Néhány gondolatot,és Igét szeretnék írni ide,ha megengeditek

Tudjuk jól,hogy az akkoriban élő Zsidók miért lettek annyi nyomorúságnak kitéve.
MIndenféle csapások,kínzások érték őket az elmúlt évezeredekben.
Nem lettek teljesen elhagyatottak,mert Istennek még terve van velük.
Bár igaz,hogy a ma élő emeberk,sokféle hitben?vallásban...élnek.
Sokan nemtudják,és nem is akarják elfogadni Jézus Krisztust a Messiásnak.Mert abban az időben a nép kik közzé jöve,nem fogadta be őt,Mert bár gazdagságban,és nem egy ács fiaként várták az Üdvözitőt,így sajnos nem fogadták el az,hogy a sok csoda mit tett,nem magától tette,hanem ISten küldötje,FIA volt Ő.
Szétszóródtatott a nép,DE!Igérete van az Úrnak feléjük,hogy újra összegyüjti őket!
Rómabeliekhez írt levél 11. rész
1.
Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
2.
Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. Avagy nem tudjátok-é, mit mond az írás Illésről? a mint könyörög Istenhez Izráel ellen, mondván:
3.
Uram, a te prófétáidat megölték, és a te oltáraidat lerombolták; és csak én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.
4.
De mit mond néki az isteni felelet? Meghagytam magamnak hétezer embert, a kik nem hajtottak térdet a Baálnak.
5.
Ekképen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint.
6.
Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.
7.
Micsoda tehát? A mit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték, a többiek pedig megkeményíttettek:
8.
A mint meg van írva: Az Isten kábultság lelkét adta nékik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig.
9.
Dávid is ezt mondja: Legyen az ő asztaluk tőrré, hálóvá, botránkozássá és megtorlássá.
10.
Sötétüljenek meg az ő szemeik, hogy ne lássanak, és az ő hátokat mindenkorra görbítsd meg.
11.
Annakokáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek.
____________________________________________________________________________________
Ezen sorok között,megláthatjuk mennyire Isten akarata szerint történnek dolgok a jeleben is...
Most akik élünk és Hisszük az Isten Fiának nevében van üdvösség,nekünk kegyelem álltal jutott ez.
DE mindenki aki az Úr szemei előtt kedves nép,mind visszatér hozzá,és vallja,hogy Jézus Krisztus az Úr!
Mert nincs másban üdvösség,mert nem is adatott más név amely álltal megkéne nekünk tartatni.Egyedül a Jézus nevében.(Ap 4,14)
DE mint Igérete van az Istennek népe felől így semmiképpen nem megvetendő népe Izráel.!
A róma 11 ben,tudatára adja az Úr a népeknek,(pogány népnek)hogy most ugyan élvezheti a kegyelmi időt,de ne legyenek elbízakodottak,mert Isten hadakozik az Ő népéért.
17 Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél,
18 ne dicsekedj az ágakkal szemben. Ha mégis dicsekszel: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
19 Azt mondod erre: „Azért törettek ki azok az ágak, hogy én beoltassam.”
20 Úgy van: azok hitetlenségük miatt törettek ki, te pedig a hit által állsz. Ne légy elbizakodott, hanem félj!
21 Mert ha Isten a természetes ágakat nem kímélte, téged sem fog kímélni.
22 Lásd meg tehát Isten jóságát és keménységét: azok iránt, akik elestek keménységét, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz ebben a jóságban, mert különben te is kivágatsz.
23 Viszont ha ők nem maradnak meg a hitetlenségben, szintén beoltatnak, mert Istennek van hatalma arra, hogy ismét beoltsa őket.
24 Hiszen ha te levágattál a természetes vadolajfáról, és a természet rendje ellenére beoltattál a szelíd olajfába, akkor azok a természetes ágak mennyivel inkább be fognak oltatni saját olajfájukba!
Ezen szavak mind Erőssitsék a népet,hogy van remény Izráelnek is!
Kegyelem még mindenkinek áll,így van lehetőség visszaoltatni a SAJÁT OLAJFÁJUKBA!
Békesség mindenkinek

(Bocsánat kicsit hosszabra sikeredett mondani valóm)