Véletlen kép
Ha szeretünk grillezni a mics kedvenceink közé fog tartozni. A kis mics kolbász falatokat a kicsik épp oly élvezettel fogyasztják, mint a felnőttek.
Mics hozzávalók
½ kg marhahús
½ kg sertéscomb
½ kg bárányhús
1 fej fokhagyma
1 teáskanál borsikafű
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál szódabikarbóna
só, bors
Mics készítése
A húsokat kis lukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szódabikarbónát. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel és az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a húsmassza kevés vizet keverjünk hozzá. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt enyhén olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formáljunk a nyers húsból. Sütéskor a mics kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön. Kínáljunk hozzá mustárt, grill szószt, barbecue szószt és kenyeret.
Mics tipp!
Sütéskor a mics akár a felére is összezsugorodhat, ezért érdemes nagyobbra hagyni a kolbászkákat, a kicsi 3-5 centiméteres darabok túlzottan kiszáradnak a sütés végére. A mics sütése több féle képpen is történhet. Süthetjük olajban, de a legfínomabb a rácson, szabadtüzön, vagy faszénen készült mics.