Szerző Téma: Isten országában  (Megtekintve 18344 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #30 Dátum: 2007 Október 05, 15:37:57 »
Jel. 8,3 És jöve egy másik angyal, és megálla az oltárnál, arany tömjénezőt tartva; és adaték annak sok tömjén, hogy tegye minden szenteknek könyörgéseihez az arany oltárra, amely a királyiszék előtt van.
Tehát, van aranyból tömjén és oltár.

Jel. 15,6 És kijöve a templomból a hét angyal, akinél a hét csapás van, tiszta és fehér gyolcsba öltözve, és mellüknél arany övekkel körülövezve.
Van arany őv is és fehér ruha. Szóval, van öltözék is.

Az új Jeruzsálem:
Jel. 21,12 És nagy és magas kőfala van, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, amelyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei:
Kőfal és kapuk is vannak.

Jel. 21,18-23
És kőfalának rakása jáspisból van; a város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló. És a város kőfalának alapjai ékesítve vannak mindenféle drágakövekkel. Az első alap jáspis; a második zafir; a harmadik kálczédon; a negyedik smaragd; Az ötödik sárdonix; a hatodik sárdius; a hetedik krizolitus; a nyolcadik berillus; a kilencedik topáz; a tizedik krisopráz; a tizenegyedik jáczint; a tizenkettedik amethist. A tizenkét kapu pedig tizenkét gyöngy; minden egyes kapu egy-egy gyöngyből van; és a város utcája tiszta arany, olyan mint az átlátszó üveg. És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány. És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.


Namost a város nem házakból áll? Nem lehetnek kastélyok azokban amikről beszélnek? Talán ez utalhat rá. Mit gondoltok erről? Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Vannak utak is. Minek kell az út oda? Azért, hogy közlekedjenek. Tudjuk, hogy vannak a Mennyben tüzes szekerek is.

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re:Isten országában
« Válasz #31 Dátum: 2008 Február 21, 23:00:41 »
Nagyon jó volt olvasni az írásaitokat,a menny engem is nagyon érdekel,mondhatom,hogy a jelenések könyvét olvastam és sok könyvet ami a mennyről ír.De kastéjról egyikben sem olvastam.Sőt  :010: ha butaság amit írok,de én konyháról sem hallottam.Ez számomra új volt.Nem lessz szükségünk ott semmire ami a földi életünkbe szükséges mint étel ítal.Minden szükségünket Isten kielégíti, neki gondja van ránk.Most is olvasok egy könyvet ami számomra nagyon sokat mutat a menyről. A címe: AMIT A MENYRŐL MINDENKINEK TUDNI LEHET. Mary K. Baxter és DR.T.L.Lowery könyve.
Vannak helyek amit megmutat Isten a könyv írójának de ott sem kastéjokrol van szó.A helyeket teremnek írja le a könyvben,"feljegyzések terme",ahol mindent feljegyeznek rollunk az adakozásrol a gyülekezeti alkalmakról,stb.Van olyan is "tárház" ezek a termek ami a tárházban vannak az áldásokat tartalmazzák Isten emberei számára.Vannak angyalok is akiknek különböző feladatuk van.
Ami a gyermekekkel történik részben betekintést nyert a könyv írolya egy magzat elvesztésében aki csak három hónapos volt de a kis lelke felkerült a mennybe és egy tökéletes emberré formálta Isten.Leírja az író azt is,hogy aki elvesztette a gyermekét vagy abortuszon esett átt találkozni fog a gyermekével és mindenki megismeri a családtagjait akit elvesztett.A múlt,jelen jövő részben. Leírja egy gyülekezetben amit láthatott. "2 Sámuel 12:22-24" Már mint a kisérő angyalával mehetett oda és mindeszt leírhatta.Látta ahogy a gyülekezeti ház bejáratánál két angyal áll mindegyik kezébe könyv volt,bent a gyülekezeti sorok között is látott angyalokat és a pulpitusnál a pásztor mellett is két angyal ált.És jegyzeteltek feljegyeszték a szolgálatot,prédikációt,az adakozást,hogy ki milyen szível adakozott.És egy részeg ember megtérését és bünbocsánatát.Csodálatos dolog arrol tudni,hogy gyülekezeteinkbe angyalok járnak és mindent feljegyeznek :angel2:
És igen amit Mária is írt vannak álatok a menyben Jelenések 5:13
A mennyet egy mozgalmas helynek írja le.Ahol minden angyal és minden megváltott szent az az mi is majd, mindenki szorgoskodik.Még nem olvastam végig a könyvet "Isten Igéje" résznél tartok.De nem olvasok lakhelyekről csak olyan helyeket mutat be ez a könyv is ahová a kölönböző feljegyzések kerülnek. Az angyalok munkáját mutatja be és a lelkek mint a meghalt gyermek lelkének teljessé munkálása.De kastélyról nem olvastam ebben a könyvben sem.
Néztem egy prédikációt is ami a "Mennyei útazásról" szól.Ott viszont az a pásztor akivel történt ez az elragadtatás emlití a saját házát és a bútorokat de nem kastélyról beszél hanem egy kertes házról,hát nem tudom,hogy kell e nekünk ott lakhely vagy lesz e egyáltalán ilyen hely számunkra.Szerintem az a lényeg,hogy oda kerüljünk és ott legyünk Isten dicsőségében.De majd még én is írok és nézelödöm olvasok informálodok ezzel kapcsolatban.Mert engem most a jelenések könyve és a mennyei házunk ami nagyon érdekel.Már mint a mennyei lakhelyünk. Nem tudom ide írhatom e de én ha valamit kapok az úrtól versben írom le és azt hiszem ez most ide vonatkozik mert a menyböl kaptam egy falatot.És nagyon jó volt átélni ott akartam maradni de még nem volt itt számomra az idő.Remélem nektek is tetszeni fog. Szeretettel Juzsa
Elragadtatástóll a mennyegzőig

Egy réten álltam,de nem egyedül,
Barátom volt velem,hogy elszálljon a félelmem.
Mondta nekem,nézz fel,és ne félj,
Ott fenn ahová mi megyünk,figyelj!

Láttam testvérek elragadtatását,láttam,
Fehér gyönyörű ruhába szálltak fel.
Féltem és rettegtem.Vajon én is felmegyek?
Barátom csítított,ne félj csak higgyen a szíved.
Hidd el az Úr téged is szeret.

És hirtelen a mennyben áltam,
S láttam a nagy ünnepi asztalt.
Csodaszép volt és hatalmas nagy,
A teríték mind,mind színarany.

De nem sokáig csodálhattam e szép terítéket,
Angyalok gyórsan tovavittek.
Egy szép szobába,ami még az ünnepi helynél is szebb:
De nem volt idő a kábulatra,
Mire észbe kaptam már ünnepi ruhába,láttam magam.

Nem értettem,Én nem lehetek méltó!
Az Úr szeret,azt tudom.
De Én mint menyasszony?!
Nem vagyok méltó erre Uram.
Tanulnom kell még, hiszen a tudásom még,
méltatlanul kevés Uram.

De az Úr rám nézett,
Lányom a Fiam vár téged.
Jó gyermek vagy és szelíd,
Megérdemled,hogy fiam menyasszonya légy.
                                       Írta: Juzsa


Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re:Isten országában
« Válasz #32 Dátum: 2008 Február 22, 10:15:31 »
En csak most olvastam bele ebbe a topicba,es rogton elkezdtem az elejerol az egesszet.Erdekesnek talaltam amit Dr. Collett elmeselt.Van egy 2 DVD-bol allo beszamolom Jesse Duprantis-tol aki szinten elragadtatott szellem testeben a mennybe.Kulonben o evangelista."Mennyei talalkozasok" a cime.Ahogy visszaemlekszem,szinten olyasmirol beszelt mint Dr.Collett.Mar megfogom nezni megegyszer.Mindenesetre en eltudom fogadni,hogy olyasmi lesz a mennyben,mint amit ok elmeselnek.Ne felejtsuk el,hogy sok minden emberi szavakkal le sem irhato igazan,ezert van az,hogy sokszor ugy meselik,hogy "olyan mintha...".Megprobaljak valahogy leirni szavakkal.Hogy nincs minden leirva a Bibliaban,az meg nem azt jelenti,hogy nem ugy van.Tudtommal nincs olyan resz ami teljes egesszeben leirna,hogy mi van a mennyben,csak egy kis bepillantast enged meg.Azt is eltudom kepzelni,hogy az elragadtatas soran kinek tobb,kinek kevesebb lett megmutatva.Olvastam apokrif iratokat is,pl.Pal mikor elragadtatott,hogy mit latott.Nagyon hasonlokat irt le abban is.
Szoval azert van valami a dologban,megha nem is tudunk mindent alatamasztani igevel.Kulonben pedig nem udvosseg kerdese,hogy tudjuk ezekre a pontos valaszt,inkabb erdekesseg.Persze,hogy erdekel engem is,ki ne szeretne tudni milyen is lesz majd odaat?Mindenesetre elgondolkodtat,hogy sok az azonos megtapasztalas egymastol fuggetlen emberek reszerol.Egy biztos!Csodalatos lesz,olyan amit emberi aggyal fel sem foghatunk,es onnan biztos nem fogunk visszavagyni.
Csak a sajat velemenyem irtam le,amit vallalok,es remelem nem sertett senkit.

Szeretettel
Edit.
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re:Isten országában
« Válasz #33 Dátum: 2008 Február 22, 12:23:38 »
Tovább szeretném úgymond feszegetni de ez a szó ide nem is való.Inkább azt írom tovább szeretném írni az érzéseimet a mennyei helyel kapcsolatban.Nagyon örültem amit Edit írt még ha saját véleménynek is írta,igen az igaz,hogy csak betekintést kapunk a menyről,és majd csak akkor fogjuk meglátni a teljes valóságot ha oda megyünk.
Addig csak elkébzelni tudjuk,hogy mien lehet.Bár városrol ír a jelenések könyve 21:10-12 ítt ír városról a biblia de kastélyt nem szent városról ír a biblia.De hiszem,hogy meg fogjuk látni a mi lakhelyünket szinröl szinre.
Nekem az álatok a fontosak szeretem a teremtett álatok mindegyikét kivétel csak a nagy pókok és a csúszó mászók.De vesztettem már el kutyámat és cicámat is amit én szeretnék látni ótt fent a menyben.Persze nem tudom ,hogy a mi volt álatkáink felkerülnek e oda.Ez csak a saját gondolatom.Most is van két szép cicám és egy 13-éves kutyusom ők is a kedves álataim és én szeretném ha ott is velem lennének.Ez is csak saját gondolat.Én az itteni életemet is álatok sokaságával tudom elképzelni,ha saját kertes házam lenne biztos tele lenne álatokkal.És én vágyom arra,hogy a mennyben is gondoskothassak az álatokról.:pasztor02:
Nem kételkedem,hogy van igazság amit mária leírt és amit én is láttam DVD-n amit előzöleg leírtam.Sőt kaphat mindenki betekintést a mennybe én is éltem már át látomásokat és volt benne jó és rossz is.Én az utolsó időkröl láttam egy látomást.Itt ahol lakom ezen a részen láttam olyat ami valahogy megmaradt bennem.Rossz volt látni de egyben tanulságos is volt.Láttam úgy mintha föntről nézném.A környékünkön láttam ahogy tűzes golyók jönnek le a földre és ahová becsapódik minden eltűnik és nem marad se ház se nővény minden porrá lesz.Én arra is emlékszem,hogy sírtam mi lesz az emberekkel akik ott lent maradnak mi lesz az álatokkal és mindennnel amit Isten teremtett.Sírtam mert halottam a jajgatásokat.De egy kéz megérintett nézz körbe,hát én körbe néztem rengeteg ember volt körülöttem fehér ruhában,a barátaimat kerestem de nem láttam őket mert annyi ember vett körül.De felébrettem és akkor elgondolkodtam,nem szabad várnunk és pihennünk hanem menteni aki menthető.Nekem akkor ezt súgalta az amit láttam.A többit versben írtam le mert azok szépek vagy azért,hogy mások is átérezzék.Én szeretem leírni amit látok,mert ez az ajándékom is Istentől van.Szeretek verseket írni mert tudom másoknak is örömet okoz.
Na de a menny a mi örök jutalmunk amit kapunk.Én hiszem,hogy szép lesz és jó lesz.Biztos boldogok leszünk és majd akkor fogjuk látni a mi lakhelyünk pontosan.Addig csak kébzelet lehet rólla és mások elmondásai alapján nyerhetünk betekintést.Amit vagy eltudunk képzelni vagy nem.De a lényeg,hogy mindegyönk oda kerüljön,majd ott megláthatjuk mi a milyenk mi a lakhelyünk amit elkészített nekünk az atya.Addig csak kijelentéseket és látásokat kaphatunk.Én azért hiszem,hogy van valami ha nem is kastély de valami van.Bár nincs se éjjel se nappal mert az úr fényessége tölti be az egész mennyet.Tehát nem pihenünk úgy mint most nem lesz szükségünk alvásra.Pihenhetünk de azt én egy szép réten is el tudom képzelni.Nincs szebb annál ha a tisztáson madár csicsergés és sok szép virág között tudunk pihenni. :084:
A könyv amit említettem is "A menyről mindenkinek tudni lehet" abban ír arrol is,hogy minden lélek aki már ott van mindenkinek van saját feladata,tehát mindenki kap ott is munkát persze biztos vagyok abban nem fárasztó munka az amit ott végeznünk kell.És ami még tetszett akiket látott a könyv írolya mind fehér ruhát viselt olyan szép díszes ruhát és korona volt a felyükön :107:.
De ami nekem nagyon tetszett és jó volt olvasni,hogy az embereknek van egy saját angyaluk aki mindenről beszámól és mindent feljegyez.Tehát mindegyikönk mellett egy angyal van. :angel:.Persze ez is vitatható.Nem tudom.Angyalok vannak az biztos és az is biztos szerintem,hogy mindegyikönk mellé van egy rendelve.Egy ide tartozó versemet írom le nektek.
Egy új hely.

