Szerző Téma: Szabadon terjeszthető  (Megtekintve 106592 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3907
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1170 Dátum: 2011 Július 11, 19:22:50 »
Kedves Testvéreim!

Ma olvastam, számomra nagyon értékes üzenet, ezért osztom meg veletek is:

Vere Elliott látomása 1970-ben

A kard és a kígyó


A látomásomban egy nagy gyülekezőhelyiségben voltam, a falak és a plafon díszítésekkel volt tele, az ablak szines üvegből volt (egy tipikus katedrális vagy templom). A helyiség tele volt emberekkel - egyik gazdag, másik szegény, további nyomorék, csonka és vak - mind láncokkal és bilincsekkel fogvatartva, senki nem volt szabad.

A teremben elől egy nagy plattform volt - egyik oldalán a szószék, a másik oldalán pedig egy kosár, amelyben egy nagy zöld kígyó volt összetekeredve; ott ahol szokás szerint a hangfal függ, egy kard függött két fonállal horizontálisan felfüggesztve.

A plattformon 8 vagy 10 egyházi méltóság (pásztorok, prédikátorok, papok stb.) egyházi öltözékeikben ültek a székeken - amelyek egymás mögött eltolva, egyik magasabban mint a másik - helyezkedtek el (hasonlóan mint a mozikban).

A gyülekezet feltekintett ezekre a férfiakra - és ők viszont tekintettek le a gyülekezetre.
Nyugalom volt - de csak egy ideig, amíg egy dörgő hang nem hallattszott a szószék felől - mintha egyenesen Istentől jött volna - és mondta: Ki hirdeti ki Isten tiszta Szavát?!

Felállt az első pásztor Bibliával a kezében, azonban ahogy ezt tette, ellene fordult szikrázó szemekkel sziszegve a régi zöld kígyó - és Isten embere, aki méltatlanul hordta ezt a címet - visszasüllyedt székébe és a Bibliát a széke alá tolta.
A kígyó felágaskodva megérintette a kardot a fejével és ezt mondta a pásztornak: Mindenkit, aki Isten hangjának engedelmeskedik - megölöm ezzel a karddal!

Rövid időre csend volt. Aztán újra elhangzott a felszólítás a szószék felől: Ki hirdeti ki Isten tiszta Szavát?!

Felállt a második a papi palástjában, előre lépett volna, de feléje tekeredett a kígyó - és ő megrémülve visszatorpant, leült - Bibliáját a széke alá dugta. A kígyó újra megérintette a kardot, és sziszegte: Megöllek, ha Isten hangjának engedelmeskedsz!

Harmadjára is dörgött a hang a szószék felől, és egy harmadik is feállt - majd újra leült - mint az előzőek.
Újra és újra hangzott a felszólítás, míg mindegyik egyházi méltóság alkalmat kapott arra, hogy a kígyónak ellenálljanak - de félelem és rettegés töltötte el őket mind - és a kígyó vigyorgott gonosz kajánsággal.

Aztán újra szólt a hang a szószék felől: Óh csak egy volna; óh csak egy volna; óh csak egy ember volna, aki Isten tiszta Szavát hirdetné - ami ezeket a megkötözötteket szabaddá tenné! Nincs egy ilyen ember?!

Aztán felállt egy kis alacsony, jelentéktelen külsejü ember a plattformra és megállt a kard alatt - szemeit az ég felé emelve mondta: Istenem, kezeidbe teszem az én lelkemet/szellememet! Majd kinyitotta a Bibliáját és olvasott. Nem fűzött hozzá és nem hagyott el belőle. Úgy olvasta a Szót mint akinek teljhatalma van.
Amint befejezte a felolvasást, felágaskodott a kígyó és elharapta az egyik tartófonalat - amellyel a kard fel volt függesztve - és az lefelé kilengett. Mivel a beszélő férfi kis termetű volt, elszállt a kard a feje fölött. A lengő kard elvágta a másik tartó fonalat is, és tovább repülve átszúrta az egyházi méltóságok szívét amint sorban ültek - és a falhoz szegezte őket. Akkor egy kétségbeesett kiáltás hangzott a szószék felől; de egy sokkal hangosabb örömkiáltás hangzott a gyülekezet felől, mert minden ember szabaddá vált láncaitól!

 

Amint ennek a víziónak vége lett, láttam egy másikat. A Megmentőt/Jézust/Jesuát láttam a fejem fölött egy felhőn. Ő szólt: Fiam, halld a jelentését a látomásnak: A gyülekező helyiség/templom amit láttál, az elpuhult elvilágiasodott egyház/gyülekezet, a kegyesség formája meg van náluk, de autoritásomat megtagadják. Mind be vannak fedezve e világ kincseivel és örömeivel, és nem elégszenek meg ezüstjeikkel és aranyaikkal. Az emberek akiket láttál, azok, akikért én meghaltam, de népem elpusztul mert nem akar tanulni; szemeik vannak de nem látnak - füleik vannak de nem akarnak hallani.
A sátán szolgaságában vannak és meg kell szabadulniuk!
A plattform ahol az egyházi méltóságok ültek, azok az előadott ötleteik - eredetük a pokol mélyében van.
A szószék Isten trónja; a régi kígyó Lucifer maga. A kard amit láttál, Isten Szava; a fonalak amelyen függött, a Szó teljhatalma - életet adni, vagy életet elvenni.
A jelentéktelen külsejű alacsony ember az életet kapta és a többi egyháziaktól - akik nem hirdették a beszédemet - életük elvétetett!
A pásztorok/papok/prédikátorok akiket láttál, olyan férfiak (és asszonyok) az egyházakban/gyülekezetekben akik azt mutatják, hogy ismernek engem, de olyan dolgokat tanítanak amelyek nem állnak a Szentírásban és büszkék magyarázataikra; a világ szelleme kényszeríti őket, hogy meghajoljanak a sátán előtt - aki a hazugság atyja. A pásztorok egymást akarják túlszárnyalni az eleganciában, bőbeszédű írásaikban, argumentációikban és így tovább; de ők csak a betűket olvassák a "Szellemet" kihagyják belőle - és eljön a napja - már itt van, amikor meghalnak, éppen úgy mint ezek a látomásodban.

Amint ezt szörnyű jelenetet újra átgondoltam, ismét szólt hozzám az Úr a következő szavakkal: Emlékszel-e prófétikus szavaimra a Jeremiás 23-, és Ezékiel 34-ben? Jézus mondta olvasd!
Kinyitottam a Bibliám és olvastam: Jaj a pásztoroknak akik veszni hagyják és elszélesztik legelőm nyáját! Jer. 23,1. A prófétáknál szörnyű dolgokat találtam, mint házasságtörés és hazugságok - és a gonoszok kezeit segítették. Jer. 23,14
Jézus mondta: Az utolsó napok végén megérted ezeket. Jaj a pásztoroknak akik nem a nyájat legeltetik - nem a nyájat kellene legeltetniük? Ez. 34,2. A gyengét nem erősítitek, a beteget nem gyógyítjátok, a sérültet nem kötözitek be, az elűzöttet nem hozzátok vissza, és az elveszetettet nem keresitek meg - hanem keményen uralkodtok rajtuk. Ez. 34,4. Lásd, jövök a pásztorok ellen és visszakövetelem nyájamat kezükből... Ez. 34,10.

Aztán azt mondta az Úr nekem, hogy ezek a hamis pásztorok nem fognak okos kiutat taláni, ha a kard rájuk esik - de juhaimat figyelmeztetni kell - és kiszabadítani!
Az Úr a továbbiakat mondta még: Emlékszel- e szavaimra Jeremiás próféciáiban? Olvasd!
És én olvastam a szavakat: És lesznek az Örökkévaló megöltjei azon a napon a föld végétől föld végéig... Jer. 25,33. Jajgassatok pásztorok kiáltozzatok, fetrengjetek, ti hatalmasai a nyájnak! Mert beteltek napjaitok a levágásra... Jer. 25,34

Végül azt mondta az Úr, hogy: hamar eljönnek napjai annak, amikor a pásztorok/papok/prédikátorok kiáltani és jajgatni - fogukat csikorgatni fogják - de amikor a kard lecsap, már késő lesz!

A kistermetű ember akit láttál, mind az a férfi (vagy nő) akik magukat mélyen megalázzák - még a halálig is - bizalmukat teljesen Istenbe vetik és Igéjét teljességében hirdetik!
Óh, ha én olyan férfit (vagy nőt) találnék - ilyenekkel megráznám az eget és a földet
szólt az Úr!

forrás: www.zsidok-keresztenyek.eu
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1171 Dátum: 2011 Augusztus 29, 17:29:37 »
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1172 Dátum: 2011 Szeptember 27, 13:28:45 »
Új Film: A KEGYELEM KÁRTYÁJA
Filmnet7.com körlevél, Szept. 24. 2011


Kedves Filmnet7 tagok
Ma is új filmmel rukkoltunk elő.

A film egy fekete pásztorról szól, aki másodállásban rendőr.
Olyan helyzetekbe kerül, ahol már nagyon nehéz megbocsátani.
Mert a szeretteidet könnyű szeretni, nemigaz?
De mi van azokkal, akik gyűlölnek téged?
Nos....
Ajánld fel a kegyelem kártyáját, és soha ne becsüld alá Isten szeretetének hatalmát.

Elérhetőség:
http://www.filmnet7.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=100:kegyelem-kartya&Itemid=17

http://www.filmnet7.com


ui: A megbocsájtás az nem egy lelki állapot.
Hogy elérzékenyülünk és szétfolyunk, mint egy vödör víz.
A megbocsájtás az egy szellemi törvény, aminek betöltésével megszilárdul a helyzetünk, megerősödünk.
Mert Isten szellemi ellenségei azt akarják hogy gyűlöljük egymást.
Ennek mondasz nemet (nagyon nehéz, hú... ez nagyon nehéz) és akkor győzedelmeskedsz.
Ennél keményebb harc talán nincs is.
  (KMA)


22 HÉT (VIDEÓ)
Filmnet7.com körlevél, Szept. 23. 2011


Kedves Filmnet7 tagok
Új filmmel rukkoltunk elő, ami kissé eltér ez eddig látottaktól.

A film egy tinilányról szól, akit megerőszakoltak és ez miatt az abortusz mellett dönt.
A magzat élve születik meg, és az elvetélés alatt a lány megbánja a tettét.
Mindent elkövet, hogy megmentse a babát, de senki nem segít.


A videót semmiképpen nem ajánljuk 14 éven aluliaknak.

A  filmet a KMA (Keresztény Művészeti Alapítvány) teljes támogatásával fordítottuk le.

Elérhetőség:
http://www.filmnet7.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=118:22-het&Itemid=17


Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián?
És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem.   Ézs 49:15

Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22822
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1173 Dátum: 2011 Szeptember 27, 14:29:40 »
Koszonjuk Ermaha a filmajanlot! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1174 Dátum: 2011 Október 21, 18:17:54 »
Találtam egy elgondolkodtató videót és nem tudom, hogy ideiilik-e de szerettem volna megosztani :

http://www.youtube.com/watch?v=k_nsGYPY3oM#
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1175 Dátum: 2011 Október 21, 22:18:17 »
Kedves Irma, ide illő a videó. Nem lenne baj, ha minden szülő gyermeke látná ezt és elgondolkodna rajta.
Vajon van türelme idős szüleihez, nagyszüleihez?

2Mózes 20,12
Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1176 Dátum: 2011 Október 22, 21:39:32 »
Drága Irma! Nagyon megindított ez a videó. Köszönöm szépen.
 :2smitten: :037:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1177 Dátum: 2012 Április 28, 18:44:23 »
http://www.youtube.com/watch?v=XVr4l4AxVp8#ws

Most lattam ezt a videot,gondoltam megosztom veletek.Teny,hogy en se ilyen predikaciokon nottem fel.Teny,hogy egyedul Isten kegyelme az,ami megtartott a keskeny uton.Vegul teny,hogy nagyon sok mindent at kell ertekeljek abbol amit tanitottak nekem. :(
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Batiszrael

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1864
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1178 Dátum: 2012 Április 29, 18:23:48 »
Szia Edit!

Meghallgattam ezt az igehirdetést. Találtam hozzá egy érdekes kommentet, érdemes lenne róla beszélgetni, ime:

Bocs a nullázásért srácok, de sztem az embereket eleget verték már fejbe a "szuperhívők", itt az ideje, hogy a prédikátorok is elismerjék: Isten kegyelme nélkül ők se lennének jobbak ezeknél az Istent nem kereső undok langyos hívőknél, és ugyanúgy a poklot érdemelnék, mint a hitetlenek. Jézus LÁBAT MOSNI jött nem ledorongolni. Pétert reggeli közben állította helyre (Jn 21), nem pódiumról kiabálva, hogy miért nem szeretsz önfeláldozóan?!

Most akkor mi is az Örömhir?

Nem elérhető Batiszrael

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1864
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1179 Dátum: 2012 Április 29, 18:29:44 »
Ez is egy érdekes komment, erről is lehetne beszélgetni:

Jakab elmondja, hogy ne legyetek sokan tanítók, mert durvább ítélet alá fogtok esni. Amilyen mércével mér PW, olyannal fognak neki is. Ha kegyelmes lenne, akkor kegyelemmel mérnének neki. De ha minden "rossz hívőt" fejbe ver, az ítélet napon ő is "rossz hívőnek" fog számítani, és le fogják ordibálni a fejét. Őszintén. SzentSzellem vigasztal. PW? SZSZ Jézusra mutat. PW? SZSZ odavisz a kereszthez. PW? SZSZ szerint a bűn h nem hisznek. PW szerint? SZ igazsága Jézus. PW-é? SZ ítélete Sátánon. PW-é?

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1180 Dátum: 2012 Április 29, 19:06:21 »
Kedves Dafna!
Ahhoz,hogy erdemben tudjak valaszolni kell egy kis ido,ujra meg kell hallgassam.Azonban csupan egy darab parperces videobol,nem mernek konkret iteletet mondani felette.Ahhoz ismernem kene a munkassagat.Nem vagyok PW. parti,hiszen most lattam elosszor,tulajdonkeppen nem is ismerem.Most nincs ugy idom,de igerem,hogy ujranezem es irok rolla.
 :016:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1181 Dátum: 2012 Április 29, 20:50:06 »
Draga Dafna!

Bevallom,a kivancsisag nem engedte,hogy holnapra hagyjam  a temat.
Nos,nem talalok benne elvetnivalot.Istenre hivja fel a figyelmet es,hogy Jezus Krisztus nelkul ertektelen az eletem.Tudod,en eleg sok olyan predikaciot hallottam,ahol azt allitottak,hogy,ha elfogadom Jezus Krisztust mint megvaltomat,szabaditomat,akkor rendbe lesz az eletem,minden szep es jo lesz benne.Ez nem epp igy van.En nem azert tertem meg,hogy foldi joletem legyen,hanem mert felismertem,hogy Nelkule ertelmetlen az eletem,meg a szenvedeseim is ertelmetlenek.Benne nyert ertelmet minden.Jezus nem azt igerte nekem,hogy jobb dolgom lesz,ha behivom az eletembe,hanem,hogy barmi is tortenjen velem eletem soran,O mindig velem lesz,soha nem hagy magamra. Bevallalom azt a velemenyem is,hogy nagyon sok "langymeleg" hivonek ideje lenne mar felebredni a szunyokalasbol.
Nemtudom,hol,milyen alkalommal,vagy milyen tema kapcsan hangzott el amit PW. mond a videon,de,ha csak egy ember is eszhez kap,ha meghallgatja,akkor mar nem volt hiaba.Vannak akikhez igy lehet eljutni.
A kommenteknel pedig sokfele ember velemenyet lehet olvasni.Nem gondolnam,hogy erdemes lenne rolla vitaba bocsatkozni.

Hogy mi is az oromhir?
Nekem az,hogy Jezus Krisztus feltamadt es el.Az O valtsaga altal es Isten kegyelmebol orokeletem van.

Nem mindig sikerul jol megfogalmazni a gondolataim,de remelem erthetoen irtam le.

Ha van meg kerdesed,szivesen varom.
 :2smitten:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1182 Dátum: 2012 Április 29, 22:39:26 »
Békesség.

Én nagyon szeretem Paul Washert. Több igehírdetését meghallgattam. A blogomban is megosztottam néhány szolgálatát.
Egy igehírdető aki, fel mer szólalni a testies egyház ellen, és azok az igehírdetők ellen akik csak úgy osszák a megtérő cédulákat felelőtlenűl, és mindenkit újjászületetnek nyílvánítanak aki csak egyszer is felemelte a kezét, vagy elmondott egy imát.
Nem mindenkinek tetszik a kemény beszéd.
Pál valahogy így szól Timóteusnak:

2Tim 4:2  Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
2Tim 4:3  Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
2Tim 4:4  És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.


Az biztos, hogy mostanában az embereknek jobban tetszenek azok az igehírdetések amik csak minden jóról szólnak, áldásokról, menyországról, dédelgetésről, és altatásról. Aztán a keménybeszédet már el sem szenvedik.

Eszembe jut egy történet az Ósz. -ből, 1Kir.22r. érdekes.
Meg ha jobban belegondolok, ott van Illés, Jeremiás, Keresztelő János, ... (meg ... talán Jézus?) kemény beszédük volt, és nem is bírták hallgatni őket. Pedig igazuk volt.

Sok szeretettel.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1183 Dátum: 2012 Április 30, 08:31:56 »
Zoli, nagyon is igazad van! Lehet az evangéliumot hirdetni úgy is, hogy gyere, mert Jézus megoldja minden gondodat, de úgy is, hogy bűnös vagy, meghalsz, de ha élni akarsz, meg kell térned és ehhez Jézusra van szükséged. Az egyik egy csalogató, olyan "választási kampány"szerű,, míg a második egy istenfélelem elültetés az ember szívébe. Igazság szerint én azt tartom helyesnek, ha az evangéliumban mindkettő benne van. Vagyis az, hogy a mi Istenünk egy kegyelmes, szerető és gondoskodó Isten, ha engedelmesek vagyunk az Ő tanítása szerint élni. De ehhez hozzá kell tenni a mi cselekedeteinket.
Lehet, hogy keménynek találják olykor szavainkat, de ahhoz, hogy a lelkiismeret felébredjen szükség van erre is. De ne legyünk csak ostorozó, vagy csak simogató keresztények.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Batiszrael

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1864
Re:Szabadon terjeszthető
« Válasz #1184 Dátum: 2012 Április 30, 11:54:38 »
Szia Edit!

Meghallgattam ezt az igehirdetést. Találtam hozzá egy érdekes kommentet, érdemes lenne róla beszélgetni, ime:

Bocs a nullázásért srácok, de sztem az embereket eleget verték már fejbe a "szuperhívők", itt az ideje, hogy a prédikátorok is elismerjék: Isten kegyelme nélkül ők se lennének jobbak ezeknél az Istent nem kereső undok langyos hívőknél, és ugyanúgy a poklot érdemelnék, mint a hitetlenek. Jézus LÁBAT MOSNI jött nem ledorongolni. Pétert reggeli közben állította helyre (Jn 21), nem pódiumról kiabálva, hogy miért nem szeretsz önfeláldozóan?!

Most akkor mi is az Örömhir?

Köszönöm, hogy beszálltatok ebbe az érdekes témába. Szerintem az olyan hivő keresztények akik ilyen kommenteket irnak, nagyon messze vannak az igazságtól. Azért vannak nagyon messze, mert ugyan Jézusban kegyelmet és üdvösséget kapunk, de ez bizony meg kell nyilvánuljon cselekedetekben is. Mármint a hitünk. A langyos keresztény pedig semmivel sem különb annál  a farizeusnál, akiről oly sok helyen beszél az Új-szövetség, mi magyar ajkúak talán ezt mondanánk rá, aki bort iszik és vizet prédikál. Hát sajnos - vagy nem sajnos  - Jézus nemcsak lábat mosni jött, hanem szemeket és füleket is kimosni. Van aki hajlandó ezt megengedni neki, van aki meg nem. Istent nemhogy önfeláldozóan, de minden erőnkön felül kell szeretni, és ezt nem én mondom, hanem maga a Biblia. Aki meg a Bibliával mer csatába szállni, az inkább balga, mint bölcs keresztény.