Szerző Téma: Erotika  (Megtekintve 59013 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
Re:Erotika
« Válasz #645 Dátum: 2014 Szeptember 17, 18:11:36 »
a szex téma keresztény vallásban nagyon macerás,föleg gyülekezeten belül,én azt gondolom jobb"titokban" csinálni a gyülekezet elött,kövezzetek meg érte de tapasztalatbol beszélek
amelyik cápa a tenyeredböl eszik,az a lábadbol is fog....

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #646 Dátum: 2014 Szeptember 17, 18:57:42 »
Nem kövezünk meg, de Isten igéje határozottan tilt a titokban tett cselekedetektől és nagyon bünteti. Dávid titokban paráználkodott Bethsabéval és Isten nyíltan adta oda feleségeit másnak (az aratása pedig itt nem ért véget).
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
« Válasz #647 Dátum: 2014 Szeptember 17, 20:00:40 »
ha nem titokban teszi az ember akkor is másnak adja

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
« Válasz #648 Dátum: 2014 Október 02, 17:06:17 »
házasság elötti szex???hm ki házasodott közületek szüzen?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #649 Dátum: 2014 Október 02, 18:43:00 »
Én szüzen házasodtam, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi a házasság. A házasság az aktussal kezdődik, nem a könyvjegyzőnél. Ha Isten szerinti házasságra vagyunk kíváncsiak, akkor azt láthatjuk az igében, hogy az aktustól számíttatik a házasság. Ha pedig a világ szerint nézzük, akkor a papírtól...
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
« Válasz #650 Dátum: 2014 Október 03, 16:45:19 »
Én szüzen házasodtam, de nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi a házasság. A házasság az aktussal kezdődik, nem a könyvjegyzőnél. Ha Isten szerinti házasságra vagyunk kíváncsiak, akkor azt láthatjuk az igében, hogy az aktustól számíttatik a házasság. Ha pedig a világ szerint nézzük, akkor a papírtól...
aktussal kezdödik a házasság?? na ilyet sem hallottam még hivötöl,de természetesen igazad van.ezek szerint akkor,akikkel lefeküdtem azok isten szemében a feleségeim voltak?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #651 Dátum: 2014 Október 03, 17:13:30 »
Pontosan. De nem nekem van igazam, hanem az igének. A mai napig közkeleten nem szokás a közjegyző, a házasságról nem tartanak papírt.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #652 Dátum: 2014 Október 03, 17:14:18 »
Miért, szerinted onnan számoltatik a házasság, mikor papírt kapnak róla a felek?

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #653 Dátum: 2014 Október 04, 10:52:09 »
Ágyas=másodrendű feleség. De Feleség! És a Feleségre, illetve a feleséggel kapcsolatban, a Házassági Törvény él!
Ezért büntette halállal Salamon - Adóniát, amikor az, a Dávid Ágyasát-Abiságot (másodrendű feleségét)- kérte asszonyának. ( I Kir.2,21-22.)
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #654 Dátum: 2014 Október 04, 10:57:52 »
Ehhez azért még hozzá tartozik az is, hogy az apa feleségét nem veheti el a fiú, még az apa halála után sem!
És talán megláthatjuk ezekből azt is, hogy ehhez valójában elég az is, ha csak egy nő, befekszik egy férfi ágyába. Még "aktus" sem kell hozzá feltétlenül...

Ezért van megírva: Zsid 13,4   
Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten.

Bizony a házasság az Isten előtt nem az, amit az emberek gondolnak arról, és nem ott kezdődik a házasság, ahol az emberek képzelik...
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
« Válasz #655 Dátum: 2014 Október 07, 17:42:23 »
Miért, szerinted onnan számoltatik a házasság, mikor papírt kapnak róla a felek?
már magam sem tudom.de én azt gondolom hogy onnan hogy tanuk elött,kijelentem hogy ö a feleségem,nem csak isten elött,mert ha tanuk-emberek elött teszem,onnantol nyilvános a dolog,mert hát nem lehetek titokban házas,vagy mi a szösz

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #656 Dátum: 2014 Október 08, 13:50:12 »
Drága testvėrem a házasság bizony Isten előtt köttetik...
A nyilvánosság nem a tanúk előtt kinyilatkoztatott "igen" nel kezdődik,hanem az együtt lėtetekkel, egymás felvállalásával,Isten által megadott útmutatás elfogadásával ės betartásával.
Külömben sem a nyilvánossággal lėptėl házasságra...pláne nem a tanúknak teszel ígėretet-esküt...
 :305:

Nem elérhető furcsa01

• Testvérünk
  • *
« Válasz #657 Dátum: 2014 Október 08, 16:59:04 »
Drága testvėrem a házasság bizony Isten előtt köttetik...
A nyilvánosság nem a tanúk előtt kinyilatkoztatott "igen" nel kezdődik,hanem az együtt lėtetekkel, egymás felvállalásával,Isten által megadott útmutatás elfogadásával ės betartásával.
Külömben sem a nyilvánossággal lėptėl házasságra...pláne nem a tanúknak teszel ígėretet-esküt...
 :305:
Manoka 38.minden isten elött történik,ezzel egyet értek.a nyilvánosság az emberek elött kimondott igennel kezdödik,az isten elött kimondott igennek semmi köze sincs a nyilvánossághoz.a tanuk azért tanuk hogy tanusitsák hogy esküt tettem a feleségemnek

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #658 Dátum: 2014 Október 08, 20:19:18 »
 :2smitten: Istennėl nagyobb nyilvánosság ės  igazabb tanú nincs!...
Az emberek előtt meg igencsak nyilvánvaló egy közös otthon, közös háztartás, stb.
Biztos vagyok benne hogy nem egy hėt pecsėt alatt őrzött házasságról beszėlgetünk.....
Mert ha az Úr társat (felesėget-fėrjet) ad mellėd, ės ezt te komolyan veszed ės követed az akaratát, gondoskodik a " nyilvánvaló"ságról is testvėrem.  :309:

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #659 Dátum: 2014 Október 08, 20:26:56 »
 :311: 
Mt 5,16   
Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

A Világi papír is tudja ezt adni?
Ézs 60,19