Csirkecomb variáció sütőben
Hozzávalók 6 adagra:
6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma - vörös
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)
Elkészítés
1
A csirkecombot megmosni és megtisztítani
2
A lisztet összekeverni a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
3
Egy közepes tűzálló tálat kikenni vajjal, a csirkecombokat megmártani a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetni őket egymás mellé.
4
A maradék fűszeres lisztet félretenni, mert szükség lesz még rá.
5
A vöröshagymát felkarikázni, és egyenletesen eloszlatani a combokon.
6
A tejfölt elkeverni az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatni.
7
Meglocsolni ezzel a csirkét.
8
A tetejére rászórni a reszelt sajtot.
9
A tálat lefedni alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe tenni.
10
Kb. 30 percig sütni, majd levenni a fóliát és további 15 percig pirítani.