Szerző Téma: Annák fiak - óriások - istenfiak?  (Megtekintve 40072 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #195 Dátum: 2012 Február 08, 20:23:47 »
Oké Elisabeth. :) Béke veled is! :)

Idézetet írta ex-prodigal .:
"Ez azért érdekes, mert ezek szerint a nefilimek túlélték az özönvizet. Az özönvizet Noé, és családja élte túl az emberek közé. Noénak a családján kívül állatokat kellett bevinnie a bárkába. "

Áldott Testvérem. A Nefilinek bizonyos értelemben túlélték az özönvizet! Nem testben, de lélekben. Hallottál már a démonokról ugye?
Ám a letaszítottak miatt, Testben is újra felbukkantak...Igaz, nem azok akik az özönvíz előtt voltak...
Nem magyarázok semmit, beszéljen az Ige:   1Kor 11,10    
Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt.
Mind tudjuk ugye, hogy Pál picit később élt mint Noah... Tehát a figyelmeztetés folyamatos... Ha ezt elfogadjuk, akkor megértjük azt is, hogy Noah után, hogyan bukkanhattak fel újra a Nefilinek...

Szia Shomer.

((Én úgy gondolom, hogy a megtestesülés egy központi igazság. A katolicizmusban például ott van az oltáriszentség, amelyet az Úr újabb, és újabb megtestesülésének tartanak, mert szó szerint veszik, hogy "ez az én vérem, és testem mely megtöretik.." Jézust nem tudják megmutatni a híveknek, ezért megmutatják nekik az oltáriszentséget, mintha azzal valóban az Urat mutatnák be.)) Jézus azt mondta: "boldogok akik nem látnak (Engem) és hisznek", és azt is "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, Én ott vagyok közöttük".

A nefilimes téma úgy jön ide, hogy ez nem más mint nem tiszta lelkek folytonos, vagy egyszeri megtestesülése. Fizikai alakban, formában, vagy akár világosság angyalának látszatában megjelenni, és emberként megtestesülni az én egyéni véleményem szerint nem azonos fajsúlyú fogalom.

Jézus valódi csontot, és valódi húst öltött magára, hogy váltság lehessen a bűnért. Ugyanakkor hatalmat is kapott arra, hogy letegye, majd ismét felvegye az Ő életét. Én nem hiszem, hogy ezzel az erővel akár a leg'hatalmasabb' démoni fejedelmek egyike is rendelkezne. Nem hiszem, hogy képesek lennének élő, és valóságos testben megjelenni. Az ige azt írja, a testnek élete a vérben van. Ha a gonosz angyalok képesek valódi, és élő testet ölteni, az teremtés, és megtestesülés egyben. Ez nem volna kis dolog. Jézus ezzel szemben állította, hogy szellemnek nem lehet húsa, és csontja. Azaz Jézus vagy nem tudott a nefilimekről, vagy figyelmen kívül hagyta őket.

(Pál ír arról, hogy van szenzitív/materiális test, és van szellemi test, és hogy a feltámadás után az anyagi test elnyeri a szellemi test állapotát. Az angyaloknak nem kell testté válniuk ahhoz, hogy végrehajtsák Isten akaratát a fizikai világban. Amikor Ábrahámhoz közelít a három emberalak, az ige férfiaknak nevezi őket. De miután asztalt ültek, és beszélgettek, az egyiküket az Úrnak, a másik két személyt pedig angyalnak nevezi az ige. Azaz Ábrahám számára kiderült, hogy kik látogatták meg, és a vendégség pusztán közösségvállalás volt az ő személyével. Az ige nem jelent meg kétszer testben.)

Hatalmi jel az angyalok miatt. (1Kor.11)
"4.Minden férfiú, a ki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét.
5. Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna."
A nő ebben a részben ima közben fedi be a fejét.
"7.    Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége."
Az asszony feje a férfiú, a férfiú feje az Úr. Az Úr dicsőségének van helye az imádásban, ám a férfi dicsőségének nincs. Az asszony jelképesen eltakarja a fejét, a férfiút, az emberi dicsőséget.

Az imádásban az a cél hogy szellemben legyen, és gondolom az angyalok is így tudják jobban szolgálni Isten akaratát a hívők felé, ha azok szellemben vannak.
Ezt csak én gondolom. Én be szoktam gyakran csukni a szemem, így a teljes külvilágot kizártam. A szemeimet fedem be. Ilyenkor nem foglalkoztat a külvilág. A fejkendő nem véd meg szellemektől, a hit véd meg. A gonosz lelkek sem jelképeket, sem kegytárgyakat nem félnek, és nem tisztelnek. Ha bármi távol tartja őket, az Isten ereje, dicsősége, angyalai. Valódi rettegés, és valódi gyötrelem. Ha egy nő elveszti a fejkendőjét, vagy elrabolják és fogoly, akkor is imádkozhat, mert minden mást ki tud zárni így is. Kiszolgáltatottá sem válik, mert Isten kegyelme így sem hagyja el. Az angyal aki védi így is vele marad, mert Isten gyermeke marad jelképek nélkül is.
Lk 10,19   
"Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek."
Semmi ezek közül, csak az emberek.
Lk 12,4   
"Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak."
Jób 35,8   
"Az olyan embernek árt a te gonoszságod, mint te vagy, és igazságod az ilyen ember fiának használ."
(Mármint a világiak esetleges gonoszsága.)

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #196 Dátum: 2012 Február 08, 23:30:04 »
Szia ex-prodigal. Szépen összehoztad amit írtál, csak egy picit összekeverted a dolgokat. Figyelj csak: Szellemi lények esznek-e vagy isznak-e?
Mert az angyalok ilyet is tudnak ha akarnak... I.Mójse 18; illetve:Zsid.13,2...
Én ezekből azt látom, ha akarnak igen is megjelenhetnek valós testben is. Azután lássuk a Nefilineket. Ezek is elpusztultak az özönvíz miatt, ám az ő halhatatlan lelkük mint Démonok, tovább élnek. ők már nem öltenek emberi hústestet, de befolyásolásuk alá vonhatják az embert.
A Nefilineket ne keverjük a letaszítottakkal.  A Bukott angyalok a (ha szabad így fogalmaznom) a testi apjuk. A Nefilin név szótörzse=Naphal, ebben az esetben a származtatóra mutat... Tehát: A bukottaktól való. Hasonlatosan alakul ez az ember elnevezésénél is. A Föld héberül= Adama. Namármost az Adam jelentése: Földből való...vagyis=Ember.
Azt írod:   "Jézus valódi csontot, és valódi húst öltött magára, hogy váltság lehessen a bűnért. Ugyanakkor hatalmat is kapott arra, hogy letegye, majd ismét felvegye az Ő életét. Én nem hiszem, hogy ezzel az erővel akár a leg'hatalmasabb' démoni fejedelmek egyike is rendelkezne. Nem hiszem, hogy képesek lennének élő, és valóságos testben megjelenni. Az ige azt írja, a testnek élete a vérben van. Ha a gonosz angyalok képesek valódi, és élő testet ölteni, az teremtés, és megtestesülés egyben. Ez nem volna kis dolog. Jézus ezzel szemben állította, hogy szellemnek nem lehet húsa, és csontja. Azaz Jézus vagy nem tudott a nefilimekről, vagy figyelmen kívül hagyta őket."   Na ezért mondom hogy nem jó a fogalmakat keverni... bár ezt már az imént leírtam, de leírom a biztonság kedvéért még egyszer: A Nefilinek Testiek voltak! Angyal apától-és ember anyától. A Démonokról pedig,(amivé lettek a nefilinek) Igen is tudott Jézus! De gondolom te is olvastál ezekről az evangéliumokban... :2smitten:
 
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Batiszrael

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1864
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #197 Dátum: 2012 Február 09, 08:38:49 »
Szia Ex-prodigal!

A nő ebben a részben ima közben fedi be a fejét.

Ez megint nem nyugtatta meg a lelkiismeretemet. Azt az Igét bizonyára ismered, hogy "szüntelen imádkozzatok." Mi a garancia arra, hogy egy férjezett nőnek a buszon, buszmegállóban, munkahelyén vagy bárhol máshol nem kell imádkoznia?
Meg az is meg van irva: "Engedelmességet akarok és nem áldozatokat."
Nem egyszerűbb egyszerűen engedelmeskedni?

Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #198 Dátum: 2012 Február 09, 13:29:19 »
Szia Shomer!

"Szellemi lények esznek-e vagy isznak-e?
Én ezekből azt látom, ha akarnak igen is megjelenhetnek valós testben is."

Én erre írtam, hogy az Úr a Földön nem kétszer jelent meg testben, csupán egyszer.
Az ige sehol sem ír két megtestesülésről, mégis evett Ábrahámmal is.

"A Nefilineket ne keverjük a letaszítottakkal.  A Bukott angyalok a (ha szabad így fogalmaznom) a testi apjuk. A Nefilin név szótörzse=Naphal, ebben az esetben a származtatóra mutat... Tehát: A bukottaktól való."

Én nem mondom, hogy a szellemvilág nem képes beavatkozni az anyagi világba. Nem tudom gonosz lelkek mit tehetnek meg, vagy mit nem. Nem is érint. De úgy érzem bármit tesznek az plagizálás.

"A Föld héberül= Adama. Namármost az Adam jelentése: Földből való...vagyis=Ember."

A Földet, és földjét Isten az angyalok bukása után teremtette (szerintem), de valószínűleg az angyalok teremtése után. Hogyan lehet akkor kéruboknak föld testük?


Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #199 Dátum: 2012 Február 09, 17:48:41 »
"bármit tesznek az plagizálás" Bocsánat. Imitáció. :)
Rossz szót használtam, hacsak nem az embert nem tekintem Isteni szerzeményének, és nem így gondolok egy emberi plágiumra, ami olyan mintha Isten teremtette volna, mégis jogsértő alkotás. :) Ha Isten az embert mint teremtményt levédte, akkor elvileg senki nem teremthet hasonlót. Azt tudom, hogy Ő nem teremtett hasonlót, épp ezért nem talált Ádám se senki magához hasonlót az édenben. Aztán az Úr megkönyörült rajta, és belőle teremtett segítő társat. Én ha Isten lennék, nem engedném egy angyalnak se, hogy a saját képmásomat meghamisítsa, és leutánozza. Ha az Úr hagyta, akkor legyen úgy, ez esetben jó hogy eltörölte őket.

Kedves Shomer ayin. Abban nagyon is egyet tudok veled/önnel érteni, hogy szellemek (ha így volt, ha úgy volt) ma is képesek befolyásolni embereket. Ez azért lényeges gondolat, mert józanságot ad a hétköznapibb problémákkal kapcsolatosan. Hiába visel egy istenfélő hölgy kendőt, ha bölcstelen. Ha egyedül sétál haza sötét sikátorokban. Nem mondom, hogy mindentől félni kell, vagy nem mehet végig nő egy sötét utcán egyedül, de van olyan hely ahol nem. Tudnia kell mivel kísérti a sorsát, és mivel nem. Szóval jó a szellemi igazságokra odafigyelni nem csak a szellemvilág miatt, de a hétköznapok miatt is, mert valahol az ember is a szellemvilág része mint személyiség. Szép estét mindenkinek. :)

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #200 Dátum: 2012 Február 09, 18:12:18 »


A Földet, és földjét Isten az angyalok bukása után teremtette (szerintem), de valószínűleg az angyalok teremtése után. Hogyan lehet akkor kéruboknak föld testük?
Szia exprodigal... :139:   Nos ha szerinted előbb volt az őrzők bukása, és azután a teremtés... Akkor rosszul tudod! Mint már írtuk páran-párszor: Pontosan az emberek lányaival történt malőr, okozta a bukásukat.róluk ír Júdás:Júd 1,6    
És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta.    Nem mondom hogy az ember lányai miatt buktak, mert a lázadásra adták magukat annak előtte valószínűleg... Hogy honnan idézett Jehuda? (Júdás)   Nos írva van:Júd 1,14    
Ezekről is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével... ( nos, töredelmesen bevallom én is bátorkodtam olvasni Henok (Énok) Könyvét, ezért mondom amit mondok (Most éppen Írok)
Az hogy az angyalok csak egyszer jelentek meg a földön emberi testben, nos ezt hol olvastad ha megkérdezhetlek?
Zsid 13,2    
A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg.
Ezt az előzőekben azért idéztem be, mert ezen Ige folyamatos figyelmeztetés! Ez nem az Ábrahám esetére mutat!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #201 Dátum: 2012 Február 09, 18:20:05 »
Még egyszer az Angyalokról! Az Angyal szó, eredetiben: Máláh vagyis küldött...( Azért mondom hogy eredetiben: mert Isten ezen a nyelven szólt és írt!)  De nevezzük őket Angyaloknak akár, azt akkor is tudni kell róluk, hogy különböző rangokat osztott nekik az Örökkévaló! Nem csak Kerubokból áll az Angyali sereg! Vannak alacsonyabb rangú Angyalok is...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #202 Dátum: 2012 Február 09, 22:07:56 »
Üdvözöllek Shomer ayin újra!

(Ne tekintsd/tekintse tiszteletlenségnek ha tegezem, nem akarok tiszteletlen lenni.)

A kerubok lényének tekintetében a származásuk időpontja a meghatározó. Ha a Föld őrizői voltak akkor logikusan előbbre tehető. Nem jut ige eszembe erről. A hölgyek ahogy írod is valóban nem tekinthetők a bukás okának, mert az első hölgy bukása már egy bukott angyal hatása volt.

"Az hogy az angyalok csak egyszer jelentek meg a földön emberi testben, nos ezt hol olvastad ha megkérdezhetlek?"

Az ige lett testté egyszer. Az angyalokról nem írja az ige, hogy egyszer is testté lettek volna, csak azt, hogy megjelentek.

Jób4:
15. Valami szellem suhant el előttem, s testemnek szőre felborzolódék.
16. Megálla, de ábrázatját föl nem ismerém, egy alak vala szemeim előtt, mély csend, és ilyen szót hallék:
17. Vajjon a halandó igaz-é Istennél: az ő teremtője előtt tiszta-é az ember?
Ezékiel1:
4. És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.
5. És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,
6. És mindeniknek négy orczája vala, és négy szárnya mindenikőjöknek;
Dániel3
25. Felele, és monda: Ímé, négy férfiút látok szabadon járni a tűz közepében, és semmi sérelem sincs bennök, és a negyediknek ábrázata olyan, mint valami istenek-fiáé.
Apcsel14
11. A sokaság pedig mikor látta, a mit Pál cselekedett, felkiálta, likaóniai nyelven mondván: Az istenek jöttek le mihozzánk emberi ábrázatban!

Az 'ábrázat' szót használja az ige Nabukodonozor álmára a szoborról is. Azaz az ábrázat olyasmit jelöl, ami látszik valahogy, de nem feltétlenül valóság anyagilag. hasonlóságot fejez ki nem pedig azonosságot.

Jak 1,23   
"Mert ha valaki hallgatója az ígének és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, a ki tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát:"

Itt az a kifejezés érdekes, hogy "természet szerinti". Ha van természet szerinti ábrázat, akkor értelmezhető a nem természet szerinti is. Például egy torz tükörben nem a valóságot látod. De az ember szeme is lehet tükör amiben láthat természet szerinti, és nem természet szerinti valóságot is. ((Szerintem.))

Érdekel Henok könyve! Mindig érdekeltek azok a források, amiket az ige itt ott megjelöl, csak nem tudtam, hogy ebből megvan-e valami. :)

köszönöm az eddigi beszélgetést, neked is, és mindenkinek. A hétköznapi életben hülyének néznének az ismerőseim, hogy ilyesmivel foglalkozom, pedig szeretek ilyesmiről beszélgetni. :) Külön érdekes zsidó testvérekkel beszélgetni, mert számotokra ez összekapcsolódik a történelmi múlttal, a nemzeti identitással. Én 'pogány' származású vagyok :) de azért  Havenu Shalom Aleichem,  8többesszámért hálás lennék, ha segítetek :) Béke mindnyájótokkal!

