Szerző Téma: 1000 legjobb recept  (Megtekintve 77071 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:1000 legjobb recept
« Válasz #555 Dátum: 2014 Június 27, 12:12:09 »
Dolgozók vacsorája



Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta
    25 dkg ricotta
    2 ek sűrű tejföl
    2 kis fej lilahagyma
    1 kk fokhagyma granulátum
    kis darab kolbász
    bors
   1 tojás

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az 5 percet abban az esetben tudjátok tartani, ha a leveles tésztát nem kell nyújtani. Ehhez jó célt szolgál a hűtőpultokban kapható, sütőpapírral együtt kapható, feltekert tészta. Otthon csak kitekered, tepsire teszed (érdemes akkorára tenni, amibe úgy illik bele, hogy egy kis pereme is marad).

Ezután kikeverjük a ricottát a tejföllel, az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát hozzáadjuk. Beletesszük az apróra vagdalt kolbászt, picit megsózzuk, és borsozzuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós e. Ha kész, hozzáütünk egy tojást (ez segít majd összefogni a picit hígabb mártást), alaposan elkeverjük, és már önthetjük is a tésztánk tetejére. Én itt még megszórtam lenmaggal, de ez elhagyható. Mehet a meleg sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Tipp: 5 perc alatt elkészíthető, a többi a sütő dolga!
   
forrás_ http://receptneked.hu/
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:1000 legjobb recept
« Válasz #556 Dátum: 2014 Július 01, 07:49:45 »
Kálvinista mennyország
(Nem tudom miért ez a neve, de lehet ha megkóstolnám egyetértenék vele)



Hozzávalók:
Tésztához:

    20 dkg margarin
    10 dkg cukor
    3 ek tejföl
    1 tojás
    40 dkg liszt
    1 sütőpor

Töltelék:

    25 dkg lebbencstészta
    pici só
    1 kg túró
    2 tojás
    3 cs vaníliás cukor
    3 ek kristálycukor
    1 citrom reszelt héja
    mazsola ízlés szerint

Tetejére:

    1 tojás


Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Túrós sütik > Kálvinista mennyország
Kálvinista mennyország
Galéria (2)
Kálvinista mennyország
Beküldve: 2013.06.10.
Kategória: Édes sütemények
Küldte: hinta6
Látták: 28044
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

    20 dkg margarin
    10 dkg cukor
    3 ek tejföl
    1 tojás
    40 dkg liszt
    1 sütőpor

Töltelék:

    25 dkg lebbencstészta
    pici só
    1 kg túró
    2 tojás
    3 cs vaníliás cukor
    3 ek kristálycukor
    1 citrom reszelt héja
    mazsola ízlés szerint

Tetejére:

    1 tojás

Elkészítése:

A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tojást, és tovább keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a margarinos krémhez adjuk. Elfelezzük, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük addig, míg a tölteléket elkészítjük.
A lebbencstésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.

A túrót összetörjük, majd a tojással, vaníliás cukorral, kristálycukorral, citrom héjával és a mazsolával összekeverjük. Összeforgatjuk a túrós krémet a lebbencstésztával.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd margarinnal kikent tepsibe terítjük. Rákanalazzuk a tölteléket, és egyenletesen elosztjuk.
Majd kinyújtjuk a másik tésztát, és a tetejére terítjük. Villával megszurkáljuk. 1 felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor tetejét porcukorral meghintjük.



"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:1000 legjobb recept
« Válasz #557 Dátum: 2014 Szeptember 11, 16:32:33 »
Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás
Tmeli receptje
egy adag: 588 kcal



Idézet
Csirkepaprikást mindenki tud készíteni,amit megtanultam,hogy sok hagymával kell csinálni,mert nemcsak jó ízt ad az ételnek,hanem a sűrűségét is meghatározza. Az alapötlet az volt, hogy egy kicsit máskképpen csináljam, mint ahogy szoktam. Maradt egy fél mascarpone krém a múltkori tiramisu sütim után, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon sűrű krémsajt nem ronthatja el az ízét. Kapott egy kis olaszos fűszerezést,és a végeredmény önmagáért beszélt!!

hozzávalók / 4 adag

    140 dkg csirkemell filé
    2 nagy fej vöröshagyma
    2 ek napraforgó olaj
    fűszerpaprika ízlés szerint
    2 db paradicsom (érett)
    1 db zöldpaprika
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    kakukkfű ízlés szerint
    bazsalikom ízlés szerint
    10 dkg mascarpone


elkészítés

   1.   A húst nagyobb darabokra vágjuk.

   2.   Elkészítjük a pörkölt alapot.

   3.   Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kis vízzel, majd addig forraljuk amíg a zsírjára nem pirul vissza.

    4.  Ezután hozzáadjuk a húst, a felaprított paradicsomot és paprikát majd ízesítjük a szükséges fűszerekkel. Kevergetés mellett ismét a zsírjára pirítjuk, ha szükséges kevés vizet még adhatunk hozzá, majd készre pároljuk.

    5.  Hozzáadjuk a mascarpone krémet és összeforraljuk.

    6.  Galuskával tálalom de penne tészta is illik hozzá, hiszen olaszosan fűszereztük.

ajánlat

Uborkasaláta illik hozzá,ami az egész világon népszerű. A salátauborkát meghámozunk, besózzuk, amikor levet ereszt kinyomjuk. 2 evőkanál ecetet 1 dl vízzel, majd 2-3 evőkanál cukorral ízlés szerint kikeverünk. Az öntetbe tesszük a kinyomkodott uborkát majd az őrölt pirospaprikát és örölt borssal megszórjuk. (1 gerezd préselt fokhagymával is gazdagíthatjuk.)
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 5969
    • Keresztény kincskereső
Re:1000 legjobb recept
« Válasz #558 Dátum: 2015 Február 18, 09:33:56 »
Csirkecomb variáció sütőben



Hozzávalók  6 adagra:

6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma - vörös
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)

Elkészítés
1
A csirkecombot megmosni és  megtisztítani
2
A lisztet összekeverni a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
3
Egy közepes tűzálló tálat kikenni vajjal, a csirkecombokat megmártani a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetni őket egymás mellé.
4
A maradék fűszeres lisztet félretenni, mert szükség lesz még rá.
5
A vöröshagymát felkarikázni, és egyenletesen eloszlatani a combokon.
6
A tejfölt elkeverni az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatni.
7
Meglocsolni ezzel a csirkét.
8
A tetejére rászórni a reszelt sajtot.
9
A tálat lefedni alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe tenni.
10
Kb. 30 percig sütni, majd levenni a fóliát és további 15 percig pirítani.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12