Félelmünk mind elmúlhat,
Ha megismerjük az igazi utat.
Mely egy fele vezet,
Egy boldog új helyet,egy új életbe.

Ismerd meg e helyet,
S vess el minden gyötrelmet.
Szárnyalj a szabadság felhőin átt,
Találd meg az isteni csodát.

Isteni csoda pedig csak egy lehet,
Mennyei Jeruzsálem mely otthonod lehet.
Csak hinned kell az Úrban,
Mert új otthonod a mennyekben van. :036: :105:

Nem elérhető atesz

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 81
  • JESUS LOVES YOU
Re:Isten országában
« Válasz #34 Dátum: 2008 Március 21, 23:01:04 »
Mi varjuk az Ur Jezust mikor jon....  szeretnem ha keszen tudnank varni ot es ne karbatett kezzel varjuk hanem  munkalkodjunk az O orszagaert meg a mi orszagunkert is amit szamunkra keszitett es a mi igazi othonunk nem itt van a foldi letben hanem Fenn a Mennyekben ahonnan jon a Mi segitsegunk :P:)) halas a szivem hogy az Ur elment nekem is helyet kesziteni halleluja:)
"Terollad En el NEM feledkezem!!!!

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #35 Dátum: 2008 Március 21, 23:27:19 »
Ámen!

Igen... itt szétszórva élünk magyarok...  :03:
Éppen elgondolkodtam a bemutatkozós topic olvasásakor... Edit és te erdélyi magyarok vagytok... Árpi felvidéki (Szlovákia)... mi... Yeva és én, kárpátaljai magyarok... per pill Mo-on élünk... Antee "magyarországi" magyar... kint él Angliában... :05:
De olyan jóóó, hogy ha  földrajzilag szétszórva is... fizikailag távol egymástól... lélekben itt, ezen a fórumon együtt lehetünk... mint igazi tesók... mint egy Atyának gyermekei...  :2smitten:

És egyszer majd az örök hazában együtt leszünk... egy országban... nem lesz "szétszórtság"... és ez tök jóóó... :afro: :088:

Nem elérhető atesz

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 81
  • JESUS LOVES YOU
Re:Isten országában
« Válasz #36 Dátum: 2008 Március 21, 23:35:44 »
Halleluja kovecske  ugy legyen amugy a fo hogy Lelekben egyek vagyunk:P:) es Isten gyermekei vagyunk az a jo amugy ha nem vagyok tul indiszkret megkerdezhetem kovicske hany eves vagy?
    Szeretettel atesz
"Terollad En el NEM feledkezem!!!!

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #37 Dátum: 2008 Március 21, 23:51:41 »
Túl indiszkrét vagy, Atesz... nem nyilatkozom... :2crazy: :2funny:

Szeretettel:
kövecske
P.S. egyébként, ha megkeresed a bemutatkozásom, akkor ott olvashatod... :2angel:

Nem elérhető atesz

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 81
  • JESUS LOVES YOU
Re:Isten országában
« Válasz #38 Dátum: 2008 Március 21, 23:53:38 »
hmm gondoltam hogy tul indiszkret leszek de azert vettem anyi batorsagot hogy megkerdezzem huu hat muszaj lesz megkeresnem a bemutatkozasod:P :07: :08:  Szeretettel atesz es bocsi a tul  indiszkerciaert:P:)
"Terollad En el NEM feledkezem!!!!

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Isten országában
« Válasz #39 Dátum: 2008 Március 21, 23:57:17 »
Jó olvasást! :D
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

kövecske

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #40 Dátum: 2008 Március 21, 23:57:44 »
Nincs semmi gond... megbocsátva...(de nincs is mit)... és elfeledve...  :05:

Nem elérhető atesz

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 81
  • JESUS LOVES YOU
Re:Isten országában
« Válasz #41 Dátum: 2008 Március 21, 23:59:09 »
Hmmm hat de van mit a tul indiszkreciam es koszike kedves vagy hogy megbocsatasz:P:) amugy most olvasgatom :P:))
"Terollad En el NEM feledkezem!!!!

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re:Isten országában
« Válasz #42 Dátum: 2008 Április 02, 17:16:15 »
A mennről mindenkinek tudni lehet c. könyvből egy részlet.

Az Úr utolsó kérése: Legyetek készek!

Jézus így szólt hozzám: "Térjetek meg és fogadjátok el az üdvösséget, mert Isten királysága közel van! Az én akaratom és az én Igém beteljesednek. Készítsétek az Úrnak az útját!" Ezután kijelentette: 1Timóteus 6: 17
Mond meg nekik, hogy Szellemben járjanak, és ne teljesítsék a test kívánságait (Galata 5: 16) (Galata 6: 7-8) (Galata 5: 19-24)
Jézus folytatta:
Amikor Isten Igéje beteljesedik, akkor jön a vég. Senki emberfia nem tudja a napot vagy az órát, amikor az Isten Fia visszatér a földre. Még a Fiú sem tudja mert azt egyedül csak az Atya ismeri.
Az Ige beteljesedése gyorsan halad előre. Jöjj, mint egy kisgyermek, és engedd, hogy megtisztítsalak      a test cselekedeteitől!
Mond ezt nekem: "Úr Jézus, gyere a szívembe, és bocsásd meg a bűneimet! Tudom, hogy bűnös vagyok és most megtérek a bűneimtől. Moss meg a Te véreddel, és tisztíts meg engem! Vétkeztem az ég ellen és te ellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezz. Hit által elfogadlak Téged, mint az én Megváltómat."
Az én szívem szerint való pásztorokat adok nektek, és én leszek a ti Főpásztorotok. Ti az én népem lesztek, én pedig a ti Istenetek leszek. Olvassátok az Igét, és ne hanyagoljátok el a gyülekezetbe járásotokat! Adjátok át nekem az egész életeteket, és én megőrizlek titeket! Soha nem hagylak el, sem el nem távozom tőletek.
LEGYETEK KÉSZEN AZ ISTENNEL VALÓ TALÁLKOZÁSRA!
Drága gyermekeim, készeknek kell lennünk arra, hogy találkozzunk az Úrral! Minden pillanatban várnunk kell az ő eljövetelét.
Az úr mindenről tud. Arról is tud, amikor elmegyünk valahová, és nem úgy bánnak velünk, mint az Úr gyermekeivel. Néha rosszul bánnak velünk, de mi akkor is a Király gyermekei maradunk.
Isten azt akarja, hogy szolg(áló)k szolg(áló)i legyünk. Azt akarja, hogy úgy szolgáljuk egymást, ahogy Ő szolgált minket.
Szentek! Isten nem ígérte, hogy "fenékig tejfel" lesz az életünk. De annak ellenére, hogy nem ígért nekünk pompát és ragyogást itt lent, kaphatunk áldásokat, gazdaságot, tiszteletet és anyagi javakat olyan mértékben, ahogy azt Ő megengedi. Mindez akkor lehet a miénk, ha felvesszük a keresztünket, és követjük Krisztust.Azt akarom, hogy légy készen! (János 3: 16) (Róma 10: 9-10,13)    :angel2: :kereszt01: :104:

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #43 Dátum: 2008 December 08, 23:29:49 »
Kinyilatkoztatások Mennyről és pokolról

Amint 7 kolumbiai fiatalember együtt volt, Jézus Krisztus elvitte őket és megmutatta nekik a Mennyet és a poklot.
Olvasd tehát a tudósítást a Menny dicsőségéről.
Eredeti spanyol hangfelvételről készült a fordítás, és csak 6 tapasztalati tudósítás feljegyzésére volt lehetőség.
Mindegyik személy a saját benyomásai és átélései alapján mondja el a megtapasztalt dolgokat.
Németből fordította: Katharina Becker

Kinyilatkoztatások a Mennyről

1. Tapasztalati tudósítás - Ésau
Ismerek egy embert a Messiásban/Krisztusban: tizennégy évvel ezelőtt - hogy testben-e nem tudom, vagy testen kívül-e nem tudom, csak Isten tudja - ez, elragadtatott a harmadik égbe. 2.Kor. 12,2

Mindannyian együtt voltunk egy helyiségben, amint az első kinyilatkoztatásokat átéltük. A helyiség az Úr jelenlétének fényével telt meg, ez olyan intenzív és erős volt, hogy az egész helyiség világított. A helyiség megtelt az Ő dicsőségével és csodálatos volt az Ő jelenétében lenni.

Jézus szólt hozzánk: Gyermekeim, megmutatom nektek az én királyságomat, elmegyünk most az én dicsőségembe. Megfogtuk egymás kezét és felemelkedtünk. Letekintettem és megállapítottam, hogy a testeinket elhagytuk. Amint elhagytuk a testünket, egy fehér öltözékbe öltöztettünk és nagyon nagy sebességgel emelkedtünk felfelé.

