Szerző Téma: Mi a célod?  (Megtekintve 7929 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re: Mi a célod?
« Válasz #30 Dátum: 2009 Június 24, 21:42:20 »
Szia Zoli

Ez a lehető legjobb cél.  :169:

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re: Mi a célod?
« Válasz #31 Dátum: 2009 Június 24, 22:06:24 »
Zoli meghatározta a tökéletes 'céltalan' cél fogalmát!
Isten hozott a 'céltalan' emberek táborában!  :afro:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Mi a célod?
« Válasz #32 Dátum: 2010 Március 12, 06:36:15 »
Miért van szükséged a gyülekezetre?„… a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test…”
(1Korinthus 12:12)

Van egy csodálatos történet Jimmy Durantéról, a szórakoztatóipar egyik igazán nagyszerű egyéniségéről. Felkérték, hogy készítsen egy műsort második világháborús veteránok részére. Azt válaszolta, hogy nagyon elfoglalt, de ha nem bánják, hogy csak egy rövid monológot mond el, és utána rögtön el kell mennie a következő programjára, akkor vállalja a fellépést. Elfogadták. Miután azonban felment a színpadra, és elmondta a rövid monológját, csak maradt tovább. Eltelt 15, 20, 30 perc is, és ő még mindig ott állt. Végül még egyszer utoljára meghajolt, és távozott. A színfalak mögött valaki megállította, és megkérdezte: „Úgy tudtam, hogy indulnia kell pár perccel a fellépés után. Mi történt?” Jimmy így válaszolt: „Maga is láthatja, ha egy pillantást vet az első sorra.” Két olyan veterán ült ott, akik egyaránt elvesztették egyik karjukat a háborúban. Egyikük a jobb karját vesztette el, a másik a balt. Együtt mégis tudtak tapsolni, és pontosan ezt tették, hangosan és jókedvűen.

Ez egy jó kép arra, hogy mi történik a gyülekezetben: „Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is”. De ahhoz, hogy élvezni tudd ennek az áldásait, el kell menned a gyülekezetbe, és ha ott vagy, ki kell nyújtanod a kezed mások felé, hogy megismerhesd őket, és téged is megismerjenek, hogy erősíts másokat, és te is megerősödj. Ha csak ülsz a padban, és a fejeket látod hátulról, az nem elég. A melletted ülő éppen azt látja jól, ami neked kiesik a látóteredből. Szükséged van tehát a tanácsára, a helyreigazítására és a vigasztalására, és neki is a tiédre. Ha ez megvalósul, akkor úgy működik a gyülekezet, ahogy működnie kell.
Ézs 40,1-31
Jn 9,1-3
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Mi a célod?
« Válasz #33 Dátum: 2010 Március 13, 06:16:45 »
Joel Osteen
Összhangban Isten gondolataival!

Mert mint aki számítgatja a falatot magában, olyan ő. (Példabeszédek 23: 7) (Az angol fordítás szerint: Mert ahogy gondolkodik az ő szívében, olyan ő.)


Meg szoktál-e állni, hogy elmélkedj a gondolataidon? A Biblia azt mondja, hogy ami a bensőnkben történik – gondolataink, hozzáállásunk, és motívumaink – fontosabbak Isten számára, mint ami kívül történik, a cselekedeteinkben. Becsaphatod az embereket egész nap azzal, hogy a helyes dolgokat mondod, de a Szentírás azt mondja, Isten a bensőt nézi a szívünkben. Ő azt akarja, hogy a gondolataink és hozzáállásunk megegyezzenek az Ő Igéjével, hogy megtapasztalhassuk az Ő ígéreteinek valóra válását az életünkben.

Ne feledd, életed azt a pályát fogja követni, amit az elméddel szabsz meg. Amikor gondolataidat Isten gondolataihoz szabod, életed azt a pályát fogja követni, amit Ő elkészített számodra. A Jeremiás 29-ben olvashatjuk, hogy az Ő gondolatai a mi javunkra vannak. Az Ő gondolatai a mi békességünkre vannak. Az Ő gondolatai a mi győzelmünkre vannak! Ezért ma hozd összhangba gondolataidat az Ő gondolataival úgy, hogy elmélkedsz az Ő Igéjén. Hadd hulljanak be mélyen a szívedbe az Ő ígéretei, hogy előre haladhass a győzedelmes életbe, amit Ő készített számodra!

Ima:
Istenem, Atyám, ma alárendelem életem minden területét Neked. Segíts, hogy gondolataim egy sorba álljanak a Te Igéddel. Hozd emlékezetembe a Te ígéreteidet ma, ahogy elmélkedem Terajtad. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lídia
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Mi a célod?
« Válasz #34 Dátum: 2010 Március 14, 05:11:15 »
De az én szolgámat, Kálebet, mivelhogy más lélek (szellem) volt vele, és tökéletességgel követett engem, beviszem őt arra a földre, amelyre bement vala, és örökségül bírja azt az ő magva. (IV. Mózes 14: 24)

Egy alkalommal a Szentírásban, Mózes elküldött tizenkét férfit, hogy kikémleljék az Ígéret Földjét. Izrael népe ott táborozott közvetlenül a szomszédságában, és izgatottak voltak amiatt, hogy birtokba vehetik azt. De negyven nap múlva, tízen közülük negatív jelentéssel jöttek vissza. Azt mondták: „Mózes, óriások vannak azon a földön, és mi sosem fogjuk legyőzni őket.” Ez a negatív hír elterjedt az egész táborban, és az emberek elkezdtek zúgolódni és panaszkodni.

De az egyik kém, akit Kálebnek hívtak, azt mondta: „Mózes, mi képesek vagyunk legyőzni ezeket az embereket. Menjünk fel most azonnal, és vegyük be a földet!”

Érdekes, hogy ők mind ugyanazt a földet látták, ugyanazokat a körülményeket. Mégis teljesen más nézeten voltak. Hogyan lehetett a beszámolójuk annyira ellentétes? Íme így: Kálebbel más Szellem volt. Ő más perspektívából látta a dolgokat. A többiek az óriásokra koncentráltak, de Káleb az ő Istenére összpontosított. Azok az emberek, akik panaszkodtak, soha nem jutottak el az Ígéret Földjére, de Káleb igen. Ő egy olyan új generációval járt, amely Isten áldását választotta.

Ma, dönts úgy, hogy más Szellem lesz veled. Ne arra hallgass, amit mindenki hajtogat, hallgass arra, amit Isten mond. Válaszd azt, hogy az Ő Igéjének hiszel, és Ő be fog vinni téged a te ígéret-földedre!

Ima:
Mennyei Atyám, ma úgy döntök, hogy kikapcsolom a világ negatív hangjait. Úgy döntök, hogy Tebenned bízom még akkor is, amikor senki más nem. Köszönöm a jó dolgokat, amiket az életemben cselekszel, és bízom abban, hogy teljesítesz minden ígéretet, amit valaha is tettél nekem. Jézus nevében. Ámen.


http://mindenlehetseges.shp.hu/hpc/web.php?a=mindenlehetseges&o=mas_szellem_IEMI
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

 • Vendég
Re: Mi a célod?
« Válasz #35 Dátum: 2010 Március 14, 10:41:27 »
ermaha:"Meg szoktál-e állni, hogy elmélkedj a gondolataidon? A Biblia azt mondja, hogy ami a bensőnkben történik – gondolataink, hozzáállásunk, és motívumaink – fontosabbak Isten számára, mint ami kívül történik, a cselekedeteinkben. Becsaphatod az embereket egész nap azzal, hogy a helyes dolgokat mondod, de a Szentírás azt mondja, Isten a bensőt nézi a szívünkben."

Ez egy nagy igazság! Hányszor csapjuk be elsősorban önmagunkat? Pl. Adakozunk, látszólag nagy örömmel, közben a félelem ott lapul a szívben: - Most mi lesz ha odaadom? Hogyan tovább? Közben a körülöttünk lévők pedig azt hiszik, micsoda nagyszerű ember! Milyen jó lenne ilyennek lenni! Az álarcunk mögé csak Isten lát. Volt már velem olyan, hogy örültem volna ha körülvesznek az emberek mint más pásztorokat. Kértem, Isten adja meg nekem is mert kész vagyok rá. Eljött a nap, körülvettek az emberek és csak mondta egyik a másik után a gondjaikat. Már teljesen lehúzott mire a 15. embert hallgattam. Nem is tudom mit mondtak, szinte annyira fárasztott. Kívül azt látták mosolygok, belül meg szétvetett a fáradság és elrohantam volna ha tehetem. Álarc volt rajtam. Felkiáltottam Istenhez: -Uram! Nem bírom mi ez? Ez nem tőled van! Te nem teszel ilyent! stb. Azok meg csak mondták, mondták mint a panasznapon. Isten egyszer megszólalt. -Azt mondtad, kész vagy rá és adjam meg! Nem voltál kész rá. Az biztos nagy tanuló lecke volt. Csak annyit adjon rám, amit el is tudok hordozni. Gondold meg mit jelentesz ki, és kérsz imában, mert ha esőt kérsz, nem legyél dühös ha sár van.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re: Mi a célod?
« Válasz #36 Dátum: 2010 Április 24, 06:44:19 »
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető irene

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2573
Re: Mi a célod?
« Válasz #37 Dátum: 2010 Április 24, 14:03:34 »
 :017:  ez  nagyon szép és elgondolkodtató  köszi  ermaha   :016:
zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4065
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re: Mi a célod?
« Válasz #38 Dátum: 2010 Április 24, 18:21:26 »
Én is pont így látom, ermaha!  :2smitten:
 :044:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Mi a célod?
« Válasz #39 Dátum: 2010 Július 05, 07:30:20 »
Reinhard Bonnke: Aratás Európában - magyarul

http://istennel-mindenlehetseges.blogspot.com/2010/07/reinhard-bonnke-aratas-europaban.html

atv.hu - 700-as klub 2010. 03. 02.
atv.hu
23.perctől nézd! A 700-as klubban egy férfi beszél a halál utáni élményeiről. Nagyon érdekes, és tanulságos.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re:Mi a célod?
« Válasz #40 Dátum: 2010 Július 05, 13:48:05 »
Sziasztok!

Ez a mondat nagyon megfogott, hogy elszoktunk e gondolkodni a saját gondolatainkon. Én például egyre többet foglalkozom azzal, hogy az Isten mennyire érdekesen teremtette meg a világot. Értem ezalatt az egész Univerzumot.
Például, ha Napot vesszük, mint ha maga az Isten lenne. Hiszen a Nap vonzásában vagyunk. Körülötte forog minden. Éltető erő, de ha kell emésztő tűz. A Föld pedig mintha egy egész test lenne. A folyók, mint vérerek körbe hálózzák az egész földet. Ha pedig az Isten haragja sújt le valahova mint villámlás, ez olyan, mintha Isten valóban ott és akkor ideges lenne. Hiszen maga a villámlás elektromos kisülés. A tudósok pedig megfigyelték, hogy az agyban elektromos impulzusok ezrei vannak jelen. És pontosan kimutatható, hogy hol fáj az ember feje, az elektromos impulzusok alapján. Csodálom Isten hatalmas erejét és azt, hogy minden mindennel összefügg.
Róm:1:20
Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik.
Csodállak, csodállak, csodállak Uram és Istenem!!!!
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Mi a célod?
« Válasz #41 Dátum: 2010 Augusztus 08, 16:06:02 »
http://mindenlehetseges.shp.hu/hpc/web.php?a=mindenlehetseges&o=joel_osteen:_lepj_tul_a_hegyeden_pyMn

Joel Osteen               Lépj át a hegyeden.

… Elég ideig laktatok e hegy alatt.”
(V Mózes 1: 6- Az Úr, a mi Istenünk szólott nékünk a Hóreben, ezt mondván: Elég ideig laktatok e hegy alatt; )

Hadd kérdezzem meg tőled, úgy indulsz el minden egyes nap, hogy tudod, kegyelem működik a jövődben? Vagy benne ragadtál egy keréknyomban, és mereven nézed a csalódásnak, akadályoknak vagy nehézségnek hegyét?

Ez történt Izrael fiaival. Az Ígéret földje felé igyekeztek. Nagy céljaik és nagy álmaik voltak, de az úton akadályokba ütköztek, és csalódásokat is megtapasztaltak. Úgy elcsüggedtek, hogy feladtak álmaikból, és egyszerűen belenyugodtak abba, ahol voltak. Egy nap Isten azt mondta nekik: „Elég sokáig időztetek ezen a hegyen.” Amivel azt mondta: „Ideje túllépni ezen, és megragadni az áldást a jövőtökben.”

Hiszem, hogy Isten mindegyikünknek ezt mondja ma. Elég sokáig voltál már ott, ahol vagy. Isten azt mondja: „Ez egy új nap. Szerezd vissza a tüzedet. Ahol vagy, az nem az, ahol tartózkodnod kell.” Ha eltökéled magad, hogy átlépsz a hegyeden, Ő vezetni fog téged, és felhatalmaz, hogy kegyelemben és áldásban élj életed minden területén!

Ima a mai napra:
Mennyei Atyám, átadom Neked szívem minden területét. Átadom a kérdéseimet, a csalódásaimat, a kételyeimet és félelmeimet. Elhatározom, hogy becserélem fájdalmamat a Te örömödre. Elhatározom, hogy túllépek a hegyeimen, hogy megragadhassam az ígéreteket, amelyek Nálad vannak fenntartva számomra. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lídia
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mi a célod?
« Válasz #42 Dátum: 2013 Július 10, 10:38:54 »
Ideje ezt a kérdést újra feltennünk magunknak Testvérek. Mi a célotok? Nyilván nem a világi dolgok kapcsán hangzik a kérdés. :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Jules

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1609
Re:Mi a célod?
« Válasz #43 Dátum: 2013 Július 10, 11:02:28 »
Pont tegnap beszélgettünk erről házicsoporton.
(Az elmúlt hónapokban Rick Warren: Céltudatos élet című könyve alapján haladtunk, ajánlom mindenkinek, nagyon jó.)

Az volt a tegnapi beszélgetés és igetanulmány konklúziója, hogy ha az nincs az embernek egy Istentől elvett, és kitűzött célja, akkor jó eséllyel lesz kavalkád az élete, és könnyen elsodródik akár az Úrtól is.

Fontos meghatározni a célunkat, kb. a kövektezők mentén:
- Ki vagyok Jézusban?
- Milyen természetes képességeket adott nekem Isten?
- Milyen szellemi ajándékaim vannak?
- Hogyan tudok ezek által másokat szolgálni?
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."