Szerző Téma: Igei kérdések szobája.  (Megtekintve 12382 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sofia

• Testvérünk
  • *
Re:Igei kérdések szobája.
« Válasz #30 Dátum: 2020 Január 02, 15:07:19 »
Remélem, hogy lesz aki tud válaszolni a kérdésemre.
A 2Sámuel 12-ben ezt olvashatjuk:
"Akkor ezt mondta Dávid Nátánnak: Vétkeztem az ÚR ellen! Nátán így felelt Dávidnak: Az ÚR is elengedte vétkedet, nem halsz meg. Mivel azonban ezzel a tettel okot adtál az ÚR ellenségeinek a gyalázkodásra, meg kell halnia a fiadnak, aki született neked. Ezután hazament Nátán. Az ÚR pedig súlyos betegséggel verte meg a gyermeket, akit Úriás volt felesége szült Dávidnak. "

Hogyan verhet meg betegséggel egy szerető, gondoskodó Isten egy ártatlan kisgyermeket?
Tudom, hogy ha Dávid oldaláról vizsgáljuk a történteket, akkor Isten igazságos volt, egy bűnös kapcsolatból fogant gyermeket elvett az apjától és az anyjától. Ha a kisgyermeket nézzük, akkor azt látjuk, hogy szenvednie kellett betegség által és meghalnia a szülei vétkeiért. Itt sem szeretetet, sem gondoskodást, sem igazságosságot nem tudok felfedezni. Segítsetek megérteni a történteket. 

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2020 Január 03, 16:35:17 »
Lehet, hogy ez is Jézusra mutat?
Ő (is) ártatlanul szenvedett miattunk, helyettünk...

Nem elérhető Sofia

• Testvérünk
  • *
« Válasz #32 Dátum: 2020 Január 06, 07:47:22 »
Lehet. Erre nem gondoltam. Köszönöm.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #33 Dátum: 2020 Január 18, 15:41:41 »
Véleményem szerint a királyi udvarban, netán a városban is suttoghattak Dávid "félrelépéséről"...

Betsabé gyermeke paráznaságból (házasságtörésből) született. Ha életben maradt volna, végig kísérte volna a pletyka, és Dávid uralkodására sötét fényt vetett volna. De nem csak rá, hanem magára az Örökkévaló Istenre is, akit szolgált, aki által trónra került. Tudták az emberek, hogy Dávid az Isten szíve szerint való ember.
Az Úr az Ő csodálatos bölcsességével elejét vette a későbbi Isten-gyalázásnak.
Dávid másik fia azért maradhatott életben, mert akkor már a felesége volt Betsabé.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.