Földi-Kovács Andrea bizonyságtétele:
"Amikor azt várják tőlem, hogy beszéljek Istenről, azt szoktam mondani, hogy ezzel a lehetetlent kérik, mert Isten számomra kibeszélhetetlen. Bármennyire is hozzá vagyok szokva a nyilvános szerepléshez, bármennyire is nem esik nehezemre összetett mondatokban fogalmazni, ha Istenre kerül a szó, nehéz őt szavakba öntenem. Ezért az egyetlen lehetséges és hiteles módját választom ennek: elmesélem, hogy mit tett velem” – ezekkel a szavakkal vezette fel tanúságtételét az ismert televíziós újságíró.
A Carpe Deum című műsor szerkesztő-műsorvezetője az újjáteremtés csodájaként említette azt a meghatározó élettapasztalatát, hogy ami eltörik, azt Isten nem megragasztja, ami szétszakad, azt nem összevarrja, ami elreped, azt nem összekényszeríti, hanem újjáalkotja.
"Az én megtört szívemet és lelkemet is így alkotta újjá, amikor két és fél éve megtörtént a lelki újjászületésem” – mondta Földi-Kovács Andrea, hozzátéve: korábban is sokat jelentett számára a hit, de a lelki újjászületésekor Isten megmutatta számára, hogy valójában semmit nem tud róla. Bár tizenéves korában megért, de a szívét még nem adta át teljesen Istennek. Elhitte, hogy létezik Isten, de nem különösebben szerette volna, ha felforgatja az életét. „De aztán Jézus eljött, elkérte a szívemet, és megmutatta nekem, mit jelent hinni..."
(internetről - evangelikus hu)