Evangélium > Vitás témák

Halottak napja

(1/7) > >>

Antee:
Mivel aktuális, ezért megnyitottam ezt a topicot a hozzászólásoknak.

DöNdIkEeE:
Én felületesnek és magamutogatónak tartom ezt az ünnepet. Egy embernek ne csak november elején legyen fontos és fájdalmas az kit elvesztett, hanem egész évben.
Bármikor ki lehet menni a temetőbe akár emlékezni rá akár megsiratni akár mécsesek és virágokat vinni.  :2tickedoff:

Jules:
Sziasztok, Testvéreim!

Nem szeretnék senkit megbotránkoztatni, de a halottak napja számomra nem sokat jelent, ugyanis az a nézetem, hogy az eltávozott szeretteimre nem egy napon, hanem nagyon-nagyon sokszor szeretettel és jó érzéssel emlékezem.

A másik dolog, ami miatt sok szemrehányást kapok a nem hívő családtagjaimtól is, hogy teljesen fölösleges dolognak tartom a temetőbe való kijárást. Hiszem, hogy aki elment erről a világról, az jobb esetben a mennyben van, nem pedig egy sírkertben: az csak egy földi porhüvely, amit itt hagyott, de semmiképpen sem az az ember, akit én ismertem és szerettem. A legtöbb ember, akik kijárnak, azért teszik, hogy mások tetszését elnyerjék, "meg ne szólják őket".

Tudom, hogy ez kényes terület és senkinek sem szeretnék az érzéseibe gázolni, ha valaki másképpen gondolja, azt is elfogadom természetesen.  :044:

ditte:
Én is ritkán járok ki a temetőbe.Nincs ezzel bajom,de azokról, akiket szeretünk és eltávoztak nem csak a temetőben lehet megemlékezni.

Irma:
Én soha nem megyek ki, mert az ami körülveszi a Mindenszenteket / mert ma az van / és a halottak napját az, tőlem teljesen távol áll. Az egész pogány szokásokon alapszik, erősen hajlik az okkult dolgok felé.  A Mindenszentekhez semmi közöm, a halottaimra pedig hálával az Úr előtt, itthon is megemlékezhetek. Minket baptistákat annak idején erőteljesen a halottkultusz ellen neveltek, és azt kell mondjam jól tették. Bocsánat, senkit sem akarok megbántani, én igy látom.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése