Szerző Téma: Az elragadtatás  (Megtekintve 9353 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az elragadtatás
« Válasz #45 Dátum: 2012 Január 03, 18:49:45 »

Valamint van egy kérdésem. Amikor az elragadtatás megtörténik már az ítélet is jön az itt maradottaknak és az egek recsegve ropogva elmúlnak?? Vagy lesz még módjuk bűnbánatra és Krisztushoz csatlakozni? Mert nekem ez nem olyan egyértelmű. 

Kedves Testvérem!

Több nézet létezik, az én meggyőződésem az, hogy az elragadtatás után következik a nagy nyomorúság. A nagy nyomorúságban pedig még lesz lehetőség a megtérésre!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az elragadtatás
« Válasz #46 Dátum: 2012 Január 03, 18:53:13 »
Ezt szigorúan meg kell néznie mindenkinek:
http://www.youtube.com/watch?v=B3llsK_FGBA#ws
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re:Az elragadtatás
« Válasz #47 Dátum: 2012 Január 03, 19:41:07 »
Az én nézetem az, hogy bármikor is következik be, minket már senki nem ragadhat ki az Atya kezéből!
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Az elragadtatás
« Válasz #48 Dátum: 2012 Január 03, 20:08:44 »
Mostanában sokat foglakoztt ez a gondolat. Mivel legszívesebben már mennék az Ő országába. Régebben sokat féltem és görcsöltem azon hogy nehogy valami hibát, vétket kövessek el  és elszakadjak Istentől és a balga szűzek sorsára jussak. Istennek hála hogy megvilágosította az elmémet
Egyedül csak Ő tud megtartani. Ő ő meg is fog. Maga Jézus a garancia. Most már nem félelemből hanem örömmel engedelmeskedem. Nem görcsölök és nem akarok folyton hiba nélkül élni. ( nem is lehet) Így boldog várakozással tekintem az eljövetelére mert tudom akiben Isten elkezdte a munkát azokban be is fejezi. Így aki Jézust Isten fiának személyes bűneiért meghalt majd  feltámadott királynak tekinti az üdvözül.

azért foglakozom mostanában sokat ezzel mert van egy pár számomra nagyon kedves ember akiket szeretnék az örökkévalóságban is "látni". Fája szívem értük és azon töröm e fejem vajon hogyan nyerhetném meg őket Krisztusnak. Anélkül hogy erőszakos lennék de mégsem halogató.Valamint van egy kérdésem. Amikor az elragadtatás megtörténik már az ítélet is jön az itt maradottaknak és az egek recsegve ropogva elmúlnak?? Vagy lesz még módjuk bűnbánatra és Krisztushoz csatlakozni? Mert nekem ez nem olyan egyértelmű.

A Jelenések könyve 4 részétől kezdve, arról olvashatsz ami az elragadtatás után fog történi.
A "nagy nyomoruság" ideje alat sokan fognak az Úrra találni és megtérni. De ezek közzűl nagyon sokan mártír halált fognak halni.

Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az elragadtatás
« Válasz #49 Dátum: 2012 Január 08, 19:08:26 »
Igen Testvérem, ez az ige is a nagy nyomorúságból érkezettekről ír:

Jel 7,13-14
"Ekkor megszólalt egy a vének közül, és megkérdezte tőlem: "Kik ezek a fehér ruhába öltözöttek, és honnan jöttek?" Ezt mondtam nekik: "Uram, te tudod". Mire ő így válaszolt: "Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében."
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Az elragadtatás
« Válasz #50 Dátum: 2012 Január 17, 20:40:39 »
Az első szeretethez kell visszatérnünk. Az Úr legyen az első az életünkben. Minden dolgunk szeretetben menjen végbe.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető keresztyén

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 37
Re:Az elragadtatás
« Válasz #51 Dátum: 2012 Február 11, 12:46:39 »
Kedves Testvérek/ Érdeklődők!

