Szerző Téma: Démonűzés  (Megtekintve 39936 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Démonűzés
« Válasz #15 Dátum: 2011 Szeptember 18, 11:43:19 »
Akkor beszélhetnénk arról, hogy kik a démonok? Bukott angyalok talán?
Ha nem, akkor kicsodák?
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2011 Szeptember 18, 11:47:17 »
Ha nem, akkor kicsodák?
Egyre kíváncsibb vagyok... Angyalok azért talán mégsem... de akkor kik, és honnan valók ezek?
Na figyelek, azután majd jól megtudom...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

feszter

• Vendég
« Válasz #17 Dátum: 2011 Szeptember 18, 13:52:22 »
Ha nem, akkor kicsodák?

Békesség!

A Sátán van legfelül alatta,fejedelemségek ,hatalmasságok ,élet sötétségének világbírói, démonok.
A Sátán és a többi  bukott angyalok, szabadon visszautasították Isten és az ő tervének szolgálatát, emiatt levetettek a mennyből.Mivel már nem hordozták az Utól kapott szépségüket igy rémségesek lettek. Ezék. 28,19
Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!
A démonok  testnélkül való szellemi lények, a Sátáni hiearhia legalján vannak, akik végrehajtják a Sátán  parancsait, perverz szellemi lények, akik gyűlölnek és támadnak bennünket, befolyásuk alá próbálnak vonni, vesztünket akarják.
A démonok test nélküli szellemek. Sóvárognak azután, hogy valamilyen testben lakhassanak, mert így a megkaparintott testet a saját céljaikra használhatják és megvalósíthatják kívánságaikat.
 Amikor a tisztátalan szellem kimegy az embertől víztelen helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál, ekkor mondja: visszatérek ahonnét kijöttem, (elhagyott) házamba, és amikor odaérve üresen, kisöpörve és feldíszítve találja, akkor elmegy, maga mellé vesz hét más(fajta) szellemet, magánál gonoszabbakat és betérnek és ott laknak és ennek az embernek utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Így jár e gonosz nemzedék is. Máté 12,43-45.
 Ebből az igerészből világos, hogy a démonok úgy tekintenek a testre, mint egy házra, amit szeretnének birtokba venni. Nem csak emberi testben, hanem állatok testében is lakhatnak, ahogy azt a Márk evangéliumában olvashatjuk a megszállott történetében, és láthatjuk, hogy a démonok az ember testéből a disznókba távoztak.
 Volt pedig ott a hegyoldalon egy nagy legelésző disznónyáj. És rimánkodva kérték: küldj minket a disznókba, hogy beléjük menjünk és megengedte nekik, és kijöttek a tisztátalan szellemek, bementek a disznókba (megszállták) és a csürhe lerohant a meredekről a tengerbe, mintegy kétezren és belefulladtak a tengerbe. Márk 5,11-13.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #18 Dátum: 2011 Szeptember 18, 13:57:37 »
Szia Móni!

Kiszedtem az általad bemásolt démonűzés filmet, ugyanis gyengébb idegzetűek jobb ha nem látják.

Remélem megérted.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2011 Szeptember 18, 14:01:50 »
Szia Móni!

Kiszedtem az általad bemásolt démonűzés filmet, ugyanis gyengébb idegzetűek jobb ha nem látják.

Remélem megérted.

Szeretettel,
Antee

Testvérem, természetesen, de oda is írhattuk volna, csak szellem által eros idegzetueknek!!!
Azonban, ha úgy érezted, elborzasztó, és megijedhetnek, JOBB ÍGY!

Ne haragudj, koszonom  :2smitten:

Másoktól is elnézést kérek, ha valaki látta, és megijedt! Kizárólag a téma kapcsán hoztam ide!

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2011 Szeptember 18, 14:02:47 »
Semmi baj Testvérem, nincs semmilyen harag a szívemben! :2smitten:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2011 Szeptember 18, 14:10:30 »
Ha nem, akkor kicsodák?

Békesség!

A Sátán van legfelül alatta,fejedelemségek ,hatalmasságok ,élet sötétségének világbírói, démonok.
A Sátán és a többi  bukott angyalok, szabadon visszautasították Isten és az ő tervének szolgálatát, emiatt levetettek a mennyből.Mivel már nem hordozták az Utól kapott szépségüket igy rémségesek lettek. Ezék. 28,19
Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!
A démonok  testnélkül való szellemi lények, a Sátáni hiearhia legalján vannak, akik végrehajtják a Sátán  parancsait, perverz szellemi lények, akik gyűlölnek és támadnak bennünket, befolyásuk alá próbálnak vonni, vesztünket akarják.
A démonok test nélküli szellemek. Sóvárognak azután, hogy valamilyen testben lakhassanak, mert így a megkaparintott testet a saját céljaikra használhatják és megvalósíthatják kívánságaikat.
 Amikor a tisztátalan szellem kimegy az embertől víztelen helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál, ekkor mondja: visszatérek ahonnét kijöttem, (elhagyott) házamba, és amikor odaérve üresen, kisöpörve és feldíszítve találja, akkor elmegy, maga mellé vesz hét más(fajta) szellemet, magánál gonoszabbakat és betérnek és ott laknak és ennek az embernek utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Így jár e gonosz nemzedék is. Máté 12,43-45.
 Ebből az igerészből világos, hogy a démonok úgy tekintenek a testre, mint egy házra, amit szeretnének birtokba venni. Nem csak emberi testben, hanem állatok testében is lakhatnak, ahogy azt a Márk evangéliumában olvashatjuk a megszállott történetében, és láthatjuk, hogy a démonok az ember testéből a disznókba távoztak.
 Volt pedig ott a hegyoldalon egy nagy legelésző disznónyáj. És rimánkodva kérték: küldj minket a disznókba, hogy beléjük menjünk és megengedte nekik, és kijöttek a tisztátalan szellemek, bementek a disznókba (megszállták) és a csürhe lerohant a meredekről a tengerbe, mintegy kétezren és belefulladtak a tengerbe. Márk 5,11-13.

Szia Ircsi!

Igen, van hierarchia a gonosz oldalon is.
Vannak bukott angyalok, akik a sátánt követik.

Erről ír Júdás bővebben:
Júd 1,6
Azokat az angyalokat is, akik nem becsülték meg a maguk fejedelemségét, hanem elhagyták saját lakóhelyüket, örökkévaló bilincsekben és sötétségben tartja fogva annak a nagy napnak az ítéletére.

Ha tehát őket bilincsben tartja fogva Isten, akkor kik a démonok?

Menjünk vissza a teremtés könyvéhez és figyeljünk fel a híres vitézkedőkre. Az istenfiak (angyalok) mentek be az asszonyokhoz és ezáltal születtek meg. Ha pedig angyaloktól születtek, akkor azok nem csupán emberi lények. Erről a paráznaságról Pál is írt, mikor az asszonyok befedett haját kéri a gyülekezetekben az angyalok miatt is.

Van továbbá más irat is, apokrif, amely hiteles és nem más az, mint Énok könyve. Ott részletesebben leírja az angyalok bukását, azoknak a gyerekeit (!) akiket az asszonyaik szültek nekik és Isten ítéletét, miszerint ezek gonosz lelkeknek hivattatnak és a földön lesz a lakóhelyük.

Mielőtt bárki a fejét fogná az apokrif szó láttán, tudja meg, hogy az Újszövetség is bizonyságot tesz Énok könyve mellett.

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2011 Szeptember 22, 17:26:54 »
Shalom. Csatlakoznék Antihoz,Mert az általa leírtak valóban szinte teljes képet alkotnak a Démonokról. A démonok, amikor még testben éltek, Nagyok,erősek,Jó nagy étvágyúak voltak... (ebből adódott a gond is, mert az embereket valósággal kifosztották, ennivaló ügyileg, azután jobb hijján ráfanyarodtak az emberekre...) Ezeket az "Óriásokat" (I Móse 6,4) Nefin-eknek nevezik. Nóé ideéig, szorgalmasan gyüjtögették maguknak a haragot, és az ítéletet, egészen addig, amíg Isten véget nem vetett az akkori világnak az özönvíz által.* ( megjelöltem ezt a pontot, mert kíváncsi vagyok észre vesztek-e egy "furcsaságot, egy LÁTSZÓLAGOS (!!!) ellentmondást...) Tehát ezek a Nefinek "Máláh" vagyis "Küldött" stílszerűen= "Angyal" Apától, ám ember Anyától születtek, tehát ha a testük meg is halt, a lelkük ott folytatta ahol testben egy rövid időre befejezte...Innentől datálódik a "Démon" megnevezés. Téves elgondolás azonban, hogy "ötletszerűen" cselekszenek! A Démonok is engedelmességre vannak rendelve! A Démonok engedelmeskednek mindenek előtt Istennek!!! Aztán a Sötétség fejedelmeinek, ( már csak azért is mert a család az család,ugyebár...)- Ezután jönnek a sötétség angyalai.És azt bizony tapasztalhatjuk, hogy odaát amit úgy nevezünk: " szitrá áchrá" vagyis =másik oldal, tehát nem a fejetlenség a jellemző. És amennyiben végig gondoljuk személyenként, hogy mi a sorrend a bűnbeesést megelőzően, : Támadások sorozata, amiáltal levesszük a szemünket az Úrról,és saját, úgymond "túlélő harcba kezdünk" (Innen kezdődik a visszaszámlálás az elesésig!) Ezt követi a testi megnyilvánulás felszíre jutási kísérlete,(Közben persze törvény szerűen egyre gyengülünk, hiszen nem az Úr van a figyelmünk középpontjában) , Amikor már elég gyengének ítéltetünk, akkor jönnek a testi kívánságok... Ez nem Egy Démon ! És nem is egy "kommandó" ötlet szerű magánakciója! Pontos forgatókönyv szerint zajlanak az események.
Elgondolkodtató: Hogy szervettség van a Mennyben- és sajnos van a "Másik oldalon is"... Hát itt a földön, a hívők táborában?
Azután van itt még valami: Hallottam már saját fülemmel, hogy Hívő testvér, "úgynevezett démon űzés" folyományaként, hangerővel-alázó-és gyalázó szavakkal próbálta pótolni azt az : ERŐ -t , ami szerinte és állítása szerint a birtokában kell lennie, minden, magára valamit is adó keresztyénnek...
(Nem tudom hogy valóban így van-e, a Szentírásban nem ezt látom... legalább is a módját nem így látom.)

Szilárd meggyőződésem: hogy nem az én jelenlétem, nem is a szavaim, még csak nem is a cselekedeteim eredményeznek változást a környezetemben, lett légyen az : Démonokkal-betegségekkel-erőtlenséggekkel-HITETLENSÉGGEL kapcsolatos változások beállta, Hanem a bennem ÉLŐ Uram jelenléte, akit én közvetítek az Ő kegyelméből! Mert ebben az aspektusban: Csupán egy boríték vagyok, és nem több! A feladó :Isten. Ő is címezte meg a "borítékot" Azt azonban tudjuk: Nem a boríték a fontos, hanem ami benne van!!! Márpedig Yessua = Jézus él bennem, az Ő Szelleme által. ez ám a fontos! Azt is tudjuk: Ahol Jézus megjelent, fejvesztett menekülés jellemezte a Démonok- betegségek- erőtlenségek táborát, sőt még a természet ( eső-szél-vihar), de még a halál is enged neki!
Igen...tudom most mire gondoltok. Jézus mondta! : Mk.16,17.    
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18.    
Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
 De Benne foglaltatik a lényeg is az Igében! Mégpedig az: "KÖVETIK" Ezek a jelek KÖVETIK a szolgálatunkat...Nézzünk csak meg egy érdekes dolgot...Mt.10,1.    
És előszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat ada nékik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erőtelenséget.
Ne gondoljátok hogy saját kapura játszom, legfeljebb csupán másként látom ezeket az Igéket. Mert mi azt állítjuk magunkról Jézus KÜLDÖTTEI-KÖVETEI vagyunk...
Tehát a Jézusnak járó tisztelet az ami engedelmességre kényszeríti a láthatatlan világot, akár démonról-akár betegségről... beszélünk.
Jézus ezekben az Igékben nem egyszerűen "felken bennünket" hanem Kiküldi a kijelentése által az Ő végzését, a Szellemvilágba! Volt már ekkora kegyelemben részünk, Azt sem vették észre sokan... Azt mondja az Úr :1Móse 4,7    
Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te URALKODJÁL rajta.
És ez is egy KIJELENTETT VÉGZÉS amit rajtunk, mint HÍVŐKÖN- követeken kívül, Isten teremtményei mind törvényként tisztelik! (csak mi nem...)
Olyan ez: mintha valaki megbízna valakit, hogy az ügyében járjon el... Ahova ezen okból kifolyólag megy, ott világos hogy nem a küldöttnek, hanem a megbízónak jár a tisztelet, a megbízónak engednek, a megbízó akaratát teljesítik... Jézus mondta:Jn 13,16    
Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte. És ezek a szavak erre is vonatkoznak. Mert hiszen, mi is "csak" követek vagyunk, az Úr követei!
Ezen Igékből és nekem adatott kijelentésekben való bizonyosságom alapján, Az a meggyőződésem: ha bennem-bennünk valósággal él Jézus, (1Kor 4,20    
Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.) , akkor az a teremtett világ számára, látható! Ez esetben minden engedni fog! Akár Démon, akár betegség, akár vihar... mert meg van írva:Ézs 45,23    
Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: HOGY MINDEN TÉRD NÉKEM HAJOL MEG, rám esküszik minden nyelv!
Ám újra kiemelném, ez esetben sem nekünk engedelmeskednek, hanem Jézusnak, akiről tudják hogy minket küldött!
Tehát újra: Csak ha az életemben láthatóan Jézus az Úr!Péter esetében például ez annyira nyilvánvaló volt, hogy LE SEM TAGADHATTA A MESTERÉT!!!(Mt 26,73    
Kevés idő múlva pedig az ott álldogálók menének hozzá, és mondának Péternek: Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged.) /Egyszer hallottam egy akkora butaságot ezzel kapcsolatban, hogy el sem hiszitek...Valaki azt mondta: Mivel Péter is Galileából származott, így a ruházata és az akcentusa volt árulkodó... /   Tehát egy hívőn igen is látszik hogy hívő!... Ha pedig valakiben nem látható hogy Jézus az Úr, akkor NEM VOLT IGAZI A MEGTÉRÉS!!!
Hogy biztos hogy igazam van-e ebben a kérdésben? Nem tudom! Számomra azonban biztos. És van egy másik Ige is egyebekben, ami az én szemeim előtt újfent alátámasztja a meggyőződésem. Egy Démon "interjúja" (!!!) : Csel 19,15    
Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok? Jézust tehát "ISMERI"  Ez a kijelentés magában hordozza a tiszteletet, így folytatja: Pálról is "TUDOK" Tud róla, tehát elismeri azt hogy Pál, követe Jézusnak. Majd így folytatja: "De ti, kicsodák vagytok?"...
Legalább akkora "baklövés" démonokkal harcba szállni saját erővel, saját nevünkben, vélt hatalommal, főképpen gyalázni-alázni...
Mint hivatkozni előttük Jézusra, akiről mi is csak hallottunk valakitől...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

feszter

• Vendég
« Válasz #23 Dátum: 2011 Szeptember 23, 09:28:28 »
Békesség!

Megkérdeztem egy kedves testvéremet aki Biblia iskolát végzett és a következő leírást kaptam tőlle a démonokkal kapcsolatban.Igy már magam is jobban tisztában vagyok vele.Ezt szeretném megosztani veletel.

Démonok

A Szentírás tanítja a démonok, gonosz, tisztátalan szellemek létezését,
 és azt, hogy ezek belemehetnek az emberekbe, súlyos károkat okozva
 személyiségükben.

Daimonion = személyiséggel rendelkező természetfölötti lény, szellem.

A hellén többistenhívő kultúrkörben az istenek (theosz) álltak a szellemi hierarchia legfelső szintjén - ezeket a bibliai kinyilatkoztatásban szereplő gonosz angyalokkal azonosíthatjuk.

Alattuk álltak a Daimónok = az istenek és az emberek közötti közvetítő lényeknek számítottak.

Ezeknél is alacsonyabb rendű lények voltak a Daimonionok (ezek a démonok)

daimonion = "kisdaimón, daimónocska", tehát a a bibliai világképben a gonosz angyalok és az emberek között közvetítő legalacsonyabb szinten álló lények.
 Az ószövetségi héberben a rúach ráá (gonosz szellem), rúach hattumeá (tisztátalanság szelleme)  és a séd (talán olyasmit jelent, mint "erős", "hatalmas", "erőszakos", "pusztító") és a cí (száraz, "sivataglakó") szavak felelnek meg ennek a szónak.
(Különböző egyéb démonfajokat a száír, a lilith és az í héber szavak jelölnek még.)

Az Újszövetség szerint tehát a démonok nem azonosak a gonosz angyalokkal (akik az égben, ill. a mélységben laknak, és ún. szellemi testük van.), hanem a a Föld atmoszférájában, az emberek életterében tartózkodó, testetlen, de személyiséggel rendelkező szellemi lények - szemben a gonosz angyalokkal - szeretnek belemenni, tartósan beköltözni az emberek testébe-személyiségébe, amennyiben erre lehetőségük nyílik.
  Ha embereken kívül kényszerülnek tartózkodni, akkor Jézus elmondása szerint víztelen helyeken vannak és gyötrődnek (Máté 12:43-45).

Nem elérhető petya1962

• Testvérünk
  • *
    • Petya1962 Jézus Krisztus békéltető nagykövete
« Válasz #24 Dátum: 2011 Szeptember 23, 11:11:51 »
Kedves Testvéreim!
Nagyon komoly témába vágtátok a fejszéteket. Először is nagy önfegyelemre, alázatra szeretnék inteni mindenkit, aki e téma során megszólal. Láttam testvéri közösségeket meghasonlani, sőt darabjaira szakadni csak azért, mert a szeretet talaját elhagyták.

Most, miután már tudjuk, hogy kik a démonok (ez nagyon fontos kiindulási pont), rátérhetünk arra, hogy mit tanít az Ige hozzáállásként a démonűzés területén.
Először is van egy ígéretünk az Úrtól:

Idézet
(Mk 16:15-18 [HNT]) Ezután így szólt hozzájuk: "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.
Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak."

Tehát „a jelek követik”, s nem megelőzik.
Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos kiindulási pont. Az Úr Jézusra utal, aki örömhírt hirdetett, mégpedig a bűnbocsánat örömhírét, s mellesleg megszabadította a megkötözöttet, meggyógyította a beteget.

Idézet
(Mk 2:3-11 [HNT]) Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: "Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus lelkében azonnal átlátta, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: "Miért tanakodtok így szívetekben? Mi könnyebb: azt mondani a bénának: Megbocsáttattak bűneid! - vagy azt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!? Azért pedig, hogy megtudjátok: az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön - így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!"

Helyben vagyunk?
A másik nagyon fontos dolog, ami a jelek követéséből, s nem a megelőzéséből következik az, hogy a kiüresedett testbe, ha nem kerül valami más, akkor totál fölösleges, sőt veszélyes volt a démonhad kiűzése:

Idézet
(Lk 11:24-26 [HNT]) "Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken bolyong nyugalmat keresve, és amikor nem talál, akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem. Amikor odaér, kisöpörve és felékesítve találja. Aztán elmegy, vesz maga mellé még másik hét, magánál is gonoszabb lelket, bemennek és ott laknak. Annak az embernek az utóbbi állapota pedig rosszabb lesz az elsőnél."

Gyakorlatilag, ha valamit elvonok, s nem pótolom, akkor ott hiány lesz, s előbb-utóbb visszaveszi a kivont dolgokat.

Első körben talán ennyit szeretnék elmondani.

Természetesen vannak még vitás kérdések itt is.
Például elég problémás az az elképzelés, amikor minden testi bűnért valamilyen démont hibáztatok, s nem szembesítem magam azzal, hogy az illető bűnt én követtem el, mégpedig szabad akaratból, s nem azért, mert őseim ilyenek vagy olyanok voltak. Utalnék itt a generációs átkokra vonatkozó tanításokra.
Érdemes lenne például arról is beszélgetni, hogy keresztényekben létezhet-e démon. (megtért, újjászületett keresztényekre gondolok.)
Kató István alias petya1962
Jézus Krisztus békéltető nagykövete
http://katoistvan.hu

feszter

• Vendég
« Válasz #25 Dátum: 2011 Szeptember 23, 11:54:05 »
Békesség!

Az apokrf iratok valóban mint olvasmány érdekességnek számít, de sok ellentmondás van benne az igével ezért én nem nevezném hiteles íratoknak, bár vannak benne eggyező részek, de jóbb ovatosan bánni velük.
De ez csak az én véleményem.
Nos a démonok szerintem nem lehetnek azok az óriások akikrő olvasunk I.Mózes VI.4-ben, mert az ige ezt írja róluk.
1 Móz. 6,4
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
Itt testben leírt emberekről van szó, akik bár az özönvíz után elpusztultak, de az Ó.SZövben késöbb is olvashatunk óriás termetű emberekről.
Sehol nem erősiti meg, hogy a démonok azonosak lennének a Nefinek szellemével.
Amikor az őzőnvíz álltal elpusztult a test, a szellem nem maradtt a földön, hanem az őt megilető helyre került, várva az ilélet napját.
Amint az Új.Szövben is láthatjuk a démonokat  testnélküli , személyiséggel rendelkező, szellemi lényneknek nevezi az ige.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2011 Szeptember 23, 14:24:02 »
Szia Ircsi!

Nos, az ige nyiltan kifejti, hogy az istenfiak altal lettek nemzve a gyermekek.
Vagyis angyaloktol, ha pedig toluk, akkor azok nem csupan emberek. A testuk meretebol is latszott mindez.

Az apokrif iratok, hat igen, erzekeny temak ezek. Fobb hozzaallasuk a keresztenyeknek:
"Ne nyulj hozza, ne is erintsd, megteveszthet,...stb"

Holott tobb konyv is van, amelyeknek hitelesseguk ugyanakkora, mint barmelyik konyvnek a 66 kozul!
A szent iras is mutat rajuk. Ez szamomra nem kerdeses tehat!

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #27 Dátum: 2011 Szeptember 23, 15:50:56 »
Sziasztok :pirul: Ez a téma engem is elkezdett érdekelni az utóbbi időkben. :pirul:
Az otthon tartózkodásunk alatt nagyon sokat tudtam beszélgetni a legjobb gyerekkori barátnőmmel.
Ő ajánlott nekem egy könyvet melynek címe: "Disznók a szalonban". Nagyon mély leírást ad a témáról bár egy elég kicsi könyv. Ha esetleg megvan valakinek és tudná kölcsönözni nekem pár hétre azt megköszönném  :2smitten: :pirul: Szeretném elolvasni mert a barátnőm elmondása alapján nagyon jó és hasznos kis könyv.

Ismeritek esetleg? Olvasta már valaki?  :pirul:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető petya1962

• Testvérünk
  • *
    • Petya1962 Jézus Krisztus békéltető nagykövete
« Válasz #28 Dátum: 2011 Szeptember 24, 08:59:13 »
Hát... A "disznós könyv"-ről én is hallottam, de nem elérhető a könyvespolcomon.

http://www.scribd.com/doc/56567633/309-Frank-Peretti-Ez-Elet-Sotetsege#key19r3nysbczuhmnjhlghs
Kató István alias petya1962
Jézus Krisztus békéltető nagykövete
http://katoistvan.hu

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2011 Szeptember 24, 11:01:23 »
Békesség!

Az apokrf iratok valóban mint olvasmány érdekességnek számít, de sok ellentmondás van benne az igével ezért én nem nevezném hiteles íratoknak, bár vannak benne eggyező részek, de jóbb ovatosan bánni velük.
De ez csak az én véleményem.
Nos a démonok szerintem nem lehetnek azok az óriások akikrő olvasunk I.Mózes VI.4-ben, mert az ige ezt írja róluk.
1 Móz. 6,4
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
Itt testben leírt emberekről van szó, akik bár az özönvíz után elpusztultak, de az Ó.SZövben késöbb is olvashatunk óriás termetű emberekről.
Sehol nem erősiti meg, hogy a démonok azonosak lennének a Nefinek szellemével.
Amikor az őzőnvíz álltal elpusztult a test, a szellem nem maradtt a földön, hanem az őt megilető helyre került, várva az ilélet napját.
Amint az Új.Szövben is láthatjuk a démonokat  testnélküli , személyiséggel rendelkező, szellemi lényneknek nevezi az ige.
Érdekes dolog ez Testvérek... Azért is, mert a reakciókból azt látom, nem olvastátok az írásom, mégis felszínre került az a rész, amit csillaggal jelöltem... Nos: valaki elgondolkodott már ezen a két igén? :   1Kor 11,10    
Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt. (!)... ;     Zsid 13,2    
A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg.
Ha pedig ez folyamatos és Igaz: Akkor ezért kerülhettek ismét elő a nefinek az özönvíz után, bár már más néven...
De Ismét felhívnám a figyelmet, úgy mint először is, és csatlakoznék Petya testvérem írásának konklúziójához: inkább Jézusra összpontosítva-neki engedelmeskedve-az Ő útmutatása szerint szolgálva, ezek a "jelek" meglesznek, De ha a Jelek kerülnek előtérbe, megelőzve a figyelemben Jézust, akkor ez rosszul fog elsülni...
Ézs 60,19