Szerző Téma: Démonűzés  (Megtekintve 32811 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető petya1962

• Testvérünk
  • *
    • Petya1962 Jézus Krisztus békéltető nagykövete
Re:Démonűzés
« Válasz #45 Dátum: 2011 Szeptember 28, 13:08:20 »
Teljesen egyetértek veled Anti. A megtéréssel gazdát cseréltünk.

Idézet
(Kol 1:13 [HBDNT]) Krisztus a világ teremtője és megváltója. Ő kiragadott minket a sötétség hatalmából, s áthelyezett szeretett Fia országába.

Más szóval a Sátán démonainak a továbbiakban nincs joga a megtért ember élete felett. S ezen az a tény sem változtat, hogy az Ef 6, 12 alapján harcban állunk. Éppen a tulajdonosváltás miatt áll fenn a harc. Amíg a sötétség uralma alatt voltunk, nem volt harcunk.

Idézet
(Ef 6:12 [HNT]) Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.

Az ördög természetéről beszél az Úr Jézus:

Idézet
(Jn 10:10 [HNT]) A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Ennek a "munkának" egyik legjellemzőbb módszere az elterelés és a megzavarás.

Idézet
Hogyan csinálja ezt manapság? Nézzük!

• Nem tudod kiverni őt a fejedből, állandóan csak őrá gondolsz…az egyetlen probléma csak az, hogy van férjed/feleséged!!! Elterelés!
• Azon igyekszel, hogy kijöjj az adósságból…de meglátod, hogy a haveroknak új telefonjuk, focicipőjük, kütyüjük van, úgyhogy neked is KELL olyan, mint nekik („mert megérdemled!”) Elterelés!
• Jól tudod, hogy az előléptetés több pénzt hoz a konyhára…de azt is jelenti, hogy még kevesebb időt fogsz együtt tölteni a családoddal. Elterelés!
• Lehet, volt egy kapcsolatod, amiről tudtad, hogy nem helyes, úgyhogy véget vetettél neki…és most magányos vagy. Csörög a telefon…ő az…tudod, hogy nem kéne, de…Elterelés!
• Jól tudod, mit mond a Biblia a megbocsátásról…de egyszerűen nem tudod elhessegetni a gondolataidból azt, hogy mit tettek veled. Elterelés!
• Hajdanán te is „ahhoz a bandához” tartoztál és te is „hajtottad azokat a dolgokat,” de most már tudod, hogy nem ez az az életstílus, amit Isten akar, hogy folytass. De a régi barátok nyomnak, hogy „gyere vissza” és mikor visszautasítod őket azt mondják „Mi van? Most már túl jó vagy hozzánk?” Elterelés!

Mindannyian szembe nézünk ezekkel vagy hasonlóakkal…mind más…de az ellenség hajlandó használni bármit, amit csak tud, hogy levegye a szemünket Jézusról valami vagy valaki másra…problémára.

Mindannyian szembe nézünk valamivel!!! Van BÁRMI, amit az ellenség arra használ, hogy levegye a tekinteted Jézusról? Aggodalom? Stressz? Kétség? Nagyon jó benne…és az egyik első számú fegyvere. Krisztus követőiként folyamatosan le kell ráznunk az elterelését…bármi áron.

Első körben ennyi.
Kató István alias petya1962
Jézus Krisztus békéltető nagykövete
http://katoistvan.hu

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #46 Dátum: 2011 Szeptember 28, 13:08:38 »
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.

:2smitten:

Nagyon köszönöm  :2smitten: :2smitten:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #47 Dátum: 2011 Szeptember 28, 13:49:43 »
Viszont a megteresunk utan rajtunk all, hogy mennyi teruletet adunk at az Urnak az eletunkbol.

Igen, ez nagyon fontos.
Az én meglátásom szerint, ha egy, vagy több területet nem adunk át Jézusnak a megtérésünk után, akkor azon a területen lehetősége lesz a démonoknak, hogy behatást gyakoroljanak ránk. Az ezekből a dolgokból való megtérés legtöbbször automatikusan magával hozza az adott démontól való szabadulást is, de egyes esetekben szükség lehet arra, hogy egy lelkigondozás keretében kiparancsolják az illető démont az ember életéből.

Tudom, hogy sokan megkérdőjelezik, hogy valóban van-e ilyen, hogy hívőnek szabadításra van szüksége, de tapasztalatok mutatják, hogy igen, előfordulhat.
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
    • Fontos üzenetek és feljegyzések
« Válasz #48 Dátum: 2011 Szeptember 28, 16:16:56 »
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.

Ha jól tudom, Démonológia a címe, és nagy kedvenc! ;-)
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
« Válasz #49 Dátum: 2011 Szeptember 28, 16:25:33 »
Békesség nektek!

Engedjétek meg, hogy újra feltegyem a kérdésemet

• Mi történik a démonokkal egy ember életében megtérése pillanatában?
  • Mi történik a démonokkal akkor, amikor az ember hitéről vallást tesz?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Ja, s mondanom sem kell: az Ige tükrében. :igen:

Szerintem fontos különválasztani a megtérés pillanatát és a megkeresztelkedést. A megkeresztelkedés/ bemerítés még "csak" egy döntés, hogy meg kívánunk javulni, Isten Igéje által kívánjuk folytatni az életünket. Ez egy folyamat, mely során egyre közelebb kerülhetünk Istenhez, ki gyorsabban, ki lassabban. Ez kezdődik a megkeresztelkedéssel, ez ekkor egy döntés, és az igazi harc csak ekkor kezdődik. Meggyőződésem, hogy bizonyos démonok már ezt sem bírják elviselni, és elhagyják testünket, de vannak, melyek maradnak, és csak a folyamat során távoznak. Sok megkeresztelkedettet láttam már, akiket démonok nyomorgattak. Különösen igaz ez az olyanokra, melyek "örökletes" démonok, azaz olyan tradíciókra, szokásokra, tevékenységekre "szállnak rá", amelyek folyamatosan jelen vannak és sújtják az adott családot vagy közösséget. Szívósak, agresszívek, ezért tovább maradnak.
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #50 Dátum: 2011 Szeptember 28, 21:34:16 »
Számomra ez nagyon érdekes.

Hogyan lakozhat démon, egy újjászületett emberben, Isten gyermekében, abban az emberben akiben lakozást vett a Szent Szellem, és a Szent Szellem által Krisztus.

1Kor 3:16  Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

2Kor 6:15  És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

1Ján 4:4  Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.

Igen, a hitetlenben, aki még még nem született újjá, abban lakozhat.

Isten gyermekét, csak kisérthetik a démonok, lakozást venni soha.
Nem tudom elképzelni, hogy az Úr megosztozik a démonokkal, és aztmondja: "- nézd itt én te ott, várunk amíg valaki majd kiűz téged, vagy a házigazdánk majd eldönti meikünknek ad nagyobb teret". Ez vic.

Isten gyermekei szabadok. Ő a szabadító.

Ján 8:36  Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Valósággal és teljesen, ez Krisztus ígérete.

Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
« Válasz #51 Dátum: 2011 Szeptember 28, 21:39:21 »

Hogyan lakozhat démon, egy újjászületett emberben, Isten gyermekében, abban az emberben akiben lakozást vett a Szent Szellem, és a Szent Szellem által Krisztus.

1Kor 3:16  Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

2Kor 6:15  És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

1Ján 4:4  Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.

Nem tudom elképzelni, hogy az Úr megosztozik a démonokkal, és aztmondja: "- nézd itt én te ott, várunk amíg valaki majd kiűz téged, vagy a házigazdánk majd eldönti meikünknek ad nagyobb teret". Ez vic.

Én ezzel teljesen egyetértek. Mindössze azt mondom, hogy a megkeresztelkedés önmagában nem elég, az csak az út eleje.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #52 Dátum: 2011 Szeptember 28, 21:42:43 »
Igazatok van, keresztyén emberben nem lakozhat démon. Viszont ráakaszkodhat, befolyásolhatja. Ha nem engedelmeskedik Isten igazságának, akkor hatalma alatt tarthatja.

Az Újszövetség eredeti szövegében különbség van a megszállott, és a démoni befolyás alatt álló személyre alkalmazott kifejezés között.
A gadarai ember megszállott volt, az viszont, aki a zsinagógában kiverte a balhét, egy teljesen normális, hétköznapi ember volt, akin keresztül megnyilvánult az őt befolyásoló démon.
Megszállottként a mózesi törvények értelmében be sem tehette volna a lábát a gyülekezetbe.
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #53 Dátum: 2011 Szeptember 29, 12:38:48 »
Szia Döndikee!

Meg van a könyv, ha elküldöd priviben a cimeteket majd kiküldöm. Van egy másik szerintem nagyon jó könyv is : Rázd ki magad a porból! c. ha gondolod akkor mehet az is. Én egy időben minden ilyen jellegű könyvet elolvastam, és szivesen tovább adom.
Egyébként a Démonológia az egy harmadik ilyen jellegű könyv és azt írta Derek Prince.

„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #54 Dátum: 2011 Szeptember 29, 15:05:39 »
Bocsássatok meg, kicsit hosszúra sikerült, de nem tudtam rövidebben leírni.

Végigolvasva a hozzászólásokat úgy érzem mindannyian egyettértünk abban, hogyha valaki megszabadult, és betöltekezett a Szent Lélekkel, ott nincs helye a démonnak. Jézus Krisztus gyözött a sátán felett!

Néki adatott minden hatalom!

Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Mt 28,18

Viszont a sátán Jézus Krisztust is megpróbálta megkísérteni, és méghozzá Isten Szavával, pedig Ö tökéletes volt, bün nélkül.

Nézzük meg a következö Igét:

Rm 8,23    
Nemcsak ez pedig, hanem magok a Lélek zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.

Tehát, mi is várjuk még  testünk megváltását.  Mire figyelmeztet sz ÚR Jézus?

Mt 26,41    
Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.

Minket is megkísért a sátán a test kívánságait kihasználva.

Gal 5,17 - Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek.

21Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy - miközben a jót akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. 22Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, 23de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. 24Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? 25Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.
Róm 7,21-25

Igen, van, amikor elesünk, de akkor:

14.    
Lévén annakokáért nagy főpapunk, a ki áthatolt az egeken, Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk vallásunkhoz.
15.    
Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.

16.    
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.

Amikor Péternek azt mondta az ÚR: Távozz tölem sátán, nem kezdte el kiüzni az ördögöt Péterböl. Elég volt Péternek e figyelmeztetés. Amikor megtagadta Péter a Megváltóját, elég volt egy tekintet.

Igen, kísért minket a sátán, ezért is kell megfeszítenünk testünket kívánságaival együtt, mert itt vagyunk sebezhetök. De hatalmas bátorítás nekem, hogy még a Szent Lélek is kimondhatatlan fohászkodással könyörög értem, igen Jézus Krisztus megtart bennünket, ha engedelmeskedünk.

Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
Róm 8,26

Az ördög kiüzését csak olyanoknál látunk a Bibliában, akiknél még nem volt megtésrés. Jézus Krisztus eredményes volt minden alkalommal, s ha a tanítványoknak nem müködött, nem az érintett személy volt az oka, hanem a tanitványok hitetlensége.

19.    
Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának néki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni?
20.    
Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

Mt 17,19-20

1Tim 1,15    
Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket, a kik közül első vagyok én.

Shalom, szeretettel
Elisabeth
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #55 Dátum: 2011 Szeptember 29, 20:22:35 »
Idézet
Igen, kísért minket a sátán, ezért is kell megfeszítenünk testünket kívánságaival együtt, mert itt vagyunk sebezhetök. De hatalmas bátorítás nekem, hogy még a Szent Lélek is kimondhatatlan fohászkodással könyörög értem, igen Jézus Krisztus megtart bennünket, ha engedelmeskedünk.

Igen! :2smitten:

1Pt 4,1
Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől,
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DöNdIkEeE

• Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Mrs :D
« Válasz #56 Dátum: 2011 Szeptember 29, 22:02:57 »
Szia Döndikee!

Meg van a könyv, ha elküldöd priviben a cimeteket majd kiküldöm. Van egy másik szerintem nagyon jó könyv is : Rázd ki magad a porból! c. ha gondolod akkor mehet az is. Én egy időben minden ilyen jellegű könyvet elolvastam, és szivesen tovább adom.
Egyébként a Démonológia az egy harmadik ilyen jellegű könyv és azt írta Derek Prince.

Ó nagyszerű :D elküldöm a címünk.  :2smitten:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #57 Dátum: 2011 Szeptember 29, 22:27:33 »
Idézet
1Pt 4,1
Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől,

ÁMEN!  :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

feszter

• Vendég
« Válasz #58 Dátum: 2011 Szeptember 30, 12:58:03 »
Békesség!

Az Új Szövetségben is találunk rá példát, hogy hívő embereket démonok győtőrtek.

Luk. 13,11
És ímé vala ott egy asszony, kiben betegségnek lelke vala tizennyolcz esztendőtől fogva; és meg volt görbedve, és teljességgel nem tudott felegyenesedni.
Luk. 13,16
Hát ezt, az Ábrahám leányát, kit a Sátán megkötözött ímé tizennyolcz esztendeje, nem kellett-é feloldani e kötélből szombatnapon?

Márk. 1,23
Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, a kiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta.....

Az valóban igaz, hogy minden újjászületett keresztény, aki átadja az életét Krisztusnak, az Ő tulajdonába kerül .
Azonban hívő ember személyiségében is lehetnek viszont olyan területek, amelyek még nem kerültek a Szent Szellem befolyása, uralma alá. Ezeken a területeken az illető továbbra is démonikus befolyásnak lehet kitéve.
Előfordulhat bizonyos bűnös viselkedésformák, szokások megmaradhatnak a hívőknél is, és ezek a Sátán számára egy talpalatnyi helyet biztosíthatnak, ahol megvetheti a lábát.Az ördög kezdetektől fogva embergyílkos, mint ordító oroszlán körbejár és nézi kit kapjon el.
 A Sátán  mihelyt talál valamilyen törvényes jogcímet, bármilyen bűnt, amelynek alapján jogot formálhat lényünk egy részének birtoklására, azonnal birtokba is veszi azt a területet. Ezek lehetnek: az irigységet, a féltékenységet, a félelmet, a lázadást, a meg nem bocsátást, és más hasonló gonosz indulatokat. Ezzel viszont lehetőséget adnak a Sátánnak arra, hogy működjön az életükben a démonok által.
 Lehetnek démonok  néha a szülők vagy az ősök, bűnei miatt,ha a keresztény maga sem szabad azokból a bűnökből.
Ezért szükségünk van a Krisztus Testében a szellemek megkülönböztetésének ajándékára, hogy felismerhessük ezeket a démonokat, és szabadító szogálat álltal elősegíthessük Krisztus Teste tagjainak szabadulását.
Igaz bűnbánattal kell Isten előtt járnunk, és folyamatosan ellene kell állnunk az ördögnek.  :2smitten:

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #59 Dátum: 2011 Szeptember 30, 15:01:11 »

Teljesen egyetértek, kedves Zoltán Testvérem!

Shalom,

Zsolt 143,10