Szerző Téma: Az elragadtatás  (Megtekintve 23355 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető OZsuzsa

• Testvérünk
  • *
Re:Az elragadtatás
« Válasz #60 Dátum: 2012 Október 24, 14:18:21 »
http://www.youtube.com/watch?v=UryewI85w9w#ws

Az elragadtatás ideje ami a nagy nyomorúság után lesz (Mt. 24:29-31) az antikrisztus hatalomra kerülése után (2 Thesz.2) következik be, a hetedik trombita szavára. (Jel. 10:7)

Jól tudom?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #61 Dátum: 2012 Október 24, 15:25:38 »
Szia Zsuzsa.

Megnéztem a videót, de nem tudok azonosulni azzal a meglátással, hogy a nagy nyomorúságban lesz az elragadtatásunk.
A videóban 2Thesszalonikai levél 2. fejezetét idézte bizonyítékul. Csak nem olvasta (vagy nem értelmezte) az utána következő igéket:

7-8 versek:
"Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia. És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;"

A Krisztus napja nem egyenlő az elragadtatással. A 7-8 igében olvashatjuk, hogy előbb el kell tűnnie annak az útból, aki feltartóztatja az antikrisztust. Vagyis Isten láthatatlan egyházának (ugyanis a látható egyházból sokan itt fognak maradni).

Hozok igét, ami által én úgy hiszem és úgy látom az igéből, hogy az elragadtatás a nagy nyomorúság előtt lesz:

Ézsaiás könyve 57,1
"Az igaz elvész és nem veszi eszébe senki, és az irgalmasságtevők elragadtatnak és senki nem gondolja fel, hogy a veszedelem elől ragadtatik el az igaz;"

1Thesszalonikai levél 5,9
"Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által,"
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #62 Dátum: 2012 Október 24, 15:57:50 »
Pont erre gondoltam én is kedves Anti!

Az időpontokról és alkalmakról pedig nem szükséges írnom nektek, testvéreim, 2. mert ti magatok is jól tudjátok, hogy az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj. 3. Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra; és nem fognak megmenekülni. 4. Ti azonban, testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. 5. Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. 6. Akkor ne is aludjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok. 7. Mert akik alusznak, éjjel alusznak, és akik megrészegednek, éjjel részegednek meg. 8. Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját, és mint sisakot, az üdvösség reménységét. 9. Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, 10. aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk. 11. Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
1Thessz 5,1-11

37. A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
38. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne.
39. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
40. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
41. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
42. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.

Mt 24,37-42

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #63 Dátum: 2012 Október 24, 16:35:16 »
Antival egyetértve ( nagy nyomorúság és az elragattatás témában) és bibliát tanulmányozva valamint Isten kegyelméből kijelentést kapva. A következőkre jutottam.

Az elragadtatás akkor lesz amikor Jézus visszajön. A nagy nyomorúság folyamatos mióta Jézus felment a mennybe csak különböző mértékű.
Így nem vár ránk extra csapás és nyomorúság, nem több mint ami most a világot éri. Maximum még fokozódhat. További földrengésekkel új betegségekkel, közel keleti háborúval...stb  Az antikrisztus nem egy személy hanem már az apostoli időkben is bár akkor még csak nagyon kis mértékben működő szellemiség. Volt idő amikor megölték a biblia hű embereket. Gondoljatok csak a középkorra és a reformációra. A Protestantizmus ( remélem jól írtam le) tiltakozást jelent. Tiltakozás a hazugság ellen.  ( búcsúcédulák, latin nyelvű Istentisztelet, különböző oltárok ahol áldozni kellet a szenteknek és Máriának, a 10 parancsolat megmásítása..stb) Az Antikrisztus szellemiség nagyon jól álcázza magát. Kereszténynek tűnik de valójában nem az. A két tanu pedig az új és az ószövetség.
A sötét középkorban gyászruhát öltöttek hiszen nem is  fért hozzájuk egy átlagember.
Az antikrisztus szellemének a lényege hogy Jézust kimozdítsa a középpontból és lényegtelen vagy kevésbé lényeges dolgokat tegyen a helyükre.
Szertartásokat, szenteket, vallás gyakorlatokat, hittételeke..stb 
Az elragadtatás nem lesz titkos! Jézus megmondta hogy visszajön az övéiért és akkor minden szent feltámad akik élnek azok pedig elváltoznak. A levegő égben találkozunk vele. Az angyalok jönnek értünk és válasszák el a konkolyt a búzától. Minden szem meglátja őt a gonoszok is! A gonoszok a Földön maradnak óriási földrengés és katasztrófa kíséretében minden gonosz meghal a Földön. Azt kívánva bárcsak a hegyek rájuk omlanának. Csak akkor támadnak fel mindannyian amikor az Úr ítéletet tart.  A tűznek tava pedig nem más mint Maga a Föld ami a végső ítéletben a gonoszokkal együtt megég. Ezt a bibliai igék alapján hiszem!
Valamint teljes mértékben meg vagyok győződve arról hogy a pokol tüze most még nem ég. És csak a megváltottaknak van örök életük a gonoszoknak nincs. Hiszen ős szüleink nem ehettek az örök élet fájáról. Az Ördög első hazugsága pedig az volt hogy Nem hal meg az ember. 
Sok vallás tanítja a lélek halhatatlanságát. De a biblia nem!!!
A gonoszok nem fognak örökké élni a pokolban. Mivel a pokol lángja ki fog aludni. Jézus gyehennának hívta. Gyehenna tűzének. Ami egy szeméttelep volt Jeruzsálemen kívül. Addig égett ott a tűz amíg a szemét meg nem semmisült.
Ezt a bibliai igék alapján hiszem! Valamint válasz volt imámra mert nem értettem a tűz tava és a pokol kapcsolatát.

( ez már saját fejtegetés így csak gondolatként nézzétek meg)
Én úgy gondolom hogy a Ördög Jézus visszajövetelét fogja eljátszani. És csak azoknak fog kiderülni az igazság akik ismerik a bibliát.
A modern embert egy UFO érkezés tudná lenyűgözni. Közben a sátán barátságos lényként elmondaná hogy "tőlük származik a biblia" csak amíg nem voltunk elég fejlettek kénytelenek voltak egyszerű nyelven leírni. De most már elhozta a szeretet és a béke  korszakát. Egyesítsük a vallásainkat és uraljuk a Földet.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #64 Dátum: 2012 Október 24, 18:18:56 »
Olvastam olyat, hogy amikor Jézus elragadja az övéit, akkor majd esetleg a világon olyan hazugság fog terjedni, hogy azért tűnt el sok ember, mert UFO vitte el őket.

Mindenesetre, mi bízzunk az Úrban és mindennap várjuk Őt.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #65 Dátum: 2012 Október 24, 18:59:05 »
Antival egyetértve ( nagy nyomorúság és az elragattatás témában) és bibliát tanulmányozva valamint Isten kegyelméből kijelentést kapva. A következőkre jutottam.

Az elragadtatás akkor lesz amikor Jézus visszajön. A nagy nyomorúság folyamatos mióta Jézus felment a mennybe csak különböző mértékű.
Így nem vár ránk extra csapás és nyomorúság, nem több mint ami most a világot éri. Maximum még fokozódhat. További földrengésekkel új betegségekkel, közel keleti háborúval...stb  Az antikrisztus nem egy személy hanem már az apostoli időkben is bár akkor még csak nagyon kis mértékben működő szellemiség. Volt idő amikor megölték a biblia hű embereket. Gondoljatok csak a középkorra és a reformációra. A Protestantizmus ( remélem jól írtam le) tiltakozást jelent. Tiltakozás a hazugság ellen.  ( búcsúcédulák, latin nyelvű Istentisztelet, különböző oltárok ahol áldozni kellet a szenteknek és Máriának, a 10 parancsolat megmásítása..stb) Az Antikrisztus szellemiség nagyon jól álcázza magát. Kereszténynek tűnik de valójában nem az. A két tanu pedig az új és az ószövetség.
A sötét középkorban gyászruhát öltöttek hiszen nem is  fért hozzájuk egy átlagember.
Az antikrisztus szellemének a lényege hogy Jézust kimozdítsa a középpontból és lényegtelen vagy kevésbé lényeges dolgokat tegyen a helyükre.
Szertartásokat, szenteket, vallás gyakorlatokat, hittételeke..stb 
Az elragadtatás nem lesz titkos! Jézus megmondta hogy visszajön az övéiért és akkor minden szent feltámad akik élnek azok pedig elváltoznak. A levegő égben találkozunk vele. Az angyalok jönnek értünk és válasszák el a konkolyt a búzától. Minden szem meglátja őt a gonoszok is! A gonoszok a Földön maradnak óriási földrengés és katasztrófa kíséretében minden gonosz meghal a Földön. Azt kívánva bárcsak a hegyek rájuk omlanának. Csak akkor támadnak fel mindannyian amikor az Úr ítéletet tart.  A tűznek tava pedig nem más mint Maga a Föld ami a végső ítéletben a gonoszokkal együtt megég. Ezt a bibliai igék alapján hiszem!
Valamint teljes mértékben meg vagyok győződve arról hogy a pokol tüze most még nem ég. És csak a megváltottaknak van örök életük a gonoszoknak nincs. Hiszen ős szüleink nem ehettek az örök élet fájáról. Az Ördög első hazugsága pedig az volt hogy Nem hal meg az ember. 
Sok vallás tanítja a lélek halhatatlanságát. De a biblia nem!!!
A gonoszok nem fognak örökké élni a pokolban. Mivel a pokol lángja ki fog aludni. Jézus gyehennának hívta. Gyehenna tűzének. Ami egy szeméttelep volt Jeruzsálemen kívül. Addig égett ott a tűz amíg a szemét meg nem semmisült.
Ezt a bibliai igék alapján hiszem! Valamint válasz volt imámra mert nem értettem a tűz tava és a pokol kapcsolatát.

( ez már saját fejtegetés így csak gondolatként nézzétek meg)
Én úgy gondolom hogy a Ördög Jézus visszajövetelét fogja eljátszani. És csak azoknak fog kiderülni az igazság akik ismerik a bibliát.
A modern embert egy UFO érkezés tudná lenyűgözni. Közben a sátán barátságos lényként elmondaná hogy "tőlük származik a biblia" csak amíg nem voltunk elég fejlettek kénytelenek voltak egyszerű nyelven leírni. De most már elhozta a szeretet és a béke  korszakát. Egyesítsük a vallásainkat és uraljuk a Földet.

Áldott Testvérem. Engedd meg nekem, hogy ezeken a kérdéseken én is elidőzzek egy picit az Ige világosságában...

Nos tehát idézlek:" A gonoszok nem fognak örökké élni a pokolban. Mivel a pokol lángja ki fog aludni. Jézus gyehennának hívta. Gyehenna tűzének. Ami egy szeméttelep volt Jeruzsálemen kívül. Addig égett ott a tűz amíg a szemét meg nem semmisült.
Ezt a bibliai igék alapján hiszem! Valamint válasz volt imámra mert nem értettem a tűz tava és a pokol kapcsolatát. "

Sajnos az Igében nem látom azt amit állítasz Testvérem... Jézus nem azonosította a gyehennát a pokollal!
Figyelj csak: Mt 25,41   
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Ez történetesen egyben felvázolja azt is, hogy a gyehenna nem átmeneti, hanem végleges! Hiszen Jézus azt mondta: Örök tűz!
De ezt mondta a Próféta is: Ézsaiás 66,24. És kimenvén, látni fogják azoknak holttesteit, a kik ellenem vétkeztek, mert az ő férgök meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek.
A Pokol ugyan valóban átmeneti hely, ezt nevezzük a Sátán királyságának... Ennek végéről szól  a jelenések könyve is: Jel.20,11.    
És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
12.    
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13.    
És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
14.    
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15.    
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Tehát Testvérem, más a Pokol, és megint más a gyehenna.

Azután érdekesnek találom a két tanubizonyságról szóló okfejtésedet.
Elsőként azzal kezdeném, hogy a Szövetség kötés nem kettő hanem egy! Nincs ó meg új, hanem egy van, és annak különböző szintjei! Ezen szintek között valóban vannak különbségek, éspedig pont az, hogy ami egykor elégséges volt, azaz hogy testileg követve is be lehetett tölteni és közben járók által volt kapcsolat Isten és az emberek között, az a jelen szakaszában már nem elég, és ehhez kell az Újászületés! ( V.Mózes 6- Jer.31,31-37)
A Szövetség pedig nem ember volt, hanem valójában az esküvő! és ezért mondja magát az Örökkévaló férjnek!
A Két tanubizonyságról csupán elgondolásaim vannak... Nos írva van: Zsid.9,27. És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet...
Ezen alapigazságon elindulva ugye csupán két ember jöhet számításba: Henok és Illés. Hiszen ők azok, akik nem láttak testben halált hanem elragadtattak.
Tehát azt gondolom, hogy Henok, mint az Igazság megírója, és Illés aki visszafordítja a népet az Igaz Istenhez.
Nyilván vitatható az állításom, de én ezt látom az Igéből...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető OZsuzsa

• Testvérünk
  • *
« Válasz #66 Dátum: 2012 Október 24, 19:35:08 »
Ok. rendben, akkor töröld a videot. Elhiszem amit mondassz. A szöveg pedig idézet volt.

Jó pap holtig tanul...

Mindenkinek áldott éjszakát!

