Szerző Téma: Izraeli receptek  (Megtekintve 8022 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

  • Segítő
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4504
Re:Izraeli receptek
« Válasz #15 Dátum: 2011 Október 06, 11:06:51 »
Ez nagyon finomnak néz ki.Összefutott a nyál a számban.
Köszönöm a receptet.
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22814
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Izraeli receptek
« Válasz #16 Dátum: 2011 Október 06, 14:14:44 »
Angol iz szerint amikor keszitettem, joval tobb alapanyagot adtam hozza.
Bar ez nem most volt, igy nem is emlekszem mar ra.

Ki kell probalni ezt a fajta avokado kremet, a felesegem ugy is szereti az uj dolgokat kiprobalni. :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #17 Dátum: 2011 Október 06, 14:44:34 »
Sokszor készítek egyszerre különbözö krémeket (avokádókrém, humusz, szezámkrém, padlizsánkrém) orientális izü sült bárány, vagy csirkehúshoz. Krémekbe mártogatva, salátával és fissensült pitakenyérrel nagyon szereti a család.

De ezek tényleg olyan ízek, hogy vagy szereti valaki, vagy nem... :2crazy:

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22814
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Izraeli receptek
« Válasz #18 Dátum: 2011 Október 06, 17:03:14 »
Nagyon jol hangzanak, biztos finomak! :igen:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #19 Dátum: 2011 Október 07, 16:32:38 »
Sült bárány orientális módra

4 báránykaraj, vagy sütni való combszeletek (esetleg csirkecombok, ha valaki nem szereti a bárányhúst)

A páchoz:
6 gerezd fokhagyma
10 cm gyömbér
1 Zölpaprika
1 kisebb paradicsom
1 marék friss koreánder
3 evökanál Olívaolaj
Só, bors, tetszés szerint chilli paprika

A páchoz valókat megmossuk és apróra vágava egy edénybe tesszük. A gyömbért meghámozzuk és belereszeljük. Az egészet mixerrel pépessé  daráljuk.

A húst megmossuk, majd mindkét oldalon vastagon bekenyjük és kb. Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban kisütjük. Ha kivettük a húst, a maradék pácot kb egy deci fehér borral beleöntjük a megmaradt zsiradákba és szószt készítünk.

Zöld salátával, Avokádó- humusz- szezámkrémmel, és frissen sült pitakenyérrel tálalhatjuk, de finom rizsával is.

 :261:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #20 Dátum: 2011 Október 13, 14:29:59 »
Falafel

Hozzávalók 4 főre

    300 g szárított csicseriborsó
    1 közepes fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 tojás
    2-3 ek friss petrezselyem
    chilipaprika (ízlés szerint)
    1-2 tk római kömény
    1-2 tk koriander
    1/2 tk sütőpor
    só
    frissen őrölt bors
    1 ek víz

    A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
    Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
    Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22814
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Izraeli receptek
« Válasz #21 Dátum: 2011 Október 13, 16:08:58 »
Koszonjuk a receptet! :afro:
6 evvel ezelott az elso munahelyemen (Angliaban) en is "csinaltam" felafelt, igaz nekem csak meg kellett sutni olajba. :hehe:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #22 Dátum: 2011 Október 13, 16:19:41 »
Én nagyon szeretem, pita kenyérrel, humusszal, avokádókrémmel és zöld salátával.

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető DöNdIkEeE

  • Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1627
  • Mrs :D
Re:Izraeli receptek
« Válasz #23 Dátum: 2011 November 03, 15:08:39 »
Én szeretném megkérdezni hogy kb milyen az a csicseriborsó? Mihez hasonlít?
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető ditte

  • Segítő
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4504
Re:Izraeli receptek
« Válasz #24 Dátum: 2011 November 03, 15:29:00 »
Nagy szemű és sárga. Kicsit hasonlít az íze a sárgaborsóra.
 

Ilyen:

www.ritakonyhaja.hu/egeszseg-konyha/bio-reform-alapanyagok/1928-ervek-a-csicseriborso-mellett.html

 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető DöNdIkEeE

  • Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1627
  • Mrs :D
Re:Izraeli receptek
« Válasz #25 Dátum: 2011 November 03, 15:46:09 »
Értem. A képet én is megtaláltam köszönöm csak az izét nem tudtam milyen lehet :) Köszönöm ditte  :afro: :2smitten:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #26 Dátum: 2011 November 05, 08:53:49 »
Padlizsánkrém

    előkészület: 15 perc
    sütés: 40 perc

hozzávalók 4 főre

    3-4 padlizsán
    1 nagy fej vöröshagyma
    5 gerezd fokhagyma
    1 csokor friss petrezselyem
    fél citrom leve
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés

Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. (A padlizsán akkor a legfinomabb, ha grillen sütjük.)
Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
Összekeverjük az olívaolajat az  apróra vágjuk a friss petrezselymmel,. Ízlés szerint teszünk bele még  borsot is.
A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat petrezselyemmel, végül utána a többi alkotóelemet ízlés szerint.
Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.




Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7155
Re:Izraeli receptek
« Válasz #27 Dátum: 2011 November 24, 14:08:04 »
Jemeni marhalábszárleves

Hozzávalók:
•   0,5 kg marhalábszár
•   2 nagyobb vagy 4 kisebb velőscsont
•   3 evőkanál olaj
•   4 hagyma
•   12 gerezd fokhagyma
•   1 evőkanál só
•   1 evőkanál curry- vagy sáfránypor
•   1 evőkanál édes pirospaprika
•   1 kávéskanál bors
•   1 kávéskanál koriander
•   4 burgonya
•   1 húsleveskocka
•   2 dl víz

Elkészítés:
Kuktában felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a csontokat, a négy darabra vágott húst, hozzáadjuk, és aranysárgára pirítjuk a megtisztított, nagy szeletekre vágott hagymákat és tíz szétnyomott fokhagymagerezdet, felöntjük a vízzel és a kevés vízben feloldott húsleveskockával, beletesszük a fűszereket. Az edényt lezárjuk, s a levest másfél óra hosszat főzzük. Akkor hűlni hagyjuk, kieresztjük a gőzt, kinyitjuk az edényt, beletesszük a levesbe a megtisztított, félbevágott burgonyákat, s nyitott fedővel még harminc percig főzzük, míg a burgonyák meg nem puhulnak. (Hagyományos fazékban a húst kb. négy órán át főzzük, míg meg nem puhul, akkor adjuk hozzá a burgonyát.) A leves tetején úszó habot leszedjük. A két megmaradt fokhagymagerezdet szétnyomjuk, és a levesben elkavarjuk. Ha szükséges, ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22814
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Izraeli receptek
« Válasz #28 Dátum: 2011 November 24, 14:25:30 »
Koszonjuk szepen, finom lehet! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DöNdIkEeE

  • Admin(n)é :)
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1627
  • Mrs :D
Re:Izraeli receptek
« Válasz #29 Dátum: 2011 November 28, 19:18:33 »
Nagyszeru recept  :2smitten:
A Kereszt Tény, ezért vagyok Keresztény! :)