Van, van

csak nem vagyunk tanítók.
Hát a sima tanár, az attól jó, hogy pont annyi információt ad át a 'diáknak', amennyi kell, azaz amit Az éppen befogadni képes.
Amúgy pedig, ha IGÉT tanít valaki, az tobbnyire, de nem mindig! - lelki pásztor, vagy valóban tudja, és ismeri az IGÉKET az ISTEN Gyermeke

Egyébként, ott van maga a BIBLIA, és azt elolvassa valaki, a Szent Szellem megtanítja a leírtakat belole. Példákkal illusztrálja.
Honnan tudhatom, hogy igaz tanító valaki? - onnan, hogy egyezik a BIBILIÁVAL amit mond. A BIBLIA hitelessége?
Az esetemben, a lelkiismeret volt a mérvadó.
Nekem a BIBLIÁRÓL a kovetkezoképpen tettek bizonyságot:
* eloszor fiatalabb koromban (most 38 vagyok) 20 - 21 évesen, kedves, jószándékú, hitben gyenge személyek az utcán, akiknél nem megtértként is erosebb hittel rendelkeztem, tuzesebb hittel!!!
* majd az orangyalok, akik azt mondták egyedul a BIBLIA igaz, de nekik sem annyira hittem, mivel azt mondták nem tudják a jovot, és így azt gyanítottam, valami kókler szellemek.....
* AZTÁN!!!! maga az ÚR! A felhoben levo nagy szem. Mikor 2009 decemberében, azt mondtam: mutassa meg, mi az igaz út, mert tudni akarom!
És akkor vezetett arra a volt ma már hála ISTENNEK nem letezo ezoterikus forumra, ahol megismertetett egy keresztény társam a BIBLIÁVAL, és abból tanított hónapokon át.
Most ki is térnék megtérésem további részére. Mikor maga a megtérés lezajlott, amely nem megtérés volt, hiszen az ÚRBAN mindig is hittem, az o kegyelme által, hanem Megigazítás, akkor azt mondta a Szent Szellem, uljek le, és nézzuk a BIBLIÁT. Írtam már tobbszor, nekem az életem, a lelki életem, legbelul azzal telt, hogy egy mondatot kerestem, a lélekrol. Csak ugye ezt a spirituális konyvekben nem találtam meg.
És annyit mondott a Szent Szellem mikor leultem: GALÁTABELIEKHEZ ÍRT LEVÉL 5. fejezet.
Ez volt a legnagyobb ajándék tulajdonképpen, én már mást nemis keresek az életben.

Ki az egyetlen igaz tanító? - a Szent Szellem!

(Engem emberek nem nagyon érdekelnek, mert nem tudnak semmit.)