan családtagjaim, ismerőseim akikkel sajnos csak itt tudom tartani a kapcsolatot.
Vannak olyan élthelyzetek, szituációk, amikor bizony ez az egyetlen módja egy adott személlyel való kontaktus felvételére.
Természetesen egyet értek Pista testvéremmel, tudni kell hogy mit osztunk meg, mit lájkolunk....
De semmiképpen nem tartom üdvözítendőnek, hogy arra használjuk a közösségi oldalakat, hogy közszemlére tegyúk az egész életünket, vagy a másik oldal: hogy ismerőseink hitét, életét az ott látottak alapján " bíráljuk".