Szerző Téma: Isten országában  (Megtekintve 16796 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Isten országában
« Válasz #15 Dátum: 2007 Szeptember 29, 00:42:53 »
Szia Kövecske!

Egyetértek a hozzászólásoddal! :05:

A kastélyokkal kapcsolatban, még szúrja a szemem:

"A hivők kastélyainak mérete arányban van azzal, hogy a hívőnek mennyi helyre van ill. lesz szüksége ahhoz, hogy vendégként fogadja azokat, akiket a Földön megnyert Jézus Krisztusnak."

Tehát a vendégek, a megnyert lelkek. És a megnyert lelkek, akik ugyancsak megnyernek lelkeket? Azok hova menek? És ezek a lelkeknek a megnyert lelkei?
Akkor a végeredmény, hogy mindenki egy helyre fog kerülni a vendégségben. Vagy lehet én értem félre?  :02:

Itt van még az interjú folytatása:

"Minél több lelket nyer valaki Krisztusnak, annál nagyobb és alkalmasabb a kastélya."

Dániel nem azt mondta, hogy akik lelkeket nyernek meg, azoknak palotái lesznek. Hanem:

Dán 12,3   
"Az okosok fényleni fognak, mint a fénylõ égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké."

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #16 Dátum: 2007 Szeptember 29, 10:49:34 »
Szerintem ez a kastélydolog amolyan rangkórság lehetne? Jézus azt mondta helyet készít nekünk és nem azt, hogy házat kastélyt épít. Felmerül bennem, mi szüksége van a szellemünknek arra, hogy házban lakjon a mennyben? Tény, hogy nincs megírva minden ami a mennyben van, mert itt nincs is szükségünk erre, de mi az oka, hogy egy hívő keresztény ilyent állítson? Én nem tudom hová tenni. A Biblia szerint mindenkiről csak a jót feltételezzük. De akkor mi van ebben az esetben? Ti mit gondoltok erről?

Antee! Az ige valóban azt mondja, hogy János el lett temetve. Akkor miért állít olyant, hogy elragadtatott? No, ez egy nagy kérdés.

Jó ezekről beszélni, mert nehogy megtévesszen másokat. Ez az írás egy keresztény weboldalon van feltéve, semmi nincs melléfűzve. Ha olyan olvassa el, aki nem jártas az Igében, az elhiszi és megfogja zavarni, ha találkozik olyannal, aki mást állít. Ezért érdemes ezekről is beszélni és nem véka alá tenni.

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #17 Dátum: 2007 Szeptember 29, 15:27:47 »
Sziasztok!  :05:

Érdekes és értelmes a levezetésed  Antee... valóban... a végeredmény egy csodás gyönyörű hely lehet, amiről az Írásban így olvassunk: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek." 1 Kor 2,9  :05:

   Nagyon ide illik az Ige Dánieltől... tényleg... fényleni fognak... (nem "vendégeskedni")   :05:

   A Márk 12,25-ben így ír: "Mert az emberek, amikor már feltámadtak a halálból, nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem olyanok, mint az angyalok a mennyekben." Tehát olyanok leszünk mint az angyalok... Ők mit csinálnak a mennyben? Kastélyokban élnek és vendégeskednek? Háát... nem hinném...
   A Bibliából úgy ismerem őket mint szolgáló lelkeket... A mennyben pedig az imádat lesz a legfőbb "elfoglaltságunk" -  szerintem... :08:
  "Az angyalok mind ott álltak a trónus, a vének és a négy élőlény körül, arcra borultak a trónus előtt, és imádták Istent." Jel 7,11

   Én úgy szoktam álmodozni a mennyről, ahol nem kell már semmit csinálni, nem kell tanulni... nem lesznek gondok... (van akinek gond a tanúlás  :05:), ott már mindnyájan a Szentlélektől leszünk tanítottak... valahogy így: "teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon. " Zsolt 16,11

   A Jel 7,14 meg arról tudósít: "Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik."
    Tehát itt megint csak arra a meggyőződésre jutok, hogy ott  az Úrral leszünk és az Ő imádata, a neki való szolgálat lesz a legnagyobb örömünk, és az Úr velünk lesz... Nem egymással fogunk törődni, hanem együtt, egy szívvel egy lélekkel az Úrat imádjuk éjjel és nappal... ott lesz velünk... és ez valami elképzelhetetlen öröm, gyönyörűség... valahogy ilyesmire gondolok... így képzelem el.  :08:
   
    Lehet, hogy nem jól látom..., nem így lesz...?

   Egyelőre ennyi...  :05:

Szeretettel:
kövecske


Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Isten országában
« Válasz #18 Dátum: 2007 Szeptember 29, 16:45:06 »
Szia Kövecske!

Tetszettek nagyon az igék és a levezetéseid! :05:
Az egész interjúban a bőség és a fizikális jólét mutatkozik meg. De ahogyan Pál apostol is írta:

Róm 14,17   
"Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm."

Isten áldjon!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #19 Dátum: 2007 Szeptember 29, 19:26:47 »
Meg azt is mondja az Ige, hogy ott a Mennyben már színről -színre fogunk tudni mindent. Valószínű, ezt azt jelenti, hogy ott már nem leszünk képezve. Hamár egyszer Isten jelenlétében mindent tudni fogunk, akkor minek a képzés és mire? Unatkozni biztosan nem fogunk.

1 Kor. 13,12 Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

Anti! "Tehát a vendégek, a megnyert lelkek. És a megnyert lelkek, akik ugyancsak megnyernek lelkeket? Azok hova mennek? És ezek a lelkeknek a megnyert lelkei?"

 :igen: Ez jó, de akik megnyertek lelkeket, azok fogják fogadni azokat, akik megnyerték. Ott csak vendégek lesznek. Inkább az a kérdés, azok hová mennek, akik nem nyertek meg lelkeket.  :igen: Na azok, akkor  hol fognak lakni?

Egyet biztosra tudunk a Jelenésekből, a Mennyben is van templom és oltár is. Ezt azért ne hagyjuk ki. Hogy kastélyok vannak -e?  :mozgó:): Tényleg egy kérdés: Ha arany utak vannak, és város is, akkor házak miért nincsenek?  :igen: Vagy mégis van, csak nem kötötték az orrunkra? Hu de bonyolult!


maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #20 Dátum: 2007 Szeptember 29, 20:28:11 »
Mi van az új Jeruzsálemmel, amely az égből száll alá?

Jel. 11,19 És megnyilatkozék az Isten temploma a mennyben, és megláttaték az ő szövetségének ládája az ő templomában; és lőnek villámlások és szózatok és mennydörgések, és földindulás és nagy jégeső.
Jézus a Király, így Neki van trónja, ülőszéke.

Jel. 7,15 Ezért vannak az Isten királyiszéke előtt; és szolgálnak neki éjjel és nappal az ő templomában; és a ki a királyiszékben ül, kiterjeszti sátorát felettök
Akkor talán egy "kastély" van és abban él mindenki?

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #21 Dátum: 2007 Szeptember 30, 10:22:59 »
Azt is tudjuk, hogy van tenger és folyó a Mennyben.

Jel. 4,6 És a királyiszék előtt üvegtenger vala, hasonló a kristályhoz; és a királyiszék közepette és a királyiszék körül négy lelkes állat, szemekkel teljesek elől és hátul.
Figyeljetek meg itt valamit: a királyiszék közepette és a királyiszék körül Érdekes egy trónus lehet ez. Az biztos, hogy semmi köze a földi valósághoz, ami egy földi karosszék, trónus.

Jel. 22,1 És megmutatá nékem az élet vizének tiszta folyóját, amely ragyogó vala, mint a kristály, az Istennek és a Báránynak királyiszékéből jönn ki
Azért még kastélyokra nem bukkantam  ;)


kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #22 Dátum: 2007 Szeptember 30, 22:50:17 »
 
   :05:

Mária, ha rábukkansz, ugye azonnal közlöd velünk is, hogy hol keressük... :06:

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #23 Dátum: 2007 Szeptember 30, 23:18:36 »
Tartok attól, hogy nem lesz meg.  :igen:

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #24 Dátum: 2007 Október 01, 10:39:10 »
Igen..., nagy a valószínüsége...  :05:

Van egy nagyon jó könyvem Csia Lajostól: A Jelenések könyve a mai kor tükrében.
Sajnos nem nagyon van időm, de annyira jó lenne elolvasni, elejétől végig. Eddig csak "beleolvastam". Nagyon érdekes ahogy a mennyei Jeruzsálemről ír..., ahogy magyarázza az Igékből kiindulva...
Remélem lesz egy kissé több időm, mert szeretnék ebből is egy rövid kis "levezetést" begépelni.

Szeretettel:
kövecske

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #25 Dátum: 2007 Október 01, 13:06:45 »
kövecske! Jó lenne.  ;)

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #26 Dátum: 2007 Október 03, 13:10:46 »
Nézzük mik is vannak a Mennyben, amik megírattak nekünk, hogy tudjuk. Tudjuk, hogy ezektől sokkal többminden van, de talán a mi szűk szavainkhoz mérten ennyit tudtak lefordítani a Mennyből.  :igen:

Jel. 4,1 Ezek után látám, és ímé egy megnyílt ajtó vala a mennyben,...
Tehát, van ajtó vagy kapu.

Jel. 4,2 ....és ímé egy királyiszék vala letéve a Mennyben, és üle valaki a királyiszékben;
Tehát, trón is van, amiben ül valaki.

Jel. 4,3 ....és a királyiszék körül szivárvány van,...
Tehát, szívárvány is van.

Jel. 4,4 És a királyiszék körül huszonnégy királyiszék van; és a királyiszékekben látom ülni a huszonnégy Vént fehér ruhákba öltözve: és a fejükön arany koronák vannak.
Tehát, a Trón körül van még 24 másik trón, amiben a Vének ülnek, és korona is van a fejükön. Tehát, van korona is.

Jel. 4,5 A királyiszékből pedig villámlások és mennydörgések és szózatok jönnek ki. És hét tűzlámpás ég a királyiszék előtt, amely az Istennek hét szelleme;
Tehát, hang jön ki a trónusból, így tudjuk, hogy beszélnek. Van  hét tűzlámpás, ami nem más, mint Isten hét szelleme.

Jel. 4,6 És a királyiszék előtt üvegtenger van, ... és a királyiszék közepette és a királyiszék körül négy lelkes állat,....
Tehát, van üvegtenger is. A trón közepén és körülötte 4 vidám állat van.

Jel. 4,10 Leesik a huszonnégy Vén az előtt, aki a királyiszékben ül, és imádja azt, ....
Tehát, van imádat is a Mennyben.

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #27 Dátum: 2007 Október 03, 13:28:30 »
Jel. 5,1 És láték annak jobbkezében, a ki a királyiszékben üle, egy könyvet ...
Tehát, van könyv is.

Jel. 5,2 És láték egy erős angyalt,...
Tehát, van angyal is.

Jel. 5,6 És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani,..
Ő Jézus.

Jel. 5,8... mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jóillatokkal tele, amik a szentek imádságai.
Tehát vannak hangszerek, aranypoharak is. Ott vannak az imáink is.

Jel. 5,9 És éneklének új éneket, ...
Tehát, énekelnek is. Szóval nincs csend a Mennyban.

Jel. 5,13 Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben...
Tehát, nem csak ez a 4 állat van, hanem sokkal több.
 

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #28 Dátum: 2007 Október 03, 21:27:14 »
Szia, Mária!

Igen, bánt is, hogy még eddig nem volt időm begépelni a könyvből, és a másik témát sem folytattam még...
Már csak hétvégén lesz több időm, és remélem sor kerül erre is...

Szeretettel:
kövecske

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Isten országában
« Válasz #29 Dátum: 2007 Október 05, 10:50:50 »
Várjuk Kövecske! :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)