Szerző Téma: Megtérésem története  (Megtekintve 29502 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ildi79

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Megtérésem története
« Válasz #105 Dátum: 2012 Június 20, 05:48:57 »
Kedves Edit,

nagyon szépen köszönöm a kedves soraidat és elolvastam Pál levelét is!

Onnan idézem ezt az igehelyet is, amely sokat jelent nekem most:

"Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban."

Köszönöm Edit, áldjon meg Téged az Úr!
"Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Fil. 4; 6-7)

Nem elérhető dynamis

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7
  • Matics Tamás személyes honlapja
Re:Megtérésem története
« Válasz #106 Dátum: 2013 Január 25, 18:59:09 »
Megtérésem története:

1990.-ben, amikor már teljesen kilátástalan volt az életem egy igazság tartott életben: Isten szeret engem. Történt, hogy épp orvostól tartottam hazafelé, amikor Zalaegerszegen elém állt egy Testvérnő, és közölte: Jézusra van szükségem!! Volt Nála egy kis házicsoport, ahol megkérdeztem, igaz-e, hogy Jézus gyógyít... Azt mondták: igen, erre mondtam: Nekem épp fáj a fejem, hát, imádkozzanak! Erre az a Testvérnő rámhelyezte a kezét, és elkezdett Szent Szellem által imádkozni, amire 2 dolog történt:1. AZONNAL elmúlt a fejfájásom, 2. meglepődtem, hogyan imádkozott, mert, ugye nyelveken szolt a drága Testvérnő.. :D Mondta, hogy ez micsoda, és, hogy a Szent Szellem által kapom meg! Persze, nagyon akartam! :D (Hiába, akit a kenet megcsapott... :D ) De, ott volt egy nagyon helytelen szokás, azt adták feladatul, hogy életem összes bűnét írjam össze, és elfordultam ezért, mert lehetetlent kértek... Hát, hallottam egy nagy karizmatikus Gyülekezetről, érdekes, hogy életemnek Istennel kapcsolatos legfőbb dolgait mindig ugyanott kaptam meg, egy hívő zsidó Testvérünk kávézójában, a dolog érdekessége, hogy Nórikámmal is ott keltünk egybe!! Hát, mondtam, oké, Uram, akkor feltétel nélkül elmegyek, ha ellmagyarázod, mi az a Szentlélekkeresztség, a nyelvekenszólás, és mindezt meg is adod!Na, most jön, hogy Isten milyen nagyvonalú! :D Amikor elmentem, mondták, hogy bibliaiskola lesz, és nem mást, hanem Dr. Derek Prince tanítását nézzük meg, no, ugyan miről is? No? "Bemerítés Szent Szellembe" Hát, az Istentisztelet végén rohantam megtérni a Szent Szellem is betöltött, végtelen örömmel, sőt, azóta nyelveken is imádkozom, a miről már több helyről hallottam, amikor úgy indított az Úr, hogy így imádkozzak, akkor megértették a nyelvet, és azon a nyelven áldottam az Urat!!!

[size=36pt]Hát nem nagyszerű Istenünk van???[/size][/color]

Dicsőség Néki! Ámen!!! :2smitten:
Az Úr áldjon!

Szeretettel:
Matics Tamás, és Nóri

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Megtérésem története
« Válasz #107 Dátum: 2013 Január 25, 23:12:27 »
Köszönöm a bizonyságod testvérem.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető dynamis

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7
  • Matics Tamás személyes honlapja
Re:Megtérésem története
« Válasz #108 Dátum: 2013 Január 26, 14:38:01 »
Az Úré a dicsőség!!! :2smitten:
Az Úr áldjon!

Szeretettel:
Matics Tamás, és Nóri

Nem elérhető Jazmin

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 482
Re:Megtérésem története
« Válasz #109 Dátum: 2013 Március 06, 11:11:08 »
Áldjon az Úr titeket! Néhany szóban szeretném leírni megtérésemet. Az Úrnak hála,"gyülekezetben" nőhettem fel.Édesapám 3 éves koromban tért meg,így onnantól kezdve vitt bennünket is  imaházba,vasárnapi iskolába.Mindent tudtam,arról,hogy mi a bűn,mi jó,mi rossz,és azt is,hogy meg kell térnem,mert ha nem akkor az örökkévalóságot Isten nélkül fogom tölteni,gyötrelmek közt,és már itt a földön sem leszek igazán boldog.De ezeknek ellenére,bünben éltem,engedetlen voltam,hazudtam,loptam szüleimtől,szennyes könyveket olvastam,csaltam,önző voltam,haragudtam,egyszóval a saját kívánságaimat tettem és az ördög szolgája voltam.A gyülekezetbe is jártam ugyanakkor és tettem a szépet...Kétfelé sántikáltam.Mivel édesapám kötelezte,hogy menjek imaházba mentem,és sokszor hallottam  a megtérésre hivó szót,de mindig azt mondtam,hogy ráérek.Majd megtérek,mikor idősebb leszek.
Aztán 2OO1-ben a gyülekezet ifjusági csoportjával,elmentem egy keresztyén táborba.Ott minden este volt evangélizálás,és én egyre jobban éreztem a bűn súját.Isten munkálkodott bennem az Ő kegyelméből.Végül az 5ik este,már nem birtam tovább..A tékozló fiu történetéről volt szó,és bennem az maradt meg,hogy a fiu,aki otthonmaradt,nem volt külömb a másiknál..Ő is ugyanugy bünös volt.Hiába jártam én imaházba és tettem a szépet..bünös voltam,elveszett és kárhozatra itélt..Akkor Isten nagyon össztört engem.Megvallotttam bűneimet imában,megbántam azokat,és hittel jöttem Hozzá,hogy bocsásson meg és szüljön újjá.És Ő megtette. Nagyon hálás vagyok Neki ,hogy kegyelmes volt hozzám,és gyermeke lehetek. ÁmenUi: Végigolvastam a megtéréseket,de nem láttam mindenkiét,pedig épitő lenne.Pl.Ditte,Elisabeth,Bacsipista,.....a tieteket nem láttam  :05:  Örülnék,ha olvashatnám.Az Úr veletek!
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Megtérésem története
« Válasz #110 Dátum: 2013 Március 06, 11:21:40 »
Hasonló az én ujjászületésem is. Hívö szülök gyermekeként nöttem, jártam a gyülekezetbe, de eljött az az idö, akkor 14 éves voltam, egy ifjúsági kis körben rádöbbentem,  hogy az mind csak vallásosság, amíg nem adom át személyesen az életemet Jézus Krisztusnak. Habár akkor tiltva volt, hogy különbözö gyülekezetek fiataljai összegyüljenek, és ezért sokan ellenezték a megtérésemet, senki sem tudott tovább visszatartani. Szent Lélekkel betöltve hihetetlen boldogságot éltem át, és azóta is, sok kudarc és elesések ellenére is tudom, hogy az ÚR biztos kézzel tart, és semmi és senki ki nem szakíthat az Örkkévaló kezeiböl, és az én Atyám nagyobb mindeneknél! Legyen hála és dicsöség Istennek Jézus Krisztusban.

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Megtérésem története
« Válasz #111 Dátum: 2013 Március 06, 13:11:37 »
Dicsőség az Úrnak!
Köszönöm testvéreim, hogy megosztottátok velünk! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Megtérésem története
« Válasz #112 Dátum: 2013 Március 06, 15:49:55 »
Jázmin figyelmeztetett erre a hiányosságomra, hogy nem találja megtérésem bizonyságát.
Pótolom, és átmásolom gyülis honlapunkról (http://havannacsoport.hu/index.php/bizonysagok/megteresem-egy-vacsoraval-kezdodoett) bizonyságomat.

Megtérésem egy vacsorával kezdődött ....

   
Volt életemben olyan időszak amikor vasárnap délelőttönként és a közeli borozóba jártam, miközben  feleségem egy keresztény gyülekezet istentiszteletein vett részt.  Korán reggel kelt, megfőzte az ebédet és elment. Én pedig haragos voltam, mert egy idő után elmaradt elmaradt a vasárnapi húsleves és rögtön a "második" fogással kezdhettük az ebédet.

Akkor már leszázalékoltak és rengeteg szabadidőm volt amelynek nagy részét a borozóban töltöttem el az ivócimborákkal, fröccsös és sörös poharak mellett. Komoly beszélgetések,  viccelődések, harsány vitatkozások, ugratások és veszekedések, részeg kurjongatások az életem mindennapjai vált.

Egy alkalommal a postaládából előhalásztam egy újságot amelyben találtam egy meghívót. Ahogy megláttam és elolvastam rögtön vágyat éreztem a szívemben arra, hogy részt vegyek a meghirdetett rendezvényen.

„Szeretettel meghívjuk egy gyertyafényes vacsorára!” (Ez állt a meghívón.)

Ollót kerítettem, kivágtam a cikket és elvittem magammal a borozóba.

- El kellene mennünk! – javasoltam. – Kapunk egy potya kaját, amelyre úgyis megéhezünk a sok fröccs után. Aztán ha erőszakosok lennének és meg akarnak minket téríteni akkor ott hagyjuk őket és angolosan távozunk.

Nem voltunk gonoszok, de végül mégis heten, mint a gonoszok a borozóból elindultunk a ... Gyülekezetbe. Arra számítottunk, hogy megszólnak minket, talán be sem engednek, mivel az alkohol illata érződött rajtunk. Ittasak voltunk, de nem részegek. Meglepődtünk, mert szeretettel fogadtak minket. A gyülekezet egyik csodálatosan megterített asztalok egyikéhez vezettek minket és a megígért vacsora gyertyafény mellett, baráti beszélgetések és érdeklődések közepette ment végbe.

Beszéltek nekünk Istenről, a hit és  ima erejéről, a bibliáról. Ellenkeztünk, vitatkoztunk, de mindezek ellenére továbbra is barátságosan válaszoltak kérdéseinkre, ellenérveinkre. Félt várakozásunkkal ellentétben nem erőltették ránk hitüket.

Meghívást kaptunk  ALFA vacsorákra, melyekre nyolc héten keresztül, pénteki napokon került sor, az élet nagy problémáira  keresve a megoldásokat. Mivel mindnyájan tele voltunk problémákkal ezért elfogadtuk a meghívást.

Ezeken az estéken borozás helyett a bibliát vettük a kezünkbe. Ekkor hallottunk Istenről, Jézus kereszthaláláról és arról, hogy magára vette bűneinket. Halála és feltámadása által kaphatunk megbocsátást és örök életet. Ezeken az estéken Isten láthatatlanul, de érezhetően köztünk volt. Alakította és formálta gondolkodásunkat életünk értelme  és célja felől.

Felismertem, hogy eddig rossz úton jártam, és ha ezt folytatom tudom már, hogy milyen következményekre számíthatok. Változtatnom kellene, de nem tudtam hogyan tegyem.

Kaptam segítséget. Elmondták, hogy Jézus egy új életet tud adni. Ehhez nekem nem kell megvárni amíg megváltoznom, csak be kell hívni Őt az életembe és Ő majd cselekszik rajtam keresztül. Hívjam az életembe így ahogyan most vagyok. Mert Ő nem az egészségesekért és bűntelenekért jött erre a világra, hanem ilyen emberekért, mint én is vagyok. Bűnös, beteg és káros szenvedélyek rabságában szenvedő emberekért.

Ekkor értettem meg, hogy nekem Jézus mellett van a helyem. Kinyitottam szívem zárt ajtaját, behívtam őt életembe. Megvallottam és megbántam bűneimet. Isten megbocsátott.

Ezekkel egy időben életemben megkezdődtek a változások.

Vártam egy sebészeti beavatkozásra, amelynek műtéti időpontja ki volt tűzve. Elmaradt a beavatkozás, mert a betegségem amit műtéttel akartak helyrehozni elmúlt, mert meggyógyultam.

Köszvényes fájdalmaim, melyek miatt hosszú időkre mozgásképtelenné váltam megszűntek, mert Isten meggyógyított.

Az állandó gyomorégéseimre szedett savlekötő gyógyszereimre nem volt már  szükségem, elmúltak a fájdalmaim, rendbe jött a gyomrom, mert meggyógyultam és gyógyszerek nélkül is tudtam már étkezni. A tabletták  feleslegessé válva  állnak  a szekrényemben.

Adósságaim nagy részét rendezni tudtam, és a pénzt kölcsön kéregetőből, kölcsönadó lettem.

Végül megajándékozott Isten. Szabadságot kaptam abból a rabságból, amely fogva tartott. Elvette italfüggőségem egyik napról a másikra. A legcsodálatosabb az volt ebben, hogy mindez elvonási tünetek nélkül, egyik napról a másikra következett be. Azóta nem kívánom és 2005 februárjától nem is fogyasztok alkoholt. Erős lettem Isten segítségével, a kínálgatásokat el tudom utasítani, a látványa sem nem hat rám zavaróan.
Családommal megromlott kapcsolatom rendeződött, és mindezt Istennek köszönhetem.
 
Az Úr segítségével megtaláltam gyülekezetemet, testvéreket és szolgálatot kaptam. És mindezt Jézus Krisztus megváltó kegyelmének köszönhetem.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Jazmin

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 482
Re:Megtérésem története
« Válasz #113 Dátum: 2013 Március 06, 16:44:53 »
Dicsoseg az Urnak! Köszönöm testvéreim a bizonyságtételeiteket!  :2smitten: :2smitten:
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Megtérésem története
« Válasz #114 Dátum: 2013 Március 07, 10:07:51 »
Drága Testvéreim!
Köszönöm a csodálatos bizonyságtéteket.
 :2smitten: :thanks: :026:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Megtérésem története
« Válasz #115 Dátum: 2013 Március 07, 10:35:32 »
Valójában ez nem a megtérésünk története, mert a megtérés az folyamatos. Nap, mint nap van miből megtérnünk.  Ezek a bizonyságok az Úrral való találkozásunk pillanatait mutatja be, azt az időszakot amikor meghoztuk a döntésünket, hogy az Urat akarjuk követni. Hátat fordítottunk 180 fokkal az addigi életünknek és a keskeny úton próbálunk közlekedni.

De valóban  jó olvasni, hogy ki milyen körülmények között találkozott az Úrral, minek fordított hátat és milyen az Úrral való kapcsolat milyen változásokat hozott az életében.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Megtérésem története
« Válasz #116 Dátum: 2013 Március 07, 10:54:56 »
Egyetértek Testvérem. A megtérés a Jézus által mutatott útra lépéssel kezdődik. Ezen az úton menni kell.

Lukács evangéliuma 9,62
"És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára."
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Jazmin

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 482
Re:Megtérésem története
« Válasz #117 Dátum: 2013 Március 07, 10:57:56 »
Igen Testvéreim.A megtérés egy folyamat..És abbol látszik meg,hogy megtértünk,hogy változunk folyamatosan és mikor szükséges ujból és újból "megtérünk".  :05:
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Megtérésem története
« Válasz #118 Dátum: 2013 Március 07, 11:01:18 »
Egyetértek Testvéreim, és nem véletlenül írtam, hogy az "újjászületésem" története. Mert újjászületni csak egyszer lehet, de megtérni naponta kell, ha vétkeztünk az ÚR ellen. De van hatalmas reménységünk, hogy bizalommal fordulhatunk a mi Föpapunkhoz:

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. 16. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.
Zsid 4,15-16
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Megtérésem története
« Válasz #119 Dátum: 2013 Április 15, 18:33:19 »
A megtérésnek folyamatosnak kell lennie az életünkben. De nem úgy, ahogyan a gyülekezetekben szoktak újjal mutogatni arra akinek valamilyen hibája, gyengesége, vétke, bűne van, hogy térj meg, mert így nem fogadunk közénk.
Ezt nekünk kell az Úrral lerendezni. Személyesen, a bűnt felismerni az Ő Szent Lelke által, és azt megbánni, letenni és  attól elfordulni.

24. Csak a te intelmeidben gyönyörködöm, azok az én tanácsadóim. 25. Életem a porhoz tapad: eleveníts meg igéddel! 26. Ha dolgaimat elbeszélem, te meghallgatsz. Taníts meg rendelkezéseidre! 27. Értesd meg velem utasításaid célját, hogy elmélkedjem csodáidon! 28. Nem tudok aludni a bánat miatt, erősíts meg engem igéddel! 29. Tarts engem távol a hazugok útjától, és ajándékozz meg kegyelmesen törvényeddel! 30. Az igaz utat választottam, döntéseidet magam előtt tartom. 31. Ragaszkodom intelmeidhez, URam, ne engedj megszégyenülnöm! 32. Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem. 33. Taníts, URam, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig! 34. Tégy értelmessé, hogy megfogadjam törvényedet, és megtartsam teljes szívvel. 35. Vezess parancsolataid útján, mert abban gyönyörködöm.
 (Zsolt. 119)
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12