Szerző Téma: Félelmeink és szorongásaink  (Megtekintve 66238 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #360 Dátum: 2010 December 14, 15:23:07 »
Kedves Csaba!

Sajnos egyet kell értenem Julessal, mert én is ismerek nem egy alkoholfüggő keresztényt, vagy akár nikotin függőt, vagy netán gyógyszerfüggőt.
A mi kultúránkban nem is olyan nehéz alkoholfüggővé válni. Hiszen bármi van, az esemény része a koccintás. Ha szomorú a magyar akkor azért iszik, ha meg jókedve van akkor muszáj, mert attól csak jobb kedve lesz. Ma már a fiatalok olyan korán kezdenek el inni / viszik bele rosszul felfogott vagányságból / hogy a legtöbb már 12-14 éves korára átesik egy komolyabb / eszméletlenséggel járó / részegségen. Még mindig komoly virtus az ivászat Magyarországon. Aztán a fiatalok szépen átiszogatják a tanuló korukat és mire beérnek a fiatal felnőttkorba már nem ritkán komoly alkoholisták, és sajnos nem védettek ettől a hivő keresztények sem. Mert az alkoholizmus szinte észrevétlenül alakul ki. Mindig csak egy kicsit többet, csak egy kicsit többször és a társadalom szépen összekacsint mögöttük. A megvetés csak akkor alakul már ki amikor valaki nap, mint nap hülyére issza magát. Csak nagyon tudatos felviilágosítással lehet ebből az ördögi körből kimenti a fiatalokat, mert automatikusan a keresztények gyermekei sem mentesülnek ez alól. De azt látom, hogy nem nagyon foglalkoznak ezzel a keresztények sem. Ebben az országban közel 600 ezer alkoholfüggőt kezeltek már  de a látens alkoholisták száma sokkal több. Mert sokan soha nem fordulnak orvoshoz, és ezzel együtt élnek családok, szenvednek gyermekek.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

feszter

 • Vendég
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #361 Dátum: 2010 December 14, 16:03:49 »
Idézet
Bocsi, egy gondolat még: Gondolkodtatok már azon, hogy az újjászületett keresztyének között miért nincs egyetlen egy alkoholista, vagy kábítószer függő? Viszont van pl. mozgásszervi problémás és egyéb szervi betegségben szenvedő testvér.
Szerintetek miért van így, mit akar kijelenteni az ésaiási ige

Idézet
"És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, BÉKESSÉGÜNKNEK BÜNTETÉSE RAJTA VAN, ÉS AZ Ő SEBEIVEL GYÓGYULÁNK MEG."
ÉSA. 53:5

Szia Csaba!

Sajnos előfordul, hogy újászületett keresztények nem tudnak megszabadulni az alkohol, esetleg gyógyszer függőségből.Magam is találkoztam már ilyen esettel.
Ahoz, hogy valaki elnyerje a teljes szabadságot ezekből nagyon nagy bűntudat, bűnbánat
és  akarat erő kell.Mindenkinek akadhatnak gyenge pontjai amit az ördög megpróbál kihasználni és mindent elkövet,hogy az illetőt fogságba tartsa.
A mozgás szervi illetve szervi betegségek adódhatnak abból, ha nem vigyázunk testi egészségünkre.Saját magunk is lehetünk ezeknek okai.  Nagyon ritka esetben kaphatunk "tűskét" is.Lehetnek ezek örökletes betegségek is.Vannak öregkori kopások, amikor elöregednek a szervek, de ezeket nem sorolnám ide, mert ez természetes, hiszen halandók vagyunk itt e földi életünkben.
Az Ézsaiás prófécia rámutat arra amit Jézus elhordozott helyettünk, és elvégzett értünk.Ahoz, hogy ezeket az áldásokat elvegyük nekünk is tennük kell valamit.Először is megtérni, utánna hít álltal elvenni, elfogadni mind azt ami már elkészítetett a számunkra.
Ez mindenkinél egyéni. Van aki fokozatosan gyógyul meg, van aki azonnal.Minden rajtunk mullik.
Mindenkor bátran járuljuk a kegyelem  trónszékhez, mert minden elvan készítve számunkra.

Szeretettel Ircsi

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #362 Dátum: 2010 December 14, 21:22:20 »
Sziasztok!

Ugye most csak ugrattok?

Ideje beszélgetni arról, hogy mit jelent az újjászületés Krisztusban!
Mi a Szent Szellem pecsétje, a karizmák, vagy a Lélek gyümölcse?

Mit jelent a hiteltelen Keresztyén fogalma?

Áldott szép estét Nektek!
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #363 Dátum: 2010 December 17, 20:51:37 »
"De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
Az ilyenek ellen nincs törvény"
Gal.5:22-23

Szép estét Nektek!

Csupán annyit szerettem volna mondani, hogy a Krisztusban való újjászületés pecsétje a Lélek gyümölcse, amelyet egy alkoholista, vagy kábszerfüggő életében nem lehet felfedezni. Ezek a függőségek szellemi eredetű betegségek! A gyógyszerfüggőségeket nem biztos, hogy ide kellene sorolni, mert pl. a cukorbetegnek nem kívánsága az inzulin, de még is az élete fűgg tőle!
Megalázónak tartom az  Úr Jézus Krisztusra és Isten igéjére nézve, hogy egy alkoholista keresztyént újjászületettnek nevezzünk!
" ...Irígységek, gyílkosságok,  RÉSZEGSÉGEK, dobzodások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképen már ezelőtt is mondottam, hogy kik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek."
Gal.5:21

Azt tapasztalom, hogy ma annyira félnek a keresztyénnek a szeretetlen ítélkezés vádjától, hogy "szeretetből" hagyják embertársaikat a kárhozatba masírozni, s még az újjászületésüket is hajlandóak szavakkal megtámogatni.
Tényleg ez a krisztusi szeretet?
:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető b.cermidoff

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 235
 • Brondel Cermidoff
  • Az igazgyöngy
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #364 Dátum: 2010 December 25, 00:45:38 »
Egy pillanat...szóval a bűn már az ember előtt létezett. A kígyó ott volt az Édenben Ádám és Éva  megteremtése előtt. Amikor az ember kapcsolatba került vele, elválasztódott Istentől. Így vált bűnössé. A bűn forrása pedig maga az ördög. A hívőnek azonban van új embere, amely növekszik (felemeltetik), ami mellett sajnos ott van az óember is, amely zsugorodik (alászáll). A megigazulás egy pillanat műve a megszentelődés viszont életünk végéig tart. Vagy lehet, hogy rosszul tudom. A hústestünk sohasem kerül kapcsolatba Istennel, újjászületésünk után is testi szinten marad, mert csak erre képes. Ezért van miből helyreállni nap mint nap. Aztán itt van a kicsinyhitűség (Péter), amely helyet ad életünkben a félelemnek és aztán mindenféle bűnnek egészen Krisztus megtagadásáig. Bizony, még az apostolokkal is megtörtént. Tudomásom szerint újjászületett hívőben nem lehetnek démonok, de ráragadhatnak. Ez olyan különbség lehet, mint ami a befolyásolhatóság és a megszállott fanatizmus között van. Ezek szerint igenis lehetnek megkötözöttségei az újjászületett hívőnek is...és létezik a visszacsúszás is. Isten azonban mindennél nagyobb. Ez helyreállásunk kulcsa.
"Mert talán azért vált meg tőled ideig-óráig,hogy őt,mint örökkévalót kapd vissza;Nem úgy immár mint szolgát,hanem szolgánál nagyobbat,mint szeretett atyafit,kiváltképpen nékem, mennyivel inkább pedig néked,mind testben,mind az Úrban." "Ha pedig valamit vétett ellened avagy adós,ezt nekem róvd fel"

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #365 Dátum: 2010 December 25, 09:36:12 »
Úgy vélem alapjaiban másként látjuk az újjászületés-megtérés-megszentelődés folyamatát. Nem arról van szó, hogy újjászületett ember nem hibázhat, de hogy visszacsúszon az óemberi szellemi megkötözöttségek közé, az elég siralmas az Úr Jézus Krisztus Váltságáldozatára nézve.
"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden."
2Kor.5:17
Akit Krisztus megszabadított az valóságossan szabad, aki pedig emberi erőlködéssel akar újjászületni, azt keserves csalódások, "visszacsúszások" várják!
Abban igazad van, hogy a kisértő folyamatosan ott olálkodik körülöttünk. Ismerek olyan, volt alkoholista tesót, aki arról számolt be, hogy évek múltán jött a vágy, hogy igyék, de Krisztusban volt ereje és szabadsága arra, hogy ne emelje fel a poharat!
Ha visszacsúszunk valamibe, amiből Krisztus megszabadított, az az ige szerint, egy elég "gáz" állapot!
"Mert ha az Úrnak, a MEGTARTÓ Jézus Krisztusnak MEGISMERÉSE ÁLTAL A VILÁG FERTELMEIT ELKERŰLTÉK, de ezekbe ismét belekeveredve legyőzetnek, az ő utolsó állapotjuk gonoszabbá lett az elsőnél.
Mert jobb volna rájok nézve, ha meg sem ismerték volna az igazság útját, mint hogy megismervén, elpártoljanak a nekik adott szent parancsolattól.
De betelt rajtok az igaz példabeszéd szava: Az eb visszatért a saját okádására, és a megmosódott disznó a sárnak fertőjébe."
2Pét.2:20-22
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #366 Dátum: 2010 December 25, 14:25:20 »
Igazad van Csaba.

Egészen máskép értelmezik egyesek az Újjászületést, mint ahogy az Ige. Ez az egyik legjobb meghatározása az újjászületésnek, amit te is beidéztél a Bibliából:

"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden."
2Kor.5:17

Valaki azt mondta:
“A Keresztyének egyik nagy hibája, hogy a Bibliát az élet tapasztalataival értelmezik, és nem az élet tapasztalatait a Biblia által”
Ilyenkor van az, hogy kimondjuk, hogy egy alkoholista, drogos, (vagy akár homoszexuális) is lehet újjászületett.

És igazad van Csaba, félünk néven nevezni a bűnt, nehogy megbántsunk másokat, pedig nagyon komolyan kéne venni az igét amit te is beidéztél:

Gal 5:20  Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
Gal 5:21  Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.


 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető b.cermidoff

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 235
 • Brondel Cermidoff
  • Az igazgyöngy
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #367 Dátum: 2010 December 26, 13:17:43 »
Emberi erőlködéseink mindig is lesznek - az újjászületett hívőknek is. Nem szabad áltatnunk magunkat, hiszen mindannyiunknak van óembere. Istennél van azonban a megbocsátás és a hívő képes valódi megbánásra.
"Mert talán azért vált meg tőled ideig-óráig,hogy őt,mint örökkévalót kapd vissza;Nem úgy immár mint szolgát,hanem szolgánál nagyobbat,mint szeretett atyafit,kiváltképpen nékem, mennyivel inkább pedig néked,mind testben,mind az Úrban." "Ha pedig valamit vétett ellened avagy adós,ezt nekem róvd fel"

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #368 Dátum: 2010 December 26, 14:36:03 »
Kedves b. cermidoff!

Tényleg nem bántó szándékkal írtam, hogy másként látjuk az Újjászületés-Megtérés-Megszentelődés folyamatát!
Emberi erőlködésekkel az ember soha nem születhetik újjá, egyszerűen azért nem, mert abban nincsen semmi érdeme. Az Isten kegyelméből történik az Ő szuverén hatalma által! Az emberi erőfeszítéseknek a megtérésben és kiváltképpen a megszentelődés folyamatában van jelentőségük! Ezzel kapcsolatban mondja az Úr Jézus Krisztus, hogy "És aki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám."
Mt. 10:37

Amíg be nem látjuk, hogy az újjászületés nem bizonyos karizmák jelenlétét jelenti, hanem a Krisztusnak valoságossan átadott életet, addig elfogjuk hinni és másokkal is elfogjuk hitetni, hogy egy Krisztusban újjászületett személy is lehet alkoholista, drogfüggő, parázna stb.
Az igazi probléma nem az ezzel, hogy hiteltelenné tesszük a Krisztusban való újjászületés fogalmát, hanem hamis üdvbizonysággal áltatjuk magunkat és másokat is!
Aszem pont Néked írtam egyszer, hogy Isten megengedő akarata nem létezik, csupán a hosszantűrése, melynek része a fenyíték, a vége pedig az ítélet! Ebből is egyértelműen látszik, hogy Isten nem engedi meg "akarva" a bűnt!
:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #369 Dátum: 2010 December 26, 16:11:06 »
Teljesen egyetértek Csabával, hogy az újjászületés az szin tiszta kegyelem. Abban nincs semmi emberi. Egyetlen dolgot tehetünk csupán önmagunkért ha beismerjük, hogy halálra méltó bünösök vagyunk és elfogadjuk a kegyelmet. Az újjászületett embernek is vannak kisértései, sőt van olyan hogy el is bukik, de már nem tud ebben megmaradni, már vágyik a kegyelemre, amelyet mértéknélkül ad az Atya a megbánó, bűnt elismerő embernek. Ténylegesen az a baj a kereszténységben, hogy nem merjük figyelmeztetni azt akit látjuk, hogy nyilvánvaló bűnben él. Voltam én olyan gyülekezetnek a tagja, ahol az egyik előljáró faluszerte ismert alkoholista volt, a másik meg szeretőt tartott. Mindenki tudta, és senki nem volt aki nyíltan felvállalta volna, hogy ezeket az embereket ki kell zárni, mert többszöri figyelmeztetés ellenére sem változtattak. Azt mondja az Ige : ....azért van ti köztetek sok beteg, és alusznak sokan mert nem becsülitek az Úrnak testét... Gondolom itt kezdődik, hogy a kereszténység olyan állapotban van, amilyenben.
Mert való igaz, hogy az újjászületett keresztény nem lehet semmilyen szenvedélybetegség rabja.

Más: a gyógyszerfüggés nem azt jelenti, hogy valaki egy krónikus betegségre / pl. cukorbetegségre / kénytelen egyfajta gyógyszert szedni, hanem azt jelenti, hogy különböző hallucigonén, vagy antidepresszáns gyógyszereket szed mértéken felül, ezek nélkül nem képes az életét élni.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #370 Dátum: 2010 December 26, 16:41:50 »
Szia Irma!
Köszönöm a kiegészítő magyarázatot, amit a gyógyszerfűggőséggel kapcsolatban írtál!
Ezzel túlajdonképpen vissza is ugorhatnánk a téma elejére, "Krisztus sebeire", amely a szellemi eredetű fűggöségeinket hívatott gyógykezelni! Csupán ezért írtam a téma "elején", hogy a Krisztusban újjászületettek között nincs egyetlen alkoholista, drogfüggő, parázna stb. de lehet pl.  cukorbeteg, szívbeteg, mozgássérűlt stb.
Igen, Isten bárkit, bármilyen betegségből képes ma is meggyógyítani, de ez nem jár az újjászületéssel együtt "alanyi jogon" úgy, mint a szellemi eredetű megkötözöttségekből, betegségekből való gyógyúlás. Ezeknek a megértése, elkerűlhetetlenűl hozzátartozik a Krisztusban való újjászűletés fogalmánának megértéséhez.
Krisztus sebeire, soha semilyen körűlmények között nem volt szűksége Istennek arra, hogy fizikai betegségeket gyógyítson! Ahol sebek vannak, ott vér is folyik!
"És csak nem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint és vérontás nélkűl nincsen bűnbocsánat."
Zsid.9:22

Ezért felelőtlenség kijelenteni egy reumásnak, rákosnak, stb. hogy "a te betegséged Krisztus sebei által már meggyógyúlt" -ez sajnos egyszerűen hazugság, az Úr Jézus sebeinek, kiontott vérének és kereszthalálának nem ez volt a célja, nem erre rendeltetett Istentől!
Őszíntén mondom, hogy nem kívántam újabb vitát szítani!
Áldott szép estét Nektek!
:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #371 Dátum: 2010 December 26, 18:57:51 »
Szia Csaba!

Teljesen értem, hogy hogyan is gondolod és egyetértek vele. Míg a szellemi eredetű betegségek meggyógyulnak a megtérés, újjászületés alkalmával, addig meg lehet, hogy a szervi eredetűek elkísérnek míg élünk. Van, hogy Isten keze csodára indul, de nem alanyi jogon járó juttatás ez, hanem mindig csoda! Általában akkor teszi Isten amikor vagy meg akar erősíteni valakit hitében, vagy meg akarja mutatni végtelen szeretetét, illetve az Ő dicsősségét.

 :2smitten: :2smitten:

„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #372 Dátum: 2010 December 26, 19:05:01 »

 Én eddig azt gondoltam, hogy Isten az Ő természetéből, istenségéből, kegyelméből, jóságából fakadóan mindig meg akarja mutatni végtelen szeretetét és dicsőségét, már csak azért is, többek között, hogy Királysága, uralma is nyilvánvalóvá legyen, megvalósuljon...

  :2smitten:    :2smitten:

Nem elérhető b.cermidoff

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 235
 • Brondel Cermidoff
  • Az igazgyöngy
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #373 Dátum: 2010 December 27, 01:43:21 »
Hála Istennek az újjászületésemkor nem voltam szenvedélybeteg. Jó lenne ide egy pár bizonyság, amely olyan esetről szól, amikor az újjászületés pillanatában az újdonsült hívő ember rögtön kigyógyult a szenvedélyeiből. Lehet hogy ez mindig így történik, csak én nem láttam még ilyet (mivel hogy sosem volt szenvedélybeteg ismerősöm). Igazán örömmel töltene el az ilyen olvasmány. Erőt adna a megkötözöttségben szenvedőknek. Köszi. :2smitten:
"Mert talán azért vált meg tőled ideig-óráig,hogy őt,mint örökkévalót kapd vissza;Nem úgy immár mint szolgát,hanem szolgánál nagyobbat,mint szeretett atyafit,kiváltképpen nékem, mennyivel inkább pedig néked,mind testben,mind az Úrban." "Ha pedig valamit vétett ellened avagy adós,ezt nekem róvd fel"

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #374 Dátum: 2010 December 27, 11:24:45 »
Ime egy bizonyság / bár már én erről irtam, de jól esik megemlékezni az Úr jóságáról/ :

1991-ben az Úr szeretete felém fordult - komoly imádságos közbenjárásra feleletól - és kivont engem a halál völgyéből, ahová alkohol és gyógyszerfüggőség miatt kerültem. Hatalmas kézzel mentett ki a biztos pusztulásból, és szabadított meg úgy, hogy ezek a szenvedélyek soha többé nem tértek vissza.
Az prvpspk akik látták ezt mind elismerték, hogy ezt Isten cselekedte, mert emberileg ilyen eredmény nem érhető el, és főleg nem rövid két hét leforgása alatt. Isten olymódon dicsőitette meg magát előttem és az értem imádkozók előtt, hogy azóta is csak áldani tudom az Ő drága Szent Nevét. A dohányzásból egy kicsit később szabadultam, de az is olyan módon történt, ami Isten szabadító kegyelmét dicsőíti. Nem volt ebből semmi emberi akarat, vagy valami erőlködés, Isten kiöntötte szabadító kegyelmét és én csak csodálni tudom, hogy miért is szeret engem Isten ennyire, meg sem értem, fel sem fogom. Csak azt tudom, hogy az Ige igaz : ....akiket a Fiú megszabadít, azok valósággal szabadok.

De láttam már más szintén valamilyen függősségben lévőket is, akik ugyan igy Isten különleges szeretete nyomán szabadokká lettek. Mindig mély hála van a szívemben mikor ilyesmiről hallok, vagy szemtanúja vagyok, mert tudom azt milyen a pokolban élni. Mert az aki ilyesmibe keveredik már itt a földön megtapasztalja a pokol előizét. De dicsősség és hála a mi drága Urunknak, hogy elvégezte a szabadulás nagy munkáját, és még tart a kegyelmi idő és aki szabad akar lenni, azért még mindig folyik a drága, bűnt eltörlő Vér, ma még lehet, ma még szabd leborulni a kereszt alatt.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12