Szerző Téma: Zsidó humor  (Megtekintve 25798 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
Re:Zsidó humor
« Válasz #60 Dátum: 2011 Október 07, 20:19:49 »
Igazad van, kedves Ani Kinor...

:afro:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #61 Dátum: 2011 Október 08, 17:41:28 »
Az olaszliszkai csodarabbit felkeresi Kohn. Elmondja, hogy vitája van Grünnel, s a rabbit kéri, hogy tegyen igazságot köztük. Elmeséli az esetet. A rabbi szó nélkül végighallgatja, s azt mondja: - Neked van igazad! Kohn boldogan távozik. Ám félóra múlva megjelenik Grün is. Elmondja, hogy vitája támadt Kohnnal, kéri, hogy a rabbi mondja meg, melyiküknek van igaza. Előadja az esetet. A rabbi türelmesen meghallgatja, s a végén azt mondja: - Neked van igazad! Grün is elégedetten távozik. Ám a bóher, aki mindezeknek fültanúja volt, nem állj a meg szó nélkül: - Rabelében, te Kohnnak is igazat adtál, Grünnek is igazat adtál, pedig két vitatkozó közül csak az egyiknek lehet igaza! A rabbi végigsimogatja hosszú szakállát, s azt mondja: - Tudod mit? Neked is igazad van!

:hehe:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #62 Dátum: 2011 Október 08, 17:43:13 »
A munkácsi rabbi kiáll a háza elé, jobb kezét a szeme elé ernyőzve hosszan a távolba réved, csak elnyújtott, éneklő hangon felkiált: - Lemberg!... Ég Lemberg!... Harmadnapja ég Lemberg! Egy idegen, aki éppen akkor érkezett a városba, bosszúsan mondja a rabbi körül összegyűlt tömegnek: - Ugyan, éppen most jövök onnan, nem is ég Lemberg ! Mire az egyik hitsorsos, elismerően: - Nu, már az is szép, hogy ellát odáig! :169:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #63 Dátum: 2011 Október 08, 17:43:35 »

Van egy hasonló magyar mondóka is, hogy hívják? Kinek dalol a fülemüle?

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #64 Dátum: 2011 Október 08, 17:46:08 »
Hittanórán a rabbi elmesél egy történetet a gyermekeknek: - Egy szegény kisfiú arra kérte Jahvét, tegyen csodát, hogy o az ajándékba kapott hegedűn játszani tudjon, és a hegedűjével eltarthassa az édesanyját. A csoda megtörtént, a szegény fiú a hegedűjével biztosította édesanyja megélhetését. Meg tudnátok-e mondani, hogy az Úr miért nem küldött pénzt a fiúnak, hanem inkább keresethez juttatta? - Ugyan, rabbi, hogy kérdezhet ilyet! - szemtelenkedik Móricka. - Az Úr csak nem ad ki pénzt ott, ahol csodát is tehet!

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #65 Dátum: 2011 Október 08, 17:48:11 »
- Hatalmas Jahve, mi neked száz év?
- Egy perc, fiam.
- És mi neked egy millió?
- Egy fillér, fiam.
- Adnál nekem, szegény zsidónak, egy fillért kölcsön?
- Várjál, fiam, egy percig.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #66 Dátum: 2011 Október 08, 18:00:26 »
Hittanórán a rabbi elmesél egy történetet a gyermekeknek: - Egy szegény kisfiú arra kérte Jahvét, tegyen csodát, hogy o az ajándékba kapott hegedűn játszani tudjon, és a hegedűjével eltarthassa az édesanyját. A csoda megtörtént, a szegény fiú a hegedűjével biztosította édesanyja megélhetését. Meg tudnátok-e mondani, hogy az Úr miért nem küldött pénzt a fiúnak, hanem inkább keresethez juttatta? - Ugyan, rabbi, hogy kérdezhet ilyet! - szemtelenkedik Móricka. - Az Úr csak nem ad ki pénzt ott, ahol csodát is tehet!

Ennek azért van nagyon mély értelme is. Elgondolkoztat...

:2smitten:
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #67 Dátum: 2011 Október 09, 19:02:21 »
Halálos ágyán végrendelkezik a rabbinak az öreg Kohn: - A ház az én szeretett Móric fiamé legyen... - A Móricé? - csattant fel a felesége - hiszen még meg se nősült... - A boltot az én Sára lányom kapja... - Pont az a világ lustája? - méltatlankodik megint Kohnné - Az autót Ármin fiamra hagyom... - Autót annak a kelekótyának? - morog az öregasszony. Kohn bácsi már megelégeli, és felfortyan: - Te, Rebeka, most ki haldoklik itt, én vagy te?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #68 Dátum: 2011 Október 09, 19:04:03 »
A bóher kérleli a csodarabbit, hogy avassa be őt is a csodatevés titkaiba. - Nem tehetem, fiam - mondja a rabbi -, félek, hogy másoknak is elárulnád. A bóher szentül fogadkozik, hogy soha, senkinek. - Akkor meg pláne nem tehetem. Milyen dolog volna az, ha a tanítvány jobb titoktartónak bizonyulna a mesternél?! :169:

Nem elérhető julika

• Testvérünk
  • *
« Válasz #69 Dátum: 2011 Október 09, 23:25:22 »
- Hatalmas Jahve, mi neked száz év?
- Egy perc, fiam.
- És mi neked egy millió?
- Egy fillér, fiam.
- Adnál nekem, szegény zsidónak, egy fillért kölcsön?
- Várjál, fiam, egy percig.

:afro: :hehe:
Életnek kútfeje az igaznak szája; az istenteleneknek szája pedig erőszaktételt fedez el.

Nem elérhető julika

• Testvérünk
  • *
« Válasz #70 Dátum: 2011 Október 09, 23:26:59 »
Megér egy mosolyt :01:

Esti imája után a zsidó kisfiú megkérdezi édesanyját, mit jelent az ima.
Az anyja azt feleli, hogy az ima üzenet az Istennek.
- Értem - bólint rá a fiú. És azért küldjük el este, mert akkor olcsóbb?
Életnek kútfeje az igaznak szája; az istenteleneknek szája pedig erőszaktételt fedez el.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #71 Dátum: 2011 Október 09, 23:31:18 »

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #72 Dátum: 2011 Október 10, 19:04:25 »
Egy engedékeny lelkületű rabbinál bevádolnak egy zsidót, mert szombaton dohányzott. - Ugye fiam, nem tudtad, hogy szombat van?! - kínálja fel a kibúvót a rabbi. - De tudtam. - Akkor talán elfelejtetted, hogy a hitünk tiltja a szombati dohányzást?! - Nem felejtettem el. - Akkor talán az orvos írta elő neked a dohányzást?! - Nem rabbi - mondja a megátalkodott -, élvezetből dohányoztam! - Most láthatod, Uram, milyen bűntelenek Izrael fiai! - fordítja ég felé szemeit a rabbi. - Ez az ember sem hajlandó megszegni azt a te szent parancsolatodat, hogy "ne hazudj!".

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #73 Dátum: 2011 Október 10, 19:05:27 »
Kohn vásárol egy vadonatúj Maseratit. Álomszép karosszéria, csodálatos extrák és 260-as végsebesség. Ám Kohnné hallani sem akar arról, hogy beüljön az új kocsiba, amíg nincs rajta a brohe, a rabbi áldása. Kohn elmegy az ortodox rabbihoz: - Rabelében, vettem egy Maseratit, kellene rá egy brohe. - Na ja, egy brohe! De mi az a Maserati? Kohn elmegy a reformrabbihoz: - Rabbi, vettem egy Maseratit, kellene rá egy brohe. - Na ja, egy Maserati! De mi az a brohe?

:2funny:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #74 Dátum: 2011 Október 10, 19:06:59 »
A chicagói rabbi szenvedélyes golfjátékos. Egész héten ködös az idő, a rabbi nem hódolhat a szenvedélyének. Végre szombat reggelre kisüt a nap, akkor meg a vallási tilalom miatt nem játszhat. Tilalom ide, tilalom oda, gondolja a rabbi, kiszökik az üres pályára, üt egyet-kettőt, ott úgysem látja senki. Valaki mégis látja: apja, az öreg ortodox zsidó az égben. Fut is panaszra Jahvéhoz: - A fiam megszentségteleníti a szombatot. - Na várj, mindjárt megbüntetem érte! - mondja az Úr. A rabbi épp emeli az ütőt, megsuhintja vele a labdát, a labda gyönyörű ívben repül a 250 méternyire lévő lyuk közepébe. - Ezt nevezed te büntetésnek? - értetlenkedik az öreg zsidó. - Nem hallod! - nevet az Úr - micsoda ütés, és nem mesélheti el senkinek!

:040: