Shalom. Csatlakoznék Antihoz,Mert az általa leírtak valóban szinte teljes képet alkotnak a Démonokról. A démonok, amikor még testben éltek, Nagyok,erősek,Jó nagy étvágyúak voltak... (ebből adódott a gond is, mert az embereket valósággal kifosztották, ennivaló ügyileg, azután jobb hijján ráfanyarodtak az emberekre...) Ezeket az "Óriásokat" (I Móse 6,4) Nefin-eknek nevezik. Nóé ideéig, szorgalmasan gyüjtögették maguknak a haragot, és az ítéletet, egészen addig, amíg Isten véget nem vetett az akkori világnak az özönvíz által.* ( megjelöltem ezt a pontot, mert kíváncsi vagyok észre vesztek-e egy "furcsaságot, egy LÁTSZÓLAGOS (!!!) ellentmondást...) Tehát ezek a Nefinek "Máláh" vagyis "Küldött" stílszerűen= "Angyal" Apától, ám ember Anyától születtek, tehát ha a testük meg is halt, a lelkük ott folytatta ahol testben egy rövid időre befejezte...Innentől datálódik a "Démon" megnevezés. Téves elgondolás azonban, hogy "ötletszerűen" cselekszenek! A Démonok is engedelmességre vannak rendelve! A Démonok engedelmeskednek mindenek előtt Istennek!!! Aztán a Sötétség fejedelmeinek, ( már csak azért is mert a család az család,ugyebár...)- Ezután jönnek a sötétség angyalai.És azt bizony tapasztalhatjuk, hogy odaát amit úgy nevezünk: " szitrá áchrá" vagyis =másik oldal, tehát nem a fejetlenség a jellemző. És amennyiben végig gondoljuk személyenként, hogy mi a sorrend a bűnbeesést megelőzően, : Támadások sorozata, amiáltal levesszük a szemünket az Úrról,és saját, úgymond "túlélő harcba kezdünk" (Innen kezdődik a visszaszámlálás az elesésig!) Ezt követi a testi megnyilvánulás felszíre jutási kísérlete,(Közben persze törvény szerűen egyre gyengülünk, hiszen nem az Úr van a figyelmünk középpontjában) , Amikor már elég gyengének ítéltetünk, akkor jönnek a testi kívánságok... Ez nem Egy Démon ! És nem is egy "kommandó" ötlet szerű magánakciója! Pontos forgatókönyv szerint zajlanak az események.
Elgondolkodtató: Hogy szervettség van a Mennyben- és sajnos van a "Másik oldalon is"... Hát itt a földön, a hívők táborában?
Azután van itt még valami: Hallottam már saját fülemmel, hogy Hívő testvér, "úgynevezett démon űzés" folyományaként, hangerővel-alázó-és gyalázó szavakkal próbálta pótolni azt az : ERŐ -t , ami szerinte és állítása szerint a birtokában kell lennie, minden, magára valamit is adó keresztyénnek...
(Nem tudom hogy valóban így van-e, a Szentírásban nem ezt látom... legalább is a módját nem így látom.)
Szilárd meggyőződésem: hogy nem az én jelenlétem, nem is a szavaim, még csak nem is a cselekedeteim eredményeznek változást a környezetemben, lett légyen az : Démonokkal-betegségekkel-erőtlenséggekkel-HITETLENSÉGGEL kapcsolatos változások beállta, Hanem a bennem ÉLŐ Uram jelenléte, akit én közvetítek az Ő kegyelméből! Mert ebben az aspektusban: Csupán egy boríték vagyok, és nem több! A feladó :Isten. Ő is címezte meg a "borítékot" Azt azonban tudjuk: Nem a boríték a fontos, hanem ami benne van!!! Márpedig Yessua = Jézus él bennem, az Ő Szelleme által. ez ám a fontos! Azt is tudjuk: Ahol Jézus megjelent, fejvesztett menekülés jellemezte a Démonok- betegségek- erőtlenségek táborát, sőt még a természet ( eső-szél-vihar), de még a halál is enged neki!
Igen...tudom most mire gondoltok. Jézus mondta! : Mk.16,17.
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18.
Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
De Benne foglaltatik a lényeg is az Igében! Mégpedig az: "KÖVETIK" Ezek a jelek KÖVETIK a szolgálatunkat...Nézzünk csak meg egy érdekes dolgot...Mt.10,1.
És előszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat ada nékik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erőtelenséget.
Ne gondoljátok hogy saját kapura játszom, legfeljebb csupán másként látom ezeket az Igéket. Mert mi azt állítjuk magunkról Jézus KÜLDÖTTEI-KÖVETEI vagyunk...
Tehát a Jézusnak járó tisztelet az ami engedelmességre kényszeríti a láthatatlan világot, akár démonról-akár betegségről... beszélünk.
Jézus ezekben az Igékben nem egyszerűen "felken bennünket" hanem Kiküldi a kijelentése által az Ő végzését, a Szellemvilágba! Volt már ekkora kegyelemben részünk, Azt sem vették észre sokan... Azt mondja az Úr :1Móse 4,7
Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te URALKODJÁL rajta.
És ez is egy KIJELENTETT VÉGZÉS amit rajtunk, mint HÍVŐKÖN- követeken kívül, Isten teremtményei mind törvényként tisztelik! (csak mi nem...)
Olyan ez: mintha valaki megbízna valakit, hogy az ügyében járjon el... Ahova ezen okból kifolyólag megy, ott világos hogy nem a küldöttnek, hanem a megbízónak jár a tisztelet, a megbízónak engednek, a megbízó akaratát teljesítik... Jézus mondta:Jn 13,16
Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte. És ezek a szavak erre is vonatkoznak. Mert hiszen, mi is "csak" követek vagyunk, az Úr követei!
Ezen Igékből és nekem adatott kijelentésekben való bizonyosságom alapján, Az a meggyőződésem: ha bennem-bennünk valósággal él Jézus, (1Kor 4,20
Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.) , akkor az a teremtett világ számára, látható! Ez esetben minden engedni fog! Akár Démon, akár betegség, akár vihar... mert meg van írva:Ézs 45,23
Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: HOGY MINDEN TÉRD NÉKEM HAJOL MEG, rám esküszik minden nyelv!
Ám újra kiemelném, ez esetben sem nekünk engedelmeskednek, hanem Jézusnak, akiről tudják hogy minket küldött!
Tehát újra: Csak ha az életemben láthatóan Jézus az Úr!Péter esetében például ez annyira nyilvánvaló volt, hogy LE SEM TAGADHATTA A MESTERÉT!!!(Mt 26,73
Kevés idő múlva pedig az ott álldogálók menének hozzá, és mondának Péternek: Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged.) /Egyszer hallottam egy akkora butaságot ezzel kapcsolatban, hogy el sem hiszitek...Valaki azt mondta: Mivel Péter is Galileából származott, így a ruházata és az akcentusa volt árulkodó... / Tehát egy hívőn igen is látszik hogy hívő!... Ha pedig valakiben nem látható hogy Jézus az Úr, akkor NEM VOLT IGAZI A MEGTÉRÉS!!!
Hogy biztos hogy igazam van-e ebben a kérdésben? Nem tudom! Számomra azonban biztos. És van egy másik Ige is egyebekben, ami az én szemeim előtt újfent alátámasztja a meggyőződésem. Egy Démon "interjúja" (!!!) : Csel 19,15
Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok? Jézust tehát "ISMERI" Ez a kijelentés magában hordozza a tiszteletet, így folytatja: Pálról is "TUDOK" Tud róla, tehát elismeri azt hogy Pál, követe Jézusnak. Majd így folytatja: "De ti, kicsodák vagytok?"...
Legalább akkora "baklövés" démonokkal harcba szállni saját erővel, saját nevünkben, vélt hatalommal, főképpen gyalázni-alázni...
Mint hivatkozni előttük Jézusra, akiről mi is csak hallottunk valakitől...