Szerző Téma: 1000 éves Messiási uralkodás  (Megtekintve 3406 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
1000 éves Messiási uralkodás
« Dátum: 2012 Január 16, 13:54:02 »
Kedves Testvérek!

Szeretném, ha megosztanánk erröl a témáról gondolatainkat.

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető julika

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 847
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #1 Dátum: 2012 Január 16, 16:55:29 »
Mi az ezeréves királyság, és vajon szó szerint kell-e érteni?Kérdés: Mi az ezeréves királyság, és vajon szó szerint kell-e érteni?

Válasz: Az ezeréves királyság Jézus Krisztus ezeréves földi uralkodásának az elnevezése. Néhányan az ezer évet jelképesen értelmezik. Némelyek pedig az ezer évet csupán jelképesen „hosszú időszaknak” mondják, nem pedig Jézus Krisztus szó szerinti földi uralkodását értik alatta. Azonban a Jelenések 20:2–7 hat alkalommal említi, hogy az ezeréves királyság ténylegesen ezer évig fog tartani. Ha Isten „hosszú időszakot” szeretett volna közölni, akkor megtehette volna anélkül, hogy világosan, újra meg újra pontos időintervallumot említ.

A Biblia beszél arról, hogy Krisztus úgy jön vissza a földre, mint Jeruzsálem királya, aki Dávid trónján ül (Lukács 1:32–33). A feltétel nélküli szövetségek miatt szükséges Krisztus szó szerinti, testbeni visszajövetele, amikor felépíti az Ő királyságát. Az Ábrahámmal kötött szövetségben Isten Izraelnek földet, utódokat és uralkodót, valamint szellemi áldást ígért (1 Mózes 12:1–3). A palesztin szövetség az ígéret földjére való visszatérést, a föld elfoglalását ígérte (5 Mózes 30:1–10). A Dávidi szövetség pedig Izrael számára megbocsátást ígért — azt a módot, amely által a nép áldott lehet (Jeremiás 31:31–34).

Krisztus második eljövetelekor a szövetségekben foglaltak be fognak teljesedni, amint Izráel összegyűjtetik a népek közül (Máté 24:31), megtér (Zakariás12:10–14), és a Messiás, Jézus Krisztus uralma alatt visszatér a földjére. A Biblia az ezeréves időszak tökéletes testi és szellemi környezetéről beszél. Ez az időszak a béke (Mikeás 4:2–4; Ézsaiás 32:17–18), öröm (Ézsaiás 61:7, 10), vigasz (Ézsaiás 40:1–2) korszaka lesz, nem lesz sem szegénység, sem betegség (Ámósz 9:13–15; Jóel 2:28–29). A Biblia arról is beszél, hogy csak hívők léphetnek az ezeréves királyságba. Ezért el fog jönni a teljes megigazulás (Máté 25:37; Zsoltárok 24:3–4), engedelmesség (Jeremiás 31:33), szentség (Ézsaiás 35:8), igazság (Ézsaiás 65:16) és a Szent Szellem teljességének (Jóel 2:28–29) időszaka. Krisztus királyként fog uralkodni (Ézsaiás 9:3–7; 11:1–10), és Dávid lesz a kormányzó (Jeremiás 33:15–21; Ámósz 9:11). Egyéb vezérek és kormányzók is uralkodni fognak (Ézsaiás 32:1; Máté 19:28), és Jeruzsálem a világ politikai központja lesz (Zakariás 8:3).

A Jelenések 20:2–7 megadja az ezeréves királyság pontos időtartamát. Ezek nélkül az igék nélkül is nagyon sokan a Messiás szó szerinti földi uralkodására gondolnak. Isten számos szövetségének és ígéretének beteljesedése egy szó szerint értendő, testbeni, eljövendő királyságon alapul. Nincs olyan egyértelmű válasz, amire alapozva elutasíthatnánk az ezeréves királyság szó szerinti magyarázatát, illetve annak ezeréves időtartamát.

Forrás:,,,http://www.gotquestions.org/Magyar/ezereves-kiralysag.html
Életnek kútfeje az igaznak szája; az istenteleneknek szája pedig erőszaktételt fedez el.

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #2 Dátum: 2012 Január 16, 18:56:21 »
Szó szerint kell értelmezni. Krisztus Uralma lesz ezer évig a földön. Ekkor megmutatja az Úr, hogyan is kellett volna az emberiségnek élnie ezen a földön.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Elisabeth

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #3 Dátum: 2012 Január 16, 20:39:16 »
Szerintem is úgy kell venni ahogy írva van. Jó ebben az írásban, hogy sok igehelyet is megjelöl. Érdemes utána olvasni.

Idézet
A palesztin szövetség az ígéret földjére való visszatérést, a föld elfoglalását ígérte

Ezt nem egészen értettem. Nekem szebb lett volna, ha a Szent Föld nevet használja, mert akkor amikor az Ígét írták, nem is létezett ez a név.
Kr.u. 135-ben lett ez a név erre a területre adva, azzal a céllal, hogy mégcsak véletlen se emlékeztessen ez a föld a zsidókra.

 :2smitten:


Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #4 Dátum: 2012 Január 18, 08:02:24 »
1. És láttam, hogy egy angyal leszállt a mennyből; az alvilág kulcsa volt nála, és egy nagy lánc a kezében. 2. Megragadta a sárkányt, az ősi kígyót, aki az ördög és a Sátán, megkötözte ezer esztendőre, 3. levetette a mélységbe, bezárta, és pecsétet tett rá, hogy meg ne tévessze többé a népeket, amíg el nem telik az ezer esztendő: azután el kell oldoztatnia majd egy kis időre. 4. És láttam trónokat: helyet foglaltak rajtuk, és ítélő hatalmat kaptak azoknak a lelkei, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért és az Isten igéjéért; akik nem imádták a fenevadat, sem az ő képmását, és nem vették fel az ő bélyegét a homlokukra és kezükre: ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. 5. A többi halott nem kelt életre, míg el nem telt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.

Jel 20,1-5

Az itt leírt Igeszakasz szerint, azok fognak Jézus Krisztussal uralkodni, akik nem hódoltak be az antikrisztusnak, és ezért életükkel fizettek.

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #5 Dátum: 2012 Január 18, 10:24:12 »

Sokan felteszik a kérdést miért van szükség, vagy im a jelentősége a Jézus ezer éves királyságának.
Két okot látok az igéből.

1.   Az első a próféciák beteljesedése. Isten igéreteinek megvalósulása.

Máté 5:17  Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Máté 5:18  Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.


Isten olyan ígéreteket tett, amelyek csak az ezer éves királyságban fognak beteljesedni.

2.   A második, ok, az az, hogy bebizonyítsa, hogy az ember mindennél gonoszabb, és hogy az ember énje romlott, és szüksége van Krisztusra. Egyedűl csakis Krisztusra van szüksége az embernek, ahhoz, hogy megváltozzon, és semmi körülmény nem teheti az embert jóvá.
Ha most megkérded az embereket miért nem hisznek, több fajta választ fogsz kapni.
-   nem láttuk Jézust
-   ha van is Isten és Krisztus akkor nem szeret bennünket, nem törődik velünk
-   túl sok a betegség
-   a szegénység
-   nyomorúság
és így tovább, az ember mindig talál okot, hogy lázadjon Isten ellen.
Az ezer éves Királyság előtt a gonosz, a Sátán meg lesz kötözve, senkit sem kísérthet, senkit sem csaphat be.
Az Úr Jézus Krisztus királyságában, minden tökéletes lesz. Mindenki láthatja Jézust, mindenki megtapasztalhatja gondviselő törődését, szeretetét, igazságát. Nem lesz betegség, szegénység, nyomorúság, halál. Minden tökéletes lesz. Minden tökéletes harmóniában fog létezni. A természet, az állatvilág az emberrel tökéletes harmóniában fog együtt létezni. És a legfontosabb nem lesz gonosz, ami bele mocskoljon ebbe a tökéletességbe.
Mégis.
Annak ellenére, hogy a Királyságba senki sem juthat be csak aki újjászületett Krisztus által és bocsánatott nyert minden bűnére, évek múltával, emberek fognak születni.
Azok az emberek akik ott a Királyság alatt születnek, nem mindenki fog átmenni az újjászületésen, mivel az ember önmagában hordozza a bűnös természetet, örököli az Ádámit. Mert ez az Ádámi természet Krisztusban hal meg, az újjászületés által. Mégis az ezer éves Királyság alatt rejtve marad sokakban, mivel nem lesz a Sátán aki felszínre hozza, ami megelevenítse. Lesznek olyanok akikben az Ádámi feltör a Sátán hitetése nélkül is, ezeken Krisztus ítélete lesz, és meghalnak. Így sokan csak félelemből és szolgaságból fogják Krisztust szolgálni. (Zak 14.17-19; Ézs 65:20)
Nagyon érdekes, hogy akik nem akarják tiszta szívből szolgálni és imádni az Urat, minnél messzebb költöznek az Úrtól (Jeruzsálemtől). Ez így van most is, azok akik nem akarják szolgálni az Urat, minnél messzebb akarnak lenni, mind attól, ami Isten tiszteletnek mondatik.
Azért olvassuk, hogy mikor eloldatik a Sátán elhiteti a föld négy szegletén levő népeket. Azokat akik minél messzebb húzódtak Krisztustól. A közép, a központ, Jeruzsálem lesz a  négy szeglet pedig azok a vidékek amik a legmesszebb esnek Jeruzsálemtől. Minél messzebb attól a helytől ahol Istent tisztelik. Minél messzebb Krisztus jelenlététől.
Azokat fogja elhitetni a Sátán.
Ez lesz a bizonyság arra, hogy nem a körülmények számítanak, hanem az újjászületés. Mert igaz most az emberek, az ő gonoszságukat, rossz természetüket, a körülményekre fogják, és azt mondják, ha így és így lenne akkor tudnánk szolgálni az Urat. Látjátok, és ott ahol minden tökéletes lesz, mégis fellázadnak az Úr ellen. El fogja hitetni őket a gonosz, és ezzel az ember végkép elitéli magát, és megítéli gonosz természetét.
Be bizonyítja az ember azt a tényt, bármit is adna neki az Isten, bármennyi áldást és bármilyen jó létet, a szíve akkor is gonosz marad. Az ember önmagában, nem képes másra mint lázadni Isten ellen, és elfogadni a Sátán hazugságát, csalását.
Bizonyság lesz az egész mennyei seregek előtt az amit mondott Isten, hogy nem a körülmények nem az áldások számítanak, hanem a SZERETETT. Csak szeretett által megy, az Isten iránt való feltétlen engedelmesség, az Istennel való együtt élés.
Ez a parancsolatok summája, ezen áll az egész törvény és a próféták, ezen áll az egész univerzum, és ezen áll az egész mennyei királyság.
Isten a Szeretett, és hozzá tartozni csak szeretett által lehet.

Így van ez most is, csak azok tudják igazán követni Krisztust akik szeretik őt. Csak azok tudnak lemondani a világi kívánságokról, akik szeretik Őt. Csak azok tudnak ellen állni a gonosznak akik szeretik őt, és azok tudnak az ő igéje szerint, akarata szerint élni akik szeretik őt.

2Kor 5:14  Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket,

Fil 3:7  De a melyek nékem [egykor] nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem.
Fil 3:8  Sőt annakfelette [most] is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,


Miért mondja Jézus?   “… ha búcsut nem veszel minden javadtól, nem vagy méltó hozzá, ha jobban szeretsz valakit nála akkor nem vagy méltó hozzá” – Mert Krisztus mindennél és mindenkinél értékesebb kel legyen számodra.
Mert csak így lehet mindent kárnak és szemétnek ítélni ha Krisztus megismerése, Krisztus megnyerése, Krisztus szereleme, mindennél fontosabb lesz számomra. Akkor ha Krisztus iránti szerelmem, mindennél nagyobb lesz.
Akkor már nem lesz nehéz követni, nem lesz nehéz lemondani, szemétnek nyilvánítani azt, amit a világ kínál, legyen az pénz, gazdagság, nyereség, siker, szórakozás, öltözet, barátok, büszkeség, … bármi. Egyetlen egy lesz fontos számomra, Krisztus, a Krisztussal való drága kapcsolat. Akkor kész leszek mindent odaadni, az életemet is.

Máté 13:44  Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét a mije van, megveszi azt a szántóföldet.
Máté 13:45  Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, a ki igazgyöngyöket keres;
Máté 13:46  A ki találván egy drágagyöngyre, elméne, és mindenét eladván a mije volt, megvevé azt.


Mert Jézus Krisztus mindennél értékesebb, és a vele való közösség mindennél drágább, mindennél fontosabb.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Elisabeth

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:1000 éves Messiási uralkodás
« Válasz #6 Dátum: 2012 Január 18, 17:19:10 »
Azután mindazok, akik megmaradnak a Jeruzsálemre támadó népek közül, évről évre elmennek, és leborulnak a Király, a Seregek URa előtt, és megünneplik a sátoros ünnepet. 17. Ha pedig a föld népei közül valamelyik nem megy el Jeruzsálembe, hogy leboruljon a Király, a Seregek URa előtt, az nem kap esőt.
Zak 14,16-17

Nem hallgathatok Sion miatt, nem nyughatom Jeruzsálem miatt, míg nem ragyog igazsága, mint a hajnalfény, és szabadulása, mint az égő fáklya. 2. Látni fogják igazságodat a népek, dicsőségedet az összes királyok. Új nevet adnak neked, melyet az ÚR maga határoz meg. 3. Ékes korona leszel az ÚR kezében, királyi fejdísz Istened tenyerén. 4. Nem mondanak többé elhagyottnak, országodat sem mondják pusztaságnak, hanem úgy hívnak, hogy gyönyörűségem, országodat pedig úgy, hogy férjnél van. Mert gyönyörködik majd benned az ÚR, és országodnak ő lesz a férje. 5. Mert ahogy az ifjú elveszi a hajadont, úgy vesz el téged, aki felépít; ahogy a vőlegény örül menyasszonyának, úgy örül majd neked Istened.
Ézs 62,1-5

Azon a napon szövetséget kötök javukra a mezei vadakkal, az égi madarakkal és a földön csúszó-mászó állatokkal. Kiirtom az íjat, a kardot és a háborút az országból, és biztonságban élhetnek. 21. Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. 22. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az URat.
Hós 2,20-22

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10