Vajon szeret engem az Úr?
Megérintett ez a kérdés, és elgondolkodtatott.
Csalódott voltam a napokban, csalódott és elkeseredett. Elhagytak a volt barátaim, vagy lesajnáltak, és szakadék támadt közöttünk.
Egy közeli gyülekezetet hívtam fel, azzal a céllal, hogy csatlakoznék hozzájuk, így néha megnéznek, személyesen is megismerkedhetünk...vendégváró sütivel, hideg ivólével vártam, hogy valaki betoppanjon hozzám, eddig hiába. Igaz, a pásztor nem is igérte, hogy gyorsan ideérnek. Ami megütött, az az volt, hogy nagyon készséges volt, örömmel üdvözölt és beszélt velem, egészen addig, amíg meg nem tudta, hogy én nem tudok odamenni, nekik kellene házhoz jönni...ekkor egyszerre bizonytalanná vált, hivatkozott a gyülekezet kicsiségére, arra, hogy mindenki dolgozik stb.stb.
Igaza volt, és nekem el kellett fogadni a válaszát.
Az eszemmel el tudom fogadni, mégis...azóta több gyülekezet honlapján keresgéltem - és meglepett, hogy a legtöbb helyen bizony ugyanezt tapasztaltam. Fiatal, öreg, nő vagy férfi, minden egészségest érintő program ott szerepel a terveikben, többjüknél még a kórházlátogatás is ott van - amit viszont csak elvétve találtam, az éppen a magamfajta, betegség- vagy egyéb ok miatt kimozdulni nem tudók látogatása, a velük való törődés valahogy elfelejtődik. Mintha nem is lennénk...
Értem én ezt, innen belülről is látom, milyen a világ odakinn, mégis...olyan nehéz mindig nekem belátni, nekem elfogadni és tudomásul venni...idő, pénz, emberhiány... szó sincs szeretethiányról, csak éppen nem fér bele...ez volt katolikuséknál, ezt tapasztalom itt is.
Egy dolgot tudtam. Nem szabad feladnom. Tudomásul kell vennem, hinnem kell abban, hogy ez sem véletlen, Isten tudja, mindennek az okát - annak is, miért kell nekem és a hasonló sorsúaknak így, ebben a helyzetben is kitartani.
Imádkoztam, és akkor egyszeriben megszólalt bennem az Úr:
ne félj kicsinyhitű, ne másoktól várd a segítséget, ne mástól várd a magányod oldódását, ne mással beszélgess, szólj hozzám és én, Jézus majd válaszolok neked.
Földi életemben én is átéltem mindent, amit egy ember átélhet. Jót és rosszat. Voltam magányos, éreztem, hogy az Atya elhagyott, fáztam és melegem volt...ismerek minden emberi érzést, és ezek után azért haltam meg a kereszten, hogy te - ti, emberek - az utatok végén bűnbánatot tartva hozzám térhessetek.
Akkor jutott eszembe a már sokszor olvasott, de általában csak szépnek, de súlytalannak tartott Ige: "...és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Máté 28,20)
Ha velem van, akkor pedig szeret.
Van ennél fontosabb az életben?
Jézus szeret!