Nem elérhető OZsuzsa

• Testvérünk
  • *
« Válasz #67 Dátum: 2012 Október 24, 19:40:52 »
Ezeket viszont hadd osszam meg a pokolról ill. tűznek taváról ha már szóba került.

http://biblebasicsonline.com/hungarian/04/0409.html
http://www.youtube.com/watch?v=wYfbx0zmeDc#

Nem elérhető OZsuzsa

• Testvérünk
  • *
« Válasz #68 Dátum: 2012 Október 24, 19:41:41 »

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #69 Dátum: 2012 Október 24, 20:43:10 »
Örök tűz vagyis olthatatlan tűz. A biblia sokszor használja azt a szót hogy örök. Olyan dolgokra is amik már véget értek. Például Sámuel szolgálata. Az örök szó azt is jelenti hogy az akire vonatkozik annak az élete végéig.  Ráadásul a lélek nem halhatatlan erre nagyon sok ószövetségi igen van. A halál állapotát sokszor azonosítja az ige az alvással.
Azok akik elvesznek azok számára ez egy örök tűz lesz. Mert amíg csak a tudatuk létezni fog addig érzik majd a tűzet! Ráadásul ószövetségi és újszövetségi igékkel támasztható alá. " Mert eljön majd az Úr napja forrón mint a sűtőkemence"

Köszönöm Zsuzsa a videót! Mindenkinek ajánlom végignézni és elgondolkodni rajta. Teljesen biblikus.
Tűznek tava a jelenések könyvében!
Nekem sem lenne nyugtom a mennyben ha tudnám hogy létezik egy hely ahonnan örök sikoltások és fájdalom hallatszik még akkor is ha csak Isten hallja! Tényleg el tudjátok ezt hinni Istenről? Hogy Ő ilyet tegyen?
Ráadásul egy 40- 80 éven át elkövetett bűnért egy örökkévalóságon át szenvedjen valaki? Igazságos?

A másik hogy a Földön lesz a kénkővel égő tó, az igében is úgy van, hogy  az özönvíz után a tűznek tartatik fenn a Föld. Isten elhamvassza a gonoszokat. Valamint az hogy a szelídek öröklik a Földet. Amit Isten újjá fog teremteni és soha többé nem lesz halál és bűn sem Ördög.

Amikor Isten engem elvezetett erre az igazságra hatalmas megkönnyebbülés és még nagyobb szeretet árasztotta el a lelkemet. Helyére kerültek a dolgok. Igen ez így igazságos és ez illik Isten jelleméhez.

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #70 Dátum: 2012 Október 24, 22:09:44 »
Áldott Testvérem. Az Örök az Örök, ezt abból is tudhatjuk hogy ez az Örökkévalónak a neve!
Megértettem amit mondtál, arról hogy a lelki nyugalmad nem lenne teljes, ha úgy lenne ahogy írva van...
Javaslatom a következő: Írd át a nemtetsző részeket. ennek már úgy is nagy hagyománya van ....
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #71 Dátum: 2012 Október 24, 23:25:34 »
Értem amit mondasz kedves Clio.
Nem láttam még a videót. Megnézem, de megfogom ítélni az Igével.

Egy dolog biztos a poklot és az örök tüzet Isten nem az embereknek tartja fent, hanem a sátánnak és seregének.

Isten valóban szeret minket, annyira, hogy  a legdrágábbat adta értünk, egyszülött Fiát, a bűntelent, értünk bűnösökért. Mert bár Isten a szeretet, Ő az Igazság is. Az Isten világosság és nincs Őbenne semmi sötétség. A szent Isten csak úgy fogadhatott magához minket, ha megbünteti a bűnt. Ezért vállalta Jézus, a szeplőtlen tiszta bárány, a kereszthalált, ahol a minden emberért elhordozta a mi bűneink büntetését, az átkot, átokká lett értünk, a betegségeinket hordozta, és a mi Istentől való elvetettségünket is. Azért hogy az Ő kereszthalála engesztelést szerezzen. Minden emberhez eljött az Isten üdvözítő kegyelme. Jézus Krisztus meghalt a mi bűneinkért és feltámasztatott a mi megigazulásunkért. Mindaz, aki hisz a Fiúban örök élete van. Az Isten ingyen, kegyelemből felkínálja az üdvösséget minden embernek.

Isten egyszer igazságosan fog ítélni mindenkit.
Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, de akik nem engednek az Igazságnak, Isten nem fogja kényszeríteni, mert Ő tiszteletben tartja az ember akaratát. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz, hogy minél többen Hozzátérjenek, de nem kényszerít senkit.

Ha a gonoszok nem nyernék el méltó büntetésüket (bármilyen borzasztó is ez), mi értelme volt akkor Jézus szenvedéseinek?
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #72 Dátum: 2012 Október 24, 23:28:41 »
Ámen!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #73 Dátum: 2012 Október 24, 23:30:22 »
Ámen Testvérem.
Ézs 60,19    

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #74 Dátum: 2012 Október 24, 23:32:54 »
En is csatkakoznek egy nagyon nagy Amennel!!
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)