Ismerkedés > Színház
Beépülés Isten egyházába
Antee:
Kedves Testvérem!
Mindenféleképp tisztán kell látnod, hogy mi az elhívásod az Úrtól. Ha még nem látod, akkor még növekedned kell a neked szánt szolgálathoz. A Bibliatanulmányozó közösségbe való bekapcsolódás mindenféleképp jó ötlet, hiszen ez által is gyarapítod a Bibliai ismereted.
Biztos vagyok abban, hogy amint keresed Isten akaratát, úgy hasznossá válik minden pillanat, amit a gyülekezetedben töltesz el. Hiszen tudod, nem rejthető el a hegyen épített város!
Hibákat pedig mindig is fogsz találni, mivel emberek alkotják Isten gyülekezetét. Igaz nem mindegy, hogy hibák vannak, vagy bűnök! Mert tökéletességünket még nem értük el, viszont a bűneinkkel szemben ne legyünk engedékenyek. Az apostoli időkben csodálatos gyülekezet épült. Isten gyarapította lélekszámban őket és nem különféle emberi praktikák. Ott nem csupán beszéltek a szeretetről, hanem cselekedték is! Nem voltak felekezetek, csupán Testvérek!
bacsipista:
Meghívtak egy házicsoportba!
Testvérem, ne haragudj, amiért köszönés helyett, rögtön ezzel a hírrel válaszolok. Nagy az örömöm, mert végre egy olyan csoport alkalmán voltam, ahol én is szóhoz jutottam. Eddig a gyülekezetben inkább csak néma hallgató voltam, válaszoltam amikor kérdeztek, de nem volt bátorságom és lehetőségem arra, hogy kérdéseket tegyek fel. Úgy láttam, hogy udvariasak és aranyosak a testvérek, de szívesebben beszélgetnek a gyülekezetben is saját ismerőseikkel.
Megszólítottak az utóbbi istentisztelet végén, megkérdezték, hogy merre lakom, majd meghívtak egy csoport alkalomra. Izgatottan és kíváncsian készülődtem, hiszen még nem vettem részt soha ilyen összejövetelen.
Egy családi ház szobájában voltunk, és én voltam az egyedüli vendég. Arra kértek meséljem el, hogyan tértem meg, milyen az életem, hol dolgozom és mit teszek a szabadidőmben. A jelenlévők is bemutatkoztak nekem, majd imádkoztak értem., hogy hasznos és áldott tagja legyek Isten gyülekezetének.
Előkerült a biblia is, az ApCsel egyik fejezetét olvastuk fel. Együtt, közösen megbeszéltük, hogy kinek mit üzent az ige és mi a tanulsága. Érdekes véleményeket hallottam, sok olyat ami magamtól soha nem világosodott volna meg.
Igéretet kaptam, hogy a következő alkalommal egy szolgálai lehetőséget is fel fognak ajánlani.
Várom nagyon azt az időt amikor megint együtt lehetek a testvérekkel, és imádkozhatunk közösen. Hiszen még az ima is más volt; felszabadultnak, könnyűnek éreztem magam és nem kellett keresnem a gondolatokat, a szavak maguktól jöttek a számba.
Nagyon szeretetteljes, családias volt minden. Elröppent hamar az idő, és sajnáltam amikor véget ért az alkalom és el kellet jönnöm.
Antee:
Nagyszerû! Nagy örömmel olvastam soraidat. Nagyon jó látni azt, hogy megtaláltad Krisztus testében a helyed.
Az Úr az, aki kijelenti a titkokat nekünk. Magunktól valóban nem vagyunk képesek az Úr megismerésére!
Jézus megmondta, hogy azok az Ô rokonjai, akik cselekszik akaratát. Igy nekünk is így váltak rokonjainkká, ezért is érezzük magunkat kellemesen Testvéreink közelségében.
Kívánom neked, hogy épülj be oszlopos taggá abba a közösségben!
bacsipista:
Meghívást kaptam rendezői szolgálatba. Nem értettem, hogyan kaphatok ilyen komoly szolgálatot, hiszen nem is ismerem jóformán a gyülekezetben megforduló embereket.
Azt a választ kaptam, hogy ez egyáltalán nem baj, ez egy lehetőség arra, hogy ismeretségeket kössek és hasznos legyen amit teszek.
Az a feladatom, hogy köszöntsem a gyülekezetbe érkezőket, akinek nincs helye annak keressek szabad széket, és esetleg ha segíteni kell valakinek akkor tegyem meg.
Vasárnap már szolgáltam, és örömmel töltött el, hogy fontosnak érezhettem magam.
Antee:
Hasznos és áldott szolgálatot kaptál! Aki odaszánta az életét az Úrnak, annak igenis fontos, hogy hasznos lehessen az Úr kezében.
Sőt, a legfontosabb ez, hiszen választ adunk ezzel az Isten szeretetére. A szolgálat nem egy törlesztőrészlet az ÚR felé, hiszen nem tudnánk
sosem törleszteni adósságunkat. Éppen ezért a szolgálatunknak csak úgy van értelme, ha jó illatú áldozat lehet Istennek.
Másképpen értelmét veszítené.
Kívánom, hogy áldjon meg az ÚR a szolgálatodban és terjessze ki azt! :afro:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése