Sziasztok !
Az én tapasztalatom ezzel a témával kapcsolatban, hogy ez fontos dolog amit az egyházban a felkent szolgálóknak gyakorolniuk kell mert sajnos azt kell mondanom lehetnek újjászületett keresztényekben démonok !
Valamint az ujj-onnan megtértekben nagy valószínűség szerint vannak démonok.
A keresztényeknek oda kell figyelni bizonyos területekre az amelyeken keresztül démonok jöhetnek be az életünkben.
-érzelmek
-gondolatok
-beszéd
-tekintet
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy állandó félelmekben kelljen élnünk ellenkezőleg az Úrban lévő életünkben teljesen rá kell hagyatkoznunk és bízva benne, hogy Isten védelme ezekben a dolgokban is működik és ha
-igazság
-tisztaság
-szentség
van az életünkben akkor ezek az ellenségeink távol maradnak tőlünk
(nincs helyük a személyiségünkben ) és a gonosz a talpunk alatt marad.
Ez nem azt jelenti, hogy nem figyelnek bennünket és nem fognak ellenünk támadni de ez már a szellemi harc területe.
Előfordulhat, hogy démonokat engedünk az életünkbe ezért ha valami olyan bűnt tapasztal egy keresztény az életében amelyhez kényszerítés kapcsolódik biztos lehet benne démonok vannak a személyiségébe, amelytől természetesen van szabadulás az Úr Jézus által.
Ebben a témában Derek Prince könyvét ajánlom Démonok és a szabadulás
valamint ezen a linken a tanítást :
http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/31-bill-subritzky.html
Testvéreim. Békesség nektek. A Démonokat nem az izzadságszagú önmegfeszítés űzi el, hanem Jézus! Van is erre egy utalás az Igében.:11.
A sokaság pedig monda: Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta.
12.
És beméne Jézus az Isten templomába, és kiűzé mindazokat, a kik árulnak és vásárolnak vala a templomban; és a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit felforgatá.
13.
És monda nékik: Meg van írva: Az én házam imádság házának mondatik. Ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.
14.
És menének hozzá vakok és sánták a templomban; és meggyógyítá őket.
A Templom, már nem egyszerű kövekből felrakott építmény, hanem az mi lettünk, Jézus által. Ő mondta:Jn 2,19
Felele Jézus és monda nékik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.
Ezért írja Pál:1Kor 3,17
Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Isten. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti.
ill.:2Kor 6,16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
Jézus a mi gyógyítónk, Ő szabadít meg bennünket minden nyomorunkból-és a rabszolgaságból is.
Aki hozzá megy az szabad lesz. Ő mondja:Jn 8,36
Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
Nagyon egyszerű a képlet: Aki a világosságban jár, az Istenben van! A démonok nem rajonganak a világosságért, mert abban nem rejtőzhetnek el... tehát a világosság űzi el a sötétség démonait! Isten mondja:Ésa.60,18.
Nem hallatik többé erőszaktétel földeden, pusztítás és romlás határaidban, és a szabadulást hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicsőséget.
19.
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,
20.
Napod nem megy többé alá, és holdad sem fogy el, mert az Úr lesz néked örök világosságod, és gyászod napjainak vége szakad.
21.
És néped mind igaz lesz, és a földet mindörökké bírják, plántálásom vesszőszála ők, kezeim munkája dicsőségemre.
22.
A legkisebb ezerre nő, és a legkevesebb hatalmas néppé. Én az Úr, idején, hamar megteszem ezt.
És újra az alapokhoz értünk: Mindenben első Isten! Ő a kezdet-és Ő a vég!