Evangélium > Vitás témák
Latrok barlangja
Antee:
A témát érintő kérdéseket várjuk.
Shomer ayin:
Húúúúúúúúúú testvérem! Ez érdekes téma!!! Mt.21,10.
És a mikor bemegy vala Jeruzsálembe, felháborodék az egész város, mondván: Kicsoda ez?
11.
A sokaság pedig monda: Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta.
12.
És beméne Jézus az Isten templomába, és kiűzé mindazokat, a kik árulnak és vásárolnak vala a templomban; és a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit felforgatá.
13.
És monda nékik: Meg van írva: Az én házam imádság házának mondatik. Ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.
Tehát Jézus, (Jézus-Yessua= az Üdvözítő- Szabadító) Megtisztítja a Templomot! De mit mond ez a történet nekünk? Hisz a Templom a Messiás után 70-ben leromboltatott! Jézus ezt nem tudta? Ha igen akkor miért takarította ki? Ám az Írások szerint Ő tudta ezt! (Máté Evangyélioma 24. rész
1.
És kijővén Jézus a templomból, tovább méne; és hozzámenének az ő tanítványai, hogy mutogassák néki a templom épületeit.
2.
Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.
Ezek szerint a Templom megtisztítása, egy prófétikus előkép! De mire vonatkozik ez?-mit jelent ez?
Antee:
Szia Testvérem!
Igen, érdekes/izgalmas téma!
Annyit én is a témához írnék, hogy Pál írásaiban olvashatjuk, hogy a testünk a Szentlélek temploma.
Vagyis Isten háza!
Shomer ayin:
Naaaaaaaaaaa..... most már nagyon kíváncsi vagyok.... és most hogy nézem, már öreg is :hehe:
Antee:
:hehe:
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése