Szerző Téma: Amire egy jó pásztornak figyelnie kell  (Megtekintve 19690 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #15 Dátum: 2012 Május 07, 19:16:38 »
Köszönöm én is kedves Dafna az írásodat.

Ebben az aspektusban érdekes és nagyon fontos Pál apostol figyelmeztetése is:

És most, íme, én a Lélektől kényszerítve megyek Jeruzsálembe, és hogy mi ér ott engem, nem tudom; 23. csak azt tudom, hogy a Szentlélek városról városra bizonyságot tesz, hogy fogság és nyomorúság vár rám. 24. De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról. 25. És most tudom, hogy közületek, akik között jártam, az Isten országát hirdetve, többé nem látja arcomat senki. 26. Ezért bizonyságot teszek előttetek a mai napon, hogy én mindenki vérétől tiszta vagyok. 27. Mert nem vonakodtam attól, hogy hirdessem nektek az Isten teljes akaratát. 28. Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett. 29. Tudom, hogy távozásom után dühös farkasok jönnek közétek, akik nem kímélik a nyájat, 30. sőt közületek is támadnak majd férfiak, akik fonák dolgokat beszélnek, hogy magukhoz vonzzák a tanítványokat. 31. Vigyázzatok azért, és emlékezzetek arra, hogy három évig éjjel és nappal szüntelenül könnyek között intettelek mindnyájatokat. 32. Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között.
Apcsel 20,22-32

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2012 Május 07, 19:19:47 »
Kedves Petya!

Erre szokták azt mondani, hogy "ki mint él, úgy itél..."
Sajnálom, hogy elkerülte a figyelmedet a következő beirásom:
Óva intenék mindenkit attól hogy saját pásztorát susárló módon saját gyülekezete ellen hangoljon.
Sajnálom, hogy egy normális, mindenkinek szóló tanitásra azt mondod, hogy személyeskedés. Ugyan vannak olyanok, akik félreértelmezve az Igét a kétélű éles kardot saját testvéreik ellen használják kaszabolásra, nekem ez nem kenyerem, soha nem tettem, és nem is fogom.
Ha valami bajod van az irásommal, beszéld meg Shomer Ájin testvérrel, ugyanis Ő kérte, hogy ezt az irást tegyem ide fel. Nekem nem állt szándékomban.

Szia Petya, mostanra lehiggadtam. Nagyon megbántottál. Mivel ez a beirásom eléggé tükrözi a megbántottságomat, eléggé keményre sikeredett. Mivel nyilvánosan tettem ezt, ezért most nyilvánosság előtt kérek bocsánatot Tőled. Megkérnélek, hogy máskor bármikor, bármilyen témakörben hozzászólok, akkor azt ne vedd semmiképpen sem személyeskedésnek. Tényleg tisztelem az Istent annyira, hogy nem űznék csúfot az Ő Szent Igéjéből. Tudom, hogy előfordulnak ilyen testvérek is fórumokon, akiket szeretetben kell eltűrni és elhordozni. Mivel Shomer Ájint tisztelem annyira, hogy kérésének eleget tegyek, ezért raktam ide fel ezt a tanitást, de nem ide készült. Erre tanúim vannak, de elsősorban a mindenható JÓ Isten. Ha bajom van veled, vagyok olyan gerinces, hogy nem hátulról és körmönfont módon hozom a tudtodra. Légy áldott!

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #17 Dátum: 2012 Május 07, 19:26:00 »
Szia Elisheva!

Azon gondolkodtam el, hogy sok családfő nem is tudja, hogy valamilyen szinten ő is pásztori szolgálatban áll, kicsiny családja felett. A zsidó gondolkodásmódban a családfő kötelessége az Istenfélelem átadása, és a család Istenhez való vezetése. Kivételt képez ez alól pár cselekedet, amit a kislányok illetve hölgyek kötelezettségei közé sorolnak, pld. a szombati gyertyagyújtás. Ezt három éves kortól gyakorolják, úgyhogy az én kicsiny lányom is már be van vonva ebbe az imádságba. Nagy a felelősségünk, pásztoroknak és gyülekezeti tagoknak egyaránt. Mindenkire bizott valakiket az Úr, és azt rajtunk fogja számon kérni! Átkozott az aki az Úr dolgát hanyagul végzi, abban az Úr nem gyönyörködik. Csak reménykedni tudok, hogy saját elhivásomat megfelelőképpen töltöm be. Mert nemcsak a pásztoroknak kell a mindenható Jó Isten előtt majd számot adniuk, hanem mindannyiunknak. És nagy a tét!

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #18 Dátum: 2012 Május 07, 19:45:33 »
Kedves Dafna, nagyon fontos és egyben felelösségteljes kérdést vetettél fel. Isten elött a házasság és a család a legelemibb közösségi sejt. Nagyon nagy a felelösség itt. Nem véletlen ír Pál apostol is ennek fontosságáról.

Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, jó munkát kíván. 2. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; 3. nem részeges, nem kötekedő, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; 4. olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, gyermekeit engedelmességben és teljes tisztességben neveli. 5. Mert ha valaki a maga háza népét nem tudja vezetni, hogyan fog gondot viselni az Isten egyházára? 6. Ne újonnan megtért ember legyen, nehogy felfuvalkodva az ördöggel azonos ítélet alá essék. 7. Szükséges, hogy a kívülállóknak is jó véleményük legyen róla, nehogy gyalázatba és az ördög csapdájába essék. 8. Ugyanígy a diakónusok is tiszteletre méltók legyenek, nem kétszínűek, nem mértéktelen borivás rabjai, nem haszonlesők, 9. hanem olyanok, akikben megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel. 10. De ezeket is meg kell vizsgálni előbb, csak akkor szolgáljanak, ha feddhetetlenek. 11. Feleségük is hasonlóan tiszteletre méltó legyen: nem rágalmazó, mértékletes, mindenben hűséges. 12. A diakónusok legyenek egyfeleségű férfiak, akik mind gyermekeiket, mind a maguk háza népét jól vezetik. 13. Mert akik jól szolgálnak, azok szép tisztességet szereznek maguknak, és nagy bátorságot nyernek a Jézus Krisztusba vetett hit hirdetésére.
1Tim 3,1-13

Itt azért találunk elég komoly kritériumokat, amiken érdemes elgondolkozni.

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #19 Dátum: 2012 Május 07, 19:55:35 »
Még egy gondolat merült fel bennem az Apcsel 20. fejezetével kapcsolatban:

Azt mondja Pál apostol:

Mert nem vonakodtam attól, hogy hirdessem nektek az Isten teljes akaratát.

Miért hangsúlyozza ki: T E L J E S !?

Nem lett volna elég, hogy: hirdessem nektek Isten akaratát?

Hol találjuk meg Isten teljes akaratát?

Zsolt 143,10

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2012 Május 07, 20:16:07 »
Ez valóban elgondolkodtató. Nem csak Isten Igéjének egyes részeit kell a gyülekezetnek hirdetni, hanem a Teljes Igazságot. Nem válogatva, mi tetszik az embereknek, hanem azt nézve, mi tetszik Istennek.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető E.Edit

• Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2012 Május 07, 21:58:25 »

Nem vagyok benne biztos de nem a TANAK-ban? :104:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2012 Május 07, 22:12:03 »
Drága Edit!

Isten teljes akaratát a teljes Ígében, úgy a Tanachban/Ószövetségben, mint az Újszövetségben találjuk meg.

:081: :026:
Zsolt 143,10

Nem elérhető E.Edit

• Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2012 Május 07, 22:17:36 »
Azt hittem kacifantosabb a kerdes  ;)
Eloszor en is a teljes Igere gondoltam,aztan eszembejutott,hogy nincs-e valami csavar benne.  :2crazy:
 :hehe: :hehe: :hehe:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2012 Május 08, 08:39:37 »

Nem vagyok benne biztos de nem a TANAK-ban? :104:

Szia Drága Edit!

Isten teljes akaratát az Igében találjuk meg, amit Shomer Ájin Dávárnak, Isten kijelentett szavának hiv. Erre mondja az Irás, hogy hasznos a tanitásra, feddésre, az igazságban való nevelésre. De ez nem elég! Élő kapcsolattal kell rendelkezni az Úrral, mert az is meg van irva, hogy a betű megöl, a Lélek az ami megelevenit. A Szent Lélek az, aki az Igét számunkra rémává teszi, egy személyre szóló kijelentéssé. És ha már a pásztoroknál tartunk, az Ige azt mondja, hogy a pásztornak mindenképpen elengedhetetlen az Istennel való személyes kapcsolat, hiszen csak igy tudja megkapni hétről-hétre, hogy Isten mit üzen a nyájnak...Ha a pásztor engedelmes, akkor történhetik meg az, hogy bármekkora tagú a gyülekezete, mégis minden egyes kis bárányka élő üzenetet vesz át az Úrtól! És ez működik! Vannak azonban olyan "prédikátorok" - inkább igy nevezném őket - akik által az Úr nem tud üzenni mindenkinek. Ez elsősorban a prédikátor hibája, valószinűleg nem veszi az Isteni adást a mennyből...Ehhez nem kell teológiai végzettség, csak nyitott sziv az Isten elé. Puszillak.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2012 Május 08, 09:52:00 »
Mivel a legtöbb prédikátor azt vallja, hogy van személyes kapcsolata Istennel, nagyon fontosnak tartom, amit Shomer Testvér fejezett ki az írásában:

Idézet
Mindezek szerint, Igenis van a nyájnak, ( a Hívőknek) Istentől kapott Joguk és Módjuk arra nézve, hogy észrevegyék ki az Úrtól való :Pásztor-Tanító- PRÓFÉTA... És Jézus tanítása szerint, mindazok akik csupán "béresek" , szinte ösztönösen távolodnak.
Való Igaz  az is, hogy ezen szolgálatokba az Úr állítja azokat akiket Ő kiválasztott, mert akik tőle kapták az elhívást, azokat fel is készíti! (Lásd Mózest, aki 40 évig (!) tanulta a szolgálatát juhok között, mire az Úr rábízta a népét... Ezen pedig semmit sem változtatott az Úr! (nem mintha bármi máson változtatott volna...)
Egyszóval a Szentírás bizonysága szerint, kétféle szolgáló van szolgálatban: Az úrtól felkent szolgáló- és az aki magát kente fel... Mindezek tények.
Vannak azonban mindkét szolgáló esetében gyümölcsök, amik vizsgálata felmutatja a fa állapotát!
A Malakiás által figyelmünkbe ajánlott időket éljük! /   Mal 3,18   
És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt./

Zsolt 143,10

Nem elérhető petya1962

• Testvérünk
  • *
    • Petya1962 Jézus Krisztus békéltető nagykövete
« Válasz #26 Dátum: 2012 Május 10, 18:38:00 »
Szia Petya, mostanra lehiggadtam. Nagyon megbántottál. Mivel ez a beirásom eléggé tükrözi a megbántottságomat, eléggé keményre sikeredett. Mivel nyilvánosan tettem ezt, ezért most nyilvánosság előtt kérek bocsánatot Tőled. Megkérnélek, hogy máskor bármikor, bármilyen témakörben hozzászólok, akkor azt ne vedd semmiképpen sem személyeskedésnek. Tényleg tisztelem az Istent annyira, hogy nem űznék csúfot az Ő Szent Igéjéből. Tudom, hogy előfordulnak ilyen testvérek is fórumokon, akiket szeretetben kell eltűrni és elhordozni. Mivel Shomer Ájint tisztelem annyira, hogy kérésének eleget tegyek, ezért raktam ide fel ezt a tanitást, de nem ide készült. Erre tanúim vannak, de elsősorban a mindenható JÓ Isten. Ha bajom van veled, vagyok olyan gerinces, hogy nem hátulról és körmönfont módon hozom a tudtodra. Légy áldott!

Szia Dafna!
Én is lehiggadtam. Én azért kérek bocsánatot, mert elhamarkodottan reagáltam. Nem keresek kifogást, s igazolást azért, mert így reagáltam.
Légy áldott
Kató István alias petya1962
Jézus Krisztus békéltető nagykövete
http://katoistvan.hu

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #27 Dátum: 2012 Augusztus 25, 09:12:45 »
Nézzük meg mit mondott a Jó Pásztor és egyben Isten Báránya:

17. Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Jn 10,17-18

A gyülekezeti pásztornak tudatában kell lenni, hogy az elhívás a Jó Pásztortól van, és számon fogja kérni az ÚR töle a nyáját. Ez az elhivatás szolgálat, amelyben Isten akaratának kell megnyilvánulni, és az Örörkkévaló Isten Nevének kell felmagasztaltatni.

Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2013 Január 26, 17:41:59 »
Most olvastam egy keresztény portálon (Idea.de) , hogy egy pásztor konferencián szóba került a megszokás. Nagyon érdekesnek és jónak találtam a cikket.

„Ha megszokjuk Istennek szolgálni –teljesen mindegy, hogy föállásban, vagy önkéntesként – fent áll veszély, hogy személyes kapcsolatunkat az Úrral elveszítjük.”

„Pl., ha a gyülekezetben átveszel szolgálatokat, megnyugtatod a lelkiismeretedet, hogy valamit teszel az Úrért, könnyen elöfordul, hogy a megkövesefett formák és a merev tradíciók miatt, élö kapcsolatod felszinessé válik.
Ha rutinná válik a szolgálat, legnagyobb ellenségünkké válhat. „

Az Istennel való kapcsolatot soha sem elözheti meg a szolgálat.

10. Az atyafiak pedig azonnal, azon éjszakán elküldék Pált Silással egyetemben Béreába; kik mikor odamentek, elmenének a zsidóknak zsinagógájába.
11. Ezek pedig nemesb lelkűek valának a Thessalonikabelieknél, úgymint kik bevevék az ígét teljes készséggel, naponként tudakozva az írásokat, ha úgy vannak-é ezek.
12. Sokan hivének azért ő közülök; sőt az előkelő görög asszonyok és férfiak közül is nem kevesen.

Apcsel 17,11

Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #29 Dátum: 2013 Január 27, 00:55:39 »
Teljes mértékben elfogadom ezt a gondolatot, mert saját magam is megtapasztaltam. amikor elkezdtem a gyülekezeti honlapot felépíteni szerkeszteni, rengeteg ige ment át a kezeim között, melyeket elolvastam, szerkesztettem, helyére tettem, küldözgettem és nem is tudom mi mindent tettem még. Csak arról feledkeztem el, hogy személyes kapcsolatomat építsem az Úrral . Ez odáig fajult, hogy amikor néha eszembe jutott elmondtam egy imát, Bibliát nem olvastam, hiszen igék áradatával foglalkoztam naponta, és azt hittem, hogy ez így jól van. Majd elkezdtem magam sajnálni, hogy mennyit dolgozom, amíg az Úr egy igén keresztül helyre nem állított.

Máté Evangéliuma:7:22   
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

Felismertem, hogy időt kell szakítanom arra, hogy közösségbe kerüljek az Úrral rendszeresen.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12