Ismerkedés > Színház

Beépülés Isten egyházába

<< < (3/7) > >>

Antee:
Igen, nagyszeru dolog bizonysagot tenni Jezusrol az emberek elott!
Jezus megigerte, hogy aki ekeppen cselekedik, az szinten bizonysagot nyer altala az Atya elott.

Te mar atmentel a halalbol az eletre, mar ujjaszulettel, nem a viz altali bemeritessel nyerjuk el az udvossegunket.

bacsipista:
Nagyon vártam a nagy eseményt a bemerítés napját. Igaz kedves testvérem, hogy mondtad így is van már üdvösségem, de vágytam arra, hogy bebizonyíthassam elhatározásom komolyságát és őszinteségét.
Társaimmal elmondtuk a gyülekezet előtt bizonyságunkat arról, hogyan tértünk meg és mit végzett el bennünk az Úrral történt találkozás.Attól tartottam, hogy zavarba fogok jönni oly sok ember előtt, de békesség töltött el és éreztem Isten vezetését.
Az Atya, Fiú és Szent Lélek nevében lettünk bemerítve. A vízből kiemelkedve határtalan boldogság fogott el és éreztem, valami hatalmas ajándékot kaptam az Úrtól.
Hálás vagyok amiért Isten gyermeke lehettem, és szeretném megtalálni helyemet a gyülekezetben.
Tervbe vettem, hogy sorra látogatom a keresztény közösségeket és kiválasztom az Úr vezetésével azt az egyet ahol szolgálatba állhatok.

Antee:
Kedves Testvérem!

Nagyon örülök, hogy megtörtént a bemerítésed és ezzel engedelmeskedtél Isten rendeletének. Valóban határtalan örömmel jár és a bizonyság amelyet az ott levőknek tettél, az kamatostól kaptad már vissza az Úrtól.
Hiszen Ő is bizonyságot tett Rólad az Atya és a Szent angyalok előtt.

Áldott gyülekezet keresést kívánok Neked, mutassa meg az Úr a helyedet és egyben a szolgálatodat is ebben.

bacsipista:
Testvérem, egy teljes hét telt el a bemerítkezésem óta. Szeretném elmondani, hogy még mindig tart a mámor, amelybe azon a csodás napon kerültem. Azóta más színben látom a világot. Arra ösztönöz valami, hogy mindenkinek mondjam el azt ami velem történt. Hiszen ez is egy születésnap. Valami megváltozott az életemben és már soha többé nem lehetek olyan, mint voltam.
Találkoztam egy ismerősömmel. Nem tudtam arról, hogy ő is megtért keresztény, soha nem beszélt társaságomban róla. Mintha szégyellené elmondani, vagy esetleg a barátok reakcióitól tart?
Meghívott a gyülekezetükbe egy közösségi alkalomra. Istentisztelet után egy szeretetvendégség lesz. Kíváncsian várom, mert szeretnék minél több testvérrel megismerkedni és tapasztalatokat szerezni a keresztény életről.

bacsipista:
A bemutatkozási bizonyságomnál erősen vezetett az Úr. Kiálltam a gyülekezet elé azzal az eltökéltséggel, hogy arról nem fogok beszámolni honnan jöttem, mennyire rabja voltam az italnak. Úgy gondoltam, ez maradjon az én titkom. Mégis amikor megnyitottam a számat rögtön azzal kezdtem, hogy megtérésem előtt a közeli borozóban töltöttem napjaimat és sokszor azt sem tudtam ki kísért haza.
Ezt szégyelltem még magam előtt is, nem, hogy még mások előtt kiteregessem bűnös megkötözött életemet.  És elhatározásom ellenére ezzel a titokkal kezdtem a bemutatkozásomat.  Attól féltem előtte, ha ezt megtudják ezek az ismeretlen emberek akik befogadtak maguk közé, elfordulnak majd tőlem. Az Úr csodát tett. Elmondtam és végtelen szabadság, megkönnyebbülés töltött el. Mintha bilincsek hullottak volna le rólam. Tapsot kaptam utána, gratuláltak a döntésemért, az őszinteségemért. Csak én tudtam egyedül, hogy az Úr tette, az Úr vezetett. Jobb volt az én számból hallani az igazságot, mert akkor szégyenültem volna meg, ha más mondta volna el, hogy honnan ismer és mit tud a korábbi életemről.

Ezt olvastam a Bibliában:

--- Idézet ---Aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer.
Példabeszédek 28,13
--- Idézet vége ---

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése