Evangélium > Izraeliták
A zsidók elvetettek?
Antee:
A témát érintő hozzászólásoknak.
Ani Kinor:
Mindenki elvetett aki nem hisz ISTEN Fiában, Jézusban, pontosabban Yeshuah-ban, és az ÚRBAN, akinek pedig a neve YHWH.
Bárki legyen az!
A zsidók elvetették az ISTEN Fiát, Yeshuah-t. De nemis tehettek másként, mert ez volt ISTEN terve.
Eme tervet, maga Yeshuah kozolte a tanívtányokkal, és nekunk az írásókból maradt fent.
De biztos vagyok benne, ha valaki szeretné, a BIBLIA mellett, a Szent Szellem ezt gyakorlatban is megmutatja a személynek!
Bármelyik zsidónak, és nem zsidónak adott a lehetoseg, a test halálának elerkeztéig, hogy megtérjen, és elfogadja, elismerje, majd befogadja a Megváltót, akinek a neve Yeshuah. :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Elisabeth:
1. Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
2. Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert.
Rm 11,1-2
Nem szeretném, testvéreim, ha önmagatokat bölcseknek tartva nem vennétek tudomásul azt a titkot, hogy a megkeményedés Izráelnek csak egy részét érte, amíg a pogányok teljes számban be nem jutnak, 26és így üdvözülni fog az egész Izráel, ahogyan meg van írva: "Eljön Sionból a Megváltó; eltávolítja a hitetlenséget Jákób házából, 27és én ezt a szövetségemet adom nekik, amikor eltörlöm bűneiket."
Rm 11,25-27
Nézzük meg, mit ír az Íge a szétszóratásról, a diaszpóráról:
„Ezért szólj: így szól az ÚR, az Örökkévaló: noha eltávolítottam őket a nemzetek közé és noha elszórtam az országokba, mégis egy kevéssé szentéllyé lettem számukra az országokban, ahová jutottak.”
Ez. 11,16 (zsidó Biblia, Makkabi kiadó)
Tehát elvetésről nincs szó! A róma 11-ben a kiválasztottak, azok a zsidók, akik akkor, és a további kétezer éven át felismerték és elfogadták a megígért Messiást, Yeshuát / Jézust. Őróluk beszél az Íge, mint maradékról.
Mint látjuk a megkeményedés csak részben történt, utána üdvözülni fog egész Izrael.
Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg - mondja könyörülő URad.
Ézs 54,10
Shalom, Elisabeth
:2smitten:
Antee:
Dicsoseg az Urnak!
Mennyire inkabb befognak oltattatni azok a szelid agak, amelyek egykor kitoretettek!
:2smitten:
ditte:
ÁMEN!
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése