Szerző Téma: Démonűzés  (Megtekintve 34542 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető furcsa01

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 34
Re:Démonűzés
« Válasz #195 Dátum: 2014 Október 07, 18:54:48 »
egyszer a gyülekezetben probáltak az elöljárok démont üzni belölem,de nem tudták kiüzni.késöbb rájöttem hogy azért mert a szent szelem volt bennem
amelyik cápa a tenyeredböl eszik,az a lábadbol is fog....

Nem elérhető korni

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:Démonűzés
« Válasz #196 Dátum: 2014 November 03, 15:02:56 »
Ha helyet adunk a bűnnek és nem rendezzük el akkor jogalapja van a démonoknak oda társulni. Dögre gyűlnek a keselyűk. Azzal kapcsolatban,hogy Szent Lélek volt benned nem ment ki a démon. Van amikor böjtöléssel és könyörgéssel jön a szabadulás. Krisztusnak élsz mindenkor megvizsgálod a szíved belenézel Isten Igéjébe megmutatja azt ami dög szenny lehet az életeden. Krisztus illatja úgy lehetek ha minden nap a vele való közösséget gyakorlom. Bűnöket el kell rendeznem széna pozdorja nem marad meg. Engedni,hogy a Szent Lélek vezessen leborulni az Úr elé és meghallani az Ő hangját,hogy ne az én akaratom,hanem az övé legyen meg az életembe. Akit a Fiú megszabadít valósággal szabad! Ha mindent odaadtál Istennek akkor szabad vagy! Ő általa. Ha valamit magadnál tartasz fogoly. Az Úr adjon neked bölcsességet,hogy az Ő útján járhass.

Szeretettel: Korni   
Azért ha valaki Krisztusban van,új teremtés az, a régiek elmúltak,íme újjá lett minden
 2Kor 5:17

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Démonűzés
« Válasz #197 Dátum: 2014 November 03, 15:14:35 »
A démon csak úgy mehet be az emberbe, ha gazdátlan (Mt. 12,44), azaz nincs benne Isten Szentlelke. Nem társbérlet a mi testünk, vagy Istennek a temploma vagyunk, vagy latrok barlangja.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Démonűzés
« Válasz #198 Dátum: 2014 November 04, 12:02:08 »
Én is sokat vitatkozom azokkal akik állítják, hogy megtért emberben is lehet démon.

Többnyire erre az igére hivatkoznak: Lukács 13, 10-16
10. Egyszer valamelyik zsinagógában tanított szombaton. 11. Íme, volt ott egy asszony, akiben betegség lelke lakott tizennyolc éve, és annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem volt képes felegyenesedni. 12. Amikor Jézus meglátta őt, előszólította, és ezt mondta neki: "Asszony, megszabadultál betegségedből." 13. És rátette a kezét, mire ő nyomban felegyenesedett, és dicsőítette az Istent. 14. A zsinagógai elöljáró azonban megharagudott, hogy szombaton gyógyított Jézus, és így szólt a sokasághoz: "Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek gyógyíttatni magatokat, ne pedig szombaton!" 15. Az Úr így válaszolt neki: "Képmutatók, vajon szombaton nem oldja-e el mindegyikőtök a maga ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem vezeti-e ki itatni? 16. Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből szombaton?"


Ez a megkötözött ember biztosan hitt Istenben, de mi mutat arra, hogy meg volt térve. A sátán is és az ő démonai is hisznek Istenben, hiszen ők is Isten teremtményei, de tudjuk, hogy nem a megtérés, hanem Istentől való eltérés és eltérítés a céljuk.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Démonűzés
« Válasz #199 Dátum: 2014 November 10, 09:13:14 »
Áldjon az Úr mindenkit :) olvastam a hozzászólásokat a témához. Számomra a valóság adja meg a választ. Már több esetben tapasztaltam démoni megnyilatkozásokat és szabadulásokat  keresztényeknél. Legutóbbi eset egész friss. Egy viztől és Szent szellemtől ujjászületett keresztény testvérnő - akit megtérése óta ismerek, sikeres üzletkötő volt, férje, 3 gyereke van, elkötelezett és engedelmes az Úr felé - depresszióba esett. Az állapota a kezelés ellenére egyre romlott: izületi fájdalmai lettek - nem volt semmihez ereje - napról napra egy széken ült, és üresen bámult a semmibe. Súlyos rosszullétei is voltak alkalmanként.A  szobából nem tudott kimenni, csak az orvoshoz szállitotta a férje, akik jobb hiján erős pszichotrop gyógyszereket irtak fel neki. A tesónő végső kétségbeesésében - mint mondta, a halál szélén - kért segitséget. Megdöbbentem az állapotán. Mindketten tudtuk, hogy csak Jézus Krisztus segithet rajta természetfeletti módon, mert "kihez mehetne, ha nem az Úrhoz?". Mikor elkezdtünk imádkozni, leesett a földre, és félelmetes hangon hörgött, orditozott, rángatózott. Az arca ördögivé változott, szemei gonoszul néztek. Erőt meritettem a Jézus Nevének hatalmáról szóló igéből, "hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké, és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére" és Jézus Nevében parancsoltam a benne levő gonosz szellemnek, hogy hagyja el! A démon visszabeszélt a tesónőn keresztül, arca ördögi, cinikus kifejezést vett fel. A Szent Szellem ebben a helyzetben megtöltött mennyei erővel, szavakat adott a számba, és elvégeztem a démonüzést Jézus Nevében a Lk 10,19 alapján: Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. A testvérnő jobban lett, dicsőség az Úrnak!  Már önállóan közlekedik, tud ujra örülni, visszanyerte az erejét, a családi teendőit elvégzi, és szeretne ismét dolgozni. Lehet tagadni, hogy keresztényekben vannak démonok, de az élet mást produkál. A hivők is rést nyithatnak bármikor a gonosznak. Vigyázzunk és imádkozzunk.  :2smitten:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Démonűzés
« Válasz #200 Dátum: 2019 November 20, 14:40:20 »
Hiányosak még az ismereteim, mert nem régen járok Istennel, de az eddigi tudásom szerint egy igazán megtért és újjászületett testvérben nem lehetnek démonok. Hogyan lehet valaki Isten gyermeke ha benne gonosz lélek lakik? Akiket megszáll a démon, szerény véleményem szerint, mindnyájan valamilyen formában keresték a kapcsolatot a sötét oldallal, nem hiszem, hogy valakit az akarata ellenére rabul tudnak ejteni a gonosz lelkek. Valamilyen formában ezek az áldozatok behívták az életükbe a gonoszt, lehet pl. egy ártatlannak látszó csillag jóslással vagy a mostanság nagyon divatos, nagyon menő agykontrollal. Ha a démonok csak úgy kényük kedvük szerint jöhetnének-mehetnének lélekből lélekbe, akkor senki sem lehetne biztonságban, akkor egyfolytában retteghetnénk. Én mióta megtértem biztonságban érzem magam. Olyan nyugalmat kaptam, amilyet a világ soha sem tudott adni. De persze ezért tenni is kell mindennap. Istennel szoros kapcsolatban kell lenni, az Ő elvárásainak megfelelően élni, elfogadni az útmutatásait, mert a javunkat szolgálja. Sátán természetesen próbálkozik, hol kisebb, hol nagyobb erőkkel, de a démonok nem tudnak lakozást venni bennünk, mert már foglalt a szívünk-lelkünk, vagyis nincs helyük. 

"Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? " (Róma 8:31)

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Démonűzés
« Válasz #201 Dátum: 2020 Január 26, 08:16:34 »
Az alábbi pár mondatot ma olvastam C.H.Spurgeon Isten ígéreteinek tárháza könyvéből.

"Nem fog a varázslás Jákóbon, sem az igézet Izráelen" (4Móz 23,23).

Ez az Ige gyökerestől ki kellene irtson minden ostoba, babonás félelmet! Még ha lenne is valami igazság a varázslásban és a babonákban, mindez nem árthat az Úr népének! Akiket Isten megáld, azokat nem lehet megátkozni.

A hitetlenek, mint Bálám is, szőhetnek cselt Isten népe ellen, de minden csalafintaságuk kudarcot vall. Puskaporuk átázik, kardjuk kicsorbul. Összegyülekeznek, de hiába, mert az Úr nincs velük. Csöndben nézhetjük, míg hálójukat szövik, mert úgysem fognak meg bennünket. Ám hívják segítségül Belzebúbot és alkalmazzák kígyó természetének minden ravaszságát, az sem segít nekik: a varázslásuk nem fog hatni, jóslásuk megcsalja őket. Milyen áldás ez! Mennyire megnyugtatja a szívet! A komolyan imádkozók küzdenek Istennel, de velük senki sem küzdhet, őket senki sem győzheti le. Isten gyermekeinek erőt ad az Úr a győzelemhez, de rajtuk senki sem vehet erőt. Nem kell félnünk magától az ördögtől sem, és semmiféle titokzatos ellenféltől, mert csalárdak szavai, sötétek és kifürkészhetetlenek tervei. Mindezek nem árthatnak annak, aki az élő Istenben bízik. Ezért mi dacolunk az ördöggel és valamennyi légiójával.

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Démonűzés
« Válasz #202 Dátum: 2020 Június 30, 07:45:56 »
Sajnos egyre több hívőtől hallom, hogy nincs békességük és nyugalmuk, hogy démonok zaklatják őket. Tavaly ősszel leírt gondolataimat csak megerősíteni tudom, miszerint ha valaki teljes egészében átadta élete fölött az uralmat Istennek, akkor ott a démonoknak nincsen helyük. Sajnos a szóban forgó démonoktól szenvedők többsége teljes bizonyossággal állítja, hogy megtért és újjászületett. Ha ez így lenne akkor nem gyötrődnének, félnének, szenvednének. A Bibliában számtalan kijelentést olvashatunk arról, hogy a sötétség és a világosság nem fér meg egymás mellett vagy, hogy Jézus mindenek felett Úr, mellette békességet és nyugalmat találhatunk, egyszóval: Ha az Úré vagy akkor nem uralhat a gonosz. Ha ezt sikerül megértened, ami nem lesz könnyű, mert az ellenség pont az ellenkezőjét fogja sugallni, akkor Jézus segítségével megszabadulhatsz a gonosztól.
Szeretnék egy nagyon-nagyon jó igehirdetést a figyelmetekbe ajánlani a témával kapcsolatban, egészen biztosan épülhet belőle mindenki, egészségesek és betegek egyaránt.

http://www.mbb.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=67&func=fileinfo&id=3244

Ezt a linket le kell tölteni.