Nem vívtam ki magamnak érdemlegességet arra, hogy Igefejtegetéseimet bármire is véljétek, hiszen rólam (személyemről) bizonyára nem sok információval rendelkeztek. Magamból kiindulva fontosnak tartom egy-egy Igei értelmezésnél, hogy ki is áll (illetve ül) a sorok mögött, hitelt érdemlő-e, tiszta-e a forrás. Már amennyire azt valakinek a beszédéből, leírt soraiból meg lehet állapítani. Kérlek benneteket, kezeljétek kritikusan és vessétek alapos, Igei górcső alá a leírtakat. Olvasva a témát elég egyoldalúnak találtam a beszélgetést, így szeretném kicsit ellensúlyozni, természetesen nem a vita kedvéért. Célom mindössze annyi, hogy elolvasva foglalkozzatok ezen oldal, nézet, értelmezés alapjait képező elemekkel is.

Az egyetnemértés számomra másodlagos (illetve sokadlagos) e témakört illetően.

Bemásolva talán hosszú lenne, így csatolva próbálom meg elküldeni.

Szeretettel: Zoltán
"Krisztus,Te vagy az én igazságom,én a Te bűnöd"  -Luther

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7174
Re:Az elragadtatás
« Válasz #52 Dátum: 2012 Február 11, 17:00:38 »
Az általad beírt szöveghez lenne azért egy pár gondolat.

1.   Kinek mondta ezt az ÚR Jézus Márk Evangéliumában? A tanítványainak, azoknak a zsidóknak, akik követték öt, tehát elfogadták, mint a megígért Messiást. Akkor még a nemzetekböl megtért „keresztények“ kevés kivétellel nem is léteztek.

2.   Miért mondja az ÚR Jézus:

De ő így felelt: "Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz."
Mt. 15:24.    

Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be, 6. inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.
Mt 10,5-6

Bizony, mondom néktek, hogy bárhol hirdetik majd az evangéliumot az egész világon, amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére!"
Mt. 26:13.

Bizony, mondom néktek, hogy az egész világon bárhol hirdetik majd az evangéliumot; amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére."
Mk. 14:9.

Miért „Majd”? Mert még nem! Elöbb meg kell köttetnie az ÚJ Szövetségnek Izraellel, aminek „majd” a pogányokból megtértek is részesei lehetnek.

Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem,

Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig." 9. Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől.

Apcsel 1,4.8-9

Tehát a Shavuot ünnepig, Jeruzsálemben kellett maradniuk. Azt a küldetést, hogy szerte a világon hirdessék azt az Evangéliumot, - amely elöször a zsidóknak adatott – Jézus /Jeshua mennybemenetele után kezdödött el.

Ebböl egyértelmüen látjuk, hogy a zsidókkal megköttetett az Új Szövetség, független attól hogy hány zsidó hitte, illetve hiszi el, vagy hány kereszténynek van más véleménye. Istent nem befolyásolta az emberi vélemény.

Azt mondta, hogy Ö akkor is hüséges, ha mi hitetlenek vagyunk. Márpedig Izraelnek, (és nem a nemzeteknek) több helyen is megígérte az Új Szövetség megkötését, és ha Isten ígér, akkor 100%, hogy bekövetkezik.

Erre egyértelmü választ kapunk, amikor Jézus Krisztus a zsidó (Lukács kivételével) tanítványinak az utolsó vacsorán a következöt mondja:

Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: "E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.
Lk. 22:20.

„Tiérettetek”... tanítványaim!    

Az ÚR Jézus Izraelben élt, munkálkodott és elsösorban a zsidókhoz beszélt! Nem Athénban, nem Rómában, hanem Izraeli településeken és Jeruzsálemben!

Pál apostol is idézi a Tánáchot a zsidóknak, ahol az Új Szövetség egyértelmüen  Izraelnek adatott:

Mert hibáztatja őket, amikor így szól: "Íme, eljön majd az idő, így szól az Úr, amikor új szövetséget kötök Izráel házával és Júda házával; 9. nem olyan szövetséget, amilyet atyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogva kivezettem őket Egyiptom földjéről. Mivel azonban ők nem maradtak meg az én szövetségemben, én sem törődtem velük, így szól az Úr. 10. De ez lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával ama napok múltán kötök, így szól az Úr; törvényeimet elméjükbe adom, és szívükbe írom azokat, és Istenük leszek, ők pedig az én népemmé lesznek.
Zsid. 8,8-10

Tehát nem a pogányokkal köti meg az ÚJ Szövetséget hanem a zsidókkal.

Csak feltámadása után küldi el zsidó tanítványait:

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, 20. tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
Mt 28,19-20

Aki Israel közösségétöl egykor pogányként távol volt, és Krisztus nélkül élt, most Jézus Krisztusban közel került:

Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izráel közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban.
Ef 2,12

Most lesz teljesen világos a szelíd olajfa hasonlata is.

Ahhoz, hogy a vadolajfa beoltathasson a szelíd olajfába, a szelíd olajfának már léteznie kellett!

Azt kérdem tehát: elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla! Hiszen én is izráelita vagyok, Ábrahám utódai közül, Benjámin törzséből. 2. Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott.
Így tehát most is van maradék a kegyelmi kiválasztás szerint;

Róm 11,1-2.5.

A „behelyettesítö” teológia követöire is gondolt Pál apostol:

Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél, 18. ne dicsekedj az ágakkal szemben. Ha mégis dicsekszel: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
Róm 11,17-18


Ebben az aspektusban lesz Róma 11 fejezete érthetö!

Ám Jézus Krisztus ledöntötte a válaszfalat, és akik részese lettek hit által a zsidókkal kötött Új Szövetségnek, beoltattak a szelíd olajfába, és igy tovább nincs különbség zsidó és nemzsidó között. Mindkettö a „Szent Gyökérböl” kapja az éltetö nedvet! Ezáltal vonatkoztathatja azokat az Ígéket is önmagára a nemzetbeli megtért hivö, amelyeket Isten elöször Izraelnek adott!

Mert ugy hogy is áll az Ígében pontosan? Pontosan ez okból volt a csodálkozás:

“És elámultak a zsidó származású hívők, akik Péterrel együtt jöttek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szentlélek ajándéka.
Apcs. 10,45

Azután:

“Gyötrelem és szorongás lesz a része minden ember lelkének, aki a rosszat cselekszi, zsidóknak elsősorban, de görögöknek is; viszont dicsőség, tisztelet és békesség jut majd osztályrészül mindenkinek, aki a jót cselekszi, zsidóknak elsősorban, de görögöknek is.
Róm. 2,9-10

Péter apostol elsö levele a diszpórában élö zsidóknak íródott. Tehát ez alapján teljesen téves a felfogás, és ellent mond az Ígének, hogy itt arról van szó, hogy nem a zsidók az ÚR választottai. Néha nem árt a szövegkörnyezetet is tanulmányozni, kedves Zoltán

Azt írod, hogy nincs utalás az Ígében arra, hogy minek kell félretolatnia. Pál azt mondja, hogy „tudjátok”, márpedig ha tudják, akkor lenni kell utalásnak és van is!

Támolyognak majd tengertől tengerig és északtól keletig. Bolyonganak, és keresik az ÚR igéjét, de nem találják.
Ám. 8:12.    

Nagyon veszélyes és évezredeken át tartó keresztény zsidóüldözéshez vezetett az a vélemény, hogy Isten elvetette az Ö népét. (Bocsáss meg tanultam föiskolán egyháztörténelmet, tudom miröl beszélek.) Amikor Egyiptomból kijött a választott nép, csak kettö mehetett be azok közül az Ígéret Földjére. De Isten terve tovább ment népével!

Aki annyira kritizálja Izraelt, tudat alatt Isten szuverén döntését kritizálja, ami szertint: Izrael választott népe, elsöszülött fia, és az örök szövetség tulajdonosa. Hogy pedig a hitetlen zsidókkal mi történik, bízzuk az Örökkévalóra, akinek hatalma volt egy „vallásos zsidó” Pál apostolt is megváltoztatni, azáltal, hogy Egyszülött Fia megjelent neki. Honnan tudjuk, hogy egy ma még vallásossal holnap mit fog tenni az ÚR!

Azért, mert a zsidók Isten választott népe maradt, semmivel sincs kevesebb értéke a nemzetekböl megtért hivöknek! Ez Újszövetségért folyt vér által váltattak meg, lettek a Szövetség részesei és egyben Isten gyermekei!

Ezért is könyörög az ÚR Jézus:

"De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; 21. hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.
Jn 17,20-21

Shalom
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3047
Re:Az elragadtatás
« Válasz #53 Dátum: 2012 Február 11, 17:26:24 »
Kedves Testvérek/ Érdeklődők!

Nem vívtam ki magamnak érdemlegességet arra, hogy Igefejtegetéseimet bármire is véljétek, hiszen rólam (személyemről) bizonyára nem sok információval rendelkeztek. Magamból kiindulva fontosnak tartom egy-egy Igei értelmezésnél, hogy ki is áll (illetve ül) a sorok mögött, hitelt érdemlő-e, tiszta-e a forrás. Már amennyire azt valakinek a beszédéből, leírt soraiból meg lehet állapítani. Kérlek benneteket, kezeljétek kritikusan és vessétek alapos, Igei górcső alá a leírtakat. Olvasva a témát elég egyoldalúnak találtam a beszélgetést, így szeretném kicsit ellensúlyozni, természetesen nem a vita kedvéért. Célom mindössze annyi, hogy elolvasva foglalkozzatok ezen oldal, nézet, értelmezés alapjait képező elemekkel is.

Az egyetnemértés számomra másodlagos (illetve sokadlagos) e témakört illetően.

Bemásolva talán hosszú lenne, így csatolva próbálom meg elküldeni.

Szeretettel: Zoltán
Áldott Testvérem. Érdekes eszmefuttatás amit írtál, nem tagadom. Ám azt gondolom,(kérlek bocsáss meg) Picit foghijjas, elnagyolt-és mintha szándékosan elsiklanál azon Igei kapcsolatok felett, melyek ellentmondanak az általad leírtakkal...
Egy-két dolgot felmutatnék példaként:
Azt állítod a Márk 13,27 alapján : Nem lehet a Zsidókról szó, mert a föld négy széle felől gyülyti össze az övéit az Úr!
Figyelj csak: Jer 23,3    
Juhaimnak maradékát pedig összegyűjtöm minden földről, a melyekre elűztem őket, és visszahozom őket az ő legelőikre, és szaporodnak és megsokasodnak.
Jer 31,8    
Ímé, én elhozom őket észak földéből, és összegyűjtöm őket a földnek széleiről, közöttök lesz vak, sánta, viselős és gyermek-szűlő is lesz velök, mint nagy sereg jőnek ide vissza.
Jer 32,37    
Ímé én összegyűjtöm őket mindama földekről, a melyekre kiűztem őket haragomban, felgerjedésemben és nagy bosszankodásomban, és visszahozom őket e helyre, és lakni hagyom őket bátorságban.
   Mik 2,12    
Mindenestől egybegyűjtelek téged, Jákób! Összetakarítom Izráel maradékát. Összegyűjtöm őket, mint a boczrai juhokat, mint a nyájat az ő karámja közé; hemzsegnek majd az ember-sokaság miatt. ...
Mint látod, ez csupán pár példa, ám az általad kizáró okként felhozott elméletet lerombolják. (és van még ott, ahonnan ezek vannak... :) )

Másik példa:
Te azt állítod: először a nemzetek beliek....... azután a Zsidók.
Pál azt állítja: Először Zsidók... azután a Nemzetekből származók!
Mert a szelíd és vad olajfa példája szerint:Róma 11 alapján, a szelíd olajfa a zsidóságot szimbolizálja! és ebbe oltatnak be a nemzetekből megtértek.
Tehát NINCS EGYIK A MÁSIK NÉLKÜL!!! hogy ez mennyire így van, erre egy példa: Ezen a fórumon is, minimum hárman vagyunk Zsidó származásúak, olyanok, akik ismerik és fenntartják identitásukat. ám bizonyos, hogy vannak páran még, akik talán nem is tudják hogy azok...de attól azok!

Következő példa:
Azt állítod I Thessz.4,16 lapján: A Kereszténység emelkedik fel ( csak úgy...) a Messiás fogadására, nem az úr indul eléjük...
Ám az Ige ezt mondja:1Thess 4,16    
Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből...
De nem ez a leg érdekesebb állításod, hanem a következő:A "fogadó bizottság" tehát mi leszünk, s nem az Úr Jézus! Sokan úgy gondolják, hogy az Úr először
csak a felhőkig jön majd el, onnan pedig együtt fogunk bemenni a Bárány menyegzőjére, aminek
végeztével jön majd vissza az Úr ítéletet tartani a földön, s így kezdi meg 1000 éves uralmát.
Viszont látjuk, hogy az Ige szerint nem az Úr fog venni egy "kanyart" az égben, ahogy különböző
ábrázolásokon szemléltetni szokták, hanem mi jövünk Vele együtt vissza (Kol. 3,4). Nem az Úr jön
tehát elénk, hanem mi ragadtatunk majd el az Ő fogadására."...
Testvérem. Te éppen eleget idéztél a Jelenések könyvének hetedik felyezetéből ahoz, hogy meglásd eme Igeverseket is:
Jelenések könyve 7. rész

1.    
Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szélét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára.
2.    
És láték más angyalt feljőni napkelet felől, a kinek kezében vala az élő Istennek pecséte; és nagy szóval kiálta a négy angyalnak, a kinek adatott, hogy ártson a földnek és a tengernek,
3.    
Ezt mondván: Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg meg nem pecsételjük a mi Istenünk szolgáit az ő homlokukon.
4.    
És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.
5.    
A Júda nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt vala; a Ruben nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Gád nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
6.    
Az Áser nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Nafthali nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Manassé nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
7.    
A Simeon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Lévi nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; az Izsakhár nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;
8.    
A Zebulon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a József nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Benjámin nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt.
9.    
Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak;

Tehát az te állításod szerint, A kereszténység jön majd az Úrral vissza a földre ítéletet tartani...
Ezzel szemben mit mond az Ige: Júdás levele 14.    
Ezekről is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével,
15.    
Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddőzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bűnösök szóltak ő ellene.
16.    
Ezek zúgolódók, panaszolkodók, a magok kívánságai szerint járók; szájok kevélységet szól, haszonlesésből személyimádók.
17.    
Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, a melyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak.

 Sokezer = 144000   Mert a nemzetekből származóak a megszámlálhatatlan sokaság a pálmaágakkal!
Érdekesség kedvéért mutatnék neked valamit ebből a levélből: nevezetesen: 17.    
Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, a melyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak.

Tudom hogy döbbenetes dolgot állítok, és sokan összeroppanhatnak ettől! /CSAK ERŐS IDEGZETŰEK OLVASSÁK TOVÁBB! /   Az Apostolok,- az Istentől rendelt tanítók akik a nemzetekbe vitték a szent tant : MIND ZSIDÓK VOLTAK!!! Tehát ne gondold hogy a Kereszténység megelőzi a Zsidóságot!  NINCS EGYIK A MÁSIK NÉLKÜL!!!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető keresztyén

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 37
Re:Az elragadtatás
« Válasz #54 Dátum: 2012 Február 11, 20:25:04 »
Kedves Shomer Ayin!

Megnyilvánulásom nem a zsidóság és a keresztyénség kapcsolatáról szólt, bár kétségtelen, tettem említést róla.

A leírtakhoz csak annyit, hogy a hangsúly minden esetben az Úr Jézuson kell legyen, Isten kizárólag Benne választott ki üdvösségre pogányokat éppúgy, mint zsidókat (a kettőből tevődik össze az Ekklézsia, melynek kövei a keresztyének; azaz Krisztus követői). Ellenben csak testiességből fakadó ellenségeskedésre és viszálykodásra nyitunk teret az ördögnek. Ne építsük újra azt, amit az Úr már lerontott (Ef.2,16)

Két Igével búcsúzom:

Ap. Csel. 10,35: hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik.

Kol. 3,11
A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.


Üdvözlettel: Zoltán
"Krisztus,Te vagy az én igazságom,én a Te bűnöd"  -Luther

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7174
Re:Az elragadtatás
« Válasz #55 Dátum: 2012 Február 11, 20:35:48 »
Kedves Zoltán!

Habár nem nekem címezted a hsz.-ást, de engem is érint. Pontosan Isten akarata és akaratának beteljesülése Jézus Krisztusban az Ige alapján volt mondanivalóm központjában.

Nem gondolnám, hogy Isten szándéka ok lenne ellenségeskedésre és viszálykodásra, legalább is részünkröl nem.

Shalom
 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Az elragadtatás
« Válasz #56 Dátum: 2012 Február 11, 20:43:10 »
Kedves testvérem.

Ahhoz, hogy megértsd, az elragadtatást, és az üdvterv végkimenetelét, együtt kel nézed a Prófétákat.
Legfőbb képpen Dániel próféciáit és azok kapcsolódását a Jelenések könyvéhez.

Igen kevés itt a hely, hogy egy ilyen méretű tanulmányozást kezdjünk.

Elégedj most meg azzal, hogy az Úr az Ő menyasszonyát nem haragra rendelte.
A nagynyomorúság az Isten haragja a hitetlen emberekre, és az elől az Úr elviszi menyasszonyát.

Énók az Úr elragadtatott az özönvíz elő, az ítelet elől, mert különleges kapcsolata volt az Úrral. Prófécia és előkép ez, arra, hogy az Úr magához veszi a gyülekezetet.

1Thess 5:9  Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által,

1Thess 1:10  És várjátok az Ő Fiát az égből, a kit feltámasztott a halálból, a Jézust, a ki megszabadít minket amaz eljövendő haragtól.

Jel 3:10  Mivel megtartottad az én béketűrésre [intő] beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait.


Sok más fordítás  úgy adja vissza, hogy a megmentelek a megpróbáltatástól, és ez inkább adja visszam az eredeti szöveg értelmét.

 :2smitten:
l
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7174
Re:Az elragadtatás
« Válasz #57 Dátum: 2012 Február 11, 20:58:33 »
Kedves Zoltán Testvérem!

Igen, erre utal az Ézsaiás próféta is a Tánáchban / Ószövetségben:

Nézzük meg Ézsaiás 57,1: (Károli új fordítás)

„Az igaz elvész és nem veszi eszébe senki, és az irgalmasságtevők elragadtatnak és senki nem gondolja fel, hogy a veszedelem elől ragadtatik el az igaz;”

Shalom, Testvérem

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3047
Re:Az elragadtatás
« Válasz #58 Dátum: 2012 Február 11, 22:37:42 »
Kedves Shomer Ayin!

Megnyilvánulásom nem a zsidóság és a keresztyénség kapcsolatáról szólt, bár kétségtelen, tettem említést róla.

A leírtakhoz csak annyit, hogy a hangsúly minden esetben az Úr Jézuson kell legyen, Isten kizárólag Benne választott ki üdvösségre pogányokat éppúgy, mint zsidókat (a kettőből tevődik össze az Ekklézsia, melynek kövei a keresztyének; azaz Krisztus követői). Ellenben csak testiességből fakadó ellenségeskedésre és viszálykodásra nyitunk teret az ördögnek. Ne építsük újra azt, amit az Úr már lerontott (Ef.2,16)

Két Igével búcsúzom:

Ap. Csel. 10,35: hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik.

Kol. 3,11
A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.


Üdvözlettel: Zoltán
Testiesség ?   :168:  Testvérem. nem csak mi nem ismerünk téged, de te sem minket...  Látom én, hogy szeretnéd Isten Igéjét helyesen hasogatni. Az Jó kívánság. De előbb tanuld meg: Ne ragadj ki Igeverseket a szövegkörnyezetükből, ne a te állításaid alátámasztására használd Isten Igéjét, és nem kell mindjárt ellenségnek tekinteni azt aki nem ért veled egyet... :2smitten:
Ami pedig számomra érthetetlen a véleményedben: Én kétszer kiemeltem " NINCS EGYIK A MÁSIK NÉLKÜL!!!" Ezzel szemben Te Testvér, legalábbis az írásodból már mintha versengést éreztem volna ki...  Nem én versengek..."testileg"...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7174
Re:Az elragadtatás
« Válasz #59 Dátum: 2012 Február 18, 16:38:48 »
Hamar...      

Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus!
Jel. 22:20.

Ezért mondd: Így szól az én Uram, az ÚR: Összegyűjtelek benneteket a népek közül, és összeszedlek azokból az országokból, amelyekbe szétszóródtatok, és nektek adom Izráel földjét.

Ez 11,17

Így ti is, amikor mindezt látjátok, vegyétek észre, hogy közel van ő, az ajtó előtt. 34. Bizony, mondom néktek, hogy nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik. 35. Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el."

Mt 24,33-35

http://www.youtube.com/watch?v=64BjiXb2YL0#

Igen, hamar eljön az ÙR!
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10