Amerikai csirkeszárnyak
fokhagymás - zöldfűszeres mártogatóssal
Ez egy egyszerű recept, viszont nekem egyik nagy kedvencem. Véletlenül óriás csirkeszárnyakat sikerült venni, így a szárnyak kb akkorák lettek, mint egy kisebb comb. Egy baj van ezekkel a szárnyakkal :-) irtó hamar elfogynak és akkor már megint kell valami kaját készíteni :-))
Hozzávalók:
12 db csirkeszárny,
só,
bors,
liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
szezámmag,
olaj a sütéshez.
A mártogatóshoz:
2 dl tejföl,
2 ek tehéntúró,
1 db uborka meghámozva, lereszelve,
1 cikk fokhagyma összetörve,
só,
bors,
1/2 csokor petrezselyemzöld felaprítva.
Elkészítés:
Először elkészítjük a mártogatóst.
A hozzávalókat összekeverjük és kb 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk,
fűszerezzük és bepanírozzuk. Olajsütőben, kis adagokba, ropogósra sütjük.
Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.
György Ottilia receptje