Evangélium > Lélek gyümölcse

Öröm

<< < (2/11) > >>

Antee:
Rakerestel Testverem egy online Bibliaban es onnan a "statisztika"? :05:

m.ági:
Hallottam régebben, hogy volt egy prédikátor aki
megszámolta, hogy hány utalás van a Bibliában arra
vonatkozóan, hogy örüljünk, örvendezzünk...
nekem az emlékeimben az rémlik, mintha 300-nál
többet mondott volna. (nagyon nem vagyok benne biztos :pirul:)
Nagyon sajnos nem emlékszem ki volt, és hogy hány
igét számolt össze.

Az biztos, hogy ha a Mennyei Atyánk ennyiszer figyelmeztet rá,
akkor nagyon fontos, hogy megpróbáljunk szót fogadni.
ami  persze nem könnyű, mivel az 'Örömünk' szoros kapcsolatban
áll a hitünk állapotával.

petya1962:
Érdekességként:

--- Idézet ---(Jak 1:17 [HNT]) minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.
--- Idézet vége ---

Ezt gondolom már olvastuk. A jó ajándéknak tudunk örülni, ez nem kétséges.

S íme egy másik ige:

--- Idézet ---(Róm 8:28 [HNT]) Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.

--- Idézet vége ---

Szóval lehet annak a dolognak is örülni, amit pillanatnyilag úgy érzek, hogy nekem nem igazán van ínyemre? Ezek szerint igen,mert azt Isten a javamra fordíthatja. Tehát lehet mindenkor örülni? Azt hiszem igen.

m.ági:
Könyvajánló: Az élet játéka - írta Eleanor H.Porter
2008. július 23. szerda - 20:06 | beküldő: csillair

Az élet játéka - borítóDrága Teremtőtársaim! Tegnap kaptam... és nem tudtam letenni... most már anyu kezében van... Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, akinek gondja van megtalálni az életben az örömöt, a szépet, a szeretetet!

Arról szól, hogy egy 11 éves kislány miként tanít meg egy egész várost a "játékra", és amikor ő beteg lesz, miként igyekeznek újdonsült barátai felvidítani őt és továbbadni a játékot! A játék úgy kezdődött, hogy egyszer egy babát ígértek neki, de baba helyett egy mankó érkezett a misszionáius hordóban! Édesapja, akik lelkész volt, akkor tanította meg a játékra. Azt találta ki, keressék meg az örömöt a mankóban! Azt találták, milyen jó, hogy nekik van lábuk, és nincs szükségük mankóra!

Mikor a kislány megtudja, hogy az egész város játsza a játékot, -miszerint mindenben meg kell keresni az örömöt-, a betegsége alatt ezt az örömöt találja:

"De örülök, hogy régebben tudtam járni! Így megismerhette az egész város a játékot!"

Elisabeth:
Kedves Petya!

--- Idézet ---Szóval lehet annak a dolognak is örülni, amit pillanatnyilag úgy érzek, hogy nekem nem igazán van ínyemre? Ezek szerint igen,mert azt Isten a javamra fordíthatja. Tehát lehet mindenkor örülni? Azt hiszem igen.
--- Idézet vége ---

Ahogy olvastam hozzászólásodat egy Ígevers jutott eszembe:

9.    És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.
10.    Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,9-10

Van egy nagyon mély és belsö öröm, amely nem az én állapotomtól függ, hanem Isten csodálatos szeretetében van.

:2smitten:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése