"Lukács 18,18.
És megkérdé őt egy főember, mondván: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?
19.
Monda pedig néki Jézus: Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten.
Testvéreim. Én azt gondolom ez lehet a válasz a feltett kérdésre. Ha valaki akár akarattal-akár akaratlanul tartja be Isten parancsolatait, ezzel még nem lehet igaz Isten előtt. Hiszen:Gal 2,16
Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.(!)
De a legnyomósabb érvem: Jn 14,6
Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Ez tehát a hitetlenek üdvösségére vonatkozó véleményem." /idézet Shomer ajin
Valamit le kell szögeznem, nincs üdvösség Krisztus nélkül.
Senkit sem biztatnék arra, hogy ne fogadja el Jézus megváltását, sőt ennek az ellenkezőjére biztatok mindenkit.
Nem akarok senkit megkavarni, vagy félre vezetni, sőt vitatkozni sem akarok.
Azt is leszögezném, hogy első sorban nem a megigazultságról beszélnék, hanem arról, hogy lehetséges e olyan embernek a menybe mennie, aki valamilyen okból, nem fogadta el Jézust?
Igen lehetséges, ha ennek az ellenkezőjére is van lehetőség. Márpedig tudjuk, hogy van.
Máté 7:22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?
Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Visszatérve testvérem az általad említett Lukács 18-ra, ott pedig Jézus a következőkkel fejezi be a beszélgetést:
Luk 18:25 Mert könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogy nem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
Luk 18:26 Akik pedig ezt hallották, mondának: Ki üdvözülhet tehát?
Luk 18:27 Ő pedig monda: Ami embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél.
Gyakran idézik ezt az Igét:
Róm 9:15 Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, akin könyörülök, és kegyelmezek annak, akinek kegyelmezek.
Róm 9:16 Annak okáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.
Én azt gondolom, hogy Isten hatalmában áll az, hogy eldöntse, ki az aki üdvösséget kap és ki nem.
Én azt hiszem, hogy minden emberre úgy kell tekinteni, mint aki már üdvösséget kapott, és nem pedig úgy, hogy megy a pokolba.
(ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden hitetlen ember üdvösséget kap, és a gonosz emberek nem kerülnek a megérdemelt helyükre. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nekem mint Krisztusban hívőnek, hogy kellene tekintenem még azokra is, akik nem abban hisznek mint én)
Hiszen a kegyelem minden emberre elhatott.
Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.
Róm 2:14 Mert mikor a pogányok, akiknek törvényük nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényük nem lévén, önmaguknak törvényük:
Róm 2:15 Mint akik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívükbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretük és gondolataik, amelyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
Róm 2:16 Azon a napon, melyen az
Isten megítéli az emberek titkait az én evangéliumom szerint a Jézus Krisztus által.