Szerző Téma: Öröm  (Megtekintve 14453 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Öröm
« Válasz #30 Dátum: 2013 December 14, 17:12:59 »
Kedves Testvérem, a mi örömünk nem olyan öröm amit a világ adhat. Isten igéje azt mondja, hogy öröm számunkra, ha háborgatnak minket és mindenféle rosszat mondanak rólunk. Ennek egy világi aligha örül.

Máté evangéliuma 5,11-12
"Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak."

Viszont nehéz helyzetekben könnyen elfeledkezhetünk arról, hogy nekünk hol is a helyünk és mi a célunk. Sőt, magukat megtérteknek mondó emberek átkozódnak és szitkozódnak, ha éppen nem gazdagságban és teljes egészségben van soruk. Azt olvassuk az apostolok idejében is, hogy örültek mikor megverették őket Jézus nevéért:

Apostolok Csel. 5,40-41
"Engedének azért néki; és miután előszólították az apostolokat, megveretvén, megparancsolák, hogy a Jézus nevében ne szóljanak, és elbocsáták őket. Ők annakokáért örömmel menének el a tanács elől, hogy méltókká tétettek arra, hogy az ő nevéért gyalázattal illettessenek."
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Zsolti1987

• Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2014 Február 15, 18:59:05 »
Isten áldjon benneteket! Szeretném tudni, hogy milyen az az állapot, mikor valkiben él az öröm gyümölcse! Úgyérzem, hogy bennem ez nehezen tud kifejlődni. Szerintem valamilyen óemberi tulajdonságom, vagy a múltam akadályozza. Hogyan kell örülni őszintén? Jézus azt szeretné, hogy az Ő öröme legyen mi bennünk és, hogy örömünk teljes legyen. Mit kell tennem ahhoz, hogy ez része legyen az életemnek?

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #32 Dátum: 2014 Február 15, 19:45:10 »
Áldott Testvérem. A Kérdésed nem csak a tied, mert bevallják-vagy sem, de nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával...  Az őszinte öröm egyik akadálya lehet, amikor nem tudunk értékelni dolgokat... vannak oly dolgok, melyeket észre sem veszünk, de vannak olyanok is, melyek megléte természetes-szinte elvárt.
Ahhoz hogy értékelni tudjunk, néha el kell veszíteni, mert a hiányban tűnik fel, hogy valaki-vagy valami... valójában mennyire fontos számunkra.

Jézus Öröméről is kérdeztél. Jézus öröme az a tiszta és őszinte, hogy ezt az örömöt csak akkor élvezhetjük, ha megértjük hogy mennyire méltatlanok vagyunk Isten gondviselésére-adományaira...Kegyelmére. Isten nem tartozik nekünk,nem is vagyunk Igazak előtte ( az Igaz megtérés előtti állapotról beszélek)...
Mégis annyi mindent ad nekünk-gondviseléssel van irányunkban-betölti szükségeinket... És amikor mindezt megtanuljuk értékelni-amikor őszinte örömmel felindulunk Isten szeretetén, amikor minden utunkban felfedezzük Isten jelenlétét, amikor minden szituációban megtaláljuk Istent... akkor érzi Jézus is azt az örömöt, ami ettől kezdve már általunk is érezhető.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2014 Március 22, 20:04:22 »
Mostanában nehéz időkön megyek keresztül. De az Úr mindig eszembe juttatja, hogy velem van.
Pál apostol azt mondta, hogy örvendjetek az Úrban mindenkor. Akkor is örvendjünk és adjunk hálát az Úrnak, ha minden rossznak tűnik, mert Isten sokkal hatalmasabb minden problémánál. Legyünk olyanok, mint Káleb és Józsué, legyünk a hit emberei. Ne az óriásokra nézzünk, hanem a hatalmas Istenre. Ő minden körülmények között velünk van. Az Ő jobbján gyönyörűségek vannak örökké.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #34 Dátum: 2014 Március 23, 08:41:46 »
Egyik kedves testvéremmel beszélgettem a Skypen. Külföldre költözött, és jelenleg még nincs munkája. Nem látja maga előtt a jövőt, minden bizonytalanná vált számára. Bár szabadideje sok van, mégsem tud az Úrral sem olyan kapcsolatot és közösséget találni, mint kiutazása előtt. Tegnap szinte sírva mondta, hogy hiányzik a gyülekezet, hiányoznak a testvérek.
Ami az érdekes ebben, hogy amíg itthon volt többnyire itélkező  stílusban beszélt mindenkiről, és a gyülekezetről is csak negatív véleményei voltak.
Most elveszítette mindkettőt,és ráébredt arra, hogy mit veszített. Éppen ezért tartom nagyon helytállónak Shomer ayin hozzászólásában az alábbi sorokat:
Idézet
Ahhoz hogy értékelni tudjunk, néha el kell veszíteni, mert a hiányban tűnik fel, hogy valaki-vagy valami... valójában mennyire fontos számunkra.

Ne jussunk el odáig, hogy az Úr is elvesszen a szívünkből!
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2014 Április 24, 11:01:42 »
Igen Testvérem. Ha valami jobb felől álmodozunk, addig nem igazán éljük át a jelenben az örömöt. De ha felismerjük a jelenlegi helyzetünkben Isten áldásait, akkor megláthatjuk, hogy jócskán van miért örülni és hálát adni Istennek!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #36 Dátum: 2014 Április 24, 18:32:31 »
 :igen:  igen Anti  ez bizony  így  van !    :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #37 Dátum: 2014 Április 24, 19:11:43 »
Én is úgy gondolom, hogy ne azon búslakodjunk amit nincs, amit nem értünk el, hanem örüljünk annak amink van.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #38 Dátum: 2014 Április 24, 19:43:38 »
Lk 12,15

Monda azért nékik: Meglássátok, hogy eltávoztassátok a séget; mert nem a vagyonnal való bővölködésben van az embernek az ő élete.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2014 Április 24, 20:01:57 »
Ámen!

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #40 Dátum: 2014 Április 24, 20:04:30 »
Ráadásul a nagy vagyon sokakat gátol attól, hogy Istennel való közösségük legyen. Az ige is úgy fogalmaz, hogy minden rossznak gyökere a pénz szerelme.

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #41 Dátum: 2014 Április 24, 20:53:22 »
Úgy gondolom nem csak a pėnzbeni vagyon, gazdagság, hanem egyėb "emberi kėzbe kapott" hatalom is Isten tagadáshoz vezet.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #42 Dátum: 2014 Április 24, 21:05:02 »
Igen. Sokan eljunak arra a felismerésre, hogy amit eddig tanított, az nem Isten igéje szerint volt. A választás adott, vagy megújul, vagy követi tovább azt, amit évekig rosszul tanított! Sokak nem tudnak megalázkodni, és inkább elvonatkoztatnak a tiszta igétől, csak ne essen csorba az eddig felépített tekintélyén.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #43 Dátum: 2014 Április 24, 22:41:18 »
Sokaknak fejükbe száll a dicsőség, ha hatalomhoz és pénzhez jutnak. Ezért figyelmeztet Isten igéje, hogy az alázatosokhoz szabjuk magunkat.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #44 Dátum: 2014 Április 24, 22:55:26 »
A dicsőség pénz és hatalom nélkül is az ember fejébe tud szállni. Ilyenkor hízik az EGO és elhomályosítja Istent.