Igen lehetséges, ha ennek az ellenkezőjére is van lehetőség. Márpedig tudjuk, hogy van.
Máté 7:22 Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
De ezt az igét a szöveg összefüggésében kell olvasni, mert éppen ezek a versek előtt a gyümölcsökről van szó. Azokról a gyümölcsökről amiket egy egészséges hit eredményez.
Mert nem elég a puszta hit, hanem a hit valósság kell legyen az életünkben, még az sem elég ha nagy dolgokat (csodákat) hajtunk végre Krisztus nevében, hanem az számit, hogy a mi hitünk mennyire változtatta meg a mi életünket, milyen gyümölcsöket termünk.
Mert az ördögök is hisznek, de attól még ördögök maradnak. Az ő hitük nem ér semmit.
Isten azt mondja:
Máté 15:8 Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.Isten a szívünket, az életünket akarja. Isten olyan hitet vár, aminek az eredménye a mi életünk letevése, az Úr kezébe helyezése.
Nem az a fontos mit mondunk mi magunkról, hanem az amit Krisztus mond rólunk.
Van egy példa a Jn.2 –ben:
Ján 2:23 A mint pedig Jeruzsálemben vala húsvétkor az ünnepen, sokan hivének az ő nevében, látván az ő jeleit, a melyeket cselekszik vala.
Ján 2:24 Maga azonban Jézus nem bízza vala magát reájok, a miatt, hogy ő ismeré mindnyájokat,Arról szól az ige, hogy sokan hittek benne, mégis Jézus nem hitt bennük, nem bízta magát rájuk, (a görögben a hit és a bizalom ugyan az a szó) – mert ő tudta mi lakik az emberben – bűn- .
Látjuk a Jn.3-ben, hogy az embereket csak a csoda indította meg, és nem Krisztus személye. Sokszor volt, hogy a népnek csak az áldás kellet, és nem az új élet, nem az amit Isten kért tőlük. Az Úr szóvá is tette, mikor a kenyér szaporítás történt, hogy a nép csak azért követi mert ettek a kenyérből, és nem azért mert Krisztus tanítása kellet volna nekik, az új élet.
Nikodémus azt mondta: “Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, a melyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.” Jn3.2v.
Tehát hit benne, mégis Krisztus azt mondja újjonan kel szülessél.
Víztől (Isten igéjétől - Ef 5:26; 1Pét 1:23; Jak 1:18;) és Szellemtől (Isten Szent Szellemétől)
Sajnos sokan, megállnak az örök élet elnyerésénél, nekik csak az kell amit Krisztus ad, az örök élet és az áldások. Ami ezután jön az engedelmesség az új élet, a Krisztusi élet, az már nem kell. Krisztusra hasonlítani, az már nem kell, inkább akarnak hasonlítani valami világsztárhoz.
Pedig Krisztus azt akarja, hogy rá hasonlítsunk, hogy olyanok legyünk mint ő, ez a cél.
Gal 2:20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Pál bizonysága:
Krisztusban való hitben élni, nem más mint az amikor Krisztus él bennünk, Krisztus által és Krisztusért élek, azért a személyért aki szeretett engem és önmagát adta értem.
Az nem keresztyén, csak a legfeljebb a neve és ezzel szégyent hozva ere a névre, aki nem él Isten igéje szerint, aki könnyelműen veszi az Urat és ő igéjét.
Mert az Úr egy bűn gyűlölő Isten és a bűnre haragvó Isten
Róm 1:18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.Isten haragja, ítélete van minden ember felet, és még azok is menthetetlenek akik sosem hallottak Istenről, vagy akár a megváltásról, Isten előtt nincs mentség a bűnre, mert ő utálja a bűnt, és van olyan ige is ami azt mondja, hogy :
Zsolt 5:5 Mert nem olyan Isten vagy te, a ki hamisságban gyönyörködnél; nem lakhatik tenálad gonosz.
Zsolt 5:6 Nem állhatnak meg szemeid előtt a kevélyek, gyűlölsz te minden bűnt cselekedőt.
Zsolt 5:7 Elveszted, a kik hazugságot szólnak; a vérszopó és álnok embert útálja az Úr.Ezek kemény igék, de az Úr igéi. Vegyük komolyan a bűnt, és ezért mondja az írás nekünk:
Róm 12:9 A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz. Zsolt 97:10; Ámósz 5:15;Ezért azok akik újjászülettek, azok ragaszkodnak az Úrhoz, szeretik az Urat és gyűlölik a bűnt és mind azt ami a gonosztól származik.
És vissza tértünk oda, ahonnan elindultunk, amit az Úr fog mondani: “Távozzatok tőlem ti gonoszt cselegedők” – kik? Akik a gonoszt cselekedték, azért mert az Úr gyűlöli a gonoszt, és nem állhatnak meg előtte azok akik a gonoszt cselekszik. Zsolt 1.5 Tehát mégis csak szükségesek a cselekedetek az ítéletben, mert cselekedeteink fogják megmutatni azt mennyire volt hiteles a mi újjászületésünk, az üdvösségünk.
A másik döntő dolog pedig az lesz, hogy vane személyes kapcsolatom Krisztussal, ismere engem és én ismereme őt.
Jézus nem arra, hív bennünket, hogy csodákat tegyünk, hanem arra hogy szívünket összekössük vele, hogy megismerjük őt, bensőségesen, hogy kapcsolatunk legyen, olyan kapcsolat mint a férj és a feleség között, mert ez a legbensőségesebb kapcsolat, ebben a kapcsolatban ismerheti meg magát két ember igazán, és az Úr mondja:” Férjetekké lettem …” mert Ő, egy ilyen kapcsolatra, közösségre vágyik velünk. Olyan kapcsolatra amelynek egy új élet a gyümölcse.
Luk 18:25 Mert könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.
Luk 18:26 A kik pedig ezt hallották, mondának: Ki idvezülhet tehát?
Luk 18:27 Ő pedig monda: A mi embereknél lehetetlen, lehetséges az Istennél.Az üdvösség elérése emberi erővel lehetetlen, ezért, ami az embernek lehetetlen (tehát az üdvösség elérése vagy elnyerése – az örök élet elnyerése), az Istennél lehetséges.
Éppen ezért jött Jézus Krisztus, hogy ezt a lehetetlen dolgot elvégezze.
Elvégezze a ami üdvösségünket, azt hogy az örök élet részesei lehessünk.
De még ennél is többet tett, bennünket, az ő ellenségeit, Isten gyermekeivé tett, az ő testvéreivé, egy új családott adott nekünk, és egy új kapcsolatra hívott, és egy megváltozott élet lehetőségével ajándékozott meg, új életben járhatunk és ha ez számunkra lehetetlen – emberileg – neki lehetséges, mert:
2Pét 1:3 Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott;Ígyhát az Úr mindent elvégzett, csak rajtunk áll, járnunk kell azon az úton amit Ő elő készített nekünk, azzal az erővel amit ő ad nekünk.