Egy lengőkapuhoz érkeztünk, amely a Királyság bejárata volt a Mennyben. Csodálkoztunk azon ami velünk történik. Hálásak voltunk, hogy Jézus, Isten Fia, két angyallal velünk volt - mindegyiknek négy szárnya volt.

Az angyalok elkezdtek hozzánk beszélni, de mi nem értettük meg amit mondtak. Az ő beszédük nagyon különbözött a mi beszédünktől, és semmilyen földi nyelvhez nem volt hasonlítható; üdvözöltek bennünket és kinyitották ezeket a hatalmas kapukat. Egy csodálatos helyen voltunk és a legkülönbözőbb dolgokat láttuk. A szívünket teljes békesség töltötte el. A Biblia azt mondja, hogy Isten egy olyan békét ad nekünk, amely minden emberi értelmet meghalad; Filippi 4,7.
Az első amit láttam, egy őzike volt, és megkérdeztem az egyik testvéremet: Sandra, te is látod azt amit én látok? Most nem sírt szakadatlan mint amikor a pokolban voltunk, hanem nevetve mondta: Igen Esau, egy őzikét látok. Akkor tudtam, hogy minden valóságos - és a Menny Királyságában vagyunk. Mindazt a szörnyűséget amit a pokolban láttunk, gyorsan elfelejtettük. Ott voltunk, és örvendeztünk Isten dicsőségének. Odamentünk ahol az őzike volt - mögötte egy nagyon nagy fa állt! Az Éden-kert közepében voltunk.

Azt mondja a Biblia a Jel. 2,7-ben: Akinek van füle, hallja meg mit mond a Szellem a gyülekezeteknek! Aki győz annak enni adok az életfájáról amely Isten Éden-kertjében van. Ez a fa Jézus Krisztust/Jesua HaMasiacht szimbólizálja, mert Ő maga az örökélet. A fa mögött egy kristálytiszta vízű folyó volt. Szívesen maradtunk volna e helyen. Gyakran mondtuk az Úrnak: Kérünk, ne vígy minket el e helyről. Örökre itt szeretnénk maradni - nem akarunk visszamenni a földre. De az Úr ezt válaszolta: Szükséges hogy visszamenjetek, és elmondjátok, mi mindent készítettem azoknak, akik szeretnek engem - mert nagyon hamar visszajövök - és a jutalom is velem jön.

 Igyekeztünk bemenni a folyóba. Eszünkbe jutott az Íráshely, hogy azokból akik Jézusban hisznek, élővíznek folyamai ömölnek; Ján. 7,38.
A folyó, amelybe le- s fölmerültünk, úgy tűnt, hogy önmagában is élete van. Úgy a vízben - mint kívül - tudtunk lélegezni. A folyó nagyon mély volt, és a legkülönbözőbb színű halakat láttuk benne úszkálni. A fény a folyóban és kívül a folyón ugyanolyan erösségű volt; a Mennyben nem egy bizonyos fényforrásból jön a fény - mindenhol egyenlően csodálatos világos volt. A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten dicsősége világít ott, és Jézus/Jesua az (*olaj-!)lámpása; Jel. 21,23. (*Különös jelentősége van itt e helyen is a pontos fordításnak, mert az egész Szentírásban az 'olaj' rendkívüli jelentőséggel bír! Megj.ford.)
Amikor megfogtuk a halakat és kiemeltük a vízből, nem haltak meg. Meg is kérdeztük az Úrtól, hogy miként van ez; Ő nevetett és azt válaszolta, hogy a Mennyben nincsen halál, sem sírás sem fájdalom; Jel. 21,4.

Elhagytuk a folyót, és futottunk mindenfelé - mindent meg akartunk tapintani és megtapasztalni. Legszívesebben mindent hazavittünk volna magunkkal - annyira elbűvölt bennünket minden, amit a Mennyben találtunk. Semmi esetre sem tudjuk megfelelő szavakkal leírni azt amivel a Mennyben találkoztunk. Amint Saul/Pál apostol a Mennybe vitetett, látott dolgokat, amelyeket a Menny Királyságának nagysága és dicsősége miatt nem tudott szavakkal kifejezni; 2.Kor. 12. Olyan dolgokat láttunk ott, hogy semmilyen módon nem lehet kifejezően leírni.

 Azután egy különösen tágas területre érkeztünk - egy csodálatos és dicsőséges helyre. Ott láttunk mi sokféle drágakövet - smaragdot, rubint, gyémántot és aranyat. A talaj a lábunk alatt színtiszta arany volt.
Aztán egy helyre értünk, ahol három, nagyon nagy méretű könyv volt. Az első egy Biblia volt színtiszta aranyból. A Zsolt. 119,89-ben olvassuk: Örökkévaló/JHWH/יהוה, szilárdan áll Szavad, örökre a Mennyben.

A második könyv amit láttunk, nagyobb volt mint a Biblia - nyitva volt, és egy angyal ült előtte és írt bele. Az Úrral együtt léptünk közelebb, hogy megnézzük amit az angyal beleír. Az angyal mindent beleírt ami a földön történik. Minden ami valaha is történt a földön beíratik, még napja és órája is. Ez egybehangzik az Úr Szavával, mely szerint könyvek nyittatának meg és az emberek megítéltetnek azokból - a beírott cselekedeteik alapján; Jel. 20,12. Amint az meg van írva - az angyal felír mindent, amit az emberek a földön cselekedtek - a jókat, és rossz dolgokat.

Tovább mentünk, oda, ahol a harmadik könyv volt. Ez még nagyobb volt mint a második! Csukva volt, de azért közel jöttünk. Az Úr felszólítására, vettük a könyvet, és mi hét fiatalember, együtt a nagy könyvet egy oszlopra helyeztük.

A pillérek és oszlopok a Mennyben csodaszépek! Nem olyanok mint a földön. Az oszlopok mint a (haj-)fonat úgy néztek ki, és a legkülönbözöbb drágakövek ékesítették. Némelyik gyémánttal, másik tiszta smaragddal, a további tiszta aranyból, és úgy tovább, a szépség végtelen variációival. Akkor megértettem, hogy tényleg Istené minden, mint ahogy az Agg. 2,8-ban áll: Enyém az ezüst és enyém az arany - mondja a Seregek (Ura) Örökkévaló/יהוה! Felfogtam, hogy Isten abszolút gazdag és Övé a világ minden gazdagsága. Azt is megértettem, hogy minden ami csak a földön van az Övé, és akik hittel kérik, szívesen ad az Ő bőségéből.

A könyv, amelyet az oszlopra helyeztünk, olyan nagy volt, hogy körbe kellett futnunk ahhoz, hogy egyet lapzhassunk rajta. Először egyáltalán olvasni is nagyon nehéz volt, mert különleges betűk voltak benne amelyeket nem ismertünk. Ezek az írásjelek különböztek minden földi írástól és nyelvtől - ez abszolút mennyei volt. Azonban a Szentszellem segítségével az a kegyelem adatott nekünk, hogy eltudtuk az írásjeleket olvasni és meg is értettük. Olyan volt ez, mintha egy kötés vétetett volna le a szemünkről, és tisztán érthetően tudtunk olvasni, mint a saját nyelvünkön.

Láttuk mind a hetünk nevét a könyvben, hogy ott állt. Az Úr azt mondta nekünk, hogy ez az élet könyve; Jel. 3,5. Megállapítottuk, hogy neveink nem voltak azonosak a földi neveinkkel - ezek új nevek voltak - így újra felismertük Isten Szavának igazságát, amikor azt mondja, hogy új nevet kapunk amit senki nem tud, csak az aki kapja; Jel. 2,17.
A Mennyben kitudtuk mondani ezeket az új neveinket, azonban amikor az Úr visszaküldött bennünket a földre, eltűntek az emlékezetünkből.

Isten Szava örök, és be kell hogy teljesedjen.
Barátaim, azt mondja a Biblia a Jel. 3,11-ben: hogy senki ne vegye el a mi győzelmi koszorúnkat vagy a helyet, amelyet az Úr nekünk készített. A Mennyben dolgok milliói vannak amelyek olyan csodálatosak, amiket saját szavainkkal nem tudunk visszadni. De egyet szeretnék érthetően mondani neked:
Isten vár ott reád! De csak azok lesznek ott akik végig kitartanak; Mk. 13,13.


folyt köv

maria

 • Vendég
Re:Isten országában
« Válasz #44 Dátum: 2008 December 08, 23:33:58 »
2. Tapasztalati tudósítás - Ariel

Amint a Menny Királyságába érkeztünk, egy csodálatos helyen gyönyörű kapu előtt találtuk magunkat. A kapu előtt két angyal állt. Elkezdtek beszélni hozzánk, de az angyal nyelv volt, és nem értettük. A Szent Szellem megnyitotta értelmünket e nyelv előtt, és megértettük hogy - üdvözöltek minket. Aztán megnyílt a kapu, és bementünk az Úr Jézussal - aki nélkül nem lehetett volna lehetséges - hogy a Mennybe jöjjünk.

Túláradó örömmel néztünk széjjel a Mennyben. Egy nagy fát láttunk, a Biblia az "Élet fájának" nevezi; Jel. 2,7. Aztán egy folyóhoz értünk - halak sokasága volt benne. Oly szép volt mindez, hogy egyszerűen belegázoltunk a vízbe. A víz alatt úsztunk, de a halak nem menekültek el tőlünk mint a földi vizekben. Olyannyira csodálkoztam ezen, hogy megfogtam egyet és kiemeltem a vízből. Csodákoztam rajta, hogy a hal teljesen nyugodt maradt - aztán visszaeresztettem a vízbe.

Egy bizonyos távolságból egy fehér lovat láttam, amint a Jel. 19,11-ben írva áll: És láttam a megnyílt eget, és lásd, egy fehér ló és a rajta űlő - annak neve: Hű és Igaz, és Ő ítél és harcol jogossággal. Azt a lovat láttam, amelyen az Úr lovagolni fog, amikor a földre jön, hogy gyülekezetét elvigye. A lóhoz mentem és elkezdtem simogatni - az Úr megengedte, hogy lovagoljak egyen. Ahogy a lovagoltam a lovon, egy olyat tapasztaltam, amit a földön soha: béke, szabadság, szeretet és szentség töltött be. Egyre jobban és jobban örültem annak amit a Mennyben láttam. Ebben a csodálatos Éden-kertben amit az Úr nekünk teremtett, mindennek örülni akartam.

 Láthattuk a nagy menyegzői asztalt a székekkel - nem volt kezdete sem vége - minden elő volt már számunkra készítve. Ugyancsak láthattuk az örökélet koronáját, amelyeket fel fogunk tenni. Láttuk az ízletes ételeket, amelyek terítve voltak, azoknak, akik a Bárány menyegzőjére hivatalosak.
Láttunk angyalokat, akik fehér anyagokból öltözékeket készítettek számunkra - amelyeket az Úr ad majd nekünk. Csodálkoztam mind ezeken a dolgokon.

Isten Szava azt mondja nekünk, hogy úgy fogadjuk az Ő Országát, mint kisgyermekek; Mt.18,3. A Mennyben olyanok voltunk mint a kisgyermekek. Mindennek örültünk amit csak láttunk. Az Úr megengedte, hogy lakosztályába menjünk.

Aztán egy helyre vitt minket az Úr, ahol sok gyermeket láttunk. Közöttük középen állt az Úr - és elkezdett játszani velük. Figyelt arra, hogy mindegyikkel elég időt töltsön és örült, hogy együtt lehet velük. Közel mentünk az Úrhoz, és megkérdeztük: Ezek a gyermekek ezután fognak a földön megszületni?
Az Úr válaszolt: Nem, ezek azok a gyermekek, akiket a földön abortusszal megöltek.
 Amint ezt meghallottam, mélyen megrázott - mert emlékeznem kellett arra, amit a múltban tettem, amikor az Urat még nem ismertem. Abban az időben viszonyom volt egy nővel, aki aztán terhes lett. Amikor közölte velem hogy terhes, nem tudtam hogy mit tegyek - így gondolkodási időt kértem tőle. Az idő elment, és amikor elmentem hozzá, hogy döntésemet közöljem vele, már késő volt - a gyermeket abortusszal megölette. Ez megterhelte az életem; miután átadtam az életemet az Úrnak, sem tudtam megbocsátani magamnak ezt az abortuszt.
De ezen a napon egy drága dolgot tett velem az Úr: Ariel, látod azt a kislányt ott? Ez a kislány a te gyermeked! Amint az Úr ezt mondta, és én a kislányt néztem, a seb amely hosszú ideje a lelkemen volt - elkezdett gyógyulni. Az Úr megengedte, hogy hozzá közelítsek és akkor ő odajött hozzám. A karomra vettem őt és szemeibe néztem. Akkor egy szót hallottam az ajkairól: "papa". Akkor megértettem és elfogadtam azt hogy az Úr megbocsátott nekem, de tanulnom kellett, hogy magamnak is megtudjak bocsátani.

Kedves barátom - egyet szeretnék mondani neked: Ha bűnlátásra jutottál és kérted Istentől bűneid bocsánatát, tudd, hogy akkor azok megbocsátás kaptak. Dícsérem az Urat, hogy megengedte - ezt a megtapasztalást veled közölnöm. Úr Jézus, tiszteletet és dicsőséget adok Neked!
Ez a megtapasztalás, amit az Úrral tettünk, igaz - Ő engedte meg nekünk ezeket a kinyilatkoztatásokat látni és átélni. Remélem, hogy sokan, akik ezt a kinyilatkoztatást olvassátok, áldást nyertek általa és sokaknak továbbadjátok.

Isten áldjon.