Szerző Téma: Fingerfood  (Megtekintve 3013 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7156
Re:Fingerfood
« Válasz #15 Dátum: 2012 November 28, 09:47:09 »
Kedves Ildikó!

Gyöngyike nem gondolnám, hogy a forrásban kételkedett volna, hanem a google által kicsit összezavart szövegre gondolt. Nekem is kicsit érthetetlen volt.

Leegyszerüsítve:

Fingerfood:

Finger - ujj, Food - étel

Tehát azon ételek megnevezöje, amelyeket minden evöeszköz nélkül, egyszerüen kézben fogva fogyaszthatók. Ez egy ma igen elterjedt megjelölése ezeknek az ételeknek.

 :rozsa2: :026:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 7156
Re:Fingerfood
« Válasz #16 Dátum: 2012 November 29, 17:31:47 »
Csevapcsicsi

½ kiló darált bárányhús
1 áztatott zsömle kinyomkodva
1 tojás
1 hagyma (nagyon apróra vágva)
5 gerízd fokhagyma (Nagyon apróra vágva)
Füszerek: Só, bors, római kömény, koriánder, csipet erös paprika (Chili), csipet húslevespor 

Sütéshez: Olivaolaj

Fogpiszkálóra tüzdeljük.
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető torokildiko46

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4495
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Fingerfood
« Válasz #17 Dátum: 2012 November 30, 15:44:22 »
Csevapcsicsi

½ kiló darált bárányhús
1 áztatott zsömle kinyomkodva
1 tojás
1 hagyma (nagyon apróra vágva)
5 gerízd fokhagyma (Nagyon apróra vágva)
Füszerek: Só, bors, római kömény, koriánder, csipet erös paprika (Chili), csipet húslevespor 

Sütéshez: Olivaolaj

Fogpiszkálóra tüzdeljük.



 EZ OLYAN KEDVES ERZSIKE MINT  NÁLUNK A MICS( MICI)  ROMÁNIÁBAN!  :016: :005:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4495
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Fingerfood
« Válasz #18 Dátum: 2012 November 30, 15:47:34 »
 :086: 


 
Véletlen kép



    
Ha szeretünk grillezni a mics kedvenceink közé fog tartozni. A kis mics kolbász falatokat a kicsik épp oly élvezettel fogyasztják, mint a felnőttek.

Mics hozzávalók

½ kg marhahús
½ kg sertéscomb
½ kg bárányhús
1 fej fokhagyma
1 teáskanál borsikafű
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál szódabikarbóna
só, bors
Mics készítése

A húsokat kis lukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel és az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a húsmassza kevés vizet keverjünk hozzá. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt enyhén olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formáljunk a nyers húsból. Sütéskor a mics kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön. Kínáljunk hozzá mustárt, grill szószt, barbecue szószt és kenyeret.

Mics tipp!

Sütéskor a mics akár a felére is összezsugorodhat, ezért érdemes nagyobbra hagyni a kolbászkákat, a kicsi 3-5 centiméteres darabok túlzottan kiszáradnak a sütés végére. A mics sütése több féle képpen is történhet. Süthetjük olajban, de a legfínomabb a rácson, szabadtüzön, vagy faszénen készült mics.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25