Evangélium > Izraeliták
Az ÚR ünnepei
Sofia:
Köszönöm kedves Tünde!
Sokat segítettél.
Guti Tünde:
Örülök, Sofia! :2smitten:
Dicsőség az Úrnak! :ima02:
Elisabeth:
Ma este kezdődik a Páska ünnepe.
Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek. Mert a vér a benne levő lélek által szerez engesztelést.
3Móz 17,11
Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.
1Jn 4,10
Elisabeth:
"Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!" 13. És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: "A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké!"
Jel 5,12-13
Elisabeth:
Az első Zsenge ünnepe
Az ÚR ünnepei mind Jézusban teljesednek be. Jézus Isten Páska báránya, aki feláldoztatott. A kovásztalan kenyerek ünnepében is Jézust látjuk, aki teljesen bűn nélkül való - ártatlanul szenvedett a bűnösökért. Tökéletes áldozat volt.
A Páska szombatja utáni nap az első Zsenge ünnepe.
Az apostolok idejében Húsvét nem is létezhetett, mert majd 300 évvel később vezették be. Azonban Pál apostol utal a feltámadás Ószövetségi eredetére.
Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje. 21. Mert ember által van a halál, ember által van a halottak feltámadása is. 22. Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek. 23. Mindenki a maga rendje szerint: első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztuséi.
1Kor 15,20-23
Az első zsenge ünnepe a Páska szombatja utáni nap, amelyen Jézus feltámadt.
Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: 10. Szólj Izráel fiaihoz, és ezt mondd nekik: Ha bementek arra a földre, amelyet én adok nektek, és aratjátok annak termését, vigyétek el aratásotok első kévéjét a paphoz. 11. Az mutassa fel a kévét az ÚR előtt azért, hogy ő kedvesen fogadja tőletek. A szombat után következő napon mutassa fel azt a pap. 12. A kéve felmutatásának a napján készítsetek egy hibátlan, esztendős bárányt égőáldozatul az ÚRnak.
3Móz 23,10
Jézus az első zsenge.
Rm 11,16
Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
Áldott, örömteljes Fetámadás ünnepet kívánok mindenkinek!
Navigáció
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése