Szerző Téma: Mit jelent szolgálni?  (Megtekintve 16298 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Mit jelent szolgálni?
« Dátum: 2011 Szeptember 17, 20:26:31 »
A témát érintő kérdéseket várjuk.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:Mit jelent szolgálni?
« Válasz #1 Dátum: 2011 Szeptember 18, 11:06:35 »
Ujj de jó kérdés!                                És lennének további, e-témát érintő kérdéseim... Ki dönti el, mi a szolgálat? A szolgálat említésekor emberi-vagy Isteni rendelésre gondolunk-e? Mi alapján rangsoroljuk a szolgálatokat? és egyáltalán: Rangsorolhatunk-e? Ha szó szerint vesszük a megnevezést, miszerint :Szolgáló! Ha pedig szolgáló, akkor miért több a szolgáló mint akik felé irányul a szolgálat? Jézus is ezt tanította? Tényleg. Jézus hogyan tanított erről? Kik a "szolgálók"? ;Mi különbözteti meg őket?
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2011 Szeptember 18, 12:13:50 »
A szolgálatról szólva mindenkinek valami nagy dolog jut az eszébe: pásztor, evangélista, vagy tanító. Pedig Isten mindenki számára készít szolgálatot. Amikor én visszatértem az Úrhoz nagyon vágytam a szolgáló életre. Mikor erről beszélgettem az Úrral mindig az volt a vágyam, hogy olyan szolgálatom lehessen, ami nincs előtérben, és olyanok felé szolgálhassak, akik a legkiszolgáltatotabbak, legelesettebbek. Lehessek a "szív elrejtett embere", és megadta nekem az Úr. A Szent Szellem kimunkálta azt az érzékenységet, hogy észreveszem, akiket más nem vesz észre, és irgalmat ad a szívembe, hogy tegyem meg amit tehetek értük. Adta az Úr a bátorítás ajándékát, hogy tudjak hozzájuk azzal a bátorítással szólni, amivel az Úr bátorított engem, és Isten Szelleme felhasználja az Ige ismeretemet, hogy tudom közvetíteni Isten üzenetét számukra. Lehet, hogy nagyon kevesen tudják, vagy senki amikor az Úr küld, de én ott vagyok amikor Isten engem akar valaki vigasztalására használni. Boldog vagyok ha tehetem, mert az Ú Neve dicsőül meg ezáltal. Néha csak egy dalt küldök, mert a szívemre helyezte az Úr, vagy egy verset, vagy egy Igét de abban ott van  Isten szeretete, sokszor kaptam erről visszajelzést, és én örülök, hogy az Úr ráteszi a pecsétjét, lehet, hogy ezt más semminek itéli, de én az Úrtól kaptam és igyekszem ebben hűen megállni. Voltak más szolgálatok is, de azok csak mindig egy időre szóltak, de ez végig kiséri az életemet. Dicsősség Istennek!
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2011 Szeptember 18, 12:16:49 »
Áldjon meg az Úr a szolgálatodban! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2011 Szeptember 18, 12:17:54 »
Köszönöm!
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2011 Szeptember 18, 12:19:36 »
Mit jelent szolgálni? Jézus nagyszerű példát hagyott ebben is!
Ő Istenként szolgált a tanítványok felé, megmosta a lábukat, akkor nekünk mennyivel inkább ezt kellene tenni?

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2011 Október 13, 13:18:20 »
Ujj de jó kérdés!                                És lennének további, e-témát érintő kérdéseim... Ki dönti el, mi a szolgálat? A szolgálat említésekor emberi-vagy Isteni rendelésre gondolunk-e? Mi alapján rangsoroljuk a szolgálatokat? és egyáltalán: Rangsorolhatunk-e? Ha szó szerint vesszük a megnevezést, miszerint :Szolgáló! Ha pedig szolgáló, akkor miért több a szolgáló mint akik felé irányul a szolgálat? Jézus is ezt tanította? Tényleg. Jézus hogyan tanított erről? Kik a "szolgálók"? ;Mi különbözteti meg őket?

:?:

Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vígassággal.
Zsolt 100,2

6.    Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint, akár írásmagyarázás, a hitnek szabálya szerint teljesítsük;
7.    Akár szolgálat, a szolgálatban; akár tanító, a tanításban;
8.    Akár intő, az intésben; az adakozó szelídségben; az előljáró szorgalmatossággal; a könyörülő vídámsággal mívelje.
9.    A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz.
10.    Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.
11.    Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok.

Róm 12,6-11

Tehát akármiben szolgálunk, vegyük természetesnek, jó kedvvel, és szívesen, mint aki az ÚRnak szolgál.

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #7 Dátum: 2011 Október 13, 20:21:01 »
Békesség.

Rég nem írtam, de ez a téma engem is érint, mint szolgálót, és e téma engem is figyelmeztett, hogy legyek éber.

A Isten iránti szolgálat, nem más mint az emberek iránti szolgálat.
Abban nyilvánul meg a szolgálatunk Isten felé, hogy az embereknek szolgálunk, tehát az emberek felé való szolgálat jelenti az Isten felé való szolgálatott.

Jézus azt mondja, hogy amit testvéreinkel, vagy az emberekkel teszünk azt vele tesszük.

Mt.25.40  És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

Isten szolgája nem emelheti felül magát azokon akik felé szolgál, sajnos nehéz ezt szemelőt tartani, sokszor, a szolgálók bele esnek abba a tévedésbe, hogy végül is azt várják el, hogy neki szolgáljanak. Pedig a szolgálókat az alázat kéne jellemeze, és az hogy meglátja azt, hogy ki felé milyen szolgálattal kéne közeledjen. Tehát a szolgáló, jó látó kell legyen, hogy meg lássa a körülötte levők szükségeit, és azután azok felé szolgáljon.

Az ige azt mondja tanuljunk Krisztustól, hogy Ő Istennel volt egyenlő mégsem tartotta ezt zsákmánynak, előnynek, hanem megalázta magát, egész a halálig, és mindenki szolgájává tette magát.

Talán, ezt a legnehezebb megharcolni, hogy mindig szolgának tartsuk magunkat. Pál megtanulta és ki tudta jelenteni, hogy ő a legkisebb.

Az Úr segítsen, hogy ezt mi is magtanuljuk, és ebbe magam is bele értem, mint aki szolgáló vagyok.

Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011 Október 13, 21:10:33 »
Mindenben egyetértek Testvérem! :2smitten:

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2011 Október 13, 21:29:14 »
Kedves Zoltán!
Egyetértek.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2011 Október 13, 21:55:00 »
Kedves Zoltán Testvér!

Idézet
Jézus azt mondja, hogy amit testvéreinkel, vagy az emberekkel teszünk azt vele tesszük.

Idézet
Talán, ezt a legnehezebb megharcolni, hogy mindig szolgának tartsuk magunkat. Pál megtanulta és ki tudta jelenteni, hogy ő a legkisebb.

Az Úr segítsen, hogy ezt mi is magtanuljuk, és ebbe magam is bele értem, mint aki szolgáló vagyok.

Szolgaként élni úgy érzem nem csak a Lelkipásztor harca, hanem annak kellene lenni mindannyiunknak,  és mi is elmondhatjuk Veled együtt: Az ÚR segítsen, hogy embertársaink felé úgy szolgáljunk, mintha az Urat szolgálnánk.

Szeretettel, Shalom

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2011 Október 13, 21:57:52 »
Ámen! :2smitten:

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #12 Dátum: 2011 November 03, 11:17:47 »
Testvéreim! A legnagyobb Szolgáló Jézus volt!
http://www.gutitunde.eoldal.hu/cikkek/blog/jezus-stilus.html
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető pilgrim

• Testvérünk
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2011 November 13, 08:58:53 »
Sziasztok. Csak feljött egy igeszakasz a Bibliából, amit megosztanék.

Máté 20,1-15 A szőlőmunkások példázata

1"Hasonló a mennyek országa a gazdához, aki korán reggel kiment, hogy munkásokat fogadjon a szőlőjébe.  2Miután megegyezett a munkásokkal napi egy dénárban, elküldte őket a szőlőjébe. 3Amikor kiment kilenc óra tájban, látta, hogy mások is állnak a piacon tétlenül, 4és ezt mondta nekik: Menjetek ti is a szőlőbe, és ami jogos, megadom nektek. 5Azok pedig elmentek. Ismét kiment tizenkét óra körül és délután három óra tájban, és ugyanígy tett. 6Amikor pedig késő délután öt óra tájban is kiment, még mindig talált ott álldogálókat, és megkérdezte tőlük: Miért álltok itt egész nap tétlenül? 7Azok pedig így válaszoltak: Mert senki sem fogadott meg bennünket. Erre ezt mondta nekik: Menjetek ti is a szőlőbe!  8Miután pedig beesteledett, ezt mondta a szőlő gazdája a vincellérjének: Hívd elő a munkásokat, és fizesd ki a bért, az utolsókon kezdve az elsőkig.  9Ekkor jöttek azok, akik öt óra tájban álltak munkába, és kaptak egy-egy dénárt. 10Amikor azután az elsők jöttek, azt gondolták, hogy többet kapnak, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. 11Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen, 12és ezt mondták: Ezek az utolsók egy órát dolgoztak, és egyenlővé tetted őket velünk, akik az egész nap terhét hordoztuk, és szenvedtünk a hőségtől. 13Ő pedig így felelt egyiküknek: Barátom, nem bánok veled igazságtalanul: Nem egy dénárban egyeztél-e meg velem? 14Vedd, ami a tied, és menj el. Én pedig az utolsónak is annyit akarok adni, mint neked. 15Hát nem szabad-e nekem azt tennem a javaimmal, amit akarok? Vagy a te szemed azért gonosz, mert én jó vagyok?

Mindegy, hogy mikor állunk be az aratásba, a jutalom mindegyikünknek ugyanaz. Úgy látom én is, hogy nincs különbség Isten szemében az övéi között.

Bár a tanítványok is megkérdezték akkoriban, hogy ki a nagyobb a mennyek országában? Jézus szavai szépek voltak, aki nagyobb akar lenni legyen mások szolgálatára... Jézus volt ebben a legjobb példa, egyetértek az előtten szólókkal.  :igen:
www.teologia-mennyei-maflas.webnode.hu
https://www.facebook.com/teologia.mennyeimaflas
(Imrefi Ferenc)

2Tim 4:2 hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011 November 13, 10:33:09 »
Szia Testvérem!

Igen, így van. Azt emeli fel az Úr, aki megalázza magát! :2smitten: