Szerző Téma: Bűnös vagyok?  (Megtekintve 9962 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Bűnös vagyok?
« Dátum: 2011 Október 10, 20:38:06 »
A hitetlent Bacsipista játssza, a hívőt pedig én.
Testvérem, kezdheted a hitetlenkedést. :hehe:
:2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:Bűnös vagyok?
« Válasz #1 Dátum: 2011 Október 10, 22:18:44 »
Nem hiszem, hogy jó lehet kereszténynek lenni. Mást sem hallok, csak arról, hogy tőlük, csak azt, hogy bűnös vagyok és meg kell térnem.
Ugyan már miért?
Nagyon jó nekem így ahogy vagyok.
Miért jobb a keresztényeknek, hiszen annyi tiltás van az életükben?
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2011 Október 10, 22:38:32 »
Szia Barátom!

Elhiszem, hogy jól érzed magad ott ahogy vagy. Hiszen nagyon sok mindenben lehet találni örömöt, a kérdés csupán az, hogy meddig marad öröm... Tudod nekünk egy biztos örömünk van, egy olyan, amit nem vehetnek el Tőlünk.

Kereszténynek lenni nem jó? Be nem avatott szemmel nézve igazad lehet. Ugyanis sokat szenvedünk keresztényként is, általában többet, mint megtérés előtt. Vannak üldöztetések, megbélyegezések, kiközösítések, stb...
De ugyanakkor bizonyosságunk is van, hogy ha bármilyen nehéz is e Földön, nekünk elkészített helyünk van a Mennyben.

Tiltásokról pedig annyit, hogy a keresztényeknek mindent szabad, csak nem minden használ vagy válik javunkra.
Aki pedig megismerte Istent, az óvakodik minden rossztól. Így amit egykor tiltott, attól mi már óvakodunk.
Ezt pedig nem csak a törvény miatt tesszük, hanem az Isten iránt érzett szeretetünkből.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #3 Dátum: 2011 Október 10, 22:55:20 »
A törvény?
Az csak arra jó, hogy kijátssza az ember.
Azt teszik az ügyvédek is, a farkasból bárányt, a rablóból áldozatot csinálnak.
És kérdezem, hogy megtartja mindenki a törvényt?
Én nem azt látom.
Lemegyek időnként a borozóba, meginni néhány fröccsöt. Oda jár egy srác, aki
állandóan Istenről papol. Meg arról, hogy térj meg. Hulla részegre issza magát,
káromkodik, mint a kocsis.
Miben különbözik tőlem?
Hát én nem akarok olyan lenni, mint ő!
Nem értem amit írsz.
hogy a keresztényeknek mindent szabad,

Nem szabad inni, nem szabad hazudni, nem szabad csajozni, nem szabad káromkodni,  és még rengeteg olyan van amit nem szabad.
Akkor milyen szöveg ez, hogy a keresztényeknek mindent szabad?

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2011 Október 10, 23:30:48 »
Én hiszem azt, hogy a törvény az jó. Mindenki szab magának törvényt. Szerintem még veled is előfordult.
Szabtál már meg magadnak határokat? Mert ha igen, az már máris törvény.

Nekünk megszabott az Úr a törvényében több mindent. Mindezt pedig a mi javunkra tette!
A törvényt mi nem kijátszani szeretjük, hanem megtartani. Mert Istennek az kedves, nekünk pedig hasznos.

Idézetet írta: bacsipista
Nem szabad inni, nem szabad hazudni, nem szabad csajozni, nem szabad káromkodni,  és még rengeteg olyan van amit nem szabad.
Akkor milyen szöveg ez, hogy a keresztényeknek mindent szabad?

Keresztények is beleeshetnek mindabba, amit leírtál. Attól már nem is keresztények? Attól már az apa megtagadja a gyermekét?
Nagyon rossz bizonyság ha egy keresztény ilyet tesz. Sajnos van ilyen. De aki szereti az Urat és vigyázz a saját útjára, az tartózkodik mindattól, amit feljebb beidéztem Tőled.

A borozóban levő srác pedig az elméletet lehet jól ismeri, de a gyakorlattól ezek szerint távol van.
Attól hogy valaki kereszténynek mondja magát, még nem lesz az. Én sem leszek Angol állampolgár attól, hogy ha elkezdem ezt híresztelni.

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #5 Dátum: 2011 Október 11, 08:50:19 »
Mondtál valami igazat kedves Barátom, mert vannak törvények amelyeket be kell tartni.
A lelkiismeret megszólal bennem is, ha olyat teszek amit nem tartok helyesnek, de néha
előfordul, hogy nem hallgatok a belső hangra.
Nem történt semmi, mert amiről más nem tud az titokban marad.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2011 Október 11, 16:05:05 »
Erről van szó barátom, hogy a lelkiismeret által építünk törvényeket.
A folyamatos ellenállás eredménye az, hogy a lelkiismeret egyre elhalványul, majd teljesen eltünik!
Attól, hogy titokban marad még nincs megoldva. Mások elöl elrejtheted a rossz döntéseidet, de magad elöl, sőt Isten elöl nem!

Ha tehát elismered azt, hogy a lelkiismeret jó, akkor azt is el kell ismerned, hogy Te pedig rossz vagy amikor nem hallgatsz rá!

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #7 Dátum: 2011 Október 11, 16:15:05 »
Próbálkozom barátom, csak nem mindig sikerül. Igaz volt olyan is amikor elemeltem valamit a közösből,
Én kicsiben csináltam, míg a fejesek nagyban.  És még a lelkiismeretem sem nagyon vádolt, úgymond
nem is veszik észre.  Én kis bűnöket követek el, azt még Isten is elnézi.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011 Október 11, 20:13:47 »
Szia!

Igen, valaki kicsiben, valaki nagyban csinálja, de ettől függetlenül mindkettő bűnt cselekszik.
A bűn nagyságát/mértékét pedig nem mi határozzuk meg, hanem Isten. Istennél nem fér bele a legkisebb bűn sem.
Tehát nem nézi el a Te bűneidet sem a bűnbocsánatod nélkül. De ez is csak akkor lehetséges, ha először elfogadtad/felismerted azt, hogy "csak Jézussal mennek a dolgok"!

A lelkiismereted pedig ahogy mondtad, nem vádolt nagyon. Vagyis vádolt, csak nem annyira. Tehát még ott a "vészjelződ", ne várd meg, amíg teljesen kihal!

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #9 Dátum: 2011 Október 11, 21:15:53 »
Megkereszteltek nem sokkal születésem után, tehát már nem vagyok "pogány" (ahogy édesanyám mondta). 
De én nem járok templomba. Nem mondom azt, hogy nincs Isten,  bár nem sok jót mondhatok róla.
Egyébként is, hogy kerül Jézus a képbe? Keresztre feszítették, meghalt, majd feltámadt és a mennyben van.
Jézus hogyan tud nekem segíteni amikor Isten sem akar?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2011 Október 12, 14:27:20 »
Szia!

Valójában a keresztség az nagyon fontos, de csak megtérés után.
Ha az életünk nincs elrejtve Jézusban, akkor a keresztség semmit sem használ!

Attól, hogy meg nem jársz templomba, semmit sem jelent. Istent bárhol lehet tisztelni!

Isten úgy nyilatkozik, hogy nem akarja a bűnös ember halálát, hanem hogy megtérjen és örök élete legyen.
Tehát Isten igenis akar segíteni, sőt már segített is.

Jézus úgy jön a képbe, hogy kellett valaki, aki megtöri a sátán hatalmát.
Ezt pedig úgy tette meg, hogy Isten lévén emberi testben megszületett és kiállta az összes kísértést úgy, hogy nem vétkezett. Vagyis GAME OVER (vége a játéknak) lett a , mert megtörte a hatalmat az által, hogy a törvény már nem tudott uralkodni Jézuson, ugyanis legyőzte azt!

Bocsánat, ha nem egészen tiszta amit írok, meg próbálom  leírni ha esetleg nem érted.

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #11 Dátum: 2011 Október 12, 17:50:14 »
Nagyjából értem, és azt hiszem, hogy a törvénynél a tízparancsolatra gondolsz.
Nehéz szerintem mindet betartani, de arra gondolok, hogy több mint a háromnegyedét,
7-8-at sikerült eddig betartanom. A többi, pedig nem olyan vészes, szerintem Isten is elnézi nekem.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011 Október 13, 22:37:03 »
Szia barátom!

Az Ige azt mondja (és én hiszek neki), hogy aki csak egy törvény ellen is vétkezik, úgy az összes ellen is vét!
De ha nem is lenne így, akkor se tartod be az összeset és bizony hiány van a betöltésében, így tehát bűnöd is.

Mert az ige azt írja, hogy aki cselekedhetne jót de nem teszi, bűne az annak!

Azt pedig már pár nappal ezelőtt írtam, hogy Isten nem néz el semmilyen bűnt, hacsak nincs az elrendezve...

Nem elérhető bacsipista

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #13 Dátum: 2011 Október 14, 01:34:28 »
Rendben van, Isten nem nézi el bűnt.
Kérdezem, hogy én milyen módom tudom elrendezni?
Ha egy bűn mellé helyezek egy jó cselekedetet akkor kvittek vagyunk, úgy gondolom ezzel
le van rendezve a dolog és Isten sem haragszik rám többé.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011 Október 14, 10:28:31 »
Szia Testvérem!

A helyzet az, hogy az ige pontosan kimondja, hogy minket jó cselekedetekre teremtett Isten.

Ef 2,10
Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Tehát mi azzal nem teszünk szívességet Istennek, ha jót cselekszünk. Viszont a rossz cselekedetekkel pedig kell valamit kezdeni,
de mit tudnánk adni Istennek? Hiszen minden az övé, nincs olyan, amivel kisegíthetnénk. Csupán egyetlen egy dolog van, amit adhatunk neki! Ez pedig saját magunk. Valójában mi is az Övé vagyunk, de megadta a lehetőséget, hogy szabadon válaszunk mellette, vagy ellene!