Evangélium > Gondolatok Isten Igéjéről

Gyülekezetben való ruhaviselet

(1/16) > >>

Antee:
Sziasztok Testvéreim!

Jó lenne erről a témáról is beszélgetni. Hogyan kell és hogyan nem szabad öltözködni a gyülekezetben?

Elisabeth:
Kedves Antee!

Ez egy jó téma lesz! 

 :079:        :102: :092:

rose:
Kedves Antee!

Először is a gyülekezetben sok mindent lehet csinálni. Vannak szabadidős programok. Imaalkalmak. Istentisztelet. Az Istentisztelettel kapcsolatban az a véleményem, hogy hiszen benne van  a nevében, azért gyűlünk össze, hogy tiszteljük az élő Istent. Nemcsak a szívünkkel, szánkal, kezünk felemelésével, akár térdre borulva, hanem azzal is, hogy tisztán, és szép ruhában jelenünk meg előtte. Nem méltó a mi Urunkhoz az, hogy esetleg melegitőben megyünk Istentiszteletre. Nem úgy értem, hogy mint akit skatulyából húztak ki. Hiszen vannak olyan testvérek is, akiknek egy szelet kenyér megvétele is gondot jelent, nemhogy mondjuk egy öltöny, vagy egy kiskosztüm. Nem erről beszélek. Van akinek "szegényesebb" a ruhatára. Az Úr nagyon jól látja ezt. De legyünk tiszták kivül-belül. Adjuk meg a tiszteletet.
A többi programon a gyülekezeten belül szerintem öltözhetünk lazábban , persze a normális kereteken belül. Dehát ezt ez hivő hölgy vagy egy férfi úgyis tudja. :044:

Elisabeth:
Kedves Rose!


--- Idézet ---hanem azzal is, hogy tisztán, és szép ruhában jelenünk meg előtte.
--- Idézet vége ---

Ezzel egyetértek, de tapasztalatom, hogy ez alatt a fogalom allatt a vélemények különbözöek lehetnek. Vannak gyülekezetek, ahol a "gyöngéd nemnek" nem illendö nadrágba jönni.   :03:

 :angel2:

petya1962:
Béke veletek!

Engedjetek meg egy igeverset:


--- Idézet ---Jóel 2:13 És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.

--- Idézet vége ---

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése