Szerző Téma: Izraeli receptek  (Megtekintve 7777 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7142
Re:Izraeli receptek
« Válasz #45 Dátum: 2013 Május 20, 17:23:44 »
Hetek ünnepe / Shavuot Recept

Sajkrémtleves cipóban shavuotra 

Hozzávalók

·         1,3 l víz,
·         20 dkg trappista sajt + 10 -10 dkg bármilyen más sajt, esetleg füstölt v. krémsajt,
·         4 evőkanál liszt, 5 dkg margarin, 1 dl tej,
·         2 dl tejföl, tálaláshoz zsemlekocka
·         só, fekete bors, fehér bors

Elkészítés:

A hozzávalókból 2 ek. liszttel besamell-mártást készítünk. (A margarint felforrósítjuk egy kb. 1,5 literes edényben, hozzáadunk 2 ek. lisztet, a rántáshoz hasonlóan kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejjel.) Ha kész a mártás, vízzel  felengedjük, a fűszereket is hozzáadjuk. Közben a sajtokat lereszeljük és a tejföllel és a megmaradt 2 ek. liszttel elkeverjük. Ha felforrt a levesalap, belekeverjük a sajtot, majd összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik és a sajt el nem olvad. Tálaláskor cipóban  pirított zsemlekockával díszítjük.

http://izrael-kulturaja.blogspot.sg/
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10