Szerző Téma: Félelmeink és szorongásaink  (Megtekintve 70315 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Hilda

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #120 Dátum: 2008 Október 20, 12:02:16 »
Ebből is látszik mennyire másként lát bennünket az Atya, mint mi magunkat, mert amíg én elásnám magam a legmélyebb gödörbe, addig Ő Jézus vérén keresztül szentnek, és igaznak lát, és így is nevez.

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.

maria

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #121 Dátum: 2008 Október 20, 12:06:05 »
Hilda! Ámen!

Valóban így van és olyan gyönyörűséges ebbe belegondolni, hogy az Atya hogy lát minket a hibáink ellenére is. Én már a helyébe atomjaira szedtem volna az embert és ezzel szemmben Ő, nagyon szeret minket feltétel nélkül. Az is áldás nekünk, hogy ő nem így lát minket amilyenek vagyunk, hanem amivé leszünk. Erre is csak Ő képes! Legyen áldott az életünk Vele!

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #122 Dátum: 2008 Október 20, 12:17:10 »
Köszönöm Mária! Ez nagyon jó volt. Személyesen megerősített!
Milyen jól tükrözi a lelki harcot...
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Magda

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #123 Dátum: 2008 Október 20, 12:27:20 »
Van még egy felszólításunk, amihez jó igazodni, és ha problémánk van a megtartással itt is segítséget lehet kérni

 :044:

Kicsit várok a beírásával, hátha valaki kisegít ebben
 :2smitten:

Filippi levél
4,8-9

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #124 Dátum: 2008 Október 20, 14:25:51 »
Drága Mária!

Remélem az Isten nekem is erőt ad, hogy lelkileg elfogadjam a jóságát. Azért írom ezt, mert úgy érzem, nem vagyok elég jó ahhoz, hogy Jézus helyet foglalhatna a szívemben.
Érzem a gonosz munkáját, és néha elkeseredek. Pedig nem ilyen voltam. Persze sok negatív dolog történt az életemben, de haragszok magamra.
Ha már a félelmek topic-ban vagyunk, engedjétek meg, hogy leírjam azt, hogy én mitől félek nagyon. Mikor a páromnak éjszakára kell mennie dolgozni, olyankor szó szerint ébren alszom, felkapcsolt kislámpa mellett, mert egyszerűen rettegek a rémálmoktól.
Már sokszor volt olyan, hogy olyan rémálmom volt, hogy szó szerint menekültem vissza a valóságba. Tudtam, hogy álmodom, és vártam, hogy mikor ébredek már fel, mert annyira féltem. És sajnos nem egyszer, nem kétszer volt már ilyen. Ha valóban bíznék Istenben, akkor nem hiszem hogy ennyire félnék.
Isten bocsássa meg nekem, hogy ilyen vagyok.
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

maria

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #125 Dátum: 2008 Október 20, 14:58:57 »
gyermek! Nézd, lehet, hogy ismét nem tudunk egyezni teológiailag, de emberileg és szeretetben annál inkább.  :afro:

"Azért írom ezt, mert úgy érzem, nem vagyok elég jó ahhoz, hogy Jézus helyet foglalhatna a szívemben."

Soha nem fogod magad úgy érezni a jelenlétében. Amikor ezt érzed, akkor tudod, hogy Ő kicsoda és te kicsoda vagy. De vigyázz, ez ne menjen önkárhoztatásba. Isten így szeret amilyen vagy. Majd Ő formál, nevel az évek évtizedek alatt. Tudja, hogy ki vagy és neki ez nem okoz gondot!

Jézus akkor költözött a szívedbe, amikor elhitted, hogy Ő Isten fia. Róma. 10:9-10 igevers alapján üdvözültél. Ez azt jelenti, Istennel helyre állt a kapcsolatod. Szent és tiszta, feddhetetlen lettél előtte. Ezért neked már semmit nem kell tenned. Ő a te Atyád és te a szeretett fia, gyermeke lettél. Ábrahám öröksége a tiéd. Ezt kegyelemből, ingyen kaptad, hogy ne tudjál dicsekedni, hogy te kiérdemelted a jóságoddal. Mi kellett ehhez? Nem vízkeresztség és nem ima, hanem hit. Hinned kell, hogy Isten Fia Jézus, Aki meghalt a bűneidért, 1 Pét. 2:24, a törvény átkát magára vette Gal. 3:13 és betöltötte a törvényt. Ha ezt hiszed, akkor te Isten szent gyermeke vagy, mert Ő is szent és mi sem lehetünk mások. A szellemed újjászületett, de a tested nem. Az követ el bűnt és hibázik, elesik... Ezt az elménk megújításával tudjuk megváltoztatni. Ez egy folyamat / a Biblia megszentelődésnek hívja/és nem azonnal történik meg, ahogy ezt sokan elképzelik. Senki nem jó, csak egy az Isten! -mondta Jézus. Tehát, ha hiszed, hogy Jézus Isten Fia és meghalt érted és feltámadt, hogy neked örök életed legyen, akkor te már Istené vagy. Én is félős vagyok, de ne mond el semkinek. :01:  Ettől még Isten szeret engem és téged is. Nem ettől függ a kapcsolatunk Ővele. A rémálom gyötrése a sátántól van.

"Ha valóban bíznék Istenben, akkor nem hiszem hogy ennyire félnék.
Isten bocsássa meg nekem, hogy ilyen vagyok."


Nem attól bízunk Istenben, hogy félünk vagy sem. Ez a sátán hazugsága, ne higgy neki! Te bízol Istenben, hiszen az írásodban is ott van. Taszítsd el útasítsd el a félelmet. Majd valamikor felnősz hozzá és akkor már nem fogsz félni. Nem leszünk mindenben azonnal felnőttek. Tudod te is, hogy a gyerekeidnek is idő kellett mire megtudta csinálni. Ez a gyengeségünk, hogy félünk. Te attól  még ragyogó kapcsolatban vagy Istennel.

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #126 Dátum: 2008 Október 20, 15:09:09 »
Kedves Mária!

Köszönöm neked ezeket a megnyugtató szavakat. Azt hiszem, kezdem érteni, hogy mit értettél a multkorában azaltt, hogy Isten jó és nem büntet, hanem majd eljön a végitélet és akkor lesz a bűnök büntetése.
Ha pedig imádkoztál is értem, hogy megvilágosítsa az Isten az elmémben az igazságot, akkor ezerszer áldjon meg az Úr. Ha nem imádkoztál ezért, akkor pedig 1000 szer áldjon meg. :hehe:
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető Évus

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 544
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #127 Dátum: 2008 Október 20, 15:15:40 »
Drága Gyermek!

A sátán mindenkinél igyekszik valami olyasmit tenni, amivel sakkban tudja tartani és megfékezni az embert. A félelem az egyik nagyon gyakori tényező, álmodban sokkal védtelenebb vagy, és ezzel az egész következő napra " meg tud fagyasztani" vagy elgyengít, hogy ne tudd azt tenni amit kell, vagy ne olyan intenzitással. Ha hosszú ideig tart ez a dolog, akár depresszióssá is tehet vagy teljesen elbátortalanít a hitedben és aláássa az egészségedet.
A félelmet és a rémálmokat tagadd meg hangosan, naponta többször is. Keress olyan igéket amik bátorítanak, írd ki mindenütt a lakásban, bármerre jársz ezekkel kerülj szembe, hallgass olyan tanításokat, amik erről szólnak, és meglátod ezek a tüzes nyilak hamar erőtlenekké lesznek, elmúlik a félelmed is.  :016: :026: :027:
Dicsőség az Úrnak!

maria

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #128 Dátum: 2008 Október 20, 15:16:43 »
Az áldás jogos, így is úgy is.  :hehe: Örömömre szolgált, ha segíteni tudtam. Isten eszközei vagyunk mind és kinek mikor van éppen rá szüksége, akkor lesz ott Isten. A rémálmoddal kapcsolatban pedig jó tanács. Kérd meg az Urat, hogy vegyen körül az angyalaival amikor a párod elmegy otthonról és az Ő védelme óvjon benneteket. Megfogja tenni. Lehet, hogy a félelmed azonnal nem szűnik meg, de tarts ki és meglesz amit hiszel.

Magda

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #129 Dátum: 2008 Október 20, 15:51:45 »
Csodálatos Istenünk van!
Ő nem erőszakos, hanem féltőn=féltékenyen szerető Isten, aki elvárja, hogy újra és újra elmondjuk NEKI, hogy valóban VELE akarunk élni, és valóban azt akarjuk, hogy Ő LEGYEN A MINDENÜNK.

Ezért adta nekünk az akaratot, hogy mindég dönthessünk mellette és ellene.

Reggeli és esti áldozatnál újították meg a VELE VALÓ közösséget az IZRAELITÁK=az Ő NÉPE

Jó ha mi is este amikor lefekvéshez készülünk ezt megtesszük, és kiterjesztjük ezt azokra is akik akkor nincsenek a mi közelünkben.

A vért is kivülre kellett tenni Egyiptomban, és a bent levők így nyertek védelmet.

 :2smitten:

antonio07

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #130 Dátum: 2008 Október 20, 20:45:21 »
               Üdvözlök mindenkit.

 Véleményem szerint a mi hitünket úgy lehet elképzelni, mint egy magas vár fal, és a kísértő nevezhetjük bár minek én nem adok neki nevet, még a szó kincsemben sem szerepel az akit ti minden rossz megtapasztalásakor a nevén szólítotok,de legyen a tetszésetek szerint.Tehát a kísértő állandóan a rést keresi a mi vár falunkon azaz a hitünkön, és ha nem talál akkor túlzásokba ejt, amely ebben a topikban oly sok helyen
olvasható.Én úgy tanultam Jézustól, hogy ami velünk történik itt a földön az mind értünk
történik, ha nem lenne rossz, nem lehetne mihez viszonyítani a cselekedeteinket. A szeretetnek az ellenpárja nem a gyűlölet, hanem a félelem, ha félünk akkor, mint olvastam is szeretetben és Jézushoz igazított hitben szűkölködünk, ezt nekünk kell ki javítanunk,
mert úgy a hitet és a szeretetet Jézus tőlünk várja és nem adja.Az 5 balga szűz esetében is. Én mindenért hálát adok, még a rosszért is mert az is én értem van. Istent szeretőknek minden a javukra válik még a rossz is.Szeretném azt is hozzá tenni, hogy aki Jézushoz tartozónak vallja magát, az jobban jár ha az örökkévalóság szemüvegén
keresztül  szemléli ezt a világot és azt ami vele történik, és nem a mulandóság szemüvegén keresztül, tudni illik minden rosszban van ami az én javamra válik.
És aki sokszor ad hála imát, vagy dicsőítő imát az többet jobban lát.
Én így látom, senkire nézve nem kötelező. :angel:

Magda

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #131 Dátum: 2008 Október 20, 21:13:39 »
Én is üdvözöllek, kicsit részletezd, mert így nehéz helyesen érteni, hol látod a problémát, ha problémát látsz.

Akiben a SZENT SZELLEM lakozást vett ott a vezető is a SZENT SZELLEM, tehát kinél van akkor a probléma, nem értem.

 :2smitten:

maria

 • Vendég
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #132 Dátum: 2008 Október 20, 21:34:17 »
antonio! Tudod, amit te itt írsz, az olyan tökéletes, olyan mennyei. Már már a tökéletes embert súrólja.  :08: Itt a földön elbukunk és bizony van, hogy én nem tuduk boldog lenni tőle.  :08: Nem tudok félelem nélkül lenni, mert há itt élünk még... Sőt, nem is találkoztam még olyan tökéllyel, aki a padló alatt 200 m -re képes dicsérni folyton -folyvást a gondjaiban, bajaiban Istent. :08: Bizony én elismerem, elbukok, téves döntéseket hozok, indulatos vagyok, nem tudom dicsérni mindig önzetlenül Istent ha kisértésben vagyok ... és bizony a kisértőt is a nevén nevezem, tudod miért? Mert a Biblia is így nevezi. Nem a cimborám, nem a barátom, de hatalmam van fölötte és azt se mindig használom ha túlon túl elgyengülök. Hát, te egy irigylésreméltó ember vagy! Ettől függetlenül nem teszem.  

Mit gondolsz, mi nem azt tanuljuk Jézustól, amit te?

Azért megcáfollak, a szeretetnek nem a félelem az ellentéte.

"Tehát a kísértő állandóan a rést keresi a mi vár falunkon azaz a hitünkön, és ha nem talál akkor túlzásokba ejt, amely ebben a topikban oly sok helyen olvasható."

Azért ugye nem ítélkezni jöttél vagy a hibáinkat felfedni előttünk?  :08: Mégvalami! Ez nem a tökéletes emberek gyülekezési fóruma. Itt bizony, ha maradsz közöttünk, rájösz magad is. Minket nem az vezet, hogy tökéleteset faragjunk egymásból, hanem az, hogy eltudjuk viselni a másikat a hibájával együtt, még akkor is, ha ez néha nem kimondottam a szeretet jegyében történik.

Nem elérhető Moncsi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1454
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #133 Dátum: 2008 Október 20, 22:16:09 »

 Antonio! Ne haragudj,de én nem csak elképzelem a hitemet hanem tudom hogy:

 Isten úgy szerette ezt a világot,hogy az Ő egy szülött fiát adta érte,hogy aki hisz Ő benne el ne veszen hanem
 örök élete legyen.
 Sajnálom de nem értek veled egyett,én Jézust a Szent Szellem álltal szerető Istennek ismertem meg.Tudom,hiszem érzem,hogy szeret.Akkor is szeret ha én elbukok ha bünt követek el ,ha mérges vagyok vagy indulatos,mert még nálam van ilyen.Mert tökéletesek majd csak az Úrnál leszünk!!!Addig amig itt vagyunk a
 földön addig csak elváltozhatunk az Ő hasonlatoságára.Még itt a földön vagyunk , ha tetszik ha nem,akkor is körül vesz a láthtó világ,persze ez nem azt jellenti,hogy közösséget vállalunk a világ ügyes bajos dolgaival.
 A bibliát olvasva a kisértöt ördögnek sátánnak nevezik.Nézd csak meg Jézus megkisértését és még sorolhatnám..
 És veszek erőt és hatalmat,mert ezt kaptam,hogy leromboljam az ellenség munkáját.
  :ima06: :Jezus04: :052: :026:
 
Az Úr szegénnyé tesz és gazdagít,megaláz s fel is magasztal. 1Sám2/7

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Félelmeink és szorongásaink
« Válasz #134 Dátum: 2008 Október 21, 06:25:08 »
mert úgy a hitet és a szeretetet Jézus tőlünk várja és nem adja.---írja Antonio
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mindent Istentől kapunk ajándékba az Ő mérhetetlen kegyelme által,és elvenni az Ő-általa kapott HIT által tudjuk.
a HIT az IGE hallásából van,és engedelmességből.Abból hogy elhisszük amit Isten mond ---ez is ISTEN ajándéka---sőt kérni is lehet mégtöbbet bellöle ----és azután megcselekedjük azt amit az IGE mond.SZERETET bármikor kérhetünk,Isten töltse be szívünket szeretettel,ez is ISTEN ajándéka JÉZUS KRISZTUS által.
Isten a megtéréskor várja tőlünk a HITet,azt,hogy elhigyük,Jézus Krisztus keresztáldozatát,amit Isten szeretete
és kegyelme adott nekünk,a megváltást.
Mert Isten úgy szerette ezt a világot,hogy egyszülött fiát adta,hogy aki hisz Őbenne az el ne vesszen,hanem örök élete legyen!!!!Ő a bűneinért bűntetetett és betegségeinkért szenvedett,testét adta értünk és az EGYHÁZÉRT--az Ő teste és testének tagjai lettünk,---feláldozta magát,szeretetből és engedelmességből.
Ő a BÜNtöl tiszta VÉRét adta értünk,hogy lemossa bűneinket vele,eldobta Isten Őtet azért,--elfordult tőle---
hogy minket magához fogadjon.---mint gyermekét,Krisztusban.
Aki megtér ,megvalja bűneit,és belemeritkezik Krisztus halálába,az Istené,az megkapja Isten ajándékát a Szent-szellemet,az azzal együt az örökélet ajándékát,mert Ő a megelevenitő szellem.--ezeket HITböl kell elfogadni és cselekedetekkel.
Ezeket mind Igékkel is le tudtam volna irni,de igy jobbnak tartom saját szavaimmal.

MINDENT ISTENTÖL KAPTUNK ÉS KAPUNK---ÉS AZT A VALAMIT AMIVEL SAJÁT MAGUNK RENDELKEZÜNK,MERT ISTENTÖL KAPTUK ----A SAJÁT AKARATUNKAT ÉS AZ ÉLETÜNKET---A MI SAJÁT MA-GUNK DŐNTÉSE ÁLTAL,VISSZAADJUK NEKI,VAGYIS LETEGYÜK ELÉBE,Ő RENDELKEZZEN VELE,----
NE AZ ÉN AKARATOM LEGYEN MEG,HANEM A TIED ATYÁM!!!!!
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/