Antival egyetértve ( nagy nyomorúság és az elragattatás témában) és bibliát tanulmányozva valamint Isten kegyelméből kijelentést kapva. A következőkre jutottam.
Az elragadtatás akkor lesz amikor Jézus visszajön. A nagy nyomorúság folyamatos mióta Jézus felment a mennybe csak különböző mértékű.
Így nem vár ránk extra csapás és nyomorúság, nem több mint ami most a világot éri. Maximum még fokozódhat. További földrengésekkel új betegségekkel, közel keleti háborúval...stb Az antikrisztus nem egy személy hanem már az apostoli időkben is bár akkor még csak nagyon kis mértékben működő szellemiség. Volt idő amikor megölték a biblia hű embereket. Gondoljatok csak a középkorra és a reformációra. A Protestantizmus ( remélem jól írtam le) tiltakozást jelent. Tiltakozás a hazugság ellen. ( búcsúcédulák, latin nyelvű Istentisztelet, különböző oltárok ahol áldozni kellet a szenteknek és Máriának, a 10 parancsolat megmásítása..stb) Az Antikrisztus szellemiség nagyon jól álcázza magát. Kereszténynek tűnik de valójában nem az. A két tanu pedig az új és az ószövetség.
A sötét középkorban gyászruhát öltöttek hiszen nem is fért hozzájuk egy átlagember.
Az antikrisztus szellemének a lényege hogy Jézust kimozdítsa a középpontból és lényegtelen vagy kevésbé lényeges dolgokat tegyen a helyükre.
Szertartásokat, szenteket, vallás gyakorlatokat, hittételeke..stb
Az elragadtatás nem lesz titkos! Jézus megmondta hogy visszajön az övéiért és akkor minden szent feltámad akik élnek azok pedig elváltoznak. A levegő égben találkozunk vele. Az angyalok jönnek értünk és válasszák el a konkolyt a búzától. Minden szem meglátja őt a gonoszok is! A gonoszok a Földön maradnak óriási földrengés és katasztrófa kíséretében minden gonosz meghal a Földön. Azt kívánva bárcsak a hegyek rájuk omlanának. Csak akkor támadnak fel mindannyian amikor az Úr ítéletet tart. A tűznek tava pedig nem más mint Maga a Föld ami a végső ítéletben a gonoszokkal együtt megég. Ezt a bibliai igék alapján hiszem!
Valamint teljes mértékben meg vagyok győződve arról hogy a pokol tüze most még nem ég. És csak a megváltottaknak van örök életük a gonoszoknak nincs. Hiszen ős szüleink nem ehettek az örök élet fájáról. Az Ördög első hazugsága pedig az volt hogy Nem hal meg az ember.
Sok vallás tanítja a lélek halhatatlanságát. De a biblia nem!!!
A gonoszok nem fognak örökké élni a pokolban. Mivel a pokol lángja ki fog aludni. Jézus gyehennának hívta. Gyehenna tűzének. Ami egy szeméttelep volt Jeruzsálemen kívül. Addig égett ott a tűz amíg a szemét meg nem semmisült.
Ezt a bibliai igék alapján hiszem! Valamint válasz volt imámra mert nem értettem a tűz tava és a pokol kapcsolatát.
( ez már saját fejtegetés így csak gondolatként nézzétek meg)
Én úgy gondolom hogy a Ördög Jézus visszajövetelét fogja eljátszani. És csak azoknak fog kiderülni az igazság akik ismerik a bibliát.
A modern embert egy UFO érkezés tudná lenyűgözni. Közben a sátán barátságos lényként elmondaná hogy "tőlük származik a biblia" csak amíg nem voltunk elég fejlettek kénytelenek voltak egyszerű nyelven leírni. De most már elhozta a szeretet és a béke korszakát. Egyesítsük a vallásainkat és uraljuk a Földet.
Áldott Testvérem. Engedd meg nekem, hogy ezeken a kérdéseken én is elidőzzek egy picit az Ige világosságában...
Nos tehát idézlek:" A gonoszok nem fognak örökké élni a pokolban. Mivel a pokol lángja ki fog aludni. Jézus gyehennának hívta. Gyehenna tűzének. Ami egy szeméttelep volt Jeruzsálemen kívül. Addig égett ott a tűz amíg a szemét meg nem semmisült.
Ezt a bibliai igék alapján hiszem! Valamint válasz volt imámra mert nem értettem a tűz tava és a pokol kapcsolatát. "
Sajnos az Igében nem látom azt amit állítasz Testvérem... Jézus nem azonosította a gyehennát a pokollal!
Figyelj csak: Mt 25,41
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Ez történetesen egyben felvázolja azt is, hogy a gyehenna nem átmeneti, hanem végleges! Hiszen Jézus azt mondta: Örök tűz!
De ezt mondta a Próféta is: Ézsaiás 66,24. És kimenvén, látni fogják azoknak holttesteit, a kik ellenem vétkeztek, mert az ő férgök meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek.
A Pokol ugyan valóban átmeneti hely, ezt nevezzük a Sátán királyságának... Ennek végéről szól a jelenések könyve is: Jel.20,11.
És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
12.
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13.
És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
14.
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15.
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Tehát Testvérem, más a Pokol, és megint más a gyehenna.
Azután érdekesnek találom a két tanubizonyságról szóló okfejtésedet.
Elsőként azzal kezdeném, hogy a Szövetség kötés nem kettő hanem egy! Nincs ó meg új, hanem egy van, és annak különböző szintjei! Ezen szintek között valóban vannak különbségek, éspedig pont az, hogy ami egykor elégséges volt, azaz hogy testileg követve is be lehetett tölteni és közben járók által volt kapcsolat Isten és az emberek között, az a jelen szakaszában már nem elég, és ehhez kell az Újászületés! ( V.Mózes 6- Jer.31,31-37)
A Szövetség pedig nem ember volt, hanem valójában az esküvő! és ezért mondja magát az Örökkévaló férjnek!
A Két tanubizonyságról csupán elgondolásaim vannak... Nos írva van: Zsid.9,27. És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet...
Ezen alapigazságon elindulva ugye csupán két ember jöhet számításba: Henok és Illés. Hiszen ők azok, akik nem láttak testben halált hanem elragadtattak.
Tehát azt gondolom, hogy Henok, mint az Igazság megírója, és Illés aki visszafordítja a népet az Igaz Istenhez.
Nyilván vitatható az állításom, de én ezt látom az Igéből...