Nem elérhető Batiszrael

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1864
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #203 Dátum: 2012 Február 10, 08:27:07 »
Szia Ex-prodigal!

Nekem megvan az Énók könyve, csak egy elérhetőséged kell ahová át tudom küldeni. Küldj privátot.

Dafna

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #204 Dátum: 2012 Február 10, 09:12:30 »
Nézd kedves Ex- prodigal,
Sose törődj vele, hogy minek néznek az ismerőseid.
A legfontosabb az, hogy Jézus Krisztus minek néz téged.

Az ige azt mondja, hogy ha embereknek akarunk tetszeni, akkor nem vagyunk az Úr szolgái.
Jézus azt mondja, ha szégyelltek engem, és szégyelltek megvallani az emberek előtt, akkor én is szégyellni foglak benneteket az Atya előtt.

Én arra buzdítlak, hogy tegyél bizonyságot az Ismerőseidnek. Had tudja mindenki, hogy te szereted az Urat, és szeretsz az Ő igéjével foglalkozni.

Olyan könnyen tudnak a keresztyének, egy focimecsről, vagy egy filmről, akár egy hobbiról beszélgetni, de mikor Krisztusról és az Ő igéjéről volna szó akkor hallgatnak, vagy éppen szégyellnek róla beszélni, vagy az is lehet, hogy nincs mit mondjanak róla.

Jézus azt mondja:

Ján 4:14  Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.


Ján 7:38  A ki hisz én bennem, a mint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből.


Látod itt  Jézus arról beszél, hogy akik megismerik őt, akik Jézusból merítenek, Jézusból élnek, azok mások felé is közvetítik ezt az életett, mások számára az élet forrásává válnak.

2Tim 1:8  Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.

Néha szenvedni kell az evangéliumért, olyankor amikor megvetnek, vagy lenéznek, és kicsúfolnak Krisztusért, a hitedért, bizonyságodért, és ez még a könnyebbik oldala, mert vannak akik életüket adják a Jézus bizonyságáért. (Arab országok, Kína, India, Korea, és más országok)

Jézus azért hívott el bennünket, hogy az Ő bizonyságai legyünk:

1Pét 2:9  Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;

Márk 3:14  És választa tizenkettőt, hogy vele legyenek, és hogy kiküldje őket prédikálni,


Így választott ki bennünket is.

Szeretnénk, olvasni arról is, hogyan éled meg a Krisztusban a hívő életett, milyen a kapcsolatod az Úrral.

Mert ez a legfontosabb. Hiába vitatkozunk mi az Angyalokról, meg a Nefilimekről, ha az életünk nem felel meg az Úr előtt, vagy ha nem ismerjük az Urat és a vele való személyes kapcsolatott.
Ha szégyelljük a róla szóló beszédet, és a róla szóló Bizonyságot.

Mert nincs nagyobb bizonyíték, mint amikor valaki arról tesz bizonyságot, hogy ő ismeri az Urat, és nap mint nap tapasztalja őt, beszélget vele.

1Kor 1:9  Hű az Isten, ki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre,

Mert “azon a napon”, nem a Nefilimekbő  fogunk vizsgázni.

Testvéri szeretettel.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #205 Dátum: 2012 Február 10, 12:42:35 »
Kedves Ex-prodigal

Had említsem meg ezt az igét amit Shomer ayin testvérem is idézet előttem.

Júd 1:6  És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta.
Júd 1:7  Miképen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok [is], a melyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak [előttünk], örök tűznek büntetését szenvedvén.


Itt az ige arról beszél, hogy Sodoma és Gomora bűne, hasonló volt az Angyalok bűnéhez.

Miképen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok [is], a melyek azokhoz hasonlóan:
-   paráználkodtak,
-   és más test után jártak,
például vannak [előttünk], örök tűznek büntetését szenvedvén.

Nagyon érdekes, hogy azt mondja az ige hogy „azokhoz hasonlóan” – vajon kihez hasonlóan? Mert előtte az Angyalokról beszél.
Sodoma és Gomora bűne a szexuális bűn volt:  „más test után jártak”.

Nagyon érdekes, hogy az angyalok, annyira emberi testben jelentek meg, hogy a Sodoma beliek „ismerni” akarták őket.

1Móz 19:5  És szólíták Lótot, mondván néki: Hol vannak a férfiak, a kik te hozzád jövének az éjjel? Hozd ki azokat mi hozzánk, hadd ismerjük őket.

Láthatjuk Lót válaszából mit akartak velük:

1Móz 19:8  Ímé van énnékem két leányom, a kik még nem ismertek férfiat, kihozom azokat ti hozzátok, és cselekedjetek velök a mint néktek tetszik, csakhogy ezekkel az emberekkel ne csináljatok semmit, mivelhogy az én hajlékom árnyéka alá jöttenek.
Had ne részletezem.

Hogy milyenek a mennyei testek? Erről nem tudok vitatkozni, mert senki sem tudja biztosan, de ha Krisztus megdicsőült mennyei testét nézem (már amennyit az ige megmutat belőle), nagyon hasonlít az emberi tethez. Hisz ahogy a szentsátor és a frigyláda, mind a mennyei képére lett megcsinálva. Így az ember is hordozza a mennyei képét. Mért ne lehetnének a mennyei testek hasonlóak hozzánk.
Habár megjelenésükkor, emberi férfi alakban jelentek meg.

Had hozzak egy másik igét is.

2Pét 2:4  Mert ha nem kedvezett az Isten a bűnbe esett angyaloknak, hanem mélységbe taszítván, a sötétség láncaira adta oda őket, hogy fenntartassanak az ítéletre;

Júdás is említi, hogy ezeket az Angyalokat, az Úr a mélységbe taszította, és láncokkal megkötözte és a mélységben várják az ítéletet

Így lesz megkötözve a Sátán is majd:

Jel 20:1  És láték egy angyalt leszállani a mennyből, a kinél vala a mélységnek kulcsa, és egy nagy láncz a kezében.
Jel 20:2  És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,
Jel 20:3  És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre.Ez arra következtet, hogy ezek nem azok az Angyalok, akik előbb vétkeztek, a lázadáskor Luciferrel a Sátánnal. Mert azokat az Úr csak kivetette a menyből, és a földet és a levegő eget, tette lakhelyükkűl. Azok nincsenek megkötözve, ők a fejedelemségek, és a gonosz szellemek

Ef 6:12  Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Jel 12:3  Láttaték más jel is az égben, és ímé [vala] egy nagy veres sárkány, a kinek hét feje vala és tíz szarva, és az ő fejeiben hét korona;
Jel 12:4  És a farka utána vonszá az ég csillagainak harmadrészét, és a földre veté azokat; …
Jel 12:7  És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;


Talán a Jel.9-ben, a mélységből feljövő lények éppen ezek az Angyalok, akik félre lettek téve erre a napra – de itt bevallom ez csak elképzelés.

Jel 9:11  Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve.

Jel 9:14  Mondván a hatodik angyalnak, a kinél a trombita vala: Oldd el azt a négy angyalt, a ki a nagy folyóvíznél, az Eufrátesnél van megkötve.


Vajon miért lettek ezek az Angyalok megkötözve? Nem tudom, de következtetni lehet arra, hogy ezek a gonosz angyalok, nem az első bukásból valók, viszont valamilyen okból a gonosz oldalon kötöttek ki és az Úr megkötözte őket és félre tette őket az ítélet napjára.
Elgondolkoztató igék ezek.  Jó a Bibliát egész összeségében látni és tanulmányozni, együtt nézni a kezdetett és a véget, mert az egyik magyarázza a másikat.
Én nem puszta gondolatokat írtam, igyekeztem igéket idézni, és igékkel alátámasztani azt amit állítok.
Persze vannak nehezen érthető dolgok, amiket könnyen el lehet csűrni csavarni, és spekulációkra adnak okot. Persze vannak olyan dolgok amiket az Úr elrejtett, amiket az Úr nem hozott tudomásunkra.
Mert az Ige mondja, hogy a titkok az Úréi.
Nem mondom, hogy ez elméletet el kell fogadni, sem azt, hogy feltétlenül nekem lenne igazam, mert mindegyik tábor mellet neves teológusok harcolnak, és nem jutnak közös nevezőre. Mindkét magyarázatnak megvan a maga tábora. Viszont igei alapon, több szól emellett, és még a Zsidó rabbik is, és több újszövetségi egyházatya is e mellet a magyarázat mellet állt.

Egy nap majd mindent tisztán láttunk.
Számomra ez nem egy olyan dolog amin sokat elmélkedem, azért is írtam neked az előbbi hozzászólásomat, mert sokkal fontosabb az, hogy hogyan éljük meg a Krisztust, Isten igéjét.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #206 Dátum: 2012 Február 11, 08:59:19 »
Idézet
Számomra ez nem egy olyan dolog amin sokat elmélkedem, azért is írtam neked az előbbi hozzászólásomat, mert sokkal fontosabb az, hogy hogyan éljük meg a Krisztust, Isten igéjét.
Ez így igaz.

De azért még beszéljünk róla. :) Például "Miképen Sodoma és Gomora és a körültök lévő városok [is], a melyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak [előttünk], örök tűznek büntetését szenvedvén."
Ha kihagyod a körülöttük lévő városok szavakat így hangzik: "Miképen Sodoma és Gomora és ...., a melyek azokhoz hasonlóan paráználkodtak, és más test után jártak, például vannak [előttünk], örök tűznek büntetését szenvedvén."

Azaz a versnek önmagában is van értelme, és nem feltétlenül az előző vers viszonylatára utal. Másrészt ezek a városok örök tűz büntetését szenvedték, azaz elkárhoztak. Démonok nem kárhoznak el, ők szellemileg részben már el vannak kárhozva, másrészt az ítéletük később lesz teljes. (Démonok kérdezték Jézustól: "azért jöttél, hogy idő előtt meggyötörj minket?", Milyen idő előtt?)
A sötétség láncai olyan kötelékek amik nem feltétlen kötnek fizikai helyhez. (Az Eufrátes folyónál megkötözött négy angyal az passz. Arra gondolok, talán helyi kultúrák istenei, vagy ilyesmi..) A sötétség lánca olyasmi is lehet, mint embernél a függőségek láncai. Mindegy merre megy a megkötözött, a rabja marad a szokásainak. A sötétség talán a száműzöttséget, az ítéletre szánt állapotot jelenti, egyszerűen a fény, a remény hiányát.
A két bukáshullám is furcsán hangzik.
A levegőbeli hatalmasságok is relatív mélységben vannak a Mennyhez képest. "Setétség volt a mélység színén", én ezt a Föld felszínének tekintem. Tér tekintetében a belseje sincs sokkal messzebb a Mennytől. (Szerintem ezek területileg is elhatárolhatók, mert a szellemvilág, és az anyagi az két dimenzió /érzékelés szempontjából/, és a démonok nincsenek a Mennyben, azaz a Föld egy közös színtere a jó, és gonosz angyaloknak, szemben a Mennyel, és pokollal.)
A sárkány a Menny harmadát maga után vonta. nem gondolom, hogy előtte is lett volna lázadás, vagy utána.

Csatlakozva újra a zárógondolatodhoz:
1Tim 3,16   
"És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe."

Én is úgy érzem, hogy ez az ami igazság. Minden másban lehet eltérő látás. Az ebben lévő eltérés vallási határvonal lenne. (Te, vagy valaki írta, hogy azért van annyiféle egyház, mert sok eltérő igeértelmezés van. Szerintem /és erre mostanában 'jöttem rá', azért van ennyiféle felekezet, mert a világ anyagi, jogi kedvezményt adott az egyházaknak, és ezt a hívők csoportjai úgy tudták birtokukba venni, és szervezetileg önállóan felhasználni, ha önálló egyházakat alapítottak. Az egyház ezzel szemben nem világi intézmény, hanem szellemi. Azaz ha semmi érdek nem fűződne az elnevezéseknek, és jogi személlyé, intézményes egységgé való alakulásnak, akkor az nem is valósulna meg, vagy lényegesen szerényebben. Szinte csak közösségek lennének teológiai nevek nélkül mint egykor.)

-"Szeretnénk, olvasni arról is, hogyan éled meg a Krisztusban a hívő életett, milyen a kapcsolatod az Úrral."

Nehézkes. 35 vagyok, és nőtlen. Mióta az eszemet tudom. :) Kínlódás néha, máskor megújulás.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #207 Dátum: 2012 Február 11, 10:00:47 »
Kedves Ex-prodigal.

Idézet
Azaz a versnek önmagában is van értelme, és nem feltétlenül az előző vers viszonylatára utal. Másrészt ezek a városok örök tűz büntetését szenvedték, azaz elkárhoztak. Démonok nem kárhoznak el, ők szellemileg részben már el vannak kárhozva, másrészt az ítéletük később lesz teljes. (Démonok kérdezték Jézustól: "azért jöttél, hogy idő előtt meggyötörj minket?", Milyen idő előtt?)
A sötétség láncai olyan kötelékek amik nem feltétlen kötnek fizikai helyhez. (Az Eufrátes folyónál megkötözött négy angyal az passz. Arra gondolok, talán helyi kultúrák istenei, vagy ilyesmi..) A sötétség lánca olyasmi is lehet, mint embernél a függőségek láncai. Mindegy merre megy a megkötözött, a rabja marad a szokásainak. A sötétség talán a száműzöttséget, az ítéletre szánt állapotot jelenti, egyszerűen a fény, a remény hiányát.
A két bukáshullám is furcsán hangzik.
A levegőbeli hatalmasságok is relatív mélységben vannak a Mennyhez képest. "Setétség volt a mélység színén", én ezt a Föld felszínének tekintem. Tér tekintetében a belseje sincs sokkal messzebb a Mennytől. (Szerintem ezek területileg is elhatárolhatók, mert a szellemvilág, és az anyagi az két dimenzió /érzékelés szempontjából/, és a démonok nincsenek a Mennyben, azaz a Föld egy közös színtere a jó, és gonosz angyaloknak, szemben a Mennyel, és pokollal.)
A sárkány a Menny harmadát maga után vonta. nem gondolom, hogy előtte is lett volna lázadás, vagy utána.

Éppen ezért meradok meg az én értelmezésemnél, mert én igékkel támasztottam alá amit mondtam.
Te meg csak szugeszciókat írsz, és semmi biztosat. Csak elgondolsz dolgokat, de nem állnak biztos talajon.
El szellemísítesz dolgokat amiket nem kéne.

Sodoma és Gomora lakói is fent vannak tartva az utólsó ítéletre, ha el is vannak kárhozva, még fel kell támadjanak és meg kell jelenjenek az Utolsó nagy ítéletkor, az Úr előt, és  az ítelet után, oda kerűlnak ahova a bukot angyalok és a démonok, a tüznek tavába.

A meg megkötözés igenis az ő mozgásuk, cselekvésük teljes korlátozása. Így lesz meg kötözve a Sátán 1000 évre, hogy ne tudjon senkinek se ártani sem elhitetni, de 1000 év után el oldatik, és újra cselekvő képes lesz, és újra elhittet a világból sokakat.
Ezek tények, olvashatsz róluk a Jel.20-ban.

Jel 20:2  És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,
Jel 20:3  És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre.

És majd később az ítélet.

Jel 20:10  És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető ex-prodigal

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #208 Dátum: 2012 Február 11, 11:14:05 »
Oké.   :05: