Szerző Téma: Gondolataim az Ige kapcsán  (Megtekintve 32445 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető m.ági

• Testvérünk
  • *
  • gyermek
Re:Mekkora a hitünk?
« Válasz #15 Dátum: 2011 November 04, 12:00:40 »
Halleluja,
dicsőség az Úrnak
 a mindennapi gondoskodásáért!

ági
Isten, hallgasd meg az én imádságomat, figyelmezz az én szájam beszédeire
zsolt 54.4

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2011 November 08, 18:48:13 »
Dicsőség az Úrnak! Hallelujah! Jóságos az Úr!
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #17 Dátum: 2011 November 20, 18:02:18 »
Szeretném ebben a témakörben folytatni ezt a gondolatot:
Mekkora a hitünk a bemeritkezéssel, és
mekkora a hitünk a roma testvérekkel szemben a gyülekezetünkben.

A hét végén gyülekezetünk egy különleges napot tartott amely negyedévenkénti Agapé nap keretén belül került megrendezésre.
Az esemény főcíme: RomAgapé (Roma Agapé)

Azért különleges, mert az Agapé napra  a vidéki roma gyülekezetetek lettek meghívva és felkérve szolgálatra.
Délelőtt 10 órakor kezdődött a  program, öt  busz hozta a vendégeket, és érkeztek még az ország különböző
területeiről vonattal és más járművekkel egyaránt.

Hamarosan megtelt a gyülekezeti ház, szinte 2x annyian voltunk, mint a szokásos alkalmakkor.
Az istentiszteletet Bodó Csaba nyitotta meg és ima, hálaadás után a verpeléti dicsőítő csapat szolgálatával folytatódott.

- folyt. következik -
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #18 Dátum: 2011 November 20, 18:06:15 »
Biztos nagyon áldásos volt! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #19 Dátum: 2011 November 20, 18:17:18 »
Biztos nagyon áldásos volt! :afro:
Igen. Mindenki számára áldás volt a nap és az együttlét.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2011 November 20, 18:25:20 »
Dicsőség az Úrnak!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #21 Dátum: 2011 November 20, 18:36:29 »
A dicsőítés közben B.Cs. testvérünk elmondta, hogy az Úr egy gondolatot helyezett a szívére. Pontosabban két szót: gyilkos indulat.
Ez nem azt jelenti amikor arcul csapnak valakit, vagy belé szúrnak egy kést, ez inkább azt az indulatot fejezi ki amely bennünk van, egy akár jogos igazságunk sérelmeként, egy megbocsátatlanságért, egy haragért  és egy indulatért. Ez egy olyan indulat amit leteszünk amikor belépünk egy gyülekezeti házba, de azonnal visszaveszünk amikor kilépünk onnan és nem tudunk parancsolni az indulatnak. Az Úr ezt akarja elvenni, hogy teljes mértékben szabadok legyünk tőle.
Kérte, hogy aki úgy érzi, hogy ez az indulat benne van, menjen előre ahol imádkoznak érte, hogy az Úr szabadító kegyelme által szabadon térhessen vissza  helyére és az életbe.
Több testvér is élt ezzel a lehetőséggel. Olyan jó volt látni, hogyan dolgozik az Úr a szívekben, és miként ad szabadulást. Akik visszamentek az ima után a helyükre látszott az arcukon a békesség, az öröm aminek részesei lehettek.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #22 Dátum: 2011 November 20, 18:43:05 »
Dicsőség az Úrnak! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #23 Dátum: 2011 November 21, 01:14:07 »
A békesség szabadságát semmi és senki nem tudja megadni csak Jézus egyedül. Nagyon fontos, hogy hittel kell bírni ahhoz, hogy ez megtörténjen.
Valaki(k) megbántott(ak) és gyűlöletet érzel az irányukba. Beszóltak, megaláztak, fizikailag bántalmaztak, megloptak, szándékosan kárt okoztak ...stb. Lehetne sorolni a lehetséges változatokat. Feszít a düh, az indulat amikor rágondolsz, vagy hallasz róla. Elég egy kis szikra amikor már úgy érzed, hogy megnyugodtál és újra robban minden.

Jób könyve 3,26
Nincs békességem, sem nyugtom, sem pihenésem, mert nyomorúság támadt reám.

Ember nem képes arra, hogy az a feszültséget teljesen megszüntesse. ehhez Isten segítségére van szükség.

Az utolsó időkben is felerősödik az gyűlölet az idegenek ellen. A zsidók ellen, a színes bőrűek ellen, értelemszerűen a romák ellen is, mert  bevándorlóknak tartják őket. Valahogy ezt éljük meg most a napjainkban is.
Ilyenkor kell az Úr bölcsessége és békéltető kegyelme.
A tegnapi találkozó is azt mutatta be, hogy a keresztények között nincs különbség. Egymást nem a bőrünk színe alapján különböztetjük meg.
Együtt tudunk élni, és tudunk közösen szolgálni.
És nem csak azért szeretjük egymást, mert Jézus parancsba adta, hanem azért, mert megtanultunk szeretni.
Nem az a fontos, hogy én jól érezzem magam és bőségben éljek, hanem az, hogy a testvérem se ne szomorkodjon, se ne szűkölködjön.
A közös Istentisztelet demonstráció volt a világ felé, hogy a keresztények Jézus békességével viszonyulnak egymás felé, és a világ felé is.
Jó volt látni a boldog arcokat, örömben és szeretetben együtt dicsőíteni, imádkozni és együtt szolgálni.

- folyt. következik -

Nem elérhető julika

• Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2011 November 21, 12:21:16 »
,,,,Jó volt látni a boldog arcokat, örömben és szeretetben együtt dicsőíteni, imádkozni és együtt szolgálni.,,,,

Köszönjük Pista testvér!
S várjuk a folytatást
Életnek kútfeje az igaznak szája; az istenteleneknek szája pedig erőszaktételt fedez el.

Nem elérhető karola

• Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2011 November 21, 13:53:41 »
Dicsőség az URR nak  :044:

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2011 November 21, 14:22:56 »
Dicsőség az Úrnak!!!

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #27 Dátum: 2011 November 21, 16:01:51 »
Roma testvérek mesélték el bizonyságaikat. Szó volt az Úr kegyelméről ahogyan beavatkozott egy halálosnak tűnő baleset enyhítésébe, a munkatársak és a balesetet szenvedett testvér meglepetésére; egy aránylag könnyű töréssel (amellyel még a hétvégét is végig dolgozta) végződött.
Hallottunk egy fiatalember életéről akit az ital és a drog fogságban tartott, feleségével, családjával a kapcsolat teljesen megromlott, a züllés útján egyre mélyebbre süllyedt. Amikor már szinte minden reménye elveszett akkor találkozott Jézussal egy gyülekezeten keresztül és visszakapta életét. Hiába suttogta a  sátán, hogy elveszett ember vagy, nem kellesz másnak csak nekem, nem úgy történt. Jézusé lett az utolsó szó, és testvérünk Jézusé lett. Rendeződtek családi problémái, kigyógyult azokból a dolgokból amelyeknek rabja volt, bár nyomai még megmaradtak, de az Úr segítségével teljesen helyre fog állni.
Jákfalvai testvérünk visszatekintett arra amiből kihozta az Úr és hálát adott annak, hogy az elveszett embereknek is van reménységük Jézus Krisztusban.
Gyöngyösoroszi gyülekezet a környező településeken gyülekezeteket plántált ahová rendszeresen járnak szolgálni és büszkék arra, hogy az Úr értékesnek találja a roma embereket és komoly feladatokat bíz rájuk.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2011 November 21, 20:32:50 »
De jó olvasni ilyen bizonyságtételeket!

Köszönöm Bacsipista, hogy írtál erröl az Istentiszteletröl!

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #29 Dátum: 2012 Május 08, 13:07:50 »
A gyógyulás nem csak remény

Egy bizonyság az Úr gyógyításáról. Megnéztem a videót és felidéződött emlékeimben az a kép amikor néhány évvel ezelőtt egy vidéki gyülekezetben szolgáltunk és felkérést kaptam megtérésem történetének elmondására. Bizonyságom közben azt a késztetést éreztem, hogy beszéljek feleségem gyógyulásáról is. Akkor rögtön nem értettem, hogy miért kellene, hiszen ő nem volt velünk, de engedelmeskedtem az Úrnak.  Az alkalom végén egy hölgy jött oda hozzám, aki elmondta: daganatos betegsége miatt kemoterápiás kezeléseket kap amit nehezen visel. A halál közelsége állandó félelem a gondolataiban és sokszor volt közel már ahhoz a pillanathoz, hogy elég volt, nem szenved tovább, inkább feladja. De most hallva a bizonyságomat, hogy az Úr meggyógyította feleségem, már több hittel és bizakodva tekint Istenre, mert ezek hallatán reménysége van saját gyógyulására is.

Nemrégiben értesültem arról, hogy ez a hölgy teljesen meggyógyult és aktív tagja gyülekezetének.