Evangélium > Vitás témák

Izrael

(1/14) > >>

Antee:
A témát érintő kérdéseket várjuk.

Ani Kinor:

Y I S R A E L

Megkuzdott ISTENNEL.  ISTEN által megmentett.

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

ditte:
Imádkozzunk Izrael fiaiért és Izraelért.Shalom Izrael.

Ani Kinor:
http://www.youtube.com/watch?v=qnXQ9_cMjLs#ws

Shomer ayin:
Shalom Testvérek. Érdekes és sokrétű a téma... Lenne is egy csomó kérdésem ezzel kapcsolatban. Pl.: Azt tudjuk, a héberben minden névnek prófétikus-vagy személyt jellemző tulajdonsága van! Mit jelent az: Izrael? ; Minek a jellemzője ez a név? Kik az Izraeliták?
Mit jelent ez : Zsidó? Honnan ered ez a név?  Meg aztán ami mostanában leginkább foglalkoztat: Azt mondja az Írás (Róma 11,11) A Hívőkké lett nemzetek béliek, Fel kell hogy ingereljék a "Zsidókat" ! De mivel és méginkább : Hogyan?  Isten iránti tiszteletlenséggel-szemtelenséggel? Az írások iránti "Lazasággal"? Isten rendelései iránt való érdektelenséggel? A Gyökerektől való elszeparálódással? (Rm 11,17); Az Örökkévaló törvényei-rendelései csak az Izraelitáknak adattak? Pl.: Rendtartások (Szidrák) , Ünnepek.? Ha Igen Akkor a Nemzetekbeliekre hogyan és miben vonatkozik ez:3Móz 20,26    
És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, a ki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.                                Vajon nem ehhez kapcsolható ez az Ige: Jn 6,44    
Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.
És a legújabb gondolatom-agymenésem: Igazam lehet-e akkor, amikor azt gondolom : Úgy választható el az Új szövetség az Ó szövetségtől-ahogy a Zsidóság a kereszténységtől!  Érdekes dolog lehet ez: mert ha úgy lenne ahogy én gondolom, akkor a Zsidóság gyökere megvan ugyan, de nincs gyümölcse... a kereszténység pedig lehet-e gyümölcs-méginkább: teremhet-e gyümölcsöt gyökér nélkül?...
És még számtalan kérdésem lenne...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése