Szerző Téma: Börtönmisszió  (Megtekintve 22178 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:Börtönmisszió
« Válasz #90 Dátum: 2014 Június 20, 14:19:25 »
2014.06.19. Börtönmisszós szolgálat Baracskán

Börtönmissziós csapatunkkal 4 hetente rendszeresen szolgálunk a baracskai börtönben. Én sajnos az áprilisi és májusi alkalmakról hiányoztam, ezért beszámolót sem tudtam azokról készíteni, de társaim ott voltak és végezték azt a küldetést amelyet az Úr bízott rájuk.

Tegnap nagyon szép idő virradt ránk. Korán reggel a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezetből indultunk 5-en, egy 9 személyes kisbusszal. Elsőként a Lurdy házhoz közeli parkolóban vettünk fel két testvért, majd a Kelenföldi pályaudvaron, Tatabányáról érkezett társunk szállt be hozzánk, végül Nagytétény egyik benzinkútjánál vettük fel 9. testvérünket és innen egyenes volt az utunk Baracskára.

Szokás szerint több gyülekezetből jövünk össze a szolgálatra. Most is négy közössségből tevődött össze kis csapatunk.
Nem szoktuk előre megbeszélni a forgatókönyvet, azt hogy mi legyen a napi téma, és azt sem, hogy kik szolgáljanak. Egyszerűen az Úr vezetésére bízzuk magunkat. Ott, élesben dől el, hogy ki az aki bizonyságot mond, ki az aki az Úrtól kapott igei üzenetet fogja átadni, ki az aki a háttérben imádkozik. Amint írtam, az Úr vezet minket az Ő drága Szent Szellemén keresztül.

Tibor pásztor imádkozott az alkalomért és a jelenlévőkért. Bibliai példázatokkal kezdte az alkalmat, amelynek az volt a fő mondanivalója, hogy az emberek úgy és olyannak ítélnek meg minket amilyennek látnak. A rabruhában lévőkkel szemben fenntartásaik vannak, másokat pedig a külsejük és viselkedésük alapján ítélnek meg. Isten változást akar az életünkben, ezért engednünk kell a változásoknak amelyek átformálják gondolkodásunkat majd az azt követő viselkedésünket is.

Debóra, Tatabányáról érkezett testvérünk két dicsőítő dala következett. Énekét nagy csend és figyelem követte. Érezni lehetett, hogy számukra ismeretlen volt amit hallottak. Érdekes, hogy a két dal közül csak az egyikre emlékszem, hiába erölködöm visszaidézni a másik dicséretet, nem sikerül. De az utóbbi dallama és szövege még mindig a fejemben zsong.

Jézusom, áldozatodra gondolok
Dalszöveg

Jézusom, áldozatodra gondolok,
Meghaltál értem a Golgotán,
Te mindig vársz,
Ha hívlak Téged, megtalálsz,
Most újra itt vagyok,
Most újra itt vagyok.

Drága véred értem folyt,
Ott fent a keresztfán,
Alázattal térdre hullok kegyelmed láttán,
Most újra hálás szívem,
Újra leteszem életem.

Most magasra emelem fel Szent Neved,
Hisz csak Te vagy méltó, Megváltó Úr,
Csodálom megmentő kegyelmedet,
És imádom Szent Neved,
És imádom Szent Neved.

Köszönöm Neked,
Köszönöm Neked,
Köszönöm Neked a keresztet!

Ezt a megváltót, amelyről a dicsőítés szólt, vittük be a börtönbe, és minden mondatunk azt erősítette, hogy mennyi mindent köszönhetünk Jézus Krisztus keresztáldozatának.

Én arról beszéltem, hogyan hívott el az Úr a korábbi bűnös életemből és tett szabaddá. És ahogyan engem magához emelt, akit már megvetettek és lenéztek az emberek, magához emelt és megváltoztatott. Értéktelen életembe értékes szolgálatot adott. Mert Isten nem azokat válogatja ki akik alkalmasak egy szolgálatra, hanem az embert teszi alkalmassá szolgálatra. És ahogyan velem megtette, és megváltoztatta gondolkodásom, és új értelmet adott életemnek, ugyanezt velük is megteszi ha nyitott és őszinte szívvel közelednek hozzá.

Gábor testvér elmondta, hogy nincs sem végzettsége, sem papirja arról hogyan kell a drogos és intézetis fiatalokkal bánni, de Isten őt alkalmassá tette arra, hogy ezek a fiatalok akikkel kapcsolatban van hallgassanak rá és megszabaduljanak káros szenvedélyüktől. Kimondott Isten érdemének könyvelte el, hogy egyik fiatal tudott olyan döntést hozni, hogy barátjai rábeszélése ellenére sem tartott velük egy éjszakai szórakozóhelyre. Ez miatt a fiatalt lecikizték és lehurrogták. Viszont a négy barátját még az nap éjjel a rendőrök letartóztatták. Ha velük tartott volna akkor most az a fiú is a rendőrök vendégszeretetét élvezhetné.

Emil testvérünk a Római levélből hozott példákat, személyes és ismerősei életének és történeteinek bizonyságokként való beillesztésével. Az általa felhozott bizonyságok több rabot is hozzászólásra késztettek, akik bizonyságai hitelesebbnek tűnnek társaik előtt, mint amit mi viszünk be, hiszen aki elmondja annak látják életét és mérlegelni tudják, hogy igaz e vagy sem.
Talán egyet megosztok most, amit a többiek is igazni tudtak az, hogy a fékezhetetlen, goromba és erőszakos elítélt Jézussal való találkozás hatására, felhagyott a gorombasággal, nem ragadtatja el magát amikor saját erejével kellene tiszteletet kivívnia rabtársai előtt, hanem a megváltozott magaviselete biztosítja számára a tekintélyt. Jó volt hallani, amint elmondta, hogy imádkozását meghallgatta az Úr és az miatt több esetben is kedvező határozatot hoztak a számára.

Ezen a napon nem történt előrehívás. Nem mondattuk el az imát amelyben behívják Jézust az életükbe. Csupán elültettük a gondolatot, hogy nekik is szükségük van Jézus Krisztus kegyelmére, és a vele veló találkozás, majd követése az ő saját döntésükön alapul. De ezt a lépést már nekik kell megtenni.

Az alkalom végét egy hálaadó imával zártuk. De a beszélgetés nem fejeződött be, éltek azzal a lehetőséggel, hogy személyes beszélgetésekben bizonyságokat osszanak meg, imát kérjenek, vagy csak egyszerűen beszélgessenek arról ami foglalkoztatja őket.

Nehezen tudnak minket otthagyni és mi is hasonlóképpen vagyunk velük. Hiszen nekünk az Úr szeretetét kell átadnunk feléjük. De nem kényszerűségből. És ezt a szolgálatot csak szívből lehet végezni.

/bacsipista/

forrás: http://havannacsoport.hu/index.php/bortonmisszio-agape-gyulekezet/2014-06-19-bortonmisszos-szolgalat-baracskan
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #91 Dátum: 2014 Június 27, 12:03:49 »
Nemrégiben  telt le a büntetése egy elítéltnek és kikerült a börtön zárt rendszeréből a szabad életbe.
Ilyenkor itt a nagy kihívás, és a választási lehetőség: Vissza az előző életbe, vagy új utak keresése.
Legtöbbször az előző életvitel folytatása szokott bekövetkezni. Találkozás a régi cimborákkal, ünneplés a nem tudni hányadik berugásig, majd a mindennapok életvitelébe való bekapcsolódás.
Sokszor gondot okoz a munka megtalálása. Nem sok helyen fogadják jó szívvel a volt elítéltet, nem bíznak benne.
Olykor a család is elfordul tőlük és idegeneknél kell helyet találni.
Pénz az mindig kevés, hiába tölt el valaki hosszú éveket a rácsok mögött, jelentéktelen összeggel szabadul.
A régi barátok időnként meghívják egy "jó buliba" és csak a szerencsén múlik, ha valaki nem tér vissza valamelyik fegyintézetbe.
Akit említettem hozzászólásom elején ő megpróbálta megalapozni szabadulását. Felesége visszavárta, lakhatási  gondjai így nem voltak. Az első hétvégén felkereste a gyülekezetet, mert olyan emberek társaságában akar lenni akik Istent keresik és megtalálják.
Elkezdett dolgozni. Valójában szerződést csak a próbaidő letelte után kötnek vele amennyiben megelégednek a  munkájával és viselkedésével.
Ő örül és boldog. Elkerülte a régi cimborákat oly módon, hogy teljesen új baráti társaságot választott magának.
A gyülekezetben pedig nem téma a börtönmúltja.
Adja meg az Úr a számára a teljes megtérést és váljon áldott tanítványává.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #92 Dátum: 2014 Július 18, 16:47:04 »
Baracskai börtönmisszió július 17-én (2014)

Elkéstünk, pedig időben indultunk. Reggel 7:15-kor indultunk a gyülekezet elől, 4-en,  a Lurdy ház parkolójában felvettünk 3 testvért, onnan a kelenföldi pályaudvarra gurultunk, Tatabányáról érkezett egy társunk,  majd Nagytétény következett, az utolsó testvér is beszállt a kisbuszba,  és onnan már egyenes volt az út Baracskára.

A reggeli csúcsforgalom és dugók miatt, húsz perces késéssel érkeztünk meg, de a beléptetésünk szokatlanul gyors volt, ezért behoztunk az a késésből egy keveset.

Folyamatosan érkeztek az elítéltek,...   tovább a cikk folytatásához

Nem elérhető Dr Dee

• Testvérünk
  • *
« Válasz #93 Dátum: 2014 Július 18, 19:25:02 »
Az Úrré a dicsőség:-)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #94 Dátum: 2014 Július 18, 20:06:10 »
Az Úrré a dicsőség:-)
Úgy van, mert az Ő Szentlelke vezet mindnyájunkat, és figyelünk rá.

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #95 Dátum: 2014 Július 20, 23:55:54 »
A Szentlélek irányítását abból is érezzük, hogy soha nem beszéljük meg, hogy ki és mit kapott az Úrtól amit szeretne megosztani. Mégis egymásra épülnek a bizonyságok, igei üzenetek.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #96 Dátum: 2014 Július 21, 00:02:06 »
Dicsőség az Úrnak! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #97 Dátum: 2014 Augusztus 08, 20:42:05 »
Baracskai börtönmisszió augusztus 7-én (2014)

Minden 4. csütörtök baracskai börtönlátogatás. Az Agapé Gyülekezet börtönmissziós csapata tagjaiként több éve járunk rendszeresen Baracskára a Büntetés Végrehajtási Intézetbe. Gyakran jönnek olyan elítéltek az alkalmainkra akik már többször is részt vettek ezeken. Ők tudják, hogy istentiszteletre jönnek, ezért Bibliát is hoznak magukkal. De mindig vannak újak, akiknek ez csak egy program amivel elüthetik a börtönélet egyhangúságát. De Isten őket is megszólíthatja és gyakran előfordul, hogy nem az az ember lép ki a "Jobb lator" kápolna ajtaján, mint aki betért, mert időközben találkozott az Úrral és változások kezdődtek el ...tovább

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #98 Dátum: 2014 Szeptember 09, 13:30:37 »
Baracskán voltunk (2014.09.04)

Elérkezett a rendszeres baracskai szolgálatunk időpontja. Zsuzsi jelezte, hogy csak öten leszünk, és most nem az Agapé Gyülekezetben, hanem a Népligetnél találkozunk.

A megszokott időben indultam itthonról, busszal, metróval, és a Népliget egyik buszmegállójánál szálltunk be Emil testvérünk kocsijába. Ott tudtam meg, hogy Debóra gyengélkedik ezért nem tud velünk tartani. Igy egyenes uton haladva, egy kis kalandozás után Budán felvettük Jutkát is és reggel 9 órára érkeztünk meg Baracskára. A belépésünk minden nehézség nélkül megtörtént. Jó érzés volt azt tapasztalni, hogy a beléptető kapunál szolgáló is már ismerősként tekintett ránk... folytatás az alábbi linkre kattintva olvasható

http://havannacsoport.hu/index.php/9-blog/931-baracskan-voltunk-2014-09-04

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #99 Dátum: 2014 Szeptember 09, 17:44:34 »
Dicsőség az Úrnak!
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #100 Dátum: 2015 Február 18, 12:45:42 »
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET BARACSKÁN - 2014

A 2014. év utolsó börtönmissziós alkalmunkat tartottuk Baracskán a mai csütörtökön. Szokásos indulásunk volt azzal a kiegészítéssel, hogy hangerősítő technikát és mikrofont is vittünk magunkkal. A megszokott helyen, a Lurdy ház közelében lévő benzinkútnál találkoztunk a résztvevő testvérekkel. Hamarosan megtelt a kis busz, és szükség volt még egy személyautóra is, mert 12-en voltunk akik szolgálni indultunk.

Útközben hálát adtunk az Úrnak amiért lehetőséget adott, hogy az örömhírt, az evangéliumot bevihessük a börtönökbe. Megköszöntük amikért kiválasztott, felkent és felkészített bennünket a szolgálatra és végig velünk volt Szent Szelleme által.
A szokásos beléptetésen túljutva már a folyosó álltak azok az elítéltek, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek az istentiszteleten, mintegy 50-en lehettek.

Gyöngyösorosziból jött velünk szolgálatra egy család, József, Teréz és Bea, akik dicsőítettek. Fantasztikus az ahogyan egyszerű előadásmódjukkal szívbe markolnak dalaikkal úgy, hogy a  hallgatók megérzik Isten jelenlétét.
József elmondta, hogy hatalmas válságon ment keresztül, elfordult Istentől, a testvérektől. Megszűnt a munkaviszonya is és úgy érezte, hogy minden ellene esküdött. Mégis egy alkalmon egy ige úgy megérintette, és annyira elszégyellte magát, hogy ott, ahol volt azonnal reagálnia kellett rá.  Bocsánatot kért Istentől, a testvérektől és helyre állt lelki nyugalma, Istentől békességet kapott.
Felesége is nagyszerű bizonyságot tett arról ahogyan őt Isten megváltoztatta és belőle,  a büszke, ártóan pletykás asszonyból , aki ő volt, egy istenfélő, szerető édesanya és testvér lett.

Zsuzsa, a börtönmissziónk alapítója arról beszélt, hogy fia a 18. születésnapját letartóztatásban, a börtönben töltötte, és sajnos a december 21-i 30. éves születésnapját ismét a börtönben tölti. De ő nem adja fel, továbbra is imádkozik érte, és hiszi, hogy gyermeke Isten szeretett gyermeke is lesz, aki a sötétségben világítani fog Isten fényével.

Kérlek téged, aki olvasod ezt az írást, mondj el egy imát Zsuzsa fiáért, hogy teljesüljön mindaz amiért Zsuzsa évek óta rendületlenül harcol. Fia törjön meg a börtönben, adja át életét Jézusnak, hogy kegyelmet kaphasson életére, békességet és lelki szabadságot.

Patricio Csilléből érkezett, röviden bemutatkozott, elmondta, hogy Magyarországon él, zenél és fest, így dicséri az Urat. Spanyol nyelven énekelt Jézusról, a szeretetről.

Egy házaspár volt velünk, a feleség már régebben megtért. Isten segítségével kikerültek egy csapdából amelyet vállalkozásuk könyvelője zúdított a nyakukba. Ekkor ismerték fel, hogy csak Istenben lehet megbízni, emberekben nem. A férj a helyi roma közösség vajdája, agyvérzést kapott, de isteni csoda folytán felépült és egy hónappal ezelőtt meritkezett be.

Emil arról beszélt, hogy döntést kell hozni, nem lehetünk a meghátrálás emberei, a cél Jézus Krisztus, a kegyelme és az örök élet a mennyben.

Egy közös megvallással imádkoztunk és hálát adtunk az Úrnak, majd az alkalom végeztével előrejöttek azok akik személyes imatámogatást kértek életükre.

Szétosztásra került a Mai Ige kövekező évi I. negyéves kiadványa, néhány Biblia és hiterősítő könyv is gazdára talált.

Aki nem jutott közülünk ezen a napon szóbeli szolgálatra azok csendes imával támogatták testvéreiket.

Áldott nap és áldott alkalom volt. Köszönjük az Úrnak amiért velünk volt, megerősített és támogatott minket. Hisszük, hogy szolgálatunk nem hiábavaló, és egyre többen lesznek a börtönökben akik meglátják a fényt amely Jézus Krisztushoz vezeti őket.

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #101 Dátum: 2015 Február 18, 12:58:22 »
Baracskai börtönmisszió 2015 január 22.

Végre megkezdhettük ez évi börtönmissziónkat, és lélelben felkészülve indultunk az Agapé Gyülekezet elől, kisbusszal a szolgálatra. Szokás szerint a Lurdy ház közelében lévő benzinkútnál vettük fel azokat a testvéreinket akik máshonnan érkeztek.  Ezen a napon heten voltunk, vezetőnk családi elfoglaltságai miatt nem tudott jönni, és egy testvérnőnk vírusos megbetegedése miatt mondta le szolgálatát.
Útközben imádkoztunk értük és otthon maradt szeretteinkért. Kértük az Urat, hogy védelmezzen minket minden szellemi és fizikai támadástól amely érhet minket utazás illetve szolgálat közben. Hálát adtunk a börtönben megtértekért, erősítést kértünk az Úrtól, hogy Szentlelke vezessen minket, hangolja össze bizonyságainkat, adjon tüzet szavainkba és érintse meg a rabok szívét és lelkét.

Beléptetésünk gyorsan ment, személyi okmányaink egyeztetése után az átvilágító kapun hamar átjutottunk, és reggel kilenckor már nyitva is állt az első emeleten lévő Jobb Lator kápolna ajtaja, befogadásra várva.
Kevesebben voltak a korábbi alkalmakhoz képest. Megszoktuk már, hogy 40-80 elítélt vesz részt istentiszteletünkön. Most megközelítőleg 25-en voltak, a többieket kivitték munkára vagy továbbképzésre.

Tibor vezetőnket most Emil helyettesítette a BPA-ból. Rövid igei bevezetővel megkezdte az alkalmat, majd Patricio, csillei testvérünk gitárjával vezetett minket az Úr elé. Annak ellenére, hogy ő spanyol nyelven énekelt, mindenki figyelte és lélekben emelkedett a dicsőítő dalok szárnyain. Néztem az arcokat, a kemény vonások meglágyultak. Volt aki lehajtott fejjel, mások ábrándozó szemekkel néztek, de láthatóan szemük előtt egy vágyott és elképzelt szebb világ képe lebegett.

A dicsőítés után bizonyságok következtek, két testvér akik korábban  börtönbüntetésüket már letöltötték, befogadták Jézust az életükbe és visszajárnak a börtönökbe elmondani megtérésük és megváltozásuk történetét. Az ő szavaik hitelesek hiszen mindig akad a börtönben valaki akikkel együtt töltötték a büntetésüket, ismerik őket, tudják, hogy milyenek voltak és most láthatják és hallhatják azt a változást ami történt az ő életükben.
Összefoglalva felhagytak a bűnöző életmóddal annak ellenére, hogy korábban a bosszúállás forgott a fejükben. Tiszteséges életet folytatnak, dolgoznak, Isten kegyelme és segítsége biztosított munkát, lakást számukra, és közösséget találtak, ahol hitéletük fejlődhet és növekedhet. Életük bizonyság arra nézve, hogy az Úr kegyelme és szeretete mindenki számára elérhető és bűn nélkül is lehet élni.

Jómagam arról beszéltem a bibliai vers alapján, hogy ne fizessenek rosszért rosszal, hanem győzzék meg a gonoszt jóval. Legyenek készek a megbocsátásra, fogadják be Jézust az életükbe, hogy megváltozzon életük és gondolkodásuk. Saját megtérésemről is mondtam bizonyságot, hálát adva az Úrnak amiért megváltott korábbi bűnös életemből.

Testvérnőnk  folytatta a megbocsátásról a gondolatmenetet, ő is hozott igét, és saját életén keresztül szemléltette, hogyan működött ez, az ő életében. Fiát nem fogadta be családja, az ő fiútestvérei agresszívitása volt amikor verekedésbe torkollott, de Isten segítségével mindig megoldódtak ezek az esetek. Az ő szíve mindig nyitott volt a megbocsátásra, még akkor is amikor durvaságot kapott érte válaszul. De Isten be tudott hatolni az ő testvérei szívébe is, és már megkezdődtek náluk a változások, az áttörések.

Emil, Isten törvényszerűségeiről beszélt. Egyszerű és érthető példákkal ecsetelte, ha zöldséget vetünk, abból nem lesz paradicsom, ha bűnt követünk el abból nem lesz áldás. Mert a bűn zsoldja halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet. És ezek alól nincs kivétel.

Az alkalom végén egy közös imában hívtuk Jézust az életünkbe, vezetőnknek, tanítónknak, gyógyítónknak és megváltónknak, majd imádkoztunk azokért akik először imádkoztak velünk együtt az Úrhoz, és döntést hoztak arról, hogy követni szeretnék Jézust. Majd azokért is imádkoztunk akik egyéni gondjaikra kértek imatámogatást.

Beszélgettem egy elítélttel, aki elmondta, hogy két nap múlva (szombaton) telik le a büntetése, szabad lesz. Vázolta előttem terveit, de azt is bevallotta, fél attól, hogy nem fog tudni ellentállni a kísértéseknek.  Imádkoztam érte, átadtam az Úrnak. És jó lenne ha valóban ő is átadná magát Isten vezetésének. Sajnos nem ő az egyedüli akinek ilyen félelmei vannak, mert érzik, hogy gyengék testi vágyaik leküzdésében.
Többi testvéreim is beszélgettek még az alkalom után az elítéltekkel, most is közel egy órát ráhúztunk a számunkra engedélyezett időkeretre.
Látjuk, hogy nyitottak az emberek Isten igéjére, vágyakoznak arra, hogy szeretetet kapjanak és életük jobbra, reményteljesre változzon.

Négy hét múlva megyünk ismét Baracskára, addig is imádkozunk értük, hogy minél több ember kaphasson a börtönben is lelki szabadságot.

Köszönjük Urunk támogatásodat, vezetésedet és segitségedet szolgálatunk teljesítéséhez.

bacsipista

2015